Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
A Milli Takım Antrenörü Müfit Erkasap, Galatasaray’ın gurbetçi oyuncusu Barış Özbek’in yaptığı açıklamalara sert yanıt verdi.
Erkasap, Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında Barış’ın, “Milli Takım’da oynamak istiyorum, ama hocalarım beni görmüyor herhalde, ilgilenmiyorlar” şeklindeki sözlerini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Barış’ın daha önce defalarca Ümit Milli Takım kampına davet edildiğini belirten Erkasap, “Ancak Barış’tan, ‘Ben zaten Alman Ümit Milli Takımı’nda oynuyorum. A Milli Takım’a çağrılırsam gelirim’ yanıtını aldık. 21 yaşını doldurduğu için Türk Milli Takımı’nda oynama şansı kalmamış bir oyuncunun kuralları bilmiyormuş gibi açıklamalar yapması kabul edilebilir değil” ifadelerini kullandı.
15-12-2008, 13:59
MUTAF
sakat futbolcularımız bile birer yıldız;
Emre Güngör, Sabri, Ümit, Linderoth ve Alparslan
15-12-2008, 18:54
Roc72
Kewell ameliyat oldu
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, fıtık ameliyatı oldu.
Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kewell'ın, Avustralya'da başarılı bir kasık fıtığı ameliyatı geçirdiği ve genel durumunun iyi olduğu bildirildi.
Açıklamada, hastanede 2 gün dinlendirilecek Kewell'ın, rehabilitasyon çalışmalarına da bu hafta sonunda başlayacağı ifade edildi.
15-12-2008, 18:59
Roc72
Ayhan Beşiktaş'a karşı kaptan
90’lı yılların ortasında Türk futbolunun en önemli yeteneklerinden biri olarak gösteriliyordu Ayhan Akman... Gaziantepspor formasıyla müthiş bir performans ortaya koyunca büyük takımların ilgisini çekmiş ve Temmuz 1998’de rekor bir ücretle; 8.5 milyon Dolar karşılığında Beşiktaş’a transfer olmuştu. Ancak Siyah-Beyazlı ekipte işler hiçbir zaman onun istediği gibi gitmedi. Ne taraftara sevdirebildi kendini ne de futbolunu teknik ekibine beğendirebildi.
En çok forma giyen o...
Beşiktaş onu göndermeye karar verdiğinde Galatasaray’ın başında bulunan Mircea Lucescu, Ayhan’ı mutlaka takımında görmek istediğini söyledi. Temmuz 2001’de Sarı-Kırmızılı kulübe transfer olan yıldız oyuncu, şu an Süper Lig’de aktif olarak görev yapıp da 336’yla en fazla maça çıkan futbolcu. Ve kaderin cilvesine bakın ki, Beşiktaş’ın 7 yıl önce bıraktığı Ayhan, bu hafta Beşiktaş karşısına Galatasaray kaptanı olaracak çıkacak.
Ayhan’ın lig maratonu
Sezon Takım Maç Gol
94-98 Gaziantepspor 98 23
98-01 Beşiktaş 71 16
01-... Galatasaray 167 8
15-12-2008, 19:00
Roc72
Kayıp adam
Galatasaray'ın 2007 yılı Haziran ayında büyük umutlarla kadrosuna kattığı İsveçli oyuncu Tobias Linderoth, uzun süreli yaşadığı sakatlıklar nedeniyle ''Kayıp adam'' haline geldi.
Sarı-kırmızılı ekipte, 2007-08 sezonuna iyi bir başlangıç yapan ve genellikle ilk 11'de sahaya çıkan Linderoth, 29 Ekim 2007 tarihinde Panionios ile oynanan UEFA Kupası grup maçının ardından adeta ''Müzmin sakat oyuncu'' statüsüne girdi.
Panionios maçında ikinci yarıya çıkamayan ve yerini Hakan Şükür'e bırakan İsveçli futbolcu, bu karşılaşma sonrasında sezon boyunca bir daha forma giyemedi.
Linderoth, fazla katkı sağlayamadığı 2007-08 sezonunda Turkcell Süper Lig ve Avrupa kupasında toplam 12 maça çıkarken, sadece 1 gol bulabildi.
-BİR TÜRLÜ İYİLEŞEMEDİ-
Yaşadığı sakatlığın ardından tedavi sürecine giren ve ameliyat olan Linderoth, bir türlü iyileşemedi.
2008-09 sezonuna kadar süren tedavisinin ardından, ilk olarak Steau Bükreş ile deplasmanda oynanan ve 1-0'lık mağlubiyetle sonuçlanan karşılaşmada 80 dakika forma giyen Linderoth, 31 Ağustos'ta Kayserispor ile oynanan lig maçında bu sezon Galatasaray'da son kez forma giydi.
İsveç'in 6 Eylül 2008 tarihinde Arnavutluk ile deplasmanda yaptığı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmasın 2. dakikasında sakatlanan Linderoth, Galatasaray'ın daha sonra oynadığı 19 karşılaşmada oynayamadı.
Linderoth, uzun süren sakatlığının ardından nihayet geçen hafta takımla çalışmalara başlarken, henüz maç kadrosunda yer alamadı.
-1.5 SEZONDA 14 MAÇTA OYNADI-
Linderoth, Galatasaray ile sözleşme imzaladığı tarihten bugüne 1.5 yılda toplam 14 maçta oynadı.
Ligde iki sezonda bugüne kadar sadece 8 maçta forma giyen İsveçli oyuncu, Turkcell Süper Lig'de 719 dakika sahada kaldı. Linderoth, Avrupa kupalarında ise iki sezonda 6 maçta 473 dakika forma giydi.
-LINDEROTH'UN PERFORMANSI-
Linderoth'un Galatasaray'daki performansı şöyle:
2007-08 Sezonu-Lig
Maç: Oynadığı süre: Gol:
---------------------------------------------
Çaykur Rizespor 89 -
Vestel Manisaspor 90 -
Konyaspor 90 -
Kasımpaşa 90 -
Beşiktaş 90 -
Kayserispor 90 -
Ankaraspor 90 -
2007-08 Sezonu-Avrupa Kupası
FC Sion 90 1
FC Sion 86 -
Bordeaux 82 -
Helsingborg 90 -
Panionios 45 -
2008-09 Sezonu-Lig
Kayserispor 90 -
2008-09 Sezonu-Avrupa Kupası
Steau Bükreş 80 -
15-12-2008, 19:02
Roc72
Skibbe'nin çift forvet kararsızlığı!
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe hafta sonu Ali Sami Yen Stadı’nda Beşiktaş’la oynayacakları derbi maçın taktiğini belirlemeye çalışıyor.
Gençlerbirliği’ni 3-1 yendikleri maçta Milan Baros ile Shabani Nonda’ya ilk 11’de forma veren ve karşılaşmadan sonra Beşiktaş’a karşı çift forvetle sahaya çıkabileceklerini açıklayan Skibbe’nin kararını henüz netleştirmediği bildirildi.
Beşiktaş’ın önceki gün evinde Ankaragücü ile oynadığı maçı tribünden izleyerek ezeli rakiplerini mercek altına yatıran Alman hocanın, orta sahayı güçlü tutmak için yine sadece Milan Baros’a ilk 11’de forma verebileceği vurgulandı.
Sistem konusunda yardımcılarıyla sürekli toplantılar yapan Skibbe’nin, son haftalarda müthiş bir form yakalayan Lincoln’e daha fazla ofansif görev yükleyip derbide tek forvete dönüş yapabileceği kaydedildi.
Alman teknik adam, sistem konusundaki kararını takımına hafta içinde yaptıracağı taktik çalışmalar sonunda verecek.
Kewell’a operasyon
Cim-Bom’un, Ankaragücü ile oynadığı maçta sağ kasığındaki eski sakatlığı nüksedince kontrolden geçmek için ülkesi Avustralya’ya giden Harry Kewell bugün ameliyat masasına yatacak. Kewell’ın yaklaşık 2 ay sonra sahalara dönmesi bekleniyor.
15-12-2008, 19:58
MUTAF
Beşiktaşa karşı tek forvetle gol atmamız zor olabilir.
Büyük ihtimal defansif bir BJK göreceğiz çünkü.
Ama Nonda-Baros ikilisi olursada fena olmaz.
16-12-2008, 10:45
Roc72
EVET, SERVET'İ İSTİYORUM
G.Saray'a geldiği ilk sezon takımı şampiyonluğa taşıyan, ikinci sezonda ise üçüncü olup, görevine son verilen Eric Gerets, Skibbe'nin durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın çıkışını büyük zevkle izlediğini kaydeden Marsilya Teknik Direktörü, "Ligde iyi gidiyorlar, Avrupa'da yine söz sahibiler. Bu beni gururlandırıyor. Grupta 2. olurlarsa eşleşme ihtimalimiz var ki, bunu düşünmek heyecan verici" dedi.
"İşin garantisi yok"
Skibbe'nin tartışılıyor olmasına, bazı kesimler tarafından yeterli bulunmamasına önce inanamadığını, ama biraz düşününce bunu normal karşıladığını vurgulayan Gerets, sözlerine şöyle devam etti: "Ben takımı şampiyon yaptıktan sonra beni de beğenmeyip işime son vermişlerdi. Bakarsınız Skibbe de takımı şampiyon yapar ve onu da gönderirler. Böyle bir şey olursa gerçekten şaşırmayacağım. Bunlar bir yana, Galatasaray'ın başarısını çok isterim..."
"EVET, SERVET'İ İSTİYORUM"
Gerets, Sarı-Kırmızılı ekibin tecrübeli stoperine henüz teklif yapmadıklarını ama 'bekleme odasında' tuttuklarını söyleyip, açık kapı bıraktı
"Niang sakatlanınca..."
Galatasaray'ın başarılarından gurur duyduğunu söyleyip, Skibbe'nin rahat bırakılması gerektiğini ifade eden Eric Gerets, son dönemlerde sıkça gündeme gelen Servet transferiyle ilgili olarak da samimi itiraflarda bulundu. Milli stoperi uzun süredir takip ettiklerini belirten Belçikalı hoca, "Servet'i yönetime önerdim, ama şu an bekleme odasında. Niang sakatlandığı için Ocak'ta bir de golcü almamız gerekiyor. Fiyatı yüksek olduğu için hâlâ kararımızı vermedik" diye konuştu.
"Birkaç haftada çözülür"
Servet'in kalitesinin tartışılamayacağını vurgulayan Gerets, şunları kaydetti: "Avrupa'nın her üst düzey takımında oynayabilecek bir kapatiseye sahip. Fiziği mükemmel; ayrıca süratli ve teke tekte inanılmaz derecede başarılı. Bu konudaki en net gelişme, beklemede oluşumuz. Ancak Galatasaray'a veya Servet'in menacerine teklif götürdüğümüz konusu kesinlikle doğru değil. Henüz resmi bir teklif sunmadık. Beklemedeyiz, yine de bu işin birkaç hafta içinde netleşeceğini düşünüyorum..."
16-12-2008, 10:48
Roc72
Aslan ve Kartal kapıştı
Ali Sami Yen Stadı'nda hafta sonu karşılaşacak olan Galatasaray ile Beşiktaş, derbi öncesinde Fransa'da karşı karşıya geldiler. Siyah-beyazlıların daha önce teklifte bulunduğu Lorient'in savunma oyuncusu Sylvain Marchal için devreye girdiği belirtilen Cim-Bom'un, ilk görüşmeleri yaptığı öğrenildi.
Kartal'ın, daha Ertuğrul Sağlam zamanından bu yana istediği ancak almayı başaramadığı futbolcuya yönetimden bu kez izin çıktığı, devre arasında transferinin gerçekleşebileceği vurgulandı. Cim-Bom'un önerisinin yanında Beşiktaş'ın teklifini de değerlendirmeye alan Lorient'in, “2 milyon euro getiren alır” diyerek tavrını belirlediği ifade edildi.
Transfer teklifleriyle ilgili açıklamada bulunan Marchal, “Lorient'ten ayrılmamın en büyük nedeni, Avrupa'da rekabete girecek bir takımda oynamak istememdendir. Kulübümün de zorluk çıkarmayacağını biliyorum. Sadece 3+1 yıllık sözleşme istiyorum. Çünkü 28 yaşındayım ve gideceğim takımda jübilemi gerçekleştirmek düşüncesindeyim” diye konuştu.
Geçen dönemde bu futbolcunun transferiyle uğraşan ancak gerçekleştiremeyen Beşiktaş Futbol Şubesi eski Sorumlusu Celal Kolot, “Mükemmel bir oyuncu. Sadece stoper değil, sağ bekte ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Onu almak için Lorient'in kapısını çaldığımızda başkan bırakmayacağını belirtip, fiyat bile söylemedi. Onu çok seviyorlar. Eğer Beşiktaş alırsa büyük iş başarır” dedi.
MARCHAL'IN LİG KARNESİ
SEZON KULÜP MAÇ GOL
2003-04 Metz 24 -
2004-05 Chateauroux- 2.Lig (Kiralık)
2005-06 Metz 2 -
2006-07 Lorient 35 1
2007-08 Lorient 28 1
2008-09 Lorient 16 -
16-12-2008, 10:54
Roc72
Meira kadar isterim!"
Yıllık 1.1 milyon Euro alan milli futbolcunun, sarı kırmızılı yöneticilerden, Portekizli futbolcuya ödenen 1.7 milyon Euro’yu talep ettiği ve "Beşiktaş derbisinden sonra görüşelim" dediği öğrenildi.
Galatasaray’da Servet Çetin sıkıntısı yaşanıyor. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Avrupa’nın ünlü kulüplerini peşinden koşturan milli stoperin 2010 yılında sona erecek sözleşmesini 2012’ye kadar uzatmak isteyen sarı kırmızılı yönetim, fiyat artırımına gitti. Ancak, ilk etapta istenilen sonucu alamadı.
Borussia Dortmund ve Marsilya’nın transfer teklifinde bulunduğu Servet Çetin, yıllık 1.1 milyon Euro olan ücretini 1.4 milyon Euro’ya çıkarma teklifinde bulunan Sarı kırmızılı Yönetimi’ne, "Ancak Meira’nın aldığı parayı (1.7 milyon Euro) verirseniz sözleşme uzatmaya razı olurum" karşılığını verdi.
İLK ADIM ATILDI!
Sarı kırmızılı kulübün futbol komitesi, 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Servet Çetin’in sözleşmesini uzatmak için ilk adımı attılar. Başkan Adnan Polat’ın kadroda tutulmasını istediği milli futbolcunun menajerine teklif iletildi. Menajer Mitat Halis’e yeni sözleşmenin şartlarını sunan sarı kırmızılılar, yıllık 1.1 milyon Euro alan Servet’in ücretini 1.4 milyon Euro’ya çıkarmayı teklif etti.
Galatasaray Yönetimi’nin ilk girişiminde istediği sonucu alamadığı ve tarafların Beşiktaş derbisi sonrası masaya oturacakları öğrenildi. Avrupa hasretiyle yanıp tutuşan Servet’in, "Beşiktaş maçından sonra devre arası var.Görüşmeyi bu dönemde yapalım" karşılığını verdiği belirtildi.
Servet Çetin’in G.Saray’da kalmak için de bir şart öne sürdüğü ifade edildi. Yöneticilere haber gönderen milli yıldızın, "Eğer anlaşabilirsek sözleşmemi uzatabiliriz. Bunun için tek şartım var. Takım arkadaşım Fernando Meira’nın aldığı parayı istiyorum. Yani ücretimin yıllık 1.7 milyon Euro’ya çıkarılmasını talep ediyorum" dediği öğrenildi.