sana sonuna kadar katılıyorum ortak. :28:
Printable View
yada tuzu kuru bu arkadşların
gelismis ulkelerde herseyin ne kadar pahali oldugunu ve enflasyonun alim gucuyle ne ilgisi var diyen arkadasa eger kizmassa bir cevap verecegim ben brukselde yasiyorum burada etin kilosu ortalama 5 euro civarinda cok luks yerlerden alirsan 7.5 euro civarinda turkiyede ne kadar bir zahmet bana bildirsin alim gucunun enflasyonla ne ilgisi var diyor peki kardesim avrupada bir insan en dusuk maasla bile gecinse istedigi yerden alis veris yapar istedigini yer icer ortalama bir arabaya da biner bu da alim gucunun yuksek oldugunu gosterir cok zengin insanlarla siradan bir isle gecimin saglayan bir insanin arasindaki tek fark burada birinin ferrariye binmesi digerininde wv-bmw -audi-renault veya mercedese binmesi ve enflasyon yuzde 1.5 civarinda burada
valla kaderinize raziysaniz boyle devam edin her gelenin masallarina inanin buralardan o guzel ulkemizin gelecegine ipotek koyan insanlarin arkasindan gitmeye devam edin
dostum sana katılıyorum 4 sene öncesi ile kıyaslama yapılamaz bile en azından tüketilen maddelerle kıyaslama yaparsak pazar fiyatları 4 sene öncesinden daha bile düşük beyaz eşyaya hiç girmek istemiyorum onlar ise zaten dört senenin altında kaldı elzem ihtiyaçlar olşan maddelerde çok cüzi artışlar olabilir mesela benzin ,mazot tüpgaz da olduğu gibi ama eski düzeni düşünürsek sadece zamdan başka hiç bir üretkenliği olmayan siyasetçileri gördükten sonra bunlara destek vermek gerektiğini düşünüyorum. saygılarımla,.
güzel söylüyorsun her insan çağdaş ülkelerin refah seviyesine ulaşmak ister ama sen türkiyede yaşamamışsın anlaşılan bizler eski hükümetlerin bizlere yaşattıklarını gördükten sonra bunları baş tacı ettik ama sen bize alternatif gösterebileceksen bunlardan daha iyisini yapabilecek birileri var dersen onu destekleyelim türkiye ekonomide sanayide,tarımda bir şey üretemediği gibi politikadada bir şey üretemiyor türkiyede lider olan bir insan liderliğini devam ettirebilmek için her türlü yolları mübah sayıyor başımızdakilere bakarsanız anlarsınız böyle bir anlayıştan başarısız olduğu zaman gitmesini beklermisiniz dönüp dönüp önümüze konan isimler hep aynı olur benim yaşım ellilerde olduğu için bunun analizini ben daha iyi bilirim herkeze selamlar hoşçakalın.
para yok para :(
ekonomik krizden çıkmıs bir devletin bu asamalara geldiğini eger siz görmüyorsanız ve olaya politik gözlüklerle bakarsanız bizim verdiğimiz evet oyuna tabi anlam vermezsiniz her yıl DİE enflasyonu açıklıyor 5 yıl önce açıklarken neden yanlıs demiyordunuzda 2 yıldır enflasyon %10ların altuına düstüğüne inanmıyorsunuz ben saglıkcıyım hiçbir hasta 1 ilacla ayaga kalkmaz önce agrıları hafifler sonra sona erer ayaga kalkıp kosma ilerki dönemlerdedir elinizi vicadanınıza koyun ülke refaha dogru gidiyor tek geriye giden küçük esnaftır ve üzülerek söylüyorum dünyda küçük esnaf dönemi kapanmaktadır herkese selamlar saygılar
hayatimin 30 yilini ben de turkiyede yasadim kimler geldi kimler gecti onlarida cok iyi bilirim ama benim dediklerimi iy anlamadiniz galiba ben sadece bir arkadasin yorumuna cevap vermistim simdi de bir fikrayla en son yorumumu yapacagimAlıntı:
bir keman sanatcisi varmis bir gun keman calarken rahatsiz bir duruma dusmus sonra bu rahatsizliklar ne zaman keman calmaya baslasa hem kendinde hemde dinleyenlerde olmaya baslamis adam cok unlu bir sanatci oldugu icin kimsenin bu durumda oldugunu bilmesini istemedigi icin aile dostu bir psikologa gitmeye karar vermis psikolog arkadasina durumunu anlatmi " yav ne zalman keman calmaya baslasam ortaya bir pislik bir lagim kokusu yayiliyor demis" psikolog arkadasi "boyle sey hic olurmu bazi seyler sende saplanti olmus su ilaclari zamaninda al iki hafta sonra hicbir seyin kalmaz "demis.aradan zaman gecmis adam yine psikolog arkadasina gitmis "ayni seyler daha da kotuleserek devam ediyor" demis arkadasi "su kemani bir cal da ben de sana inanayim"demis adam da calmaya baslamis ki arkadasi "yeer hemen kes bu ne boyle pis koku" demis adam "bak demedim mi sana sen de bana inanmiyordun gordunmu ne zaman calmaya baslarsam ortalik boyle lagim gibi kokuyor " deyince psikolog arkadasi
"lan oglum kemani boyle b......tan calarsan taabiki ortalik lagim gibi kokar" demis