demekki ilk yüklemede bizim filaş yanmış olabilir ama yazılım yüklüyor. Flash Erase, flash Write filan yazıyo... Neyse servisine gönderelim de akla kara belliş olur....
Printable View
demekki ilk yüklemede bizim filaş yanmış olabilir ama yazılım yüklüyor. Flash Erase, flash Write filan yazıyo... Neyse servisine gönderelim de akla kara belliş olur....
Tabi tecrübe edinmek içi biraz kayıp olacak....
hasan kardeşim benden bu kadar sorununu çözemediğim için üzgünüm.bencede artık başka bir servise götür,kolay gelsin.
Teşekkür ederim senin de kafanı çok yorduk.. İnan dediklerinin hepisini yaptım.... Ya en azından bir yazılım tutar değilmi ... versiyonu algılamıyro gibi geldi bana .. fabrika ayarlarına dönüyorum.. yine nafile...yinede yardımın için çok teşekkür ederim. Ciazın sonucundan bilgi veririm.
servise bi götürelim bakalım anlarız... sonra sonuç için size dönerim. şu jtag işini boşuna kurcalayarak milletin başını ağrıttık ama sürçi lisan ettiysek affola... benim cihazı açtım.. öyle hiç 20 adet lehimli yere rastlamadım... zaten çok küçük bir kiti var hep entegre.... Şu volkan usta entegrenin numarasını tekrar verse iyi olur. belki bir gün lazım olur...
74hc244 müydü neydi... tam aklımda kalmamış...kusura bakmasın... İstanbula yolum düşerse bulunsun diye mutlaka araştıracağım...
cihazında ATMEL arızası olabilir
hüseyinkursat kardeş ilgilendiğin için teşekkür ederim. Dediğim gibi köyde kayınpeder bakmış göstermemiş.Sanırım orada çanak dönmüş. Çanağı ayarlayınca Benim kendi cihazım gösterdi. Senini anlayacağın bu gm 30300 fta kayınpederin. Ben onu Jsc sport+4 de spor kanalını izlemek için getirdim. Dedim 22.12.2006 tarihli yazılımı atayım. daha önce gm 11400 cım'a atmıştım hiç sorun çıkmamıştı. Bu cihazın ekranında rakamlar çıkmayınca nasıl olsa yüklemiyor diye cihazın fişini elektrikten çekmiş bulundum. Bernim kanımca ne olduysa ondan sonra oldu. orjinal dahil hangi yazılımı attıysam , fabrika ayarlarına kaç defa döndüysemde cihaz bir türlü göstermedi. Sinyal var görüntü yok. Boyna şifreli kanal diyo. tarama yaparken de kanallar yazmıyo... Sence beni bu cihaz çöplükmü oldu. Yarın servise götüreceğim. Masrafı ne olur. Şu atmel arızasını bir açıversen,,, korkma bu yaştan sonra tamirci filan olacak halimiz yok merak işte.....Yinede ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Başını ağrıttığım arkadaşlardanda özür dilriem. Yinede yükleme işleminde pahalıda olsa biraz tecrübe edinmiş olduk...
Kafasını boşuna yorduğum arkadaşların hepsinden özür dilerim. Cihazımı Bartındaki servisine götürdüm. İki saat içinde tamir edip verdiler. Entegreye su kaçmış dediler hallettik dediler. Hakikaten bir de baktım cihaz çalışıyor inanamadım. ben filaş gitti sanmıştım. Merakınızı gidereyim 15 TL aldılar. Yazılım da attıklarını söylediler. Ben de eve gelince denemek için boot+22.12.2006 tarihli yazlımı+boot yükledim saat gibi çalışıyo... demekki yazılım yükleme de hata yapmıyormuşum.. Bu vesileyle flaşı sökmeden jtag hakkında da bilgi sahibi olmuş olduk. Zaten benim cihazda diğer cihazlarda gördüğüm o 20 noktalı lehimler yok...Neyse... herkese işleri her daim kolay gelsin.
neyse hasan kardeşim fazla masraflı olmamış,geçmiş olsun.
teşekkür ederin Orun0774 kardeş...baya gelgit yaptık...kafa ütüledik.. yazılımların hiç birinde sorun yokmuş demek....