Sen kafanı yorma arkadaşım ben 27 yıllık sınıf öğretmeniyim artık neyi savunacağımızı şaşırdık. Sizde tedirginsiniz. Atatürk'ü savunmaktan, adını söylemekten, rozetini takmaktan korkar olduk. Ben büyük önderimi bu bayrağı ve vatan sınırlarını savunamayacaksam dökülen kanlara yazık olmaz mı? Onların kemikleri sızlamaz mı? Çanakkale'de şehit düşmüş bir şehidimiz kalkıpta yuh size ben bu emperyalistleri geçirmemek için kanımı akıttım yaşama veda ettim sen onlara topraklarımızı satmışsın, ekonominin büyüklerini onlara kaptırmışsın derse ben ne derim? Ulusal Kurtuluş Savaşında kanını akıtan şehit düşen bir vatan şehidimiz ben bunları denize dökene kadar kovaladım denize döktüm sen bu ülkeyi parselleyip sattın. derse ben ne derim. Her Türk evladı Önce Çanakkaleyi gezecek görecek (turist gibi değil), Ankara'da 1. Meclis Binasını oradan 2. meclis Binasını gezecek görecek, sonra da Anıtkabiri gezecek görecek. Ondan sonra Bu vatanın, bu ayyıldızlı bayrağın, Atatürk'ün değerini anlayacak. Bu topraklarda özgürce yaşadığı ve özgürce vatanı kurtaran büyük önder Atatürk'e dil uzattığı için içi sızlayacak. Ben hergün sınıfıma girdiğimde 10. yıl marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bilgisayardan dinletiyorum. Hiç olmazsa görevimi böyle yerine getirmeye çalışıyorum. Yukarıdaki alıntı yazı Atatürk'ün kendi sözleridir. Ayrıca bende aynı şeyleri, sende aynı şeyleri söyler, söylerdik.