Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
G.Saray'ın en istikrarlısı Servet
Galatasaray'ın tecrübeli defans oyuncusu Servet Çetin, geride kalan sezonda olduğu gibi, bu sezon da takımının en istikrarlı futbolcusu olmayı sürdürdü.
Turkcell Süper Lig'de devre arası tatiline girilirken, geride kalan 16 haftalık ilk bölümde Servet Çetin, takımının tüm maçlarında 90'ar dakika sahada kalmayı başararak, adeta bir istikrar abidesi oldu.
Yaşadığı sakatlıklara rağmen formasını bırakmayan, Fenerbahçe ile yapılan derbi maçta elmacık kemiği kırılmasına karşın, cerrahi operasyon geçirdikten sonra maske takarak formasını terletmeyi sürdüren Servet, ligdeki 16 haftada fire vermeden toplam 1440 dakika sahada kaldı.
Sarı-kırmızılı takımda Servet'in ardından en fazla süre alan futbolcular Meira, De Sanctis, Ayhan, Arda, Hakan ve Lincoln oldu.
-MEIRA GÖREVE HAZIR-
Galatasaray'ın sezon başında Almanya'nın Stuttgart takımından transfer ettiği Portekizli defans oyuncusu Fernando Meira, ligin 16 haftalık ilk bölümünde, teknik direktör Michael Skibbe'nin en fazla tercih ettiği isimler arasında yer aldı.
Alman çalıştırıcının yaşanan sakatlıklar nedeniyle zaman zaman değiştirmek zorunda kaldığı oyun kurgusu içinde Meira, savunmada ve ön liberoda başarıyla görev alırken, geride kalan 16 haftada yalnızca Hacettepe maçının ikinci yarısında sahada olmadı. Meira, toplam 1395 dakika sahada kaldı ve Servet'in ardından en uzun süre forma giyen ikinci isim unvanını taşıdı.
-DE SANCTIS KALEYİ BIRAKMADI-
Sarı-kırmızılı takımın İtalyan file bekçisi Morgan De Sanctis, ligin ikinci haftasındaki Kayserispor maçında Aykut Erçetin'den devraldığı kaleyi bir daha bırakmadı.
Ligde yalnızca Denizlispor maçında oynayamayan De Sanctis, ardından 15 maçta da 90'ar dakika forma giyerek, toplam 1350 dakika sarı-kırmızılı takımın kalesini koruyup, istikrarlı oyuncular arasında kendine yer buldu.
Galatasaray'da bu sezon kiralık olarak forma giyen De Sanctis'in sergilediği başarılı performans, taraftarların da alkışını aldı.
-ORTA SAHANIN SİGORTASI AYHAN-
Galatasaray'da 8. sezonunu geçiren Ayhan Akman, geride kalan 16 haftada sarı-kırmızılı takımın orta sahadaki sigortası oldu.
Ligin geride kalan 16 haftasında 15 maçta sahaya çıkan Ayhan, toplam 1327 dakika forma giyerken, 9 maçta ise 90 dakika sahada kaldı. Eskişehirspor maçında kırmızı kart gören ve cezasını Fortis Türkiye Kupası'ndaki Ankaraspor maçında çeken sarı-kırmızılı futbolcu, Gençlerbirliği maçında ise sarı kart cezalısı olarak takımdaki yerini alamadı.
Sergilediği başarılı futbolla alkışa alan Ayhan'ın sözleşmesi 3 yıl uzatılırken, yönetim tarafından da takım kaptanlığına getirildiği duyuruldu.
-ARDA, HAKAN VE LINCOLN TAKİPTE-
Galatasaray Futbol Takımı'nda Servet, Meira, De Sanctis ve Ayhan'ın ardından Arda, Hakan ve Lincoln en fazla sahada kalan isimler oldu.
Sarı-kırmızılı ekibin genç yıldızı Arda Turan, 16 haftalık ilk periyotta 11'i 90'ar dakika olmak üzere 15 maçta forma giyerek toplam 1280 dakika sahada kalırken, attığı 4 golle de takımına önemli katkı sağladı.
Teknik direktör Skibbe'nin defansın solundaki tercihi olan Hakan ise 12'si 90'ar dakika olmak üzere 13 maçta sahaya çıktı ve 1152 dakika forma giydi.
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, bu sezon yükselen form grafiğiyle dikkati çekti. Ligdeki 16 maçlık ilk periyotta 13 maçta sahaya çıkan Lincoln, 9 karşılaşmada 90'ar dakika sahada kalırken, toplamda da 1063 dakika forma giymiş oldu.
Yaptığı asistlerle Galatasaray'ın forvet oyuncularına çok sayıda pozisyon hazırlayan Lincoln, attığı 7 golle de takımın en önemli gol silahlarından biri olmayı başardı. Geçen sezon istikrarsız futboluyla eleştirilerin hedefi olan Lincoln, bu sezon ise tam tersine takımın en istikrarlı oyuncuları arasına girdi.
23-12-2008, 16:49
Roc72
Arda kaptan Olmalı
Pazubandı Lincoln takınca, “Artık 2. kaptanlığı kabul etmem” diyen genç yıldıza, eski kaptanlardan destek...
Tanman: "Arda doğru söylüyor. Galatasaray’da gelenek böyledir ve o da altyapıdan yetişti"
Korkmaz: "Takımda bir otorite boşluğu olduğu belli. Ayhan’dan sonra Arda kaptan olmalıydı"
Cüneyt TANMAN:
Tüm özelliklere sahip
Arda’nın Galatasaray geleneklerine göre kaptanlık pazubandını taşımış efsane oyuncular arasında gösterdiği Cüneyt Tanman, genç yıldızın çıkışını böyle yorumladı:
Arda doğru söylüyor, çünkü Galatasaray’da böyle bir gelenek vardır. Ayrıca, altyapıdan yetişmiş olmasına rağmen genç yaşında büyük bir tecrübeye sahip. Genç bir futbolcu olmasına karşın, bir kaptanda olması gereken tüm özellikleri taşıyor. Hasan Şaş, Ayhan Akman ve Ümit Karan’ın yanında ikinci kaptanlık konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çünkü yaşı da küçük, üstelik ondan daha evvel A takımda oynuyorlardı. Ancak Lincoln yeni gelmiş bir oyuncu. Çok da yadırgamıyorum aslında, sonuçta kaptanlık sorumluluğunu üstlenmek konusunda ne kadar istekli olduğunu da ortaya koyuyor. Güzel bir tarafı daha var, bu sözlerini sahada takıma olumsuz bir performans yansıtarak dile getirmiyor. 3-5-2’de sol tarafın sorumluluğunu tek başına taşıyor. Geride kademeye girip, ileride penaltı yaptırıyor. Eleştirisini yaparken, işini de iyi yapıyor. Güzel olan bu.
Bülent KORKMAZ:
Alex örneği farklı
Sarı-Kırmızılı kulübün en çok forma giyen oyuncusu unvanını elinde bulunduran Bülent Korkmaz, Arda’nın kaptanlık isyanıyla ilgili şunları söyledi:
Birincisi, Arda’nın bu konuları basın önünde dile getirmesi yanlış. İkincisi, Galatasaray geleneklerine göre, pazubandı altyapıdan yetişip A takıma çıkmış oyuncuların takması lazım. Lincoln’ün kaptanlık bandı takması yanlış. Lincoln’ün performansının bandı taktıktan sonra yükseldiğini söyleyenlere katılmıyorum. Performans bantla yükselmez. Arda, Galatasaray’ın Ayhan’dan sonraki kaptanı olmalı. Bunu Galatasaray gelenekleri söylüyor. Ama Arda bunu medya önünde konuşmamalı. Nihayetinde bandı takan takım arkadaşı. Bu açıklamalardan bir otorite boşluğu olduğu belli. Alex’le kıyaslamasınlar. Alex hem Fenerbahçe’nin en eski oynayanı hem de takımda pek çok Brezilyalı var. Lincoln ise daha 2. sezonunu oynuyor.
Arda ne demişti?“Ben kaptanlıkla ilgili konuşmak istemiyorum. Ama Galatasaray’da bir kaptanlık durumu vardır ve geçmişte kaptanlar Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür’dür. Yönetimimiz böyle uygun görmüştür. Tabii ki ben de kaptan olmak isterdim. Ama bu saatten sonra ikinci kaptanlığı asla takmam!”
Yönetim ne tepki verdi?
Arda’nın gündeme bomba gibi düşen bu sözleri, Galatasaray Yönetimi’nde de şok etkisi yarattı. Sarı-Kırmızılı idarecilerin, genç yıldızın bu çıkışına bir anlam veremezken oldukça sinirlendiği öğrenildi. Bugünkü rutin Yönetim Kurulu toplantısında da Arda’nın açıklamasına ceza verilip verilmeyeceği tartışılacak.
23-12-2008, 16:58
Roc72
Lokomotif'in Lincoln ısrarı
Metalist Kharkiv maçında Aslan´ın Sambacısı Lincoln´ü izleyen Lokomotif Moskova kulübünün yetkilileri, Brezilyalı yıldızın peşini bir türlü bırakmıyor.
Metalist Kharkiv maçında Aslan’ın Sambacısı Lincoln’ü izleyen Lokomotif Moskova kulübünün yetkilileri, Brezilyalı yıldızın peşini bir türlü bırakmıyor. Sarı-Kırmızılı kulüple temasa geçip ret cevabı alan Ruslar’ın, bu kez de Lincoln’ün menaceriyle görüştüğü öne sürüldü. Fransız futbol sitesi football.fr’de yer alan haberde, Moskova temsilcisinin kesenin ağzını açtığı belirtildi. Galatasaray Yönetimi ise formunun zirvesinde olan Brezilyalı yıldızını bırakmayı aklının ucundan bile geçirmiyor.
23-12-2008, 17:00
Roc72
'Yakalarsam...
Galatasaray ligde bu sezon oynadığı hiçbir maçı tek farklı galibiyetle tamamlamadı. Parola belli: Ya hep ya hiç! Başarıdaki en büyük pay sahipleri; Lincoln, Arda ve Baros´un attığı gol sayısı, ligdeki 14 takımdan daha fazla...
Coştukça coşuyor...
Aslan, rakibinin zayıf noktasını bulunca affetmiyor... Öyle ki, Sarı-Kırmızılı ekibin bu sezon Süper Lig’de ‘tek farklı’ galibiyeti yok! Çünkü Cim Bom kazanınca farklı kazanıyor... 16 hafta geride kaldığında 10 galibiyeti bulunan Galatasaray; Beşiktaş’ı 4-2, Gençlerbirliği’ni 3-1, Ankaragücü’nü 3-0, Hacettepe’yi 3-1, Belediye’yi 2-0, Gaziantepspor’u 3-1, Trabzonspor’u 3-0, Konyaspor, Kocaelispor ve Denizlispor’u da 4-1’lik skorlarla devirmeyi başardı...
Sanki şeytan üçgeni!
Ligde 4 maçlık galibiyet serisine geçen Galatasaray’ın bu başarısında en büyük pay sahipleri, kuşkusuz; Lincoln, Arda ve Baros... Bu üç futbolcunun ligde attığı toplam gol sayısı (25), Galatasaray’ın ligdeki 14 rakibinin attığından daha fazla! Lincoln, Arda ve Baros’un toplam gol sayısını sadece üç takım; Fenerbahçe (31), Sivas (28) ve Beşiktaş (27) geride bırakabildi. Bu ekibe 6 gollü Kewell da katıldığında ise hücum hattının faturası iyice kabarıyor!
23-12-2008, 17:01
Baldemir
Messi'nin aklında G.Saray var
Özbekistan Futbol Federasyonu'nun (ÖFF) davetlisi olarak Taşkent'e gelen Barcelona'nın Arjantinli yıldız oyuncusu Lionel Messi, Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aregones ve yıldız oyuncusu Güiza için zaman gerektiğini söyledi. Yıldız futbolcu Türkiye denince de aklına sadece Galatasaray'ın geldiğini ifade etti.
Arjantinli yıldız özel davetle geldiği Taşkent'te temasları sonunda düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı. Messi, Türkiye'den transfer konusunda kendisine her hangi bir teklif gelip gelmediği ile ilgili olarak, ''Hayır öyle bir teklif almadım. Şu anda bulunduğum kulübüm Barcelona'dan memnunum. Bana gerekli imkânları sağladılar. Kendimi iyi hissediyorum. Ama futbol bu. Bir gün gelir Türkiye'yi de düşüneceğim zaman olabilir." diye cevap verdi.
Messi, Türkiye'ye transferi söz konusu olursa, hangi kulübü tercih edeceği ve hangi takımları tanıdığı şeklindeki bir soruya ise, ''Şimdilik Barcelona'da oynuyorum ve çok da mutluyum. Türkiye denildiğinde aklıma ilk gelen şey ise (gülerek) Galatasaray." cevabını verdi.
ARAGONES VE GÜİZA'YA ZAMAN GEREKİYOR
Aragones'in başarılı bir çalıştırıcı ve Güiza'nın da iyi bir futbolcu olduğunu dile getiren Messi, Fenerbahçe'nin bu ikiliden bu yıl istediği randımanı alamamasını onların ortam değişikliğine bağladı. İkili için zaman gerektiğini ve ikilinin daha kendilerini tam gösteremediğini dile getiren Messi, Fenerbahçe'nin son dönemlerde yükselişe geçtiğini ve ileride bu ikilinin takımları için daha da faydalı olacağını kaydetti.
Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri çerçevesinde Mart ve Nisan ayında İspanya ile peş peşe yapacağı iki karşılama konusunda ise Messi favori tercihinde bulunmadı. Messi, "Bu saatten sonra küçümsenecek takım olamaz. Şampiyonaya katılma mücadelesi veren takımlar güçlüdür." dedi.
ZİCO VE RİVALDO, GÖZLE GÖRÜNEN YILDIZLAR
Özbekistan Oliy (yüksek) Lig takımlarından Bunyodkor'ı çalıştıran Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcı Arthur Zico ve bu takımda top koşturan Rivaldo hakkında ise Messi, "İkisi de gözle görünen yıldızlar. Bunların burada olması Özbekistan futboluna olan ilgiyi artıracak. Bu yıldızlar başka yıldızların da buraya gelmesine kapı açacak." değerlendirmesini yaptı.
Bu arada Messi öğleden sonra bazı genç Özbek futbolcularla kar altında kısa bir çalışma yaptı. Futbolcularla hatıra fotoğrafı çektiren Messi, genç futbolculara kaleye şut çektirdi ve daha sonra onlarla kısa bir maç yaptı.
23-12-2008, 17:01
Roc72
Hamit Aslan mı oluyor?
Sağ kanatta problem yaşayan Galatasaray'ın maçını seyretmek üzere Hamit'in, Ali Sami Yen Stadı'na gelmesi sarı-kırmızılı taraftarlar arasında heyecan yarattı.
Galatasaray-Beşiktaş derbisinde tribünlerde futbol ve iş dünyasının ünlü isimlerinin yanında Bundesliga'daki temsilcimiz Hamit Altıntop da vardı. Bayern Münih forması giyen milli oyuncu, Almanya'da ligin ilk yarısı bittikten sonra İstanbul'a tatile geldiğini ve Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel'in kendisini Ali Sami Yen Stadı'na davet ettiğini belirtti. Milli oyuncunun maçın ardından Galatasaraylı yöneticiler ile buluşması da, sağ kanatta problem yaşayan Sarı-kırmızılılar'ın devre arasında Hamit Altıntop'u transfer edeceği iddaalarını gündeme getirdi.
23-12-2008, 17:07
Roc72
Arda Turan: G.Saray'da öleceğim
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Derbi sonrası tribünlere bu sözlerle seslenen Arda, "Aynısını Tugay ağabey yapmıştı ve Türkiye'de yalnız G.Saray forması giydi. Ben de burada doğdum, burada öleceğim" dedi..
Beşiktaş'a karşı alınan 4-2'lik galibiyetin sevincini yaşayan G.Saray'ın yıldızı Arda Turan, Sabah'a konuştu. Karşılaşma sonrası tribünlere üçlü çektiren ve işaret parmağını boğazına götürüp sahayı gösteren Arda, bu hareketinin anlamını açıkladı. Genç oyuncu, "Taraftarımıza, G.Saray formasıyla öleceğimi söyledim" dedi. Türkiye'de sarı-kırmızılı takımdan başka hiçbir yerde forma giymeyeceğini ısrarla vurgulayan Arda'nın elini boğazına getirmesi, akıllara, yıllar önce Tugay Kerimoğlu'nun yaptığı hareketi getirdi. Tugay, F.Bahçe'ye transfer olacağına dair dedikoduların çıktığı bir dönemde kendisini tribüne çağıran taraftarlara el işaretleriyle "Ben burada doğdum, burada öleceğim" mesajını vermiş, ayrıca mikrofonlara "Ali Sami Yen'de öleceğim" açıklamasını yapmıştı. Arda da "Tugay ağabey bu hareketi yaptığında ben çok küçüktüm. O tam bir G.Saraylı ve verdiği sözü hâlâ tutuyor. Türkiye'de G.Saray'dan başka takımın formasını giymedi. Ben de taraftarlarımıza, hayatım boyunca G.Saraylı kalacağımın sözünü verdim" diye konuştu.
YENİ 'BAYRAK ADAM'!
Kaptanlıkla ilgili daha fazla konuşmak istemediğini söyleyen yıldız oyuncu, "Uzatmanın anlamı yok. Ancak bir tek şeyin bilinmesini istiyorum. Kaptanlık konusu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da performansımı hiçbir şekilde etkilemeyecek" demekle yetindi. Başkan Polat, genç oyuncuyla yaptığı görüşmede, geleceğin G.Saray'ını Arda'nın üzerine kurmak istediğini söylemişti. Yıldız oyuncunun Beşiktaş maçının ardından tribünlerle girdiği iletişim sonrası, Türkiye'de sarı-kırmızılı takımdan başka yerde oynamayan ve 'Sadece G.Saray' diyen Tugay ile Bülent'in tahtının yeni varisi olduğu kulüpte ve taraftarlar arasında konuşulmaya başlandı.
23-12-2008, 17:07
Baldemir
"Antrenörlük yapmak istiyorum"
Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın eski futbolcusu Hakan Şükür, yorumculuk döneminin kısa süreceğini belirterek, "Antrenörlük yapmak, sporun içinde olmak istiyorum" dedi.
Hem Galatasaray'ın hem de Milli Takım'ın uzun yıllar formasını giymiş ve kaptanlığını yapmış olan Hakan Şükür, Kazakça ve Türkçe yayınlanan, Eğitim, Kültür ve Ekonomi dergisi Atayurt'a verdiği röportajda gelecekle ilgili planlarını açıkladı.
Şu an TRT'de yorumculuk yapan yıldız futbolcu, yorumculuk döneminin kısa süreceğini ifade ederek antrenörlük yapmak istediğini söyledi. Hakan Şükür, Kazakistan Milli Takımı'ndan teknik direktörlük konusunda teklif gelirse düşünür müsünüz? yönündeki soruya, "Şu an ben bir teknik direktör değilim. Antrenörlük diplomam var, ama bunu bir şekilde benim pekiştirmem lazım. Bir yerlere giderken donanımla gitmek lazım. İlk önce bir yerlerde bu işi yapmak lazım, en azından bu işi yapan kişinin yanında olmak, bir şeyler görmek lazım. Sonuçta takıma yeni bir şeyler verebilmelisin. Zannediyorum ki Kazakistan'ın futboluna değer katacak şekilde güzel projeler geliştirilebilir." diye cevap verdi.
MİLLİ TAKIMIMIZIN EN BÜYÜK KAZANCI; AURELİO...
Türkiye'de beğendiği futbolcuların sorulması üzerine Hakan Şükür, Mehmet Aurelio'yu çok beğendiğini belirterek, "Milli Takım'dan en beğendiğim ve takımımızın en büyük kazancı olan Mehmet Aurelio var. Türk olduğu için söylüyorum artık. Nedeni de oyunun iki tarafında da oynaması. Hem ofansif ve hem de defansif anlamda yeteneklere sahip olması. Bugünkü futbolda çok önemli. Arda keza önemli işler yapıyor. Sabri de. Bunlar milli takım olarak değerlendirildiğinde. Kaleci sorunu vardı eskiden. Ama şimdi bakıyorum Anadolu kulüplerinde de çok iyi kaleciler var. Onlardan da çok kaleci sayabilirim. Benim için gerçek bir kaleci, benim bildiğim tanıdığım geçmişten bugüne Rüştü. İyi bir kaleci, ben beğeniyorum. Tabi o da haliyle şanssızlıklar, sakatlıklar yaşadı. Semih de önemli oyuncu o da sakatlık yaşadı" yanıtını verdi.
Hakan Şükür, Türk futbolcularının neden Kazakistan'da oynamadıklarına yönelik bir soru üzerine, şu açıklamalarda bulundu;
"Bir gerçek var ki öncelikle futbolda isminizin duyulması lazım. İnsanlar vitrinde olmak isterler. Çünkü Avrupa vitrini çok farklı vitrin. Veya çok maddi imkanların olduğu vitrin. Çünkü futbol çok kısa bir süre. O süre içinde futbolcu aynı zamanda para kazanmaya bakar. Birinci hedefi tabii ön plana çıkmak, başarılı olmak ve başarıyla beraber kazanmak ta ister. Kazakistan'dan bir teklif gelmesi için orada başarılı bir liginin, ortak bir değerinin oluşması lazım. Önce bir ilginin çekilmesi lazım. Dikkat ederseniz Rusya çok paralar yatırarak çok iyi oyuncular almaya başladı ve mevcut yıldızlarını da zorunlu kalmadıkça o da Tottenham'a verdiği Pavlichenko dışında dışarıya oyuncu vermiyor. Yani maddi imkânları elinde, böyle bir yapılanmaya girmiş. En son Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısını biliyoruz. Belirli bir başarıya o ekolle beraber geldiler. Şimdi burada kalacaklar mı kalmayacaklar mı? Şimdi yatırımlar yapılıyor, oyuncular hep orada kalıyorlar, hedef var. Yani hem kazanç olarak ve başarıyı ödüllendiren bir sistem var.''
Hakan Şükür, Kazakistan'ın öncelikle kendi imkânlarını geliştirmesi ve iyi bir altyapı oluşturması gerektiğini de belirterek, ''Kazakistan'a oyuncu çekmek için bulların yapılması gerek. Ondan sonra bizim çok değerli futbolcularımız bu şartlarda istendiğinde futbol oynayabilir. Şimdi Kazak futbolunun eksiği yok ama az evvel söylediğim sabır, biraz daha üstünde durulma, daha köklü altyapı yatırımları yapılırsa oradan gelen oyunculara da bu aşılanırsa hem Kazak futbolunun başarısı ve bu başarıyla beraber hem finans hem de bizim gibi buradaki yerli oyuncuların oralara gitmesi sağlanabilir. Belki çok büyük paralar verilse de futbolcu orayı tercih etmeyebilir, farklı bir kariyer hedefi vardır. Belki belli bir yaş sınırındakiler gider. Şimdi bugünlerde Azerbaycan'da bir çok oyuncu oynuyor. Yani böyle değerlendirmek daha doğru olur." diye konuştu.
EĞER BENDEN BİR ŞEYLER BEKLENİYORSA BEN SEVE SEVE YAPARIM BUNU
Adı siyasetle de anılan Hakan Şükür, "Bir Terminator (Arnold Schwarzenegger) vali olabiliyor da niye bir Kral olamaz? Yani siyasete bakışınız netleşti mi?" şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı;
"Bir röportajımda söylemiştim siyasete girmeyi düşünmediğimi. Ama şöyle ki az evvel röportajın içinde de söyledim. Türkiye'de öyle bir ortam var ki bazı hedefleri koyarsanız bu hedefler bazı yazılarıyla bazı programlarla önüne geçilebilecek bir hal alıyor. Bu çok doğru bir şey değil. Eğer gerçekten hizmet etmeyi bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız -ki benim yapım budur - bunun nerede olduğu önemli değil. Öyle bir ortam oluşturulur. Hakikaten çok farklı ortam içerisinde her şey olabilir. Ama bunu siyaset kelimesinden uzak tutmak lazım. Bugün bu kelime sanki başka bir mana almış gibi. Buna bir hizmet diyeyim. Bu sporda olur, belediyede olur, veya devlet içinde olur. Eğer benden bir şeyler bekleniyorsa ben bunu seve seve yaparım."
Son olarak Kazakistan'la ilgili düşüncelerini dile getiren Hakan Şükür, bu ül***i kendi ülkesi gibi gördüğünü ifade ederek, "Kazakistan bana göre son zamanlarda hızlı gelişen, doğal kaynaklarla zengin olan, özellikle halkı misafirperverliğiyle bilinen bir ülkedir. Daha doğrusu Kazakistan'ı bana sıcak gelen kendi ülkem gibi görüyorum." şeklinde konuştu.
23-12-2008, 17:17
Roc72
Kral Hakan Şükür e her türlü futbol branşı yakışır..İnşalla Büyük Kaptan BÜLENT ve HAKAN ı birlikte takının hocası olarak görmek isterim...
24-12-2008, 10:21
Roc72
Mehmet Güven dünya evine girdi
Galatasaray'ın genç futbolcusu Mehmet Güven, Gülşen Bozurt ile evlendi. Mehmet, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın kıydığı nikah ile dünya evine girerken, takım arkadaşlarından Aydın, genç futbolcuyu en mutlu gününde yalnız bırakmadı.
Başkan Orakçı, çifte nikah cüzdanını, tecrübeli Galatasaray muhabirleri Süleyman Gültekin ve Mustafa Karagöl'ün vermesini isterken, nikah töreninden sonra genç futbolcuya vazo ve bebek tulumu hediye etti.