Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Roberto Carlos: 'Real Madrid'deki arkadaşlarım, İstanbul hakkında bilgi istedi. Ronaldo da burayı sordu. Hatta dün konuştuk. Ancak o Milan'da mutlu.'
18.07.2007
Geldiğim günden bu yana harika karşılandım. Herkes beni çok mutlu etti. Evet, ilgi hoşuma gidiyor, ama zaman geçtikçe siz de benden yorulacaksınız! İlgi de azalacak. ‘Günaydın, merhaba’yı öğrendim, ama saha içinde ihtiyacım olan kelimeleri de öğrenmeliyim. Bilinen tarz gollerim gelecektir. Biraz sabırlı olursak hep birlikte görürüz. İspanya’da 7 atıyordum, burada 10 atarım diyeyim. Ama söz vermiyorum, ona göre!
Fenerbahçe’ye geldiğim duyulunca Real Madrid’deki arkadaşlarım hemen İstanbul’la ilgili bilgi istediler. 15 milyonluk bir şehir olduğunu ve herkesin futbola büyük ilgi gösterdiğini söyledim. Taraftarın imza törenindeki coşkusunu anlattım, çok şaşırdılar. Ronaldo da bu konuda benimle görüştü, bilgi aldı. Hatta dün bile konuştuk. Ancak Milan’da çok mutlu, geleceğini zannetmiyorum. Adriano ile hiç konuşmadım.
Yaşım 34 olabilir, ama içimde futbol ateşi yanmaya devam ediyor. Ben Fenerbahçe’ye sadece bu formayı giymek için değil, Real’de kazandığım kupalara devam etmek için geldim. Real’le Avrupa’da eşleşmek güzel olurdu. Ve tabii ki kazanırdık. Şampiyonlar Ligi’nde kiminle oynayacağımızı bilmiyoruz, ancak tecrübeli isimlerle bu işin üstesinden geliriz. 3 kez bu kupayı kaldırdım ve yapılması gerekenleri iyi biliyorum.
Beşiktaş’la oynayacağımız Süper Kupa Finali var. Yavaş yavaş hazır olacağız. Şunu herkes bilsin ki, korkacak hiç bir şey yok. Taraftarlarımız takıma güvensin, çünkü başarılı bir sezon geçireceğiz. Antrenmanlarda gördüm ki, teknik kapasitesi yüksek oyunculara sahibiz. Fenerbahçe’nin 4 maçını da DVD’den izlemiştim. Yani bir çok oyuncu hakkında bilgi sahibiyim. Brezilyalı futbolcuları ise zaten tanıyordum.
Ligde yabancı limitinin olması önemli. Buraya gelen yabancı, Türk Futbolu’na bir şey katmadan giderse olmaz. Bu açıdan kalite çok daha önemli. Futbol iyi organizasyon gerektirir. Brezilyalı veya Türk gibi iki saf yaratmaya gerek yok. Biz hepimiz, bir Türk Kulübü için mücadele ediyoruz. Kaptanlık yapmak büyük onur olurdu, ama Alex, Marco gibi isimler var ve onlara çok saygılıyım. Zaten saha içinde bir kaptan gibi olacağım.
Gerçekten Galatasaray’a alerjiniz var mı, sorusu üzerine... Galatasaray’la ilgili çok bir şey bilmiyorum. Bu soru beni çok şaşırttı. Bu konularda her zaman çok ciddiyimdir. Beni hiç bir zaman rakiple, hakemle, futbolcularla ilgili konuşurken göremezsiniz. Böyle bir şey olmadı, olmaz. Sadece işimi yaparım. Büyük takımlarla yaptığınız maçlar şampiyonluk için yetmez. Bu yüzden bütün takımları yakından takip edeceğim.