Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'Ben futbol oynamak istiyorum. Bu nedenle Zenit'ten ayrılmak zorundayım. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon uğraşıyor, ama henüz anlaşamadılar.'
25.08.2007
‘Ben futbol oynamak istiyorum. Bu nedenle Zenit’ten ayrılmak zorundayım. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon uğraşıyor, ama henüz anlaşamadılar. Fazla konuşma hakkım yok. Zenit hangi kulüple anlaşırsa oraya gideceğim. Ailem bu konuda bir açıklama yapmadı. Ben profesyonel bir futbolcuyum’
Uslu, Petersburg’da
2005-2006 sezonu bitiminde Zenit’e transfer olurken, Trabzonspor’a tam 7.5 milyon Euro kazandırdı. Ancak büyük hedeflerle gittiği Rusya’da aradığını bulamadı. Zenit’le yol ayrımına gelen Fatih Tekke için Galatasaray 5, Hertha Berlin 5.5, Fenerbahçe 6 milyon Euro önerdi. İlk etapta bu teklifleri geri çeviren Ruslar, teknik direktör Dick Advocaat’ın, “Burada mutsuz, artık onu tutamayız” sözleri sonrası yumuşadı. En yüksek teklifi sunan Fenerbahçe, Mahmut Uslu ile Petersburg’a bir çıkarma daha yaptı.
Bu iş bitti gibi...
Artık hem Fenerbahçe hem de Zenit cephesinde bu işe ‘olur’ gözüyle bakılıyor. Peki, bugüne kadar hiç konuşmayan Fatih Tekke ne düşünüyor? Söz milli yıldızda: “Petersburg çok güzel bir şehir. Benim problemim saha dışında değil, içinde... Zenit, yeteneklerimi gösterebileceğim bir kadroya sahip değil. Ben futbol oynamak istiyorum. Çünkü hedefleri olan bir futbolcuyum. Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. Ben ülkeme, futbol olarak en iyi hizmeti sunmak zorundayım.”
‘Fener hep temasta’
“Hedeflerime ulaşmam için iyi bir takımda olmalıyım. Performansımı en üst düzeye çıkarabilecek ekibe gitmeliyim. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın benimle ilgilendiğini biliyorum. Trabzonspor gerekli değerlendirmeleri yaptı, ama şu ana kadar bir anlaşma sağlayamadılar. Trabzonspor’a hiçbir kırgınlığım yok, olamaz da. Fenerbahçe de Zenit ile sürekli temas halinde. Ben, profesyonel bir oyuncuyum. Zenit Kulübü kiminle anlaşırsa, oraya transfer olabilirim.”
‘Ailem hiç karışmaz’
“Başka bir deyişle, transferimdeki bütün söz hakkı, şu an için tamamen Zenit Petersburg Yönetimi’nde... Buradaki durumumu bütün spor kamuoyu biliyor. Beni isteyen kulüplerin de herkes farkında. Dolayısıyla, Zenit Kulübü ile bonserviste anlaşan takımla profesyonellik gereği görüşeceğim. Şunun da bilinmesini istiyorum; Bazı basın organlarında ailemin ağzından çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Ailem, bu süreçte transferimle ilgili ne bana bir şey söylemiştir ne de basına herhangi bir açıklama yapmıştır.”