Leyla Zana'ya yıldırım dava
Leyla Zana'ya yıldırım dava
16 Mayıs 2007 Çarşamba 18:26
Demokratik Toplum Partisi'nden aday olması beklenen Leyla Zana hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dava, Zana'nın dün ifadesinin alınmasının üzerinden 24 saat geçmeden geldi.
Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmasında Abdullah Öcalan'dan 'başkan' diye söz eden Leyla Zana, dün Cumhuriyet Savcısı Süleyman Kaya'ya ifade verdi.
Zana, Diyarbakır'da 21 Mart'taki Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kürtlerin 3 liderinin bulunduğunu, bunlardan birinin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, ikincisinin Mesut Barzani, üçüncüsünün ise Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti.
Zana hakkında bugün de dava açıldı. Zana'nın 'yasadışı örgüt propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
16 Mayıs 2007 Çarşamba 18:23
Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri tarafından Cennetçeşme Mahallesi'ndeki bir eve kaldığı belirlenerek düzenlenen operasyon sonucu yakalanan M.K. (27), işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.
Terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama müzekkeresi bulunduğu öğrenilen Mardin'in Midyat nüfusuna kayıtlı M.K, tutuklandı.
AK Parti'de başvurular bitti
AK Parti'de başvurular bitti
16 Mayıs 2007 Çarşamba 18:16
9 Mayıs 2007 tarihinde başlayan süreçte yaklaşık 4 bin kişi AK Parti'den milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu.
ADAYLARDA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Aday adayları arasında, Eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin, Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar;
Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, Eski DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Eski Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Hasan Tahsin Fendoğlu;
Eski Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Eski Bakanlardan Salih Yıldırım da bulunuyor.
İstanbul Sharapova ağırlıyor
İstanbul Sharapova ağırlıyor
16 Mayıs 2007 Çarşamba 18:11
Ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'nın babası Yuri Sharapov, bugün Rusya'dan, İstanbul Cup tenis turnuvası için İstanbul'a geldi.
Aynı zamanda Maria Sharapova'nın menajeri de olan babasının, bu önemli organizasyon öncesi İstanbul'a gelmesi, Maria Sharapova'nın turnuvaya katılabileceği şeklinde yorumlandı.
Yuri Sharapov'un, İstanbul Cup yönetim kurulu üyeleriyle görüştüğü öğrenildi.
Inter'den Tevez için servet
Inter'den Tevez için servet
16 Mayıs 2007 Çarşamba 18:01
İngiliz medyası, Serie A şampiyonu Inter'in Premier League ekibi West Ham'ın sorunlu yıldızı Carlos Tevez için 50 milyon dolar hazırladığını ifade etti.
Daily Express'in haberine göre Nerazzurri Başkanı Massimo Moratti 1 haftadır Tevez'i temsil eden menajeri Kia Joorabchian ile temas halinde ve toplam 50 milyon dolarlık bir bütçeyi Arjantinli için hazırladı.
West Ham'ın da doğru fiyata satmaya hazır olduğu ifade edilen Tevez için Moratti'nin önümüzdeki hafta içinde yeniden Joorabchian ile biraraya geleceği yazıldı.
Real Madrid, Sevilla ve Chelsea'nin de yakından takip ettiği 23 yaşındaki futbolcu Premier Leagu'in tamamlanmasıyla birlikte İngiltere'den ayrıldı ve Arjantin'e giderek hakkında verilecek kararı beklemeye başladı.
Chelsea'den kiralık olarak Inter'de oynayan Arjaninli Crespo da konuyla ilgili açıklamasında, "Tevez'in Serie A'da başarılı olacağına inanıyorum. O'nun klasında bir futbolcu her maçta taraftarı çılgına çevirebilir" dedi.
Başkentte elektrik kesintisi
Başkentte elektrik kesintisi
16 Mayıs 2007 Çarşamba 17:59
Trafolarda bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, 19 Mayıs'ta Yenimahalle'nin bazı yerlerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs Cumartesi günü 09.00-18.00 saatleri arası Yenimahalle İlçesine bağlı Batıkent Harbiş 2 Kooperatifi, Harbiş 4, Aydoğan, Asu kooperatifleri ve civarı elektrik alamayacak.
Fener şampiyonluğu haketti
Fener şampiyonluğu haketti
16 Mayıs 2007 Çarşamba 17:48
İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen Emre Belözoğlu, ''Fenerbahçe kadro olarak Türkiye'nin en iyi kadrosu. Şampiyonluk bence şansla kazanılmaz. Fenerbahçe bu şampiyonluğu hak etti'' dedi.
Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına katılan Emre, Fenerbahçe'den geçmişte teklif aldığını bir kez daha doğruladı. Emre, Newcastle United'da oynamaya başladıktan sonra Fenerbahçe'nin bir teklifi olmadığını kaydederek, ''İnter'den ayrıldığım dönemde ciddi bir teklif vardı. Ben Türkiye'ye dönmek istemedim. Inter'den Newcastle'a geldikten sonra bir daha teklif almadım. Avrupa'da oynamayı istediğim için Fenerbahçe'yi kabul etmedim'' şeklinde konuştu.
Kelle değil şehit bu sloganı
Kelle değil şehit bu sloganı
16 Mayıs 2007 Çarşamba 17:43
DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi kırsalında sürdürülen operasyonlar kapsamında emrindeki askerlerle arazi taraması yaparken, PKK'lı teröristlerin döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit düşen Tankçı Teğmen 25 yaşındaki Halil Demirörs, memleketi Burdur'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye 10 bini aşkın kişi katıldı.
Törende konuşan Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık'ın “Gitti Teğmenim, yüreğimizi yaka yaka. Halilimin can verdiği saatte değil Diyarbakır'ı, güneşi karartmalıydık'' sözleri yürek dağlıdı.
KELLE DEĞİL ŞEHİT BU
Gözyaşlarının sel olduğu şehit evinde, anne Durkadın Demirörs güçlükle ayakta durabildi. Oğlunun tabutuna sarılan acılı anne, “Halilim, oğlum, evladım, şehidim'' diye gözyaşı döktü. Cenaze aracına binen anne Durkadın, törenin yapılacağı ilçe meydanına giti. Bu sırada gözyaşları arasında Türk bayrağı açıp Atatürk posterleri taşıyan kalabalık, şehit cenazesi ile birlikte ilçe meydanına yürüdü.
YAN GELİP YATMADI BUNLAR
Burdur Merkez ve komşu ilçelerden de çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında ‘Kelle Değil Şehit Bu’, ‘Şehidime kelle diyen utansın’, ‘Katil ABD, kahrolsun PKK’, ‘Yan gelip yatanlar utansın’, ‘Yan gelip yatmadı bunlar’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Öfkeli kalabalık terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.
DEDENİN RÜYASI
Burdur Valisi Rasih Özbek, şehit Demirörs'ün dedesi 86 yaşındaki Halil Demirörs'ün kendisine anlattığı rüyasını aktardı. Özbek, “Şehit Halil'in dedesi önceki gece rüyasında bir somun ekmeği sobaya tutmuş. Ekmeğin bir yüzü simsiyah yanarken, diğer yüzü bembeyaz kalmış. Evet bu bir acı. Sizin, bizim, hepimizin yüreğini simsiyah yaktı. Beyaz olan taraf ise herkesin ulaşmaya nasip olamadığı, Halil'in şehadet mertebesine ulaşmış olmasıdır. Şimdi kimseyi güldürmek zamanı değil, gün Karamanlı'nın mermeri gibi dimdik durma zamanıdır. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından cenaze namazına geçildi. Binlerce kişinin saf tuttuğu cenaze namazından sonra sloganlar eşliğinde şehit cenazesi Karamanlı Mezarlığı'na taşındı. Şehit Halil Demirörs, gözyaşları arasında toprağa verildi.
AKP'Lİ VEKİLLER GELMEDİ
AKP'li milletvekillerinin katılmadığı törende, Burdur Valisi Rasih Özbek, Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, 3'ncü Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Burdur Garzinon ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, 58'nci Er Eğitim Alay Komutanı Albay Rahmi Acır, Burdur Belediye Başkanı AKP'li Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökay Yıldız da yer aldı.