"Centilmenlik dersi vermek istiyoruz
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 13 Mayıs Pazar günü oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili, ''Taraftarlarımızdan, olay çıkmasını bekleyenleri yanıltarak, Türkiye'ye centilmenlik dersi vermesini istiyorum'' dedi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte Sakarya'da yaşanan olaylar sonrasında kulübün aldığı cezanın Bursaspor'a getirdiği sıkıntıyı anımsatarak, Beşiktaş maçında benzer tatsızlıkların yaşanmamasını istedi.
''Öfke ateşi sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya da varmaz'' ifadesini kullanan Şahin, şunları kaydetti:
''Bursaspor'un, futboluyla Beşiktaş'a dersini vereceğine inanıyorum. Beşiktaş'a dersini sahada verelim. Stat içinde ve dışında en ufak taşkınlığın Bursa'ya ve Bursaspor'a zarar getireceğini unutmayalım. Taraftarlarımızdan, olay çıkmasını bekleyenleri yanıltarak, Türkiye'ye centilmenlik dersi vermesini istiyorum.''
Şahin, Bursaspor taraftarının tribündeki coşkusuna bütün kulüpler tarafından imrenildiğine değinerek, şöyle dedi:
''Türkiye'nin gözü üzerimizde olacak. Taraftarımızın tepkisini takımı destekleyerek vereceği güçle göstermesini bekliyorum. Taraftarımız öfkesini takıma destek vererek göstersin. Yapılacak en ufak taşkınlığın faturasını kalan maçlarımızda ve gelecek sezonda ağır öderiz. Ben futbolcu kardeşlerime güveniyorum. Taraftarımızdan da sadece takımlarını desteklemelerini istiyorum.''