-
Google, Android için Muhteşem Bir Özellik Çalışıyor
Google, Android platformu için de hazırlamış olduğu yen özellik ile büyük kolaylık sağlayacak.
Google, Android için Muhteşem Bir Özellik Çalışıyor
Google firmasını son dönemde ortaya çıkan App Streaming adını vereceği yeni özelliği Android platformu için güzel ve önemli bir koz olabilecek. “Android System WebView” olarak bilinen uygulama içerisinde ayır bir tarayıcı açmaya gerek kalmadan uygulama içinden de tarayıcı kullanımına gerek duymadan uygulamadık tarayıcı kullanımımı gerek kalmadan bu özelliğin tam tersi olacak olan bu yöntem Google araması uygulaması üzerinde indirmeye gerek kalmayacak.
Yani biraz daha basite indirgeyerek anlatmak gerekirse örneğin bir ülkede kalacak ev aramak için Google Uygulamasından “X Yerde Günlük Kiralık Ev” yazdınız, Size birçok sonuç çıkartmak yerine AirBnb gibi ev kiralama gibi sistemin uygulaması kendi içinde açaraktan aradığını evleri gösterecek. Otel ararken Hotel Tonight, Taksi ararken Uber Bi Taksi vb ilişkili uygulamalara yönlendirecek olan Google sizlere ev gösterecek. Otel ararken Hotel Tonight, Taksi ararken Uber BiTaksi ilişkili uygulamalara yönlendirecek olan Google Arama uygulamasında bu özelliği kullanırken o uygulamayı indirmenize de gerek kalmayacak
-
Geçtiğimiz aylarda duyurulan LG’nin yeni amiral gemisi için, bekleyiş sona erdi ve Türkiye’de LG G4 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi resmi olarak yayınlandı.Bu yılın en iyi amiral gemileri arasında yer alan ve milyonlarca kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılan LG modellerinden olan G4 için, kısa süre önce burada sizlerle paylaştığımız haberimizde Marshmallow güncellemesinin Güney Kore’de yayınlandığını duyurmuştuk.
Bu haberin ardından Türkiye’deki bir çok kullanıcının Android 6.0 güncellemesi ne zaman gelecek” sorusu, nihayet bugün cevap buldu ve Güney Koreli teknoloji devi resmi olarak Marshmallow güncellemesini LG G4 modeli için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok Avrupa ülkesinde yayınladı.
LG’nin güncellemenin ve cihazla bilgisayar arasındaki senkronizasyonun yapıldığı LG AirDrive (eski adıyla LG Bridge) uygulamasında beliren ve 1.55GB boyutundaki güncelleme aşağıdaki ülkeler için yüklenebilir durumda.
LG G4 İÇİN ANDROİD 6.0 MARSHMALLOW GÜNCELLEMESİNİ ALAN ÜLKELER
LGH815TR TUR TURKEY TR Turkey Mid. East/Africa
LGH815 PRT PORTUGAL PT Portugal Europe
LGH815 POL POLAND PL Poland Europe
LGH815 ROM ROMANIA RO Romania Europe
LGH815 DEU GERMANY DE Germany Europe
LGH815 EAP AMAZON ES Spain Europe
LGH815 ESP SPAIN ES Spain Europe
LGH815 VDS VODAFONE ES Spain Europe
LGH815 TWN TWN TW Taiwan China
LGH815 VDF VODAFONE GB United Kingdom Europe
LGH815 VIP VIP HR Croatia Europe
LGH815 VDH VODAFONE HU Hungary Europe
LGH815 VDP VODAFONE PT Portugal Europe
LGH815 SWC SWISSCOM CH Switzerland Europe
LGH815 VDR VODAFONE RO Romania Europe
LGH815 VD2 VODAFONE DE Germany Europe
Android 6.0 Marshmallow güncellemesiyle bir çok ek özelliğe kavuşan LG G4 modeli, Doze modu, yeni uygulama izinleri yönetimi, güncellenmiş Knock Code ve daha bir çok güzel özelliklerle geliyor.
LG’nin yeni Android 6.0 güncellemesiyle gelen tüm yeniliklere buradan bakabilirsiniz.
-
Android işletim sistemi üzerinde Custom ROM geliştiren en ünlü firma olan Cyanogen, Marshmallow tabanlı ilk CyanogenMod 13 sürümünü resmi olarak bazı Android modelleri için yayınladı.
Aradan çok geçmedi ki, Cyanogen resmi CM 13 sürümünü aşağıdaki modeller için yayınladı.
CYANOGENMOD 13 RESMİ SÜRÜMÜNÜN GELDİĞİ İLK CİHAZLAR
OnePlus One (bacon)
Nexus 7 (deb & flo)
LG G4 (h815)
Galaxy Tab Pro 8.4 (mondrianwifi)
LG GPad 7.0 (v400 & v410)
LG G3 Verizon (vs985)
Moto X 2014 (victara)
Eğer resmi CM 13 sürümünü kullanmak istiyor ve yukarıdaki modellerden birine sahipseniz CyanogenMod‘u yükleyerek Android 6.0 Marshmallow sürümünü deneyebilirsiniz.
Ayrıca belirtmekte fayda var, CM13‘ün bu modeller için yayınlanmasının ardından, bir çok modele de kısa sürede geleceğini söyleyebiliriz.
Üreticilerin güncelleme konusunda ağır olmalarına karşın, Cyanogen gibi firmaların varlığı veAndroid kullanıcılarını desteklemelerini takdir ediyoruz.
-
Sony’nin Eylül ayında sunduğu Xperia Z5 ailesi Ocak ayında Marshmallow güncellemesi almaya başlayacak.
Sony Xperia Z5 ailesi gelecek ay Marshmallow’a kavuşacak
Google, Ekim ayı sonunda Marshmallow adındaki yeni Android işletim sistemini yayınlamıştı. Bu işletim sistemi dünya genelinde oldukça fazla sayıda akıllı telefon üreticisi tarafından tercih ediliyor ve firmalar da kaynak dosyalarının sunulması ile daha önceki modelleri için güncelleme çalışmalarına başlamışlardı.
sony-xperia-x5-premium
LG, gibi bazı firmalar önceki modelleri için güncelleme sunmaya başladılar bile özellikle de Ocak ayı birlikte çok fazla sayıda model için Android Marshmallow güncellemesi sunulacak ve Sony’nin Xperia modelleri de bu cihazlar arasında yer alıyor.
Sony kısa bir süre önce hatırlanacağı üzere Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak olan akıllı telefon ve tablet modellerinin listesini yayınlamıştı. Buna göre güncelleme alacak olan cihazlar:
Xperia Z5
Xperia Z5 Compact
Xperia Z5 Premium
Xperia Z4 Tablet
Xperia Z3+
Xperia Z3
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact
Xperia Z2
Xperia Z2 Tablet
Xperia M5
Xperia C5 Ultra
Xperia M4 Aqua
Xperia C4
Diğer taraftan sızıntılarla adından söz ettiren @Ricciolo1 Twitter üzerinden yaptığı açıkmada, Sony’nin Xperia Z5 ailesi için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin Ocak ayı içerisinde sunulacağı bilgisini verdi. Marshmallow ile geliştirmeler, optimizasyonda iyileştirmeler, batarya performansına yönelik iyileştirmeler gelecek.
-
HTC’nin 2014’deki amiral gemisi modeli One M8 için beklenen güncelleme çıktı.
HTC One M8 Android 6.0 güncellemesi yayınlandı
Google’ın geçtiğimiz Ekim ayında yeni işletim sistemi sürümü Android 6.0 Marshmallow’u yayınlamasının ardından, mobil cihaz üreticileri, güncellemeyi önceki modellerine sunabilmek için çalışmalara başladı.
htc-one-m81
Bu firmalardan biride Tayvan kökenli HTC oldu. HTC firması geçen yıl sunduğu One M8 ve bu yıl sunduğu One M9 modellerine Marshmallow güncellemesini sunabilmek için çalışmakta idi. Geçtiğimiz yılın en beğenilen modelleri arasında yerini alan One M8 modeli için HTC firması merakla beklenen Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladı. 2014 yılına damga vuran amiral gemisi sonunda beklenen güncellemeye kavuşmuş oldu. HTC One M8 modeline beklenen güncellemenin geleceği daha önce üst düzey yönetici Mo Versi tarafından Twitter üzerinden duyurulmuştu.
htc-one-m8-marshmallow
Yapılan bu açıklama sonrası kısa bir süre içerisinde beklenen Android 6.0 Marshmallow güncellemesi yayınlandı. Yayınlanan güncelleme 1 GB boyutunda ve 6.12.1540.4 sürüm numarasına sahip. Gelen güncelleme uygulama izinleri, batarya performansı, doze modu ve güvenlik yamaları gibi yenilikler içeriyor. Güncelleme şu an için ABD kullanıcıları için OTA üzerinden sunulurken 2016 yılının ilk aylarında da ülkemizdeki kullanıcılar için sunulması bekleniyor. HTC One M8 modeline sahip akıllı telefon kullanıcıları cihazlarının Ayarlar/Cihaz Hakkında/Yazılım Güncelleme bölümünden güncelleme kontrolünü gerçekleştirebilirler.
-
O, akıllı telefonlar arasında gerçek bir efsane. Satışa sunulmasının üzerinden altı yıl geçen HTC HD2 bu sefer de Android 6.0 Marshmallow güncellemesini çalıştırıyor.
Android 6.0 Marshmallow, HTC HD 2’ye Portlandı
HTC’nin altı yıl önce Windows Mobile işletim sistemi ile satışa sunduğu HTC HD 2 modeli, akıllı telefon piyasasının yaşayan efsanesi olmaya devam ediyor. Neredeyse çsloştırmadığı işletim sistemi kalmayan HTC HD 2 için geliştiriciler bu sefer de Android 6.0 Marshmallow sürümünü portladı.
Bazı Telefonlar Asla Ölmez: HTC HD2
HTC HD 2 (4)
HTC’nin 2009 yılında piyasaya sunduğu efsanevi akıllı telefonu HD2, her ne kadar firma tarafından ölüme terk edilse de ölmeyi reddetmeye devam ediyor. Windows Mobile 6.5 Professional sürümü ile piyasaya giriş yapan HTC HD2, zaman için zaman içinde Windows Phone 7 de dahil olmaz üzere MeeGo, Android v2.1, Jelly Bean, KitKat ve Lolipop sürümünü çalıştırmayı başarmıştı. Ve son olarak HTC HD 2 için Android 6.0 Marshmallow sürümü de portlamaları cihaz üzerinde çalıştırıldı.
Açıkçası, Android 6.0 Marshmallow sürümünün fonksiyonlarının, HTC HD2 üzerinde sorunsuz olarak çalışmasını beklemek HTC HD2’ye haksızlık olur. Fakat sürpriz bir şekilde çok sorunsuz olmasa da bir çok özellik çalışırken, dokunmatik ekran, WiFi ve sesler sorunsuz olarak çalışıyor.
Tam bir Android 6.0 Marshmallow deneyimi sunmasa da HTC HD 2, Tayvanlı üretici HTC’nin bize şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici mobil donanım cihazını sunulduğunu gösteriyor. Android 6.0 Marshmallow port romunu yükleme yönergeleri için Xda Developers sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
-
Kullanıcıların uzun zamandır beklediği, forumlarda sayısız başlığın açıldığı konuya nihayet Google el attı. Artık Drive'da aradıklarınızı çok daha kolayca bulabileceksiniz!
10.12.2015 / 01:00Google'ın online depolama sistemi Drive, şirketin sahip olduğu en başarılıhizmetlerden birisi. Fakat hala kusursuz değil. Google, Drive'ı kusursuz olmaya bir adım daha yaklaştırmak için kullanıcıların uzun süredir beklediği yeniliği getirdi
Google Drive'da artık dosyalarınızı türlerine göre sınıflandırabilir veya daha kapsamlı bir şekilde kimin tarafından eklendiği ve kimin görme yetkisinin olduğu gibi detaylı kriterler ile sınırlandırarak, aradığınızı daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.
Bu konuyla alakalı olarak Google'ın ufak bir sürprizi daha var, yenilik şu anda bütün cihazlarda ekstra bir güncelleştirmeye gerek duymaksızın aktifleşmiş durumda. Eğer iPhone 6s veya iPhone 6s Plus'ınız varsa 3D Touch özelliği ile uygulamaya girmeden de dosyalarınızı arayabilirsiniz
-
Bir süredir Beta testleri devam eden Cortana, nihayet Android ve iOS için resmi olarak yayınlandı. İşte Android ve iOS için Cortana'nın detayları ve indirme linki!
Windows 10 ile hayatımıza giren sesli asistan Cortana'nın,Android veiOS sürümleri birkaç aydır Beta aşamasındaydı. Standart Android'in yanı sıra Cyanogen ile çalışan telefonlara da gelecek Cortana, bugün resmi olarak App Storeve Google Play Store'daki yerini aldı.
iOS ve Android platformlarında boy gösteren Cortana henüz Türkçe dildesteğine sahip değil. Ancak Cortana'yı denemek istiyorsanız, aşağıdakiindirme linklerinikullanarak uygulamayı indirebilirsiniz.
:: Android için Cortana indir
:: iOS için Cortana indir
Peki, Siri ve Google Now ile yarışan Cortana, Android ve iOS kullanıcılarına neler sunuyor? İşte kısaca Android ve iOS için Cortana özellikleri!
Android ve iOS için Cortana özellikleri neler?
- Android için "Hey Cortana" komutu
- Bildirimler
- Hatırlatmalar
- PC ile senkronizasyon
- Soruları cevaplama
- Arama, mesaj gönderme, mailleri kontrol etme
- Şakalar ve çok daha fazlası
-
WhatsApp'ın Windows Phone sürümü yeni bir güncelleme aldı
WhatsApp için yayınlanan güncelleme uygulamada sesli mesaj esnasında yaşanan çökme sorununu gideriyor.
Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın Windows Phone/Windows 10 Mobile uygulaması güncellendi. 2.12.222’den 2.12.226 sürümüne yükseltilen uygulamada gözle görülür bir yenilik yok, fakat bir süredir kullanıcılardan yoğun şekilde şikayet alan sesli mesaj esnasında yaşanan çökme sorunu yeni güncellemeyle gideriliyor.
Yine klasik olmakla birlikte bir dizi iyileştirmeler de güncelleme içeriğinde yer alıyor. Windows Phone içinWhatsApp uygulamasını buradan ya da aşağıdaki barkodu kullanarak indirebilirsiniz.
-
Android işletim sisteminin pek bilinmeyen, oldukça ilginç gerçekleri.Günümüzde dünya üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android işletim sistemi, içerisinde bulunduğu mobil cihazlar sektörünün şu an en büyük sektörler arasında bulunmasında büyük bir paya sahip.Samsung, LG, Sony ve diğer teknoloji devlerinin cihazlarında kullanılan Android işletim sistemi, bu kadar çok kullanıcıya sahip olmasından dolayı her an gündemde olan bir sistem ve bu özelliği nedeniyle her özelliği hakkında bilgimiz var, galiba... Android işletim sisteminin tüm özelliklerini bildiğini düşünen okuyucularımızı yanıltabilme potansiyeline sahip olan bu haberimizde, ünlü işletim sisteminin bilinmeyen özelliklerinden bahsettik.
Android 1.0 Herhangi bir Tatlı İsmine Sahip Değildi
Bildiğiniz gibi Android işletim sisteminin tüm versiyonları tatlı yiyecek isimleriyle kullanıma sunuluyor, Marshmallow, KitKat, JellyBean gibi isimlere sahip olan bu versiyonlardan 1.0 versiyonu Alpha/Astro Boy olarak adlandırılmıştı. İşletim sisteminin 1.1'e güncellenmesiyle birlikte ismi Beta/Petit Four (minik Fransız pastaları) oldu ve tatlı isimleri geleneği böyle başladı. Alfabetik isimlerin kullanılması ise 1.5 Cupcake sürümü ile başladı.
Android 3.0'a Sahip Olan Hiçbir Telefon Yok
Android 3.0, ilk olarak tabletler için üretildi (bilgilendirmesinde "büyük ekranlı cihazlar için üretildi" şeklinde belirtiliyor). Bu nedenle hiçbir telefon, Android 3.0 Honeycomb sürümüne sahip değil.
Android'in Maskotu Olan Robot, Bir Erkek
Android işletim sistemiyle tam olarak bütünleşmiş olan yeşil sevimli robotumuz, bir erkek robot olarak üretildi.
Android İşletim Sistemi, Özünde Bir Tablet İşletim Sistemi
Android işletim sisteminin ortaya çıkması ilk olarak tabletler için ortak bir işletim sisteminin geliştirilmesi fikriyle hayat buldu. Ardından telefonlarla bu işletim sisteminin aynı tutulması, Android'in kullanıldığı ürün çeşidini arttırdı.
Android Microsoft'a Karşı Kuruldu
Android'in geliştiriciliğini yapan ekip, dünyanın en iyi yazılım firması olan Microsoft'un tüm cihazları ortak bir çatı altında toplayacak işletim sistemini geliştireceğinden emindi. 2007 senesinde Apple'ın iPhone'u tanıtmasıyla birlikte Android ekibi, Microsoft'tan önce davranırlarsa onun önüne geçebileceklerine inandılar ve bu hamleyi gerçekleştirdiler.
NASA Android'i Uzay Görevlerinde Kullandı
2013 senesinde NASA, uydu/telefon karması olan cihazları uzaya gönderdi. Android işletim sistemine sahip olan bu cihazların görevi, uzayın belirli kesimlerinden fotoğraflar çekmekti. Elbette şu an hiçbiri görevine devam etmiyor ancak bazıları fotoğraflar çekebilmeyi başardı.