Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Ümit Özat, Almanya ikinci Ligi'nde FC Köln'ü çalıştıran eski hocası Christoph Daum ve iki yabancı takımdan teklif aldığını söylerken, "Üç yıl daha oynayıp, futbolu Fenerbahçe'de bırakmayı hedefliyorum. Ama şartlar bizi nereye taşır bilemeyiz" dedi..
Christoph Daum'dan ve iki yabancı takımdan teklif aldığını açıklayan Ümit, "Bu yıl herkesin kişisel hedefleri var, benim de var. Kulübümüzün elde edeceği başarılar bizi kişisel heflerimize taşıyacaktır. Kontratım bitiyor ama gündeme getirmem doğru değil. Daum'dan teklif aldım. İki de yabancı takımdan teklif geldi. Kendi yeteneklerimi bilen bir insanım. Kulübümün isteği olmadan hareket etmem. Onayı olmadan hiçbir şey olmayacağı gerçektir. Fenerbahçe kaptanıyım. Teklif mutlu da etse, bize yakışmaz bunu gündeme getirmek. Kendisinin bize çok büyük katkıları oldu. Gurur verici bir olay. Ama hedefimiz, takımımızı 100. yılda şampiyonluğa taşımak. Üç yıl daha oynayıp, futbolu Fenerbahçe'de bırakmayı hedefliyorum. Ama şartlar bizi nereye taşır bilemeyiz" dedi.
Sakatlığının tamamen geçtiğini de vurgulayan kaptan Ümit, "Hiçbir sorunum yok. Aradaki açığı kapatmak için çok çalışıyorum. Oynamayan oyuncu daha fala çalışıyor. Ama maç farklıdır. Takım antrenmanı farklıdır. Takımla birlikte olduğum için mutluyum. Türkiye'de, oynayan ile oynamayan oyuncuya bakış açısı farklı. Hiçbir oyuncu oynamamak istemez. Antrenörün görüşüne saygı duymak lazım. Oynamayan oyuncunun suratının düşmesi kadar normal bir şey yok. Bu takımın başarısından sebeplenecek olan hepimiziz. Fenerbahçe için doğru olan herşeyi yerine getiririm. Bu benim karakterimde var. Gerçek varsa, o da Fenerbahçe başarısıdır. Hepimize görev düşüyor. Üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.