Konunun daha fazla uzamaması ve gereksiz tartışmalara neden olmaması için,Konu Kapatılmıştır...
Printable View
Konunun daha fazla uzamaması ve gereksiz tartışmalara neden olmaması için,Konu Kapatılmıştır...
vay be ben içmiyordum zaten, böyle bir böceği görünce eve hiç bir kolayı almam artık,paylaşım için teşekkürler.
ben koladan nefret ediyorum. hiçte içmiyorum sağlık açısından da çok kötü. kimseye tavsiye etmiyorum.
iğrenç bişey.....
Bir meşrubat firmasından emekli olmuş biri olan ben, çalıştığım dönemlerdede bizimde başımızdan bu tür olaylar geçmişti. bakın sizlere bir meşrubatın tüketiciye ulaşıncaya kadar olan macerasını anlatayım. bu pet şişeler Adanadan sasa firmasında üretilir kamyonlarla firmaya gelir, anbalajı açılır, yıkama bantlarına girer, yıkandıktan sonra dolum bantlarına geçer, dolumu yapıldıktan sonrada ağızı kapatılıp ambalajları yapılır. Bu ara şişeler hem boşken hemde dolumu yapıldıktan sonra ayna tabir edilen ışıklı bir panonun önünden içinde yabancı bir maddenin bulunup bulunmadığını kontrol etmek için geçer. kontrolü yapan kişinin bir anlık dalgınlığı bu tür istenmiyen olayın meydana gelmesine sebep olur. Tabi bu tür olayların olması üretici firmalar için kötü bir imalat hatasıdır ve tüketiciyi mağdur etmesi açısından istenmiyen bir olaydır. malesef istenmesede olmaktadır.
Bu tür hatalı bir meşrubattan mağdur olan bir kişi mahkemeye gidip şikayetçi olması en tabi anayasal hakkıdır. Ama bu tür yollalara baş vurup İnternette yayınlaması çok yanlış bir harekettir. Malesef ellerini bu tür hatalı imal edilen bir mal geçince bazı uyanık geçinen kurnazlar bundan bir menfaat temin etmek için üretici firmaları, basına gideceklerini yolunda tehdit edip kendilerine belli bir para verildiği taktirde bu hatalı şişeyi firmaya vermeyi taahhüt ederler. Muhakkak bu arkadaşlarda aynı yolu denemişlerdir.
Çalıştığım firmada da bu tür olaylar bizimde başımızdan geçmişti. Bizlerde her seferinde kendilerine bir şişe buzzzz gibi bir gazoz verip afiyetle içmesini önererek göndermişizdir.
Hepinize saygılar.
(bu yazıyı yazmamın sebebide bu tür şantajları hiç etik bulmadığım içindir.)
Ben hiç kola sevmediğim ve içmediğim halde bu tür haberlere kesinlikle inanmıyorum.Kola ile ilgili bir sürü saçma sapan haber üretiliyor.Bu haberleri üreten kişiler ve amaçları belli.Kristal kola,lee kola,zemzem kola kendi satışlarını artırmak amacı ile yaydığı hurafeler.Cocacola gibi bırakın maddi değerini sadece isim hakkı bile milyarlarca dolarla ölçülen bir şirket bu tür aptallıkları yapmaz yapamaz yapmasına fırsat bile vermez.Geçen gün discovery kanalında şehir efsanelerinin doğruluğunu test eden mit buster proğramında bu konuyu işlediler kola hiçte forumlarda sözde iyilik yaptığını sanarak kolanın kötülüklerini yaya yaya anlatan arkadaşların dediği gibide çıkmadı.Sorgulayıcı olmak çok güzel bir şey fakat başkalarının oyunlarına alet olarak değil!