USB RS232 KABLO ALDIM TANITAMIYORUM PC yardımlarınızı bekliyorum
Printable View
USB RS232 KABLO ALDIM TANITAMIYORUM PC yardımlarınızı bekliyorum
bağlantıları farklı oluyor forumu bi arat vardır mutlaka
arkadaşım Rs 232 kablo bilgisayara tanıtılmaz. Cihazını sunny olarak gözüküo rs 232 kablo ile pc ile cihaz arasında bağlantıyı kurun cihazı araka anahtardan kapatın yükleme programını açın com ayarına girin ahngi com girişini kullanıyoprsunuz seçin ve yazılımı seçin eğer kup 230 yükleme proıgramını kullanıyorsanız yazılımı açtıktan sonra enjineeer moda geçin ve cihazı arka anahtardan açın. eğer cihaz pc yi algılamazsa rs 232 kablonun içi bağlantılarını kontrol etmeniz gerekir.
Bunun için rs 232 kablonuzun başlıklarını açın lehimli taraftaki numaraları baz alarak 2-3
3-2
5-5 bağlantıları doğru ise kablo doğrudır ama bu 3 uç bu şekilde birbirine bağlı değilse kablo çalışmaz diğer uçları kesebilir veya durabilir .
usb girişli kablayu tanıtmak gerekiyor kabul etmiyor kullandığım notbook yanlız
tşk arkadaşım :00000001:
arkadaşım sen ilk olarak usb com çevirici die bir alet alacaksın aldın ise yanında bir cd verilir o cd ile onu pc ye tanıt ondan sonra aygıt yöneticisinden şu ayarları yapacaksın.Alıntı:
Busb com çeviricini pc ye tanıttıktan sonra bilgisayarım simgesini üzerinde sağ tuş yapıp özelliklerden donanıma ve ordan aygıt yöneticisine giriyoruz.. Aygıt yöneticisinden bağlantı noktası ayarlarını buluyoruz ve seçiyoruz. Bağlantı noktası nda usb com çevirici (usb to ******) gözükmesi lazım eğer grünmüyorsa cd den tekrar driverini kurun. Dirveri kurduktan sonra gözülküyorsa üzerinde sağ tuş yap özelliklerden bağlantı noktası ayarlarına gir
saniyedeki bit sayısı:115200
veri bitleri:8
eşlik: yok
dur bitleri:1
akış denetimi: yok
bu ayarları yap ve hemen aynı menüde GELİŞMİŞ seçeneğine gir. Ordaki Com bağlantı nokatası ayarından com 1 veya com 2 yi seçiyoruz tamam butonunan tıklayıp çıkyoruz. Bu şekilde usb com çeviriciye com girişini atamış oluyoruz.
yükleme programını açtıktan sonra hangi com girişini atadıysak onu işaretleyip yüklemeyi yapmak kalıo . kolay gelsin.
sorun giderildiği için konu kapanmıştır