Bu Güiza adamı çıldırtır..
“Kendisini önceden izliyordum. Ben de buraya gol kralı olarak gelmiştim ancak takımın şu an oynamaya çalıştığı kurguda onun da başarılı olması zor. Taraftar sonunda mutlaka onu yuhalacaktır.”
SEZON başı olmasına rağmen, hem topuğundan ameliyat olmak için hem de başkan Aziz Yıldırım’dan aldığı izinle bunalımdan kurtulmak adına İspanya’nın yolunu tutan Güiza, giderayak yine gündeme bomba gibi oturdu. Takım arkadaşlarıyla yaptığı sohbette, yeni transfer Niang’ı değerlendiren ve Senegalli’nin geleceği hakkında ilginç tahminlerde bulunan İspanyol forvet tespitleriyle herkesi şaşırttı. İşte Niang’ın da kendisi gibi F.Bahçe’de başarılı olamayacağını, bunun nedeninin Kanarya’nın oyun yapısıyla ilgisi olduğunu belirten Güiza’nın olay yaratacak açıklamaları:
“NIANG’IN F.Bahçe’ye transfer olduğunu duyduğumda hemen ‘İyi bir golcü ve kaliteli bir forvet’ dedim. Kendisini uzun süredir takip ediyordum. Üstelik o da benim gibi gol kralı. Aslında normal şartlarda F.Bahçe’de çok iş yapar ancak Türkiye’de benim yaşadığım sorunların aynısını zaman içinde o da yaşayacak. Ben de buraya geldiğimde İspanya gol kralıydım ama kaçırdığım gollerle sanki hiç gol kral olmamış gibi yuhalandım.
‘TEK OYNAYAMAZ’
İLK başlarda Türk futbolu ona çok gelecek, başarılı olamamasının nedeninin bu olduğunu zannedecek ama asıl problem F.Bahçe’nin şu anda oynamaya çalıştığı oyun kurgusu. Bu futbol yapısıyla benim veya Niang’ın tek forvet oynaması imkânsız gibi. Kanatlardan yeterince orta gelmeyecek ve orta saha oyundan düşünce Niang da topla buluşmak için geriye gelecek. Ve taraftar en sonunda benim gibi onu da yuhalayacak. YaniNiang yeni bir Güiza olacak.”