enflasyon düşmesi çok zor başka konularla gündemi meşgul ederek köprünün altından neler geçio. Bizide bu şekilde düzmece enflasyon rakamlarını bakmak kalıo. Elimizdeki imkan belli. Onlar ne kadar düştü desede enflasyon düşmmemiştir.
Printable View
enflasyon düşmesi çok zor başka konularla gündemi meşgul ederek köprünün altından neler geçio. Bizide bu şekilde düzmece enflasyon rakamlarını bakmak kalıo. Elimizdeki imkan belli. Onlar ne kadar düştü desede enflasyon düşmmemiştir.
Arkadaşlarda güzel açıklamışlar şöyle bir etrafımıza bakarsak görürüz Enflasyonu Domatesle patlıcanla kıyaslamıyalım lütfen çiftcinin hali zaten ortada.
enflasyon düşmedi demek bana göre günahtır arkadaş!!!
göz var nizam var 5 senedir neler zam gördü bana sıralarmısınız tabiki görmüştürü ama önceki önemler gibid eğil bir elin beş parmagını geçmez..
selametle..
Bence oransal olarak eskiye nazaran enflasyon düştü. Ama bu demek değilki hayat ucuzladı aksine yine de artış oldu. Eskiden enflasyon olduğunda ona göre zamda verilirdi çalışanlara ve biraz daha kısa süre için de olsa rahatlardık. Ama şimdi hesaplarla enflasyonu düşürüyorlar. Sonra da ona göre maaş artışı veriyolar. Evdeki hesap da çarşıya uymuyor tabiiki
ben inanmıyorum enflasyonun düşmesi için mucize olması gerekir..
fazla zam gelmiyor ama işlerde bir gelişme yok kime sorduysam her kes şeftah yok diyor.ne diyeceğimi bilemiyorum
:clap2: bence bundan sonraki anketiniz soyle olmali ulus devlet uzerine kurulu rejimimizin gelecegi tehlikede mi? ulkemizdeki sehir sayisini 61 olarak telafuz edenlerden ne beklenir bunlarin herseyi yalan dolan gelin bakin avrupadan turkiye nasil goruluyor arkalarindan avrupalilar teneke caliyor boyle bir hukumet yakalamisken alabildigimiz kadar taviz alalim diyorlar cunku bu zamana kadar hic bu kadar teslimiyetci bir hukumete rastlamamislardi ulusal onurumuz ayaklar altnda enflasyon taabiiki duser insanlarin alim gucu kalmamissa evlerine luks tuketim maddelerini alamazlarsa hayatlarini kredilere baglamislarsa isci memur ve emeklilere sadaka gibi maas verirlerse ve enflasyonu hesaplarken patates cuvalini deodoranti havyari vs bunun gibi cok gulunc seyleri gozonunde bulundururlarsa taabiki enflasyon duser unutmayin komunist rusya zamaninda enflasyon yuzde sifir olarak verilirdi ama sonucu gorduk NE MUTLU TURKUM DIYENE YA ATATURK VE TURKIYE CUMHURIYETINI SEVERSIN YA DA TERKEDERSIN
bende pek düşdüğünden yana değilim ama; her olaya da karamsarlıkla yaklaşmamak lazım. çünki; enflasyon düşsün diye mücadele eden şahsiyetlerin emeklerini gözardı etmiş oluruz o zaman. verilen bir mücadele var, yapılan bazı işlemler var, ki; hepimiz tarafından bu biliniyor. asıl bilinmeyen bu yapılan işler ne kadar yeterli yada tam manasıyla yeterli olabilmesi için bizlerinde bu toplumda yaşayan bir birey olarak enflasyon'un düşmesi ve geleceğimiz olan çocuklarımızın borç yükü altında doğmamaları için neler yapabileceğimiz. saygılarımla.......
bu ankette evet diyen arkadaşlar nereden bu kanıya varıyorlar acaba sorabilirmiyim göz bayama şeylere göz boyama rakamlara mı?
Ne bu hükümeti ne geçmiştekileri nede gelecekteki hiç bir siyasi olguyu sevmiyorum, sevdirmediler. ENFLASYON UN DÜŞTÜĞÜNE İNANIYORUM.
Tabiki bu cümleye kızanlar olur ama taraflı bakanlar her zaman kendi taraflarında kaldıkları için dünyayı yanlızca kendi taraflarından görürler. İnanmayanlar düşmedi diyor, nedenine gelince alınm gücüm yoku ilk olarak söylüyor. Peki kardeşim alım gücünle enflasyonun ne alakası var? Soru işareti çoğunluğu bilmez. Gelişmiş olarak bakılan/baktığımız ülkelere enfasyon düşük( buna bizim insanımızda inanıyor, orada yaşamış gibi) ama oralarda bizim ülkemizde aldığımız/tüettiğimiz kimi malların dudak uçuklatacak derecede pahalı olduğu görülür. Sen vatandaş daha verimli daha güzel bir ülke istiyorsan önce kendine, yaşantına bak. Adam sendeciliği bırak. Verdiğin oyu partiye değil oyunu verdiğin yerdeki en kaliteli adaya ver. A, B veya C partisi hangisini tutuyorsan sevdiğin genel başkana oy veriyorsunda seni o partinin genel başkanı mecliste temsil etmiyor, oyunu verdiğin kişi temsil ediyor. Kanunlara uy. Uy ki haksızlığın önüne geç. Başkası uymuyor ben niye uyumki diyorsan zaten iş başlamadan bitmiş demektir. Misal trafik konrolünde ceza yememek için uğraşacağına hakettiğin cezaya razı olsana. Zor çok zor, hepsi hayal.:boese157: