Devlet videoları satın alıp, telif haklarını gerekçe göstererek Youtube açtı ancak dün gelen bir haber işleri karıştırdı.
Yotube suyu bulandırdı, Türkiye'nin istemediği videoları yeniden yükledi. Telif hakları nedeniyle, istenmeyen videolara Türkiye dışında bugünden itibaren erişimin tekrar sağlandığını açıklayan Youtube, yasaların Türkiye için geçerli olduğunu duyurdu!
YouTube yetkilileri, siteye erişim engelleme kararının, Türkiye'de İnternet Kurulu tarafından Almanya'da bulunan bir şirketin mevcut ''otomatik telif hakları şikayet'' mekanizmasını kullanarak, YouTube.com'dan söz konusu videoları silmesi sonucunda kaldırıldığını belirterek, bu videoların telif hakları politikasını ihlal etmediği sonucuna varıldığını ve videoların Türkiye'den ulaşılamayacak bir şekilde yeniden siteye yüklendiğini bildirdi.
"TÜRKİYE'NİN YASALARI KENDİLERİNİ BAĞLAR"
YouTube yetkilileri yazılı açıklamalarında, geçtiğimiz haftasonu YouTube hakkındaki erişimi engelleme kararının Türkiye'de mahkeme tarafından kaldırıldığı ve Türkiye'deki kullanıcıların 2 yılı aşkın süre sonrasında tekrar siteye erişim olanağına sahip oldukları hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
''Erişim engelleme kararı, küresel çapta bir hizmetimiz olan YouTube.com'da bulunan, Türkiye kanunları kapsamında yasalara aykırı sayılan fakat halihazırda Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatmış olduğumuz bir takım videoların global olarak siteden kaldırılması talebi sonucunda işleme konmuştu. Bu talebi, Türkiye kanunlarının Türkiye dışında geçerli kılınma zorunluluğu olmadığına inandığımızdan geri çevirdik. "
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
02-11-2010, 11:19
cilginizmirli
Bilgi için teşekkürler.
02-11-2010, 13:39
alperen
bu şerefsizler özgürlüğü başkalarına hakaret olarak algılıyor en güzeli bu tür sitelere hiç girmemek
02-11-2010, 13:50
Hikmet™
Desene yarın birgün yine erişim yasağı geliyor.
02-11-2010, 14:44
Catapult®
Yok öyle birşey zaten o videolar var hepsi kımıldamamış bile birisi kapattırmaya çalışıyor hepsi bu.
02-11-2010, 20:47
NeRoMaN
Youtube'nin ne olacağı belli değil.Bir açıktan yararlanıp o videoları Türkiye'de değil diğer ülkelerde yayınlayacak.Çok saçma.O videolar bizim için önemli.Duyduğuma göre Atatürk'ü küçümseyen videolarmış.Bizim için önemli şurada o videoyu diğer ülkelerde yayınlama kararı varsa.Demek ki bunu bize inat yaptıklarını kesin.
02-11-2010, 22:23
wtwt99
youtube tekrar yasak geldi baykalın videoları yüzünden
02-11-2010, 22:34
Hikmet™
Alıntı:
wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı
youtube tekrar yasak geldi baykalın videoları yüzünden
Şimdi dnsleri otomatik yapıp denedim youtube giriş var.
02-11-2010, 22:43
yarseli
paylaşım için teşekkürler ..
ne olursa olsun bence yasakçı bir zihniyetle bir yere varamayız yasaklandı da ne oldu hangimiz girmedi soruyorum size yasaklar hiç bir şeyi çözmez
ben bu foruma bir ül***e veya bir kesime karşı hakaret etsem yönetimin suçu nedir??
02-11-2010, 22:54
NeRoMaN
Alıntı:
yarseli Nickli Üyeden Alıntı
paylaşım için teşekkürler ..
ne olursa olsun bence yasakçı bir zihniyetle bir yere varamayız yasaklandı da ne oldu hangimiz girmedi soruyorum size yasaklar hiç bir şeyi çözmez
ben bu foruma bir ül***e veya bir kesime karşı hakaret etsem yönetimin suçu nedir??
Bana sorarsanız ülkémize göre Atatürk,Bayrak,Vatanımız ve Şehitlerimizle dalga geçilmesin.Bunun dışında bir sorun yok bana göre.Baykal'ın videosunu görmedim.Tekrar yasaklanmasını sağlayacak kadar büyük birşey herhalde.