Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray'ın ve Türk futbolunun parlayan yıldızı Arda Turan, dünya piyasasında adı sıkça geçen isimler arasında olmaya devam ediyor.
İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph Gazetesi, sezon başında birçok Avrupa kulübü ile adı geçen Arda'nın, Arsenal Menajeri Arsene Wenger'in Ocak ayı transfer listesinde olduğunu yazdı.
Yetenek avcısı Wenger'in, Arda'yı ara transfer döneminde kadrosuna kadarak, sezon başında Barcelona'ya satılan Alex Hleb'in yerini doldurmayı hedeflediği iddia edildi.
GÖKHAN İNLER DE LİSTEDE
Yıldız oyuncu Cesc Fabregas'ın 4 ay sahalardan uzak kalacak olması ile kadro sıkıntısı yaşayan Wenger'in listesinde Türk asıllı İsviçreli orta saha oyuncusu Gökhan İnler de ilk sırada yer alıyor. Fransız çalıştırıcının listesi şu isimlerden oluşuyor:
1- Gökhan İnler (Udinese)
2- Gareth Barry (Aston Villa)
3- Arda Turan (Galatasaray)
4- Yaya Toure (Barcelona)
5- Scott Parker (West Ham)
6- Mark Noble (West Ham)
25-12-2008, 11:01
Roc72
Aslantepe’de sona doğru
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde, çalışmaları devam eden stat inşaatının fotoğrafları yer aldı. Aslantepe’de yapımı süren stadın gün geçtikçe hayal edilebilir olmaktan çıkıp, ete kemiğe büründüğü kaydedilen değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: "Saha zemininin temizlenmesi ve otoparkın üzerini tribünlerin örtmeye başlamasıyla, stadımızdaki heyecan verici ilerleyişe artık daha somut tanıklık edebiliyoruz." Gece vardiyaları dahil, toplam 650 işçinin çalıştığı stat inşaatında 6. kat seviyesine gelindiği, E ve D blok tribünlerin ilk bölüm montajının da önümüzdeki ocak ayının sonuna dek bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
25-12-2008, 11:35
Roc72
Servet giderse Semih var
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat savunmanın ’Cesur Yürek’i Servet Çetin’in gitmesi durumunda yerini genç Semih Kaya ile dolduracaklarını açıkladı. ’Sporx.com’ internet sitesinde Osman Tanburacı’nın sorularını yanıtlayan Polat şunları söyledi:
"Servet giderse yerine altyapıdan Semih Kaya oynar. Kalli geçen sene ilk 11’e koyacaktı, sakatlandı. Şimdi taş gibi. G.Saray’da gidenin yeri her zaman dolar. Bizim en iyi transferimiz içerden yapılan transferdir. Bundan sonra merak ediyorum Skibbe nasıl takım kuracak? Bizde eleman bol.
Saracoğlu'ndaki UEFA finaline bu takımla ulaşacağız. İyileşen sakatlarımız da yeni transferlerimiz de olacak. Bordeaux’yu aşarsak, ki aşarız, sonrası kolay. De Sanctis’in eski kulübü Udinese ile onu kiraladığımız Sevilla arasında sorun var. FIFA’da çözümlerse oturur konuşuruz. Sanctis iyi bir kaleci, o da bizden memnun.
KALLI DANIŞMANIM
Seyrantepe'yi 2010’a yetiştirmek için vargücümüzle uğraşıyoruz. Projenin üç ayağı var inşaat, işletme ve satış-pazarlama. Hepsi tıkır tıkır yürüyor. 2009 sonuna olmazsa 2010 başına yetişecek. G.Saray mükemmel bir stada kavuşacak. O zaman G.Saray bir asırda yarattığı markasını parlatacak.
BU zamanda Kalli de G.Saray’ın geleceğini planlayacak. G.Saray Spor Akademisi açıyoruz. Kalli geleceği planlıyor. Skibbe ise hocamız. Feldkamp benim danışmanım. Futbolla ilgili her şeyi ona sorarım. Transfer edilecek oyuncular onun yüksek futbol bilgisinin kantarında tartıldıktan sonra kabul görecek. Kalli beni bugüne kadar hiç yanıltmadı."
‘Kalli keşke bana karışsa’
G.Saray'da sezon ortasında teknik danışman olarak göreve getirilen Feldkamp ile ilişkisini Tanburacı’ya değerlendiren teknik direktör Skibbe, “O bir profesör. Bana karışmıyor ama keşke karışsa. Kalli, Lincoln’ü futbola döndürmüş ki bu sene harikalar yaratıyor. Sezonun geri kalanı için sakatlarım düzelsin başka bir şey istemiyorum. Sağ kanatta çaresiz olduğumdan Sabri, Barış gibi orta saha oyuncularını geri çekiyorum. Linderoth iyileşti, onu sağ bek oynatacağım. Bütün takım Saracoğlu diyor. Çok mu önemli? UEFA’yı kazan da Nürnberg’de kazan! Düsseldorf’ta kazan, benim için farketmez” diye konuştu.
26-12-2008, 10:25
Roc72
Hagi ve Lincoln karşılaştırılamaz
Galatasaray'ın eski futbolcularından Osman Coşkun, Lincoln'ün Hagi ile kıyaslanamayacağını söyleyerek, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı kadronun Türkiye'ye 100 yılda bir geleceğini iddia etti.
Galatasaray'ın eski futbolcusu Osman Coşkun, İHA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaray'daki eski günlerini ve Sarı-kırmızılı ekibin bugünkü durumunu değerlendirdi. Futbol hayatına Çorluspor'da başladığını ve daha sonra sırasıyla Tekirdağspor ve Gençlerbirliği'ne transfer olduğunu vurgulayan Osman Coşkun, kendisini 5 yıl boyunca birçok kez Fenerbahçe'nin istediğini, ancak Galatasaray'ı tercih ettiğini söyledi. Coşkun, "Futbol hayatıma Çorluspor'da başladım. Daha sonra Tekirdağspor'a transfer oldum.
Tekirdağspor'da futbol hayatımı sürdürürken, Gençlerbirliği beni istedi ve oraya transfer oldum. Fakat o arada Fatih Terim benim alınmam yönünde talimatlar veriyordu. Gençlerbirliği'ne geçtiğimde, Fenerbahçe beni çok istedi fakat son yılımda daha sezon bitmeden Fatih Terim ile görüştük ve Galatasaray'a gitmek için söz verdim. Yani ben daha sezon bitmeden önce Galatasaray'a geleceğimi biliyordum. Sezon bitiminde de Galatasaray'a transfer oldum" dedi.
Osman Coşkun, Galatasaray'da birçok başarıya imza attığını ifade ederek, "Galatasaray'da UEFA Kupası heyecanını yaşadım ve UEFA Kupası'nı aldığımız sezon Galatasaray'daydım. Fakat Süper Kupa'yı göremedim. Çünkü o sezon Bursaspor'a transfer olmuştum. Daha sonra da futbol hayatımı Belçika'da devam ettirdim. Belçika'da bir sezon oynadım ve orada futbol daha farklı olduğu için ikinci sezon devam etmedim" şeklinde konuştu.
Futbol hayatında unutamadığı anlardan da bahseden Osman Coşkun, "Benim hayatımda unutamadım anların başında gelen maç Galatasaray'da oynarken Trabzonspor ile karşılaşıyorduk. Ben o maçta 2-1 mağlup durumdayken bir gol attım ve durumu 2-2 yaptık. Bu maçın puan açısından da önemi çoktu ve biz kaybetseydik zirve yarışından kopacaktık. Bu golün benim için anlamı büyük ve ben o attığım golü unutamıyorum. Bir de Gençlerbirliği'nde oynarken 3 saat boyunca sahada kaldığımız bir Galatasaray maçı var.
Galatasaray'la oynadığımız kupa maçı penaltılara kalmıştı. Penaltılarda da, hiç kimse gol kaçırmadı ve ben son penaltıyı kullanmıştım. O günkü maçı unutamıyorum. O maçta ilk penaltıyı ben atmıştım ve Hayrettin'i ters köşeye yatırmıştım. Son penaltıyı da ben kullandım ve bu sefer aynı köşeye atarsam kaleci anlar diye düşündüm. Daha sonra ayağımın içiyle değil de, dışıyla vurdum ve o top kaleciyle ters köşelere giderek gol olmuştu. O maçı unutamıyorum" ifadelerini kullandı.
Türk futbolundaki yerli yabancı teknik direktör tartışmasıyla ilgili olarak ise Coşkun, "Bana göre bir Türk antrenörün verdiği duyguyu ve motivasyonu yabancı bir teknik adam veremez. Çünkü saha içinde oynayan futbolcuların bir çoğu Türk. Mesela Fatih Terim ile Skibbe bir olamaz. Bizim UEFA Kupası'nı kazandığımız zamanki hava Skibbe yönetimindeki Galatasaray'da olamaz. Zaten UEFA Kupası'nın alındığı dönemdeki Galatasaray Türkiye'ye yüzyılda bir gelir. O kadro Sepp Piontek ve Fatih Terim'in büyük araştırmaları sonrasında kurulmuş ve uzun yıllar birbirleriyle beraber oynamış futbolculardan oluşan bir kadroydu" dedi.
Hagi ile Lincoln'nün karşılaştırması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Osman Coşkun, "Hagi ile Lincoln karşılaştırılamaz bile. Bana göre Hagi dünyadaki en iyi futbolcuydu. Hagi futboluyla ve kişiliğiyle örnek alınacak bir futbolcuydu. Taffarel de öyleydi. Tabi ki Baros olsun, Lincoln olsun, Kewell olsun iyi futbolcular ama Hagi ile kıyaslanamazlar bile" diye konuştu.
Coşkun, Türk futbolunda en beğendiği isimlerden birinin de Arda olduğunu belirterek, "Dış etkenlerden etkilenmezse Arda Turan bu işi uzun yıllar yapar ve daha da iyi olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Trakyalı olan eski futbolcu Coşkun, Trakya'da futbolun gelişmemesinden dolayı üzüntü duyduğunu ve Trakya'daki takımların eskisi gibi olmadığını da sözlerine ekledi.
Osman Coşkun, Çorlu'da bulunan Galatasaray Futbol Okulu'nda Galatasaray ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak için çalışıyor.
26-12-2008, 10:25
Roc72
Yalnızca sağ bek
Galatasaray'da devre arasının başlamasıyla artan transfer dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Teknik direktör Skibbe'nin "transfer istemiyorum" yönündeki görüşü sonrasında, sarı kırmızılı yönetim de ekonomik koşullar gereği transfere fazla sıcak bakmıyor.
Galatasaray'ın Türkiye'nin en kaliteli ve en geniş kadroya sahip olduğunu savunan sarı kırmızılı yöneticiler transfer için şartları zorlamayacaklarını vurguluyor. Ancak transferin sadece sağ bek mevkinde Sabri'ye alternatif bir oyuncunun bulunması halinde gündeme geleceği öğrenildi. Ayrıca Skibbe'nin Linderoth'u sağbek oynatmayı düşündüğü şeklindeki dedikoduların da asılsız olduğu ve sağ bek gerekirse yeni bir oyuncu alınacağı da sızan haberler arasında.
26-12-2008, 10:32
Roc72
Florya'da 'Yıldız' tartışması!
G.Saray’ın göz diktiği Sivasspor’un milli golcüsü Mehmet Yıldız, Kalli ile Skibbe’yi karşı karşıya getirdi. Skibbe’nin "Transferine gerek yok" dediği Mehmet Yıldız için Feldkamp "Mutlaka alınmalı" raporunu verirken yönetim, 75’lik Kalli’nin sesine kulak verip Sivasspor’un golcüsünü renklerine katmak için harekete geçti.
Onu mutlaka alın
Sarı kırmızılı yöneticilerin geçen sezonun devre arasında da ilgilendiği Mehmet Yıldız, G.Saray’ın ilgi alanına bir kez daha girerken teknik direktör Michael Skibbe, "Benim 3 tane forvetim var. Nonda ile Ümit Karan bile düzenli olarak forma şansı bulamıyor. Hücum hattımız bizi her kulvarda başarıya taşıyacak güce sahip" diyerek bu transfere karşı çıktı. Yönetim bunun üzerine Sivasspor’un 5 milyon Euro istediği Mehmet Yıldız’ın transferini askıya aldı. Ancak bu noktada devreye teknik danışman Feldkamp girdi. Kalli, 1.5 yıl önce istediği Sivasspor’un golcüsü için bu kez kararlıydı.
Çok iyi bir golcü
Başkan Adnan Polat’la bir görüşme yapan ’Beyaz Tilki’ lakaplı tecrübeli teknik adam, "Geçtiğimiz yıl da sizi uyardım. O zamandan bu yana Mehmet’in istatistiklerini inceleyin. Mehmet Yıldız iyi bir golcü ve son derece istikrarlı. Avrupa’da bile böylesine güçlü bir golcü yok. Onu mutlaka alın" dedi. Kalli’nin raporu üzerine G.Saray Yönetimi, Mehmet Yıldız için yeniden girişimde bulundu. Başkan Adnan Polat, bu konuda Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin’i görevlendirdi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile transfer pazarlığına oturan Sezgin’in Mehmet Yıldız’ın transferini bitirme aşamasına geldiği öğrenildi. G.Saray Yönetimi’nin istediği Sivasspor’un başarılı sağbeki Abdurrahman Dereli’ye ise Mecnun Odyakmaz’dan izin çıkmadı.
Hasan Florya’yı mesken tuttu
G.Saray’da ligin ilk yarısında forma giyen as futbolcular İstanbul’u terk edip, tatil için yurt dışına giderken, sakatlıkları nedeniyle şans bulamayanlar ise Florya’da mesai yapmaya başladı. Sağ diz ön çapraz bağlarından ameliyat geçirdiği için nisan ayında sahalara dönmesi beklenen Hasan Şaş, Florya’da tedavisini sürdürüyor. Tecrübeli futbolcu planlanandan daha erken oynamak için büyük bir gayret gösterirken, ikinci yarıya formda girmek isteyen Emre Güngör, Serkan Kurtuluş ve Alparslan ise hazırlanan program çerçevesinde çalışıyor.
SKiBBE: GOLCÜLERiM YETERLi
"Benim 3 tane forvetim var. Nonda ile Ümit Karan bile düzenli olarak forma şansı bulamıyor. Hücum hattımız bizi her kulvarda başarıya taşıyacak güce sahip."
KALLi: AVRUPA’DA BiLE YOK
"Mehmet’in istatistiklerini inceleyin. Herhangi bir form düşüklüğü var mı? O iyi bir golcü ve son derece istikrarlı. Avrupa’da bile böylesine güçlü bir golcü yok."
26-12-2008, 10:32
Roc72
Arda'nın aklı UEFA Kupası'nda
Arda'nın aklı UEFA Kupası'nda
Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, Avrupa devlerinin transfer listelerinde zirveyi zorlamaya devam ediyor...
Sezon başında Roma’dan ciddi bir teklif alan 21 yaşındaki futbolcu, son olarak Arsenal’in gündemine gelmişti. İngiliz kulübü tarafından daha önce de takip edilen Arda, bu kez Fabregas’ın 4 ay sürecek sakatlığında, alternatif oyuncu olarak düşünülüyordu. Ancak Sarı-Kırmızılı futbolcu, özellikle devre arasında transferin ‘t’sini bile aklından geçirmediğini söyledi.
‘Daha da yükselecek’
Takımın mükemmel bir hava yakaladığını, sakat oyuncuların iyileşmesiyle yükselen form grafiğini ikinci yarıda daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Arda, şunları ifade etti: “Başkanımız, yöneticilerimiz, teknik heyetimiz, futbolcu arkadaşlarımız ve tabii ki taraftarlarımızla birlikte önümüze bir hedef koyduk; Kadıköy’de UEFA Kupası’nı kaldırmak, ligde şampiyon olmak ve Türkiye Kupası’nı kazanmak. Şimdilik tek hayalim bu, gerisi önemli değil.”
ARDA'NIN LİG PERFORMANSI
Maç Dakika Gol Asist Sarı
15 1286 4 5 2
26-12-2008, 10:34
Roc72
G.Saray'da Pantelic harekatı
G.Saray'da Pantelic harekatı
Akşam Gazetesi'nden Bahri Havadır'ın haberine göre; Galatasaraylı yöneticiler ve teknik heyet transfer yapmama kararı aldıklarını açıklamalarına rağmen, diğer yandan bu konuda sessizce çalışmalarını sürdürüyorlar.
Sarı kırmızılıların bir süre önce Marko Pantelic için pazarlık masasına oturduğu öğrenildi.
Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin’in Hertha Berlin’le oynayacakları UEFA Kupası maçı öncesi Alman kulübünün yetkilileriyle bir araya geldiği ve Sırp yıldızı resmen istediği belirtildi.
Cim Bom’un Pantelic karşılındığında bir miktar para ve Nonda’yı önerdiği ifade edilirken, bu transferin önündeki en büyük engelin ise futbolcunun aldığı ücret olduğu belirtildi.
Sarı kırmızılılar’ın Pantelic’in bir sezonda kazandığı 2.5 milyon euroyu çok bulduğu açıklanırken, taraflar arasında pazarlıkların devam ettiği ileri sürüldü. 30 Yaşındaki Pantelic bu sezon Hertha Berlin formasıyla 15 lig karşılaşmasına çıktı. Bunların 12’sinde ilk on birde görev yapan Sırp oyuncu, sahada kaldığı 1071 dakika içinde toplam dört gol kaydetti, üç de sarı kart gördü.
Hertha’nın, Borussia Dortmund’a 2-1 mağlup olduğu Almanya Federasyon Kupası’nda ağları bir kez sarsan tecrübeli futbolcu, UEFA Kupası’nda da beş karşılaşma da 3 gol buldu. Pantelic, bu gollerin sadece birisini grup maçlarında attı.
26-12-2008, 14:44
MUTAF
transfere bencede gerek yok. skibbenin dediği gibi sadece sağ beke sağlam bir transfer olursa yeter. ama M.Yıldızda gelirse fena olmaz :)
26-12-2008, 18:43
Roc72
Ümit Karan gibi bir golcün varken bence M.Yıldız a hiç gerek yok ..Alınacaksa NONDA gitsin zaten bir işe yaradığı yok...Gençlere yer açılsın ..