Arkadaşlar bende 2000 model polo 1.4 (benzinli) var.Durma,yavaşlama ve vites değişikliklerinde motor stop ediyor.aynı sorunu yaşayan varmı sorun neden kaynaklanıyor
Printable View
Arkadaşlar bende 2000 model polo 1.4 (benzinli) var.Durma,yavaşlama ve vites değişikliklerinde motor stop ediyor.aynı sorunu yaşayan varmı sorun neden kaynaklanıyor
Rolenti ayarını kontrol ettiriniz düşük olabilir..birde arabanız elektronik ateşleme sistemi ile çalışıyorsa enjeksiyon sistemine baktırın benzin filtresi dolmuşta olabilir.
rölanti ayarı düşük değil,interneti şöyle bir araştırdım boğaz kelebeği sorunu olabilir diye yazılarokudum...
Boğaz kelebeği sorunu olacağını zannetmiyorum avans ayarlarından da olabilir.Bu ilk çalışmadada yapıyor ve stop ederken de geri çalışmasına neden oluyorsa bilinki avans ayarı bozulmuştur.Ben büyük bir ihtimalle avans ayarından olacağını tahmin ediyorum tabi diğer mesajımda yazdığım benzin filtresi kirlenmemişse....
ilk çalışmada yapmıyor,sadece vites değişikliklerinde araç stop ediyor...
Dediğim gibi arkadaşım sen bence avans ayarına baktır baştan olmazsa başka yerlerden aranabilir
bende 2000 model polo 1.4 benzinli var ama öyle bir sorunla karşılaşmadım
kilometre kaçta arkadaşım bendeki 96.00 binde
aynı sorun bizim araçtada var dı aynen dediğin gibi yavşlayınca ışıklarda ve dönemeçlerde stop ediyordu daha 2 gün önce tamirciye götürdük tamirci rolanti memesi sorunlu dedi 15 ytlye bir rolanti memesi aldık ve takdırdık sorun düzeldi.bu parça benzin akışını ayarlıyormuş arızalandığı zaman ya arabayı çok sarsıyormuş yada stop ediyormuş tamircinin söylediği bu.tabi ki bilemiyorum senin ki de aynı sorunmu araçlarla pek bir bilgim yok çünki.
bendeki aracın kilometresi 81000 km.