arkadaşlar elimde blue 120 da cihaz var, cihaza hiç yazılım yüklenmemiş, yazılım yüklemeye çalışıyorum, yazılımı yüklüyor en son done yazacağına err yazıyor bu neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum
Printable View
arkadaşlar elimde blue 120 da cihaz var, cihaza hiç yazılım yüklenmemiş, yazılım yüklemeye çalışıyorum, yazılımı yüklüyor en son done yazacağına err yazıyor bu neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum
ndr edittin son versiyonu çıkmıştır son versiyonu ile deneyiniz dogru yazılım attıgınızdan emin olun yeni versiyonu ile bir deneyin.
saygılar
Eğer cihazınızın üzerindeki yazılım versiyonu* 11.11.2004 tarihli veya daha ileri tarihli ise Ndredit programında Ayar-Receiverda Mevcut Yazılım Tipi-Yeni Versiyon işaretlenecek.
Cihazınızı stand-by konumuna alınız ve RS232 kablosu ile bilgisayara bağlayınız.
Ndredit programında Dosya-Yazılım Dosyası Aç-Diskten kısmından cihazınıza ait yazılımı seçiniz ve Aç butonuna tıklayınız.
Sağ alt köşede bulunan Yazılım Yükle butonuna tıklayınız.
Eğer cihazınızın üzerindeki yazılım versiyonu* 11.11.2004 tarihinden daha eski ise Ndredit programında Ayar-Receiverda Mevcut Yazılım Tipi-Eski Versiyon işaretlenecek.
Cihazınızın ön panelinde bulunan P+ ve P- tuşlarına beraber basarak cihazınızı fişe takınız ve ön panelde boot yazana kadar bekleyiniz. Boot yazısını gördükten sonra ön panel düğmelerini bırakınız.
Ndredit programında Dosya-Yazılım Dosyası Aç-Diskten kısmından cihazınıza ait yazılımı seçiniz ve Aç butonuna tıklayınız.
Ndredit programında sağ alt köşede bulunan Yazılım Yükle butonuna tıklayınız, ardından Başlat butonuna tıklayınız, son olarak ta cihazınızın ön panelinde bulunan power tuşuna basınız.
bunlara dikkat edin birde...
değerli arkadaşlar zaten dediğiniz gibi yaptım yazılımı ndredit 4.56 ile atmaya çalışıyorum ama ne orijinal nede forumdan indirdiğim yazılımı alıyor.ilgileriniz için teşekkürler
aynı sorunu bendede verdi. defalarca denememe rağmen %100 den sonra hata msj vedi. bende ilk önce kanal bilgisi yükledim. ondan sonra tekrar denedim oldu. bi dene belki seninkinde de aynı sonucu verir.
yazılımı hyper terminal ile aşağıdaki gibi yükleyin
Bağlantı Noktası Ayarları aşağıdaki şekildedir:
Saniyedeki Bit sayısı: 115200
Veri Bitleri: 8
Eşlik: Yok
Dur Bitleri: 1
Akış Denetim: Yok
Bu ayarları yapıp Tamam ı tıklarsanız karşınıza boş sayfa gelecektir.
Cihazınızla bilgisayarınızı birbirine RS232 kablosu ile bağlayınız.
Cihazınızda ön panelde bulunan kanal yukarı ve kanal aşağı tuşlarını beraber basarak cihazınızı fişe takınız ve cihazınızın ön panelinde boot yazdırınız.
Bilgisayarınızda Hyperterminal ayarlarını yukarıdaki gibi yapınız.
Bilgisayarda Gönder butonunu tıkladıktan sonra cihazınızda power tuşuna basınız.
Ön panelde 1'den 100'e kadar saymaya başlayacaktır. 100 olduktan sonra done yazmasını bekleyiniz.
done yazısını gördükten sonra cihazı fişten çekip takın.
Her iki türlü cihazda da yazılımı yükledikten sonra keyedit programı ile hazır *** dosyasını
cihazınıza yükleyiniz. Keyedit programında Ayar-Receiver kısmından Blue serisini seçiniz.
Cihazı stand-by konumuna alınız ve bilgisayara bağlayınız. Keyedit programında Dosya-Aç kısmından
uzantısı nky olan hazır *** dosyasını seçiniz ve *** gönder butonuna basınız. *** gönderme işleminden
sonra cihazınızı fişten çekiniz ve takınız. Cihazı açtığınızda 0-SAT tuşu ile
CAS konumunu açınız.