ustalar bizde dört adet dream 500 var ben 1 kartla 4adet dream e internetsiz kendi icinde nasıl paylaştırabilirim bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
Printable View
ustalar bizde dört adet dream 500 var ben 1 kartla 4adet dream e internetsiz kendi icinde nasıl paylaştırabilirim bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
adsl port çıkışından dağıtsan nasıl olur 4 çıkışlı port işini görür veya swiç te olabilir
hap svic bagladım ama nasıl ayar yapıcam diger cihazlara nasıl IP numarası vericem
:45: "meraklar icatları doğurur " mutlaka bir arkadaş çözüm bulacaktır. nasıl bilgisayardan bağlanıyorsak aynen öyle paylaşacan. çözüm elinin altında beceride sizin elinizde. ama ütopya değil olabilen bir şey:45:
cihazlara ip numaraları verdim svic bagladım olmadı bir yerde problem var ama cözemedim
hub/switch hub/adsl modem bunlardan hangisini kullanıyorsun? Adsl modemin aynı zamanda usb portu da var mı? Tüm cihazlarda birebir aynı imaj+cam+config olmalı, sadece server olarak ayarlanacak makinada bazı farklılıklar olmalı ki sorun çıkmasın. Cihazlarda hangi imaj+cam yüklü? Cihazların tamamının config dosyaları aynı olsun ve içeriklerini forumda görebilmemiz için gönder.
İlk olarak bu bilgileri verebilirsen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar, sevgiler...
internet olmadan nasıl paylaşım yapmayı düşünüyorsun üstelik aynı apartmanda degilsen bu mümkün degil veri alışverişini nasıl yapacan apartmanlar arasında ag baglantısı yapcan desem bu mümkün degil diyelim ki ag baglantısını yaptın kart payalaşım olayını nasıl cözecen yok usta internet şart olmadan olmaz...
kriptex açık olarak belirtmemiş ama cihazlar arasında Lan veya Wan kurulu olmak zorunda ki paylaşım yapılabilsin. Her halükarda arada bağlantı olması tabii ki şart. Ama Internet olması şart değil. Hatta olmaması daha iyi, daha kolay...
Bilgisayarda SkyStar2 üzerinden server kurup aynı anda 2 cihaza paylaşım yapabiliyorum. Aralarında sadece switch hub var.
Sonuçta cihazlardan biri Server olacak diğer 3'ü ondan paylaşım alacak. Internet üzerinden sürekli IP numaraları değiştiği için dyndns, no-ip gibi dinamik dns hizmeti veren servisleri kullanıyoruz ama her bir cihazın IP adreslerini dinamik değil de statik olarak ayarlarsak herhangi bir dns server kurmaya gerek kalmaz. Bu durumda cihazlar server olarak ayarlanan cihaza direkt olark IP numarası üzerinden erişebilirler. Erişim esnasında kullandıkları kullanıcı ismi "root" olmak zorunda ama şifreyi kendimiz belirleyebiliyoruz.
Eğer araya Internet girerse işin içine port açmalar, ek güvenlikler vb. şeyler de girer, daha da karmaşık hale gelir.
Bu yazdıklarımın tamamen teorik bilgiler olduğunu, pratik yapma gibi bir durumumun olmadığını da belirtmek isterim.
Ama en yakın zamanda bizzat bu senaryoyu deneyeceğim.
Sevgiler, saygılar.