Tolunay: "Hedeflerim için geldim"
Kayserispor'un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, hırslı, agresif ve saldırgan bir yapıya sahip olduğunu, sarı kırmızılı ekibe de hedeflerini gerçekleştirmek için geldiğini söyledi.
Genç futbolcular için iyi şans olduğunu kaydeden Tolunay Kafkas, DHA'ya yaptığı açıklamada, oyuncuları arasında da kesinlikle ayrım yapmadığını, eşit davrandığını söyledi. Boşa transfer yapma arayışında olmadıklarını da vurgulayan Kafkas, "Sırf transfer olsun, kadro dolsun, diye oyuncu alacak değiliz. Biz, nokta transferler yaparken sadece gelecek vaad eden genç oyuncular konusunda toleranslıyız" diye konuştu.
Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi'nde görev yaptığını, UEFA tarafından geçerli PRO lisansa sahip olduğunu da açıklayan Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kayserispor'u özellikle seçtim. Benim hedeflerime, gelecekle ilgili düşüncelerime uyan bir kulüptü. Onların da beklentileri benimle örtüştü. Benim yapımda agresiflik, hırslı olmak, iddialı olmak ve saldırganlık var. Kayserispor'dan Beşiktaş'a giden Ertuğrul Sağlam'a da bana böyle bir takım bıraktığı için teşekkür ediyorum. Kayserispor olarak son 2 sezondur elde edilen başarıların üzerine bir şeyler koymayı hedefliyoruz. Kayserispor camiasinin ve yöneticilere, beni buraya getirenlere teşekkür ediyor, onların yüzünü kara çıkartmayacağımı söylüyorum."
Erciyesspor'un santraforu Mehmet Eren, Kocaelispor'un stoperi Koray ve Zeytinburnuspor'un genç orta saha oyuncusu Savaş'ı alarak kadrolarının genişlediğini belirten Tolunay Kafkas, geçen yıl kiraya verilen 4 oyuncunun da ekibine katılacağını açıkladı. Kalabalık kadronun kendisini korkutmadığını vurgulayan Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kayserispor'da daha önce kiraya verilmiş, alt yapıdan alınmış eski ve yeni tüm futbolcuları önce görmek istiyorum. Önyargılı değilim. Formayı kim hak ederse o oynar. Genç oyuncuları oynatma konusundaki cesaretimi herkes bilir. Her oyuncuma eşit ve adil davranıp, sezon başı çalışmalarına alacağım. Daha sonra gidecekler ve kalacaklar belli olur."