:computer: Arkadaşlar antalya bölgesinden eutelsat w 4 36.0 uydusu kaç cm çanak ile tam verimlilik alabilirim
bana yardımcı olurmusunuz lütfen :computer:
Printable View
:computer: Arkadaşlar antalya bölgesinden eutelsat w 4 36.0 uydusu kaç cm çanak ile tam verimlilik alabilirim
bana yardımcı olurmusunuz lütfen :computer:
merhaba
o uyduyu ben karadeniz bölgesinden 90 lık antenle alıyorum.lakin o uydudaki r l polarizasyondaki yayınlar için lnb içine bir parça konur. max seviyede sinyal alınır.c band lnb içindeki düz parça gibi.90 lık antenle parça konulmadan sıfır olan sinyal parça konulduktan sonra nerdeyse full sinyale dönüşür
saygılar
teşekkür ederim arkadaşım ama bana bu parça hakkında'da biraz bilgi verebilirsen müşterimin bekleme sorunuda ortadan kalkacak.
antalyada 2 m çanak antenle ancak %45 civarında sinyal yakaladım ama rus uydusu olduğu için ve kanal isimleri rusca yazdığı için hiç bir şey anlayamıyorum
sevgili müşterimde rus ve bir tercüman olmadığı için onunlada anlaşamıyoruz.
bu bahsettiğin parça h.k bana biraz daha bilgi hatta biraz daha ileriye giderek bana fotoğraflı bir parça bilgisi verebilirsen memnun olucam
şimdiden teşekkür eder hayırlı bayramlar nice mutlu seneler diliyorum
arkadaşım cift falanşlı ınvacom lnb kullanmanı tavsiye ederim. normal bir lnb den %40 hatta bölgölere göre %50 daha fazla verim alınabiliyor.
bu bahsi geçen ''çift flanshlı lnb antalya semalarında bulunmuyor.
bayaa dır arıyorum ama yok
sevgili jeremo kardeş
1.lnb plastik kapağını sök
2.bu kapağın içinde bir delik var
3.orda probe antenler var.yani birbirine dik iki minik çubuk.sanırım pirinçden
4.bunların biri vertikalleri diğeri horizantelleri alır.
5.işte bu çapı 13-15 mm olan deliğe dikine bir parça sok lakin probe antenlere değdirme.yani dikine derken probe antenleri açı olarak 2 e bölsün.yani90 derece birbirine dik duran iki minik probe anteni açı olarak 2 e böl .
sonra kapaksız bi tak sinyali bir gör
bilmem anlatabildimmi.yine sıkıntı olursa yazın
bi şekil çizip mailinizi verin göndereyim
selamlar
ŞÖÖle BİŞİ Oluyor Lnb KapaĞini AÇip İÇİne Bakilinca ParÇa Plastİk BİŞİ Olur
Yaw amma lafladık
ancak her ku lnb ile müthiş sinyal alırsınız böylece
arkadaşlar lnb kapağını söktüm(her ne kadarda güç olsada)
ama sizlerin söylediğiniz gibi orada 2 ad ver - hor cubuğu yok
bunun yerine merdiven şeklinde dizili bir bakır var
lnb nin ucunu sünnetledim ama hala sinyalde birz olsun donma oluyor
lnb 10.75 - 12 .75 ayarında bişii
adam bu lnb şle rusyadan yayın alıyordum burada2 mt anten kurduk yinede olmadı die sitem ediyor
tercuman buldum haberiniz ola