Gates web uygulamalarını gözlüyor
Microsoft’un başyazılımcısı Bill Gates, kurumsal MIX’06 konferansında şirketin uygulamaları gelecekte internete taşıması gerektiğine vurgu yaptı.
LAS VEGAS - “Kuruluşundan bu yana yazılım dünyasını Windows işletim sistemi üzerinden tanımlayan Microsoft, artık web tabanlı uygulamaların farkına varmıştır”. Bu sözler Microsoft’un Las Vegas’taki kurumsal konferansı MIX’06’da açılış konuşmasını yapan şirketin kurucusu Bill Gates’e ait.
Las Vegas’ta yapılan MIX’06 konferansında, yeni kuşak mobil ve web uygulamaları geliştiricilerine yönelik Microsoft stratejileri masaya yatırılıyor.
Microsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates konferansın açılış konuşmasında, web tabanlı ve mobil uygulamaların yazılım dünyasında köklü bir değişime yol açtığını, artık kullanıcıların istedikleri zaman istedikleri yerde bilgiye ulaşmayı talep ettiğini vurguladı.
KULLANICI-MERKEZLİ UYGULAMALAR
Gates, bilgiye erişimde kullanıcıların PC’lerine bağımlı kalmak istemediklerini belirterek, “Uygulamalar artık PC-merkezli değil, kullanıcı-merkezli olmalı” diye konuştu. İnternetin bilgi alışverişinde henüz olgunlaşma evresinde olduğunun altını çizen Gates, “İnternetin henüz başındayız, hep birlikte öğreniyoruz” diye konuştu.
IE 7’NİN İMAJ KAYBI
Gates, son yıllarda fazla yatırım yapılmadığı için kullanıcılar nezninde imaj kaybına uğrayan Internet Explorer’ın da yatırımlarla yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Şirket uzmanlarının şimdilerde Internet Explorer 7’nin iki yeni versiyonu üzerinde çalıştıklarını kaydeden Gates, bunların yeni işletim sistemi Windows Vista ile birlikte piyasaya sürüleceğini söyledi.
Açık kaynak kökenli internet tarayıcısı Firefox, son aylarda IE’den önemli ölçüde kullanıcı çalmayı başarmıştı.
RSS’İN POTANSİYELİ
Microsoft’un başyazılımcısı ayrıca internetin ilerlemesiyle RSS’in (Really Simple Syndication) de gelişeceğini ve kullanıcılar tarafından talep edileceğini dile getirdi. “RSS’i programlanabilen kişisel internetin başlangıcı olarak düşünüyorum, internet siteleri API’leri açtıkça yeni ve muhteşem işler başarılabilir” diyen Gates, Windows Vista ve Internet Explorer 7 için daha güçlü bir RSS desteği vereceklerini belirtti.