Uzun zamandır canımı sıkan bir meseleyi halletmenin mutululuğu ile konuyu sizlerle paylaşmak istedim umarım arkadaşlara faydası olur.
Örnek olarak Hotbird 13E uydusunda 10992 V 27500 2/3 parametrelerinden yayın yapan RAI Africa kanalını ele alalım.
Emu olarak CCcam kullanıyoruz.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Burası önemli : var/etc altında bulunan cccam.cfg dosyasında aşağıdaki satırın önünde # işareti varsa kaldırıyoruz.
Öncelikle Biss şifreli bir kanalı açmak için aşağıdaki bilgilere ihtiyacımız var.Kod:SOFTK.EY FILE : /var/k.eys/SoftCam.k.ey
1) Kanalın ECM PID değeri : RAI Africa için 1FFF
Düzeltme : Bu ECM PID değerini ben Next cihazların softcam dosyalarına bakarak buluyorum.
2) Kanalın Service ID 'si. Menu-Bilgiler-Stream Bilgisi'nden bakıyoruz. : RAI Africa için 2135
3) Kanalın şifresi. RAI Africa için şifre 596137F1115384E8.
Tüm bunları var/k.eys altında bulunan Softcam dosyasına aşağıdaki gibi editliyoruz.
F ServiceidPID 00 şifre
F ServiceidPID 01 şifre yani aşağıdaki gibi oluyor.
Cihazımızı restart ediyoruz.Kod:F 21351FFF 00 596137F1115384E8
F 21351FFF 01 596137F1115384E8
Ve kanal açıldı :)
Bu uygulamayı diğer biss şifreli kanallar içinde yapabilirsiniz. Ayrıca Mgcamd'de softcam.k.ey dosyasını kullandığı için yukarıda yazdıklarım Mgcamd içinde geçerlidir.
Dikkat edeceğimiz diğer bir konu ise aynı Service ID'li kanalları aynı anda izleyemeyeceğimiz. Hangisinin satırı en üstteyse o açılır.
Selamlar