-
hacizli araç satışı hk.
internetteki bir siteyi gezerken bir araç buldum. fiyatı oldukça iyi geldi ancak araç borcundan dolayı haczedilmiş...bende aracın ne kadar borcu olduğunu istedikleri fiyatın üstüne bu borcu ödeyip ödemiyeceğimizi sordum bana şöyle yanıt verdiler (yanıt defterdarlıktan geldi)
"aracın üzerindeki hacizler kalkmış olarak alıcıya teslim edilir.araç satış bedeli+kdv+damga vergisi dışında para ödenmez"
Pek bişey anlamadım...kardeşim avukatlık bürosunda çalışır...ona sorduğumda "sakın girme, borcuda üzerine kalır" demişti...
bu işlerle uğraşan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...
araç 11 000 ytl...bundan hariç aracın parası (borcu) alıcıyamı aitdir?
sadece alım satım ücretimi ödeyeceğim?
Haa birde anahtar ve ruhsat yoktur diye bir bilgi düşmüşler...
ruhsat yeni çıkarılacak herhalde...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
selametle...
-
haczi kaldırırsın alacagın fiyattan 11000 hacize ödeyip fiyattan düşüp alabilirsin yoksa aracın satışını üzerine yapamazsın
-
bak arkadaş....
kardeşin gercekten akıllı insanmış...sana tavsiyem böyle işlere girme...
dertsiz başını sakın derde durduk yere sokma...
sana bi arkadaş tavsiyesi...
girersin ama çıkamassın...
gırtlağa kadar borca bulaşırsan..a
man sakın haaaa..!
akıllı insanlar böyle işlerle uğraşmaz...
-
arkadaşlar haklı bu işler iyi iş olsa bizim gibi insanlara bırakırlarmı hiç bencede sakın girme bu tür satışlara git adam gibi sağlam 1100 tl bi araç al rahatına bak bence kafan rahat olur
-
dertsiz başını derdemi sokacan kardeş 11 000 tl bi sürü araç var.
-
bencede arkadaşlar haklı. ahlı mal alınmaz. bugün olmazsa yarın mutlaka çıkar ahı.
-
beyler paylaşımlarınız için teşekkürler...konuyu açalı neredeyse 1 sene oldu...araçta aldım bu arada...allah herkese nasip etsin...
-ben bu konuyu prosedürü öğrenmek için açtım...ama pek kimse bilmiyor benim gibi...
-ayrıca "ahlı araç alınmaz" diyoruz ama birde haciz edilen araç sahibinin borçlu olduğu kişi ve kurumları düşünün? adam aracı almış ama borcunu ödememiş..."hem borcunu ödeme hemde ah et" adaletmi bu ?
selametle...