arkadaşlar 2 sene oldu böle hata vermeye başladı ilk açılışta süper ardan 1- 2 saat geçsin cihazın rengi soluyo tüp mü arızalı yoksa devredemi sorun var sizce
Printable View
arkadaşlar 2 sene oldu böle hata vermeye başladı ilk açılışta süper ardan 1- 2 saat geçsin cihazın rengi soluyo tüp mü arızalı yoksa devredemi sorun var sizce
modelini yazmamışsın ama yinede yardımım dokunursa sevinirim.Sistem ile beraber sattığım bazı lg flatron monitörlerde aynı problem yaşandı.hatta çalıştıktan sonra değil bilgisayr ilk açıldığından itibaren yapıyordu.Ben monitörleri aldığım firmaya gönderiyordum onlarda tamir edip geri gönderiyorlardı.Sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla monitörde RGB kiti denilen parçadan kaynaklanıyormus ve değiştirildiğinde tekrar sorun çıkarmıyor.
İstersen bi aldığın yerle görüş derim ben sana..
model Flatron T730SH SİYAH KASA garanbtisi bittiği için bişey yapılamıyo kimi tüp bitmiş dedi ben de size sorayım dedim dediğin parçayı nerden buluruz sence yakklaşık 5 aydır böle kullanıyom gözlerimi bozdu nerdeyse
DEGAUSS yaptın mı ? Monitörün sol alt köşesindeki MENU bas aşağı-yukarı okları ile DEGAUSS yazan yere gel select tuşuna basarak
DEGAUSS seç sağ ok'a basarak işlemi gerçekleştir.
Birde data giriş kablosunu değiştirmeyi deneyiniz :49:
data kablosuda yapabilir az bir ihtimal olsada
degasus diye bir menü yok bunda zaten açıulışrtaki yazılar bile okunmuyor kolega 20 nin dediği gibi ekrankiti gitmiş galiba ondan yapar data kablo arızalı olsa hiç görüntü vermez başta biraz iyi 1 saat sonra hiç bişey okuyamıyosun..
degasustan yapmaz data kablosunun pc'e giren tarafını oynat eğer görüntüde değişiklik olmuyorsa data kablosu sağlamdır büyük ihtimalle rgb katında sorun vardır ama tüptende olabilir.rgb katınıda bulabileceğini sanmıyorum genelde tamir edilir.
şuan hiç bir menüde yazıyazmıyo demin hafif yazdı degasus gözükmüyodu gördüğüm kadarıyla ama sen bana menüden kaç sol kaç sag yapcağımı söylersen yaparım mnitörler aynı ya
menu-4 kere alt-select tıkla ( monitörün önünde ) sağ tıkla