Sakaryaspor'da başarısızlığın sebebi ne?
Sakaryaspor'da başarısızlığın sebebi ne?
Turkcell Süper Lig'e hızlı başlangıç yapan, ligin büyük takımlarından aldığı puanlar ve transferlerle dikkat çeken, ancak şimdilerde ligde ümidi kalmayan Sakaryaspor'da başarısızlık, idari ve teknik yönetim ile çekirdek kadronun değiştirilmesine bağlandı
Ligin yeşil siyahlı ekibi Sakaryaspor'un, Trabzonspor karşısında aldığı yenilgiyle Lig A'ya düşmesi neredeyse kesinleşti.
Kulübün eski ve görevdeki yöneticileri, ligin başlarındaki performansını sürdüremeyerek sonunculuğa kadar düşen takımdaki başarısızlığın nedenlerini değerlendirdi.
Kulüp Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, genelde maçlarda iyi mücadele ettiklerini, fakat gol yollarındaki tıkanıklık ve defanstaki bazı eksikler nedeniyle maçları kaybettiklerini söyledi.
Hacıeyüpoğlu, Sakaryaspor'un bu sezon enteresan bir dönem yaşadığını belirterek, yerlerine yenileri alınmadan gönderilen bazı oyuncuların, Sakaryaspor'u sıkıntıya soktuğunu kaydetti.
ÇEKİRDEK KADRODAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Takımın bel kemiği oyuncuların gönderilmesinin çok büyük bir hata olduğunu ifade eden Hacıeyüpoğlu, şunları söyledi:
''Geçmiş yönetim ve başkanları eleştirmek istemiyorum, ama geçmiş yönetimin oluşturduğu kadro, devre arasına iki hafta kala gönderilen bir teknik adam, daha sonra yeni alınan bir teknik direktör ve onun yapmış olduğu değişiklikler... Bence transferlerin fazlalığı değil asıl olan. Transferler zaten yapılacaktı. Nerelere yapılacaktı? O gün için tespit ettiğimiz iki forvet, bir stoper alınacaktı. Yani üç kişilik bir değişiklik söz konusuydu ve kadroya dahil edilecekti bu transferler. Fakat benden önce gelen teknik sorumlu, daha o kadroya o ilaveleri yapmadan, takımda oynayan ve takımın bel kemiğini oluşturan 4 oyuncuyu gönderdi. Bu, ciddi sıkıntılara sebep oldu.''
''ARTIK İSTİKRAR ARAYIŞI VAR''
Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Şaban Yıldırım ise başarısızlığın temel nedeninin yönetim, kadro ve teknik heyet bazında tam bir istikrar yakalanamamasından kaynaklandığını belirtti.
Yıldırım, Sakaryaspor'un defans konusunda eksiklikleri bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
''Hep söylediğimiz şu, basit ama maalesef bu basitlik yüzünden sanki inanılması zor olan bir şey söylüyoruz; (istikrar, planlama ve organizasyon) diyoruz. Bunlar olmadığı sürece, günlük başarılar yakalarız ancak biz. Bizim hedefimiz ise kalıcı ve daha uzun soluklu başarılardır. Eksiklerimizi bu sezon aldığımız sonuçlar ve yaşadıklarımız bize çok net bir şekilde gösterdi. Tahmin ediyorum ki sağ duyulu olan herkeste bu konuda bir ittifak var artık. Artık, hem teknik heyet, hem kadro, hem de yönetim bazında istikrar arayışı var.''
''AŞIRI TRANSFERLER YAPILDI''
Yeşil siyahlı takımı 1980-81 sezonunda ikinci ligden birinci lige çıkaran ekibin başında yer alan Tuncer Tepe ise Sakaryaspor'un iskeletini oluşturan 23 kişilik kadrodan 15'inin muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
''Lig başında tecrübesizlikten de kaynaklanan, takımın iskeletini bozarcasına aşırı transferler yapıldı. İkinci ligde şampiyon olup, birinci lige yükselen takımın çok önemli bir nüvesi vardı. Birlik ve beraberlik içine girmiş bu takımın iskeletini bozmamak gerekiyordu. Eski sporcuların kesin kes 15'ini muhafaza etmek gerekirdi.''
''ATAMA MÜDÜRLERLE...''
Sakaryaspor'un 1987-1989 dönemlerinde başkanlığını yapan Aydın Zengin de yönetimde bazı eksikler bulunduğuna dikkat çekti. Zengin, şöyle konuştu:
''Aziz Duran, Sakaryaspor başkanlığından ayrıldıktan sonra, atamalarla Sakaryaspor yönetiminin götürülmeye başladığı andan itibaren, büyük sıkıntıların var olduğuna inanıyorum. Atama müdürlerle Sakaryaspor'un büyük başarılara imza atmasının zor olduğunu düşünüyorum. Sakaryaspor'u birinci ligde tutmak kolay değil. Seçilmiş bir başkanın yönetim şekliyle, atanmış bir başkanın yönetim şeklinin farklı olduğuna inanıyorum.''
''BİR SAKARYALI OLARAK SON DERECE ÜZGÜNÜM''
Gazeteci Şansal Büyüka ise Sakaryaspor'un bugüne kadar ortaya koyduğu futbolla kötü sonuçları hak etmediğini ifade etti. Sakaryaspor'un sezon başından itibaren transferlerde bazı eksikler yaptığına dikkat çeken Büyüka, şu değerlendirmeyi yaptı:
''Sakaryaspor, bu sezonda tekniği üst düzeyde, ama mücadele gücü az olan oyuncuları transfer etti. Artık, Türk futbolunda mücadelenin, hızın ve temponun galip geldiğini herkes biliyor. Sanıyorum ki Sakaryaspor'un futbolun gerektirdiği bu mücadeleden eksik görüntüsü, Sakaryaspor'u bu noktaya getirdi. Devre arasındaki hoca krizi, bir stoper ile iyi bir santrforun bulunamaması ve Sakaryaspor'un kendi sahasında maç kazanamaması, Sakaryaspor'u ligde erken veda noktasına getirdi. Sakaryaspor'un ligdeki konumundan ötürü, ben bir Sakaryalı olarak son derece üzgünüm.''
kaynak:ajansspor