Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
’nın “her yöne sınırsız” tarifesinde yaptığı değişikliklerin tüketici aleyhine olduğu gerekçesiyle yargıya götürmeye hazırlanıyor.
Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaptığı açıklamada Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
’nın “her yöne sınırsız 55 TL” diyerek, başlattığı kampanyayla abone sayısını artırdığını hatırlatarak, şunları söyledi:
“Tüketici Kanunu’nun 12. maddesini ihlal etmiş olmakla birlikte tüm vergiler dahil fiyatını açıklamamıştır. Bu tarifeyi seçenler ise, aylık ücretin 55 TL değil, 67 TL ve sınırsız denilen tarifenin de on bin dakika ile sınırlı olduğunu sözleşme anında öğrenmişlerdir.”
O dönemde Tüketiciler Birliği’nin şikayeti üzerine sözkonusu operatörün yanıltıcı reklam verdiği nedeniyle 60 bin TL para cezası verildiği ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
“Bu şekilde ’her yöne sınırsız’ denilerek aldatılan, diğer operatörlerin abonesi on binlerce tüketici de mevcut aboneliğini sonlandırarak, numarasını Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
’ya taşımıştır. Ancak evdeki hesabın çarşıya uymadığını gören Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
şimdi de Tüketici Kanunu’nun 4/A 6. maddesini yok sayarak, 40 bin tüketicinin tarifesini yasalara aykırı şekilde değiştirmiştir. Tarife kapsamında her yöne on bin dakika görüşme olanağı verilmişken, 24 Temmuz’dan itibaren ’makul kullanım esasları’ gibi soyut bir tanımlama ile tüketicilere verilen süre taahhütleri Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
tarafından iptal edilmiş, aboneler her yöne sınırsız bin tarifesine aktarılmıştır. Literatürde yeri olmayan makul kullanım esasları ile tüketiciler cezalandırılırken, taahhütlerinden dönen Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
tüketici haklarını bir kez daha ihlal etmiştir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
abonesi on binlerce tüketicinin onayı olmaksızın tarife geçişi yapılmaktadır. Üstelik birçok aboneden çeşitli miktarlarda ara ödeme istenmesi, yüksek bedelli faturalar düzenlenmesi, hatların kapatılması tüketicileri çileden çıkartmıştır.”
Ağaoğlu, Tüketiciler Birliği olarak bu hukuksuzluğu mağdur edilen tüketicilerle birlikte yargıya taşımak için gerekli çalışmalarını başlatıldığını açıkladı.
21-08-2009, 14:18
osmann
60,000 tl neki avea için?
birde türkcelin biz bize si var...nasıl bişeyse hep faturada biz bize leri görüyorum sıfır bakiye ama gel gelelim fatura kabarık...geçen ay 85 tl geldi...hayır bide konuşsam yanmayacam...mahkemeye ver, uğraş, işin aksasın ve mahkemeyi kazan.sonra türkcele avea ya verecekleri ceza firmaların dişlerinin kovuğuna sığacak kadar olsun...
(başıma vurmaya başladı galiba soldan soldan)
21-08-2009, 15:00
MUTAF
AVEANIN YALANI ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU BÖYLECE..
cep telefonu alıp ilk açılan tarife ile hemen konuşmaya başlayan sıradan bir kişi ay sonu 60-90 tl arası fatura öder.
fakat hattın açıldığında kendine göre ayarlayabileceği bir tarifeyi seçip aynı dakikaları konuşan diğer kişi 30-40 tl arası fatura öder
sn osmann. sizin kullanmış olduğunuz bizbize tarifesi Turkcellin en pahalı tarifesidir.
aynı tarife aaltında eğer dakika paketlerden almış olsaydınız hem daha fazla konuşur hem daha az para ödersiniz. (tarifeniz paketsiz bizbize ise)
bende 2 tane faturalı hat var. yıllardır turkcell kullnırım.her iki hattıma gelen fatura 2 veya 3 ayda bir kez gelir. oda 15 tlyi geçmez. ve her ay en az 180 dk turkcell içi beda kullanırım. diğer faturalıda ise her yone 2 saat bedava gelir.
demek istediğim şu hangi operatör olursa olsun. tarifenin ayrıntılarını bilerek seçmek gerekir. birde aveanın sınırsız dediği tarifeye ilk gunden aslında karşıyım. 67 tl neden telefon görüşmeleri için veriyimki.?
maksat az para verip çok konuşmak..
21-08-2009, 17:04
osmann
Alıntı:
BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
AVEANIN YALANI ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU BÖYLECE..
cep telefonu alıp ilk açılan tarife ile hemen konuşmaya başlayan sıradan bir kişi ay sonu 60-90 tl arası fatura öder.
fakat hattın açıldığında kendine göre ayarlayabileceği bir tarifeyi seçip aynı dakikaları konuşan diğer kişi 30-40 tl arası fatura öder
sn osmann. sizin kullanmış olduğunuz bizbize tarifesi Turkcellin en pahalı tarifesidir.
aynı tarife aaltında eğer dakika paketlerden almış olsaydınız hem daha fazla konuşur hem daha az para ödersiniz. (tarifeniz paketsiz bizbize ise)
bende 2 tane faturalı hat var. yıllardır turkcell kullnırım.her iki hattıma gelen fatura 2 veya 3 ayda bir kez gelir. oda 15 tlyi geçmez. ve her ay en az 180 dk turkcell içi beda kullanırım. diğer faturalıda ise her yone 2 saat bedava gelir.
demek istediğim şu hangi operatör olursa olsun. tarifenin ayrıntılarını bilerek seçmek gerekir. birde aveanın sınırsız dediği tarifeye ilk gunden aslında karşıyım. 67 tl neden telefon görüşmeleri için veriyimki.?
maksat az para verip çok konuşmak..
basricim ben tarifelerden hiç anlamam...hiçte gelen mesajlara kafa yormadım...hep sildim...illede bir tarifede olmakmı lazım? tarifesiz bir şey yokmu...standart yani...ben telefonla çok konuşan biri değilim...aradıklarımda hep farklı operatörler...standart bişey olsun diye bizbize demiştim ilkbaşta...
selametle
21-08-2009, 23:45
yargıç_1
Alıntı:
osmann Nickli Üyeden Alıntı
basricim ben tarifelerden hiç anlamam...hiçte gelen mesajlara kafa yormadım...hep sildim...illede bir tarifede olmakmı lazım? tarifesiz bir şey yokmu...standart yani...ben telefonla çok konuşan biri değilim...aradıklarımda hep farklı operatörler...standart bişey olsun diye bizbize demiştim ilkbaşta...
selametle
doğru diyorsun osmann hocam illede bi tarife seçmek zorunda kalıyor insan okadar olduki türk telekomda dahi aynı uygulamayı yapıyor illede bi tarife seçmek zorunda bırakılıyor insanlar
22-08-2009, 00:23
teksas_06
slm arkadaşlar bende her yöne sınırsız tarifesi kullanıyodum 1 hafta önce bana bi mesaj geldi kullanım koşulları dışına çıktınız tarifeniz her yöne 1000 tarifesine geçirildi die müşteri hizmetlerini aradım bana verilen cvp 10000dak. geçmişiniz dendi faturama baktım 4780dak. konuşmuşum sadece bu olsa yine iyi bana tarife değişikliği nedeniyle 150ytl borç çıkardılar ve ayriyeten her yöne sınırsız hat kullanan herkese aynı şeyi yapmışlar
22-08-2009, 00:29
yargıç_1
bende tam avea'nın sınır tarifesini kullanmayı düşünüyordum ben turkcell kullanıyorum yaklaşık 10 yıldır aynı hattı kullanıyorum ve hiç başka hat kullanmadım şimdi kontör fazla gidiyor ve sınırsız bi tarifeye geçmyi düşünüyordum bunları okuduktan sonra avea'ya geçmem artık
22-08-2009, 00:31
mehmetnuri13
Alıntı:
teksas_06 Nickli Üyeden Alıntı
slm arkadaşlar bende her yöne sınırsız tarifesi kullanıyodum 1 hafta önce bana bi mesaj geldi kullanım koşulları dışına çıktınız tarifeniz her yöne 1000 tarifesine geçirildi die müşteri hizmetlerini aradım bana verilen cvp 10000dak. geçmişiniz dendi faturama baktım 4780dak. konuşmuşum sadece bu olsa yine iyi bana tarife değişikliği nedeniyle 150ytl borç çıkardılar ve ayriyeten her yöne sınırsız hat kullanan herkese aynı şeyi yapmışlar
slm benimded tarifem şimdi 10000 dakidan 1000 dakikaya düştü ve bana her hangi bi acıklama yapmadılar aradım gidip iş bankasına su hesapa 150 tl yatırıcan ondan sonra hatınız açılacak bından sonra tarifeniz 10000 yerine 1000 dakika olmuştur dediler bende parayı myatırdım hattı kapatıcam
22-08-2009, 01:00
MUTAF
Alıntı:
osmann Nickli Üyeden Alıntı
selametle
sevgili osmann. şuan zaten tarifedesin. ama standart olarak bizbize kullanıyorsun. yani bu pahalı. sen mesela en çok kimlerle görüşüyorsun. turkcell içimi. diğer operatörlermi? ona göre en mantıklı olanı kendine seçebilirsin. daha az para vermek varken neden her ay 60-70 veresin.
sen en çok aradığın numaralar neresi onu bi hesapla. tarifeni ben söylerim sana.:smiles24:
sana çok iyi bir tavsiyem var. mesela şu kampanyayı yaparsan çok rahatlarsın ;
KDV ve ÖİV dahil ayda sadece 11TL'ye diğer operatörler ile tam 90 dakika konuşmak için DIGERCEP yazıp 5700'a kısa mesaj gönderebilirsiniz.
Diğer cep paketini almak için DIGERCEP yazıp 5700'a kısa mesaj göndermek yeterlidir. Kayıt SMS'ini gönderdikten ve kaydınız gerçekleştikten sonra cep telefonunuza talebin alındığına ve fatura kesim tarihi itibari ile diğer cep paketinden faydalanabileceğinize dair bir bilgilendirme mesajı gelecektir
Diğer cep numaraları ile indirim yurt içinde geçerlidir ve 90 dakika ile sınırlıdır.
90 dakikanın aşılması durumunda diğer operatör aramalarınız kendi tarifeniz üzerinden ücretlendirilir.
Turkcell, kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.