Merhaba arkadaşlar nokia 7610 telefonuma virüs girdi kendi kendine açılıp kapanıyor.Neyapa bilirim bana yardımcı olun lütfen.
Printable View
Merhaba arkadaşlar nokia 7610 telefonuma virüs girdi kendi kendine açılıp kapanıyor.Neyapa bilirim bana yardımcı olun lütfen.
1) Hafıza kartınızda şifre varsa şifreyi kaldırınız!Alıntı:
2) Rehber, Mesajlar, Galeri yedeklerinizi alınız yoksa bir daha ulasılamayabilirsiniz.
1 . Soft Format : Telefonlara soft format *#7370# tuşlarına basarak atılır. Bu tuşlara bastıktan sonra telefonunuz Orjinal Ayarlar yüklensin mi diye soracaktır. Bu soruya evet diyince güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Telefonunuz kapanacak ve 2-3 dakika sonra açılacaktır. Telefonunuz açıldığında fabrika ayarları geri yüklenmiş ve sonradan yüklenen dosyalar silinmiş vaziyette olacaktır. Bazı virusler soft formatla temizlenebilir. Ancak bazı virusler hard format atmadan temizlenemiyor.
2 . Hard Format : Telefonunuzu kapatıp *+3+yes(arama yaptıgınız tuş) tuşlarıyla beraber açma kapama düğmesine basarak telefonu açın ve bekleyin.
OS7 serilerinde ekrana formatting yazısı gelir fakat OS8 ve OS8.1 lerde bu tip bir yazı gelmez. O nedenle OS7ler formatting yazısı
gelene kadar tuslara basılı tutmaları yeterli fakat OS8 ve OS8.1'lerde bu tip bir yazı gelmediği için taki eller gelene kadar basılı tutmakta fayda var...
Hard format telefonunuzun z sürücüsünü c sürücüsüne yükler.Yani çözemediğiniz problemlerinizi bu yöntemle kesinlikle çözebilirsiniz.
açılıp kapanması virusten olacağını sanmıyorum.Alıntı:
teknik bir arıza olabilir.
şu seceneği öneriyorum...
symbian telefonlar için ;
telefonun içinde gerekli olan dosyalarının silinme riski olarak *#7370# format atacaksın.Bu işelmde tüm bilgilerin silinir unutma.
Hafıza kartınıda çıkar bu işlemi yaparken. hatta varsa kart okuyucu ile onada format at...
önce hafıza kartını çıkar ve birdaha takma.sora sim tartını da çıkar pili tak.
sora tak yıldız 3 yeşil tuşa basılı tut ve cihazı üst düğmesinden aç formatıng
yazısını gördükten sora elini tuşlardan çek ve hiç bir şey yapmadan bekle cihazın
sim kart takın diyene kadar bekle sorunun çözülecektir.
Yardımlarınız için çok teşekürler.işime yaradı verdiğiniz bilgiler.