tebrikler arkadaşım bunada katılıyorum
bence türban olmalıdır siyasi bir simgeside yoktur herkez inançları geregi başını açar veya kaparlar. bizlerin öef ve adetleri vardır bu örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız bundan 50 sene ve 100 sene öncede ebeveyenlerimizin başları kapalı idi bugünde kapatmak isteyenlerde kapatmalı açmak isteyenler zaaten açıyorlar...... bazıları kendilerine karşı açılmış siyasi bir olay olarak algılamaları bence büyük yanlış...sen takke giyersen ben şapka giyerim burda özgür iradeni kullanmak bence en güzelidir ...
BAŞKALRINA SAYGI DUYMAYANA KİMSE SAYGI DUYMAZ... bunu anlamak hiçde zor değil.....:angry8: :angry8: :angry8:
Arkadaşlar bana göre başörtüsü bir siyasi olaydır.Adamın biri bir söz söyledi ve bu memlekette yaşayan bircok insan şu anda bunun zararını cekiyor ama farklı düşünceler de olsa insanların inançları gereği başörtüsü takmalarında bir zarar görmüyorum çünkü mini etek giyen nasıl giyebiliyorsa başörtüsü bağlayanda başörtüsü bağlayabilmelidir
eğer demokratik ve laik bir ülke isek türban olmalıdır. laiklik din işleri ile devlet işlerinin ayrı tutulması ise devletteki insanlar halkın dinle ilgili işlerine karışmaması gerekir die düşünüyorum...
aslında insanların başlarını nasıl ve neden örttüğü sadece kendini ilgilendirir.AMA bu örtünme siyasete alet edip,simgeleştirerek başını örten-örtmeyen tartışmasına çevrilirse orda durun.
isteyen hayatını istediği tarzda sürdürebilir.diğer kişileri etkilemediği ve rahatsız etmediğ sürece.
"bu bizim namus borcumuz" diyerek siyasi rant kavgasına girmek ve bu konuyu simgeleştirerek bayrak haline getirmek çok yanlış.
bugün,ülkemizde ezan sesini hala duyabilmemizi sağlayan kişilerin "laiklik" tezini savunmasının ve ilke olmasının nedeni de budur.ulusumuzda çeşitli dinlere inananlar yaşıyor.bu sebeple din ve devlet işlerinin karıştırılmaması doğru olur.dinler ve ırklar,bir arada kardeşçe yaşayabilen ulus olmuş toplumları farklı noktalara götürür.
Arkadaşlar bana göre baş örtüsü bahane
sömürüsünü yapıpta toplanan oylar şahane
ne güzel işte
Kimimiz takunyalı kimimiz amerikalı
Kimimizde Türban
kimimizde anadan üryan ortada gezip duruyoruz
Dünyaya örnek oldugumuz milli kültürümüzü
Hassasiyetlerimizi
Milli Onurumuzu
adına türban taktıgımız bir çeşit baş örtüsüne (hemde din adına)
modernlik deyip giydiğimiz yokinilere
baglamış ne güzel geçinip gidiyoruz
Türk'e ait ne kaldı?
sadece bizi bizle asimile etme politikası