-
temel ıle dursun
Temel'le Dursun bigün deniz kıyısında geziyolarmış, bi bakmışlar kumsalda bi lamba, Alaattin lambası misali. Almışlar ellerine, evirip çevirirken, malum cinimiz çıkıvermiş lambadan.Cin bi Temel'e bakmııışşş, bi Dursun'a bakmışş ; valla kusura bakmayın ama ben sizle uğraşamam alın size 3 er tane yumurta, her birini kırın bi dilek tutun demiş. Neyse efendim aradan seneler geçmiş, bizim iki kafadar gene karşılaşmışlar, sohbet muhabbet derken Temel Dursun'a sormuş: -Yaw Dursun, sen naaptın o yumurtaları? Dursun - Valla Temel ilkini kırdım, çok para istedim,, şimdi bitmez tükenmez param var. Temel - E ikincisini? Dursun - İkincisini kırdım dünyalar güzeli bi karım olsun dedim, oda oldu çok şükür. Temel - Ya üçüncüsü? Dursun - Onuda kırdım ALLAH'tan sıhhat afiyet istedim, çok şükür bi sağlık sorunum yok. Peki sen naaptın yumurtalarını Temel?? Temel - Sorma, senden ayrıldım eve geldim tam eşikten içeri gircem tökezledim, yumurtalardan biri düştü kırıldı. Bende hass..tir beee dedim, tüm ev ..ik doldu. Dursun - Ya ikincini naaptın? Temel - Naapcam ben şimdi bi ev dolusu s..kle diye düşündüm, ikincisini kırdım, al bu bütün ..kleri geri götür dedim. Dursun - Ya sonuncuyu naaptın????? Temel - Sonuncuyu kırdım, benimkini geri getir dedim.