UEFA'nın yıldızı! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
İlk kez Türkiye'den bir oyuncu, UEFA'nın internet sitesinde, hayranlarıyla sohbet etti. Bu isim Alex'ti. Fenerbahçe Kaptanı, gelen sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi.
22.9.2007
Kanarya’nın yıldızı Alex de Souza, UEFA’nın resmi internet sitesi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. futbolseverlerle buluştu. Yoğun ilginin gösterildiği sohbette, Alex hayranlarının sorduğu soruları yanıtladı. “Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ndeki bu istikrarlı başlangıcını sürdürebilecek mi?” sorusuna Alex, “Gerçekten zor bir gruba düştük. Özellikle CSKA Moskova ve PSV Eindhoven’la deplasmanda oynayacağımız maçlar çok zor olacak. Her iki maçta da elbette kazanmak için sahaya çıkacağız” yanıtını verirken, “Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak için hangi yönlerini geliştirmeli?” sorusunu, “Kendimizi her gün geliştirmeye çalışıyoruz. Çok üst düzey oyuncularımız var. Elbette bu seviyedeki oyunculara yine de ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde yanıtladı.
İstanbul’un çok etkileyici bir şehir olduğunu ifade eden Brezilyalı, “En çok Boğaz’a gitmeyi seviyorum. Türkiye hakkında fazla bir bilgim yoktu. Ancak burada yaşamak çok güzel” yorumunu yaptı. Henüz teknik direktör olmayı düşünmediğini ifade eden Fenerbahçe’nin kaptanı, Avrupa maçlarına çok daha iyi konsantre olduklarını söyledi. Türkiye ile Avrupa farklı
Çocukken idolünün Zico olduğunu belirten Sambacı, “Küçüklüğümdeki en iyi oyunculardan biriydi. Şimdi ise hocam. Onunla beraber olmak gerçekten inanılmaz. Türkiye’deki maçlarda motivasyon eksikliği çekmiyoruz. Diğer takımlar bize, Beşiktaş’a ve Galatasaray’a karşı defansif oynuyorlar. Avrupa’da ise durum çok daha farklı oluyor. Rakiplerimiz de bizim gibi atak oynuyor” dedi. Teknik direktör olması halinde takımına almak isteyeceği oyuncuların; Rio Ferdinand, Ronaldinho ve Lionel Messi olduğuna dikkat çeken yıldız, kendisi hakkında yapılan eleştirilerin futbolun doğal bir unsuru olduğunu belirterek, “Eleştiri olur. Ancak benim yaptıklarıma bakmanız yeterli. Türkiye’de rakiplerimize gol attım. Avrupa’da son olarak İnter maçında golün pasını verdim” dedi. Zico benim idolümdü
Roberto Carlos hakkında, “O, bizim için çok önemli bir oyuncu. Saha içi ve dışında bize çok yardımcı oluyor. O bir servet” değerlendirmesinde bulunan Alex, kaptanlığın kendisini etkilemediğini ifade ederek, “Ben Coritiba’da da kaptandım. Cruzeiro’da kaptan olmamama rağmen her zaman takım arkadaşlarımın yanında oldum. Hayatımdaki en zor an ise, 1997 yılında Brezilya Ligi’nde Palmeiras formasıyla Coritiba’ya karşı oynamamdı. Eski takımıma karşı oynadım ve son dakikada beraberlik golünü attım” derken, İtalya, Türkiye ve Brezilya futbolununun karşılaştırmasını şu sözlerle yaptı: “Türkiye Ligi’nde daha fazla mücadele var. Oyuncular kalpleriyle oynuyorlar. Türkiye’de futbol her şeyin üstünde. Ancak Brezilya’da yetenek ön planda. Eğer yetenekli değilseniz taraftarlar sizi kabul etmiyor. İtalya’da ise taktik önemli. 1-0 olsun bizim olsun.”