Tomas zirve yaptıGeçen sezon Galatasaray’da ağır eleştiriler yapılan Tomas, bu sezon kendini toparladı.
Geçen sezon G.Saray’da ağır eleştiriler alan ancak bu sezonun başından beri futbolunda gözle görülür bir değişim olan Stjepan Tomas, Bordeaux ve Beşiktaş maçlarında zirve yaptı
Derbide Song’la birlikte takımın en etkili isimleri olarak göze çarpan Hırvat futbolcu maç içinde de sık sık hem arkadaşlarını, hem de yedek kulübesini uyardı.
Maçın 70. dakikasına doğru, orta sahanın Beşiktaş hücumları karşısında etkisiz kaldığını gören Tomas, oyun içinde dakikalarca kenara gidip gelerek teknik direktör Gerets ve yardımcısı Erdal Keser’le konuştu. Özellikle Ayhan ve Hasan Şaş’tan şikayet eden Hırvat futbolcunun “Buraya bir önlem alın, geriye çok ağır yük biniyor. Ayhan da Hasan da önü tutmuyorlar” diyerek bağırdı. Tomas’ın bu sözlerinden bir süre sonra, yedek kulübesinden orta sahaya uyarı geldi.
19-09-2006, 10:29
CABBARİ
penaltıydı!!
Yüzde yüz penaltı”Genç oyuncu Burak da penaltı tartışmalarına katıldı.
Beşiktaş'ın genç futbolcusu Burak Yılmaz, Galatasaray maçında kendisine yapılan hareketin yüzde yüz penaltı olduğunu söyledi. Karşılaşmanın 10. dakikasında İnamoto'nun kendisini arkadan ittiğini ve pozisyonunu kaybettiğini belirten Burak, "Yere düştükten sonra hakeme baktım ama 'devam' dedi. Resmen arkadan itildim. Bariz penaltıydı" dedi.
19-09-2006, 10:29
CABBARİ
Song’a övgü dolu sözlerDerbide etkili bir futbol sergileyen Tomas’dan takım arkadaşı Song’a övgü dolu sözler.
Galatasaraylı Tomas, Beşiktaş derbisini kazandıkları için çok mutlu olduğunu söylerken, Kamerunlu takım arkadaşı Song’a da övgü yağdırdı. Hırvat futbolcu, Song ile çok iyi bir ikili olduklarını belirterek "Song, sahada sanki benim kopyam gibi. Hemen hemen aynı özelliklere sahibiz. Birbirimizin ne zaman ne yapacağını biliyoruz. Bu, bizim için çok büyük avantaj oluyor" dedi. Trabzonspor ve Liverpool maçlarında G.Saray’ın oyun karakterini sahaya yansıtacağını kaydeden Tomas, eleştirilen eski takımı F.Bahçe’nin de daha iyi olacağını söyledi.
Hürriyet
19-09-2006, 10:30
CABBARİ
Canaydın özür dilediÖzhan Canaydın, derbide küfür edildiği iddia edilen Demirören’den özür diledi.
19 Eylül 2006 09:41G.Saray Özhan Canaydın, derbide Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Basketbol Komitesi Başkanı Şeref Yalçın’a kulübe küfürler ettiği ileri sürülen Nazım Durak ve Yurdeşen Karahasan’ı bir daha Şeref Tribünü’ne sokmayacağını açıklayarak özür diledi. Özhan Canaydın, "Beşiktaş ve tüm kulüpler bizim kardeş kulüplerimiz. Böyle terbiyesizliğe izin veremem. Bunun hesabını soracağım" diye konuştu.
19-09-2006, 14:23
CABBARİ
Gerets: Transferler tatmin etmiyor
Galatasaray Teknik Direktörü Gerts dobra dobra konuştu. EricGerets bu sezon yapılan transferlerden ilk kez memmun olmadığını söylerken, Hakan Şükür konusunun hep polemik olmaya devam edeceğini belirtti... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
TRANSFERLER BENİ TATMİN ETMİYOR!.."
"Yönetimde gönderilmemi isteyenler olduğuna inanmıyorum. Başkan'la da ilişkimiz çok iyi ve arkamda olduğunu biliyorum".
* Çok kritik bir derbi kazandınız. Futbolcuları nasıl motive ettiniz?
Böyle maçlar için ekstra bir motivasyon gerekmiyor. Zaten her zaman konsantre olmasını bilen bir takımımız var. Ben sadece maçtan önce onlara derbinin önemini ve evimizde oynayacağımız tüm derbileri kazanmamız gerektiğini söyledim; o kadar.
* Kötü gidiş, derbi galibiyetiyle biter mi?
Futbol olarak kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Denizli hariç tüm maçlarda iyi oynadık. Hatta geçen sezondan daha çok pozisyon bulduk. Tek fark; geçen sezon girdiğimiz 5 pozisyondan 3'ünü gol yapıyorduk, bu sezon birini bile atamadığımız oldu.
* Derbide en iyi futbolcunuz hangisiydi?
Bütün takım iyi oynadı. Ama özellikle ayırılması gereken bir futbolcu varsa o da Sabri'dir. Çok koştu, çalıştı. Sanırım seyredenleri kendine hayran bıraktı.
* İki forvetle çıkmak risk değil miydi?
Sahaya iki forvetle çıkmak benim içimden geçiyordu. Maçtan önce takımımla da görüştüm. Onların rakipten korkmadığını gördükten sonra bu kararı aldım. Çünkü onlar da galibiyete inanıyorlardı.
* Hasan niye ilk onbirde yoktu?
Maçtan önceki gün hafif sakatlığından dolayı idmana çıkmadı. Ne kadar hazır olup olmadığını bilemiyorduk. Ayrıca Hasan bir kanat oyuncusu ve bizim takımımızda da kanatlarda büyük rekabet var. Elbette; Hasan yüzde 100 hazır olursa her zaman bu takımda oynayacak.
* Sezon başı olmasına rağmen sizin gönderilmeniz gündemdeydi...
Aslında ben buna hazırdım. Geçen sezon kendimiz için rekor anlamına gelen 83 puanla şampiyon olduktan sonra herkes beni ve Galatasaray'ı eleştirdi. Rekor puanla şampiyon olan bir hoca eleştiriliyorsa, bu sezon yapılanlar çok normal.
* Yönetim kurulunda gönderilmenizi isteyenler olabilir mi?
Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Zaten bunları düşünüp vakit de kaybetmem. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum. İşimi iyi yaptığımızı düşünüyorum. Ancak yönetim bana gelip, "Sen elinden geleni yapıyorsun ama yeterli değilsin" derse, bunu kabul etmek zorundayım. Bu da benim açımdan çok önemli bir şey değil. Çünkü her sezon başı birçok seçkin takımdan bana teklif geliyor. Ben buradaysam, Galatasaray'ı çok sevmemden kaynaklanıyor. Tek hedefim var; burada yapabileceğimin en iyisini yapmak. Görevim bittiği gün de şerefimle herkesin elini sıkıp ayrılmak.
* Başkan Canaydın'la ilişkileriniz nasıl?
Geldiğim günden beri çok sevdiğim ve çok iyi anlaştığım bir başkanım var. İnsanların başkanın Florya'ya pek gelmemesini eleştirdiğini duyuyorum. Ama bunun, başkanın benim işime saygısından ve bana duyduğu güvenden olduğunu biliyorum. Kendileri her zaman Mecidiyeköy'de zaten... Başkanın arkamda olduğunu çok net biliyorum.
* Gençlerden yeterince yararlandığınıza inanıyor musunuz?
Kadromuzda bu kadar kaliteli genç olması aslında bizi biraz zora sokuyor. Mesela Aydın... Bu sezon Arda geldikten sonra Aydın'ın bu rekabetten biraz zarar göreceğini biliyorduk. Gençlerin oynadığı mevkiilerde büyük rekabet var. Özgürcan'a gelince Beşiktaş ile oynanan PAF Ligi maçını izledim, süperdi. Ama unutulmamalı ki, A takımda forvette rekabet ettiği isimler de çok büyük futbolcular. Mehmet Güven, Beşiktaş PAF maçında takımın generali gibiydi. Ama A takımda büyükleri ona bir şey söylendiğinde hemen olumsuz etkileniyor. Oynamak için bunu aşması gerekiyor.
* En çok korkaklıkla suçlanıyorsunuz...
Benim oyun sistemim belli. Bu suçlamalara karşı verebileceğim tek bir yanıt var: Oyun felsefemden asla vazgeçmeyeceğim.
Transferler gelecek sezon
* Bu sezon rakipleriniz iyi transferler yaptı. Siz ise biraz geride kaldınız...
Şu anda gelen futbolcular beni tatmin ediyor. Ekonomik durumumuz müsait değil. Bu sezonun sonuna kadar da sıkıntı sürecek. Ama önümüzdeki sezon bu konuda çok daha rahat edeceğiz. Bu sezon bütçeyi aşmak istemedik. Olanaklarımız sınırlıydı. Seneye böyle olmayacak.
* Bir kulüpte transferi hoca mı yoksa yönetici mi yapmalı?
Bence en ideali ortak karardır. Çünkü hoca burada gelip geçicidir. Önemli olan burada camianın yatırımını iyi bir şekilde kullanmak. Bunun için teknik direktör ve yönetim birlikte karar vermeli.
* Eski öğrenciniz Kezman, Fenerbahçe'de...
Kezman, benim takımımda oynarken de gol atıyordu, Fenerbahçe'de de atacak. O zaten golcü. Ben bu kadar söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin transfer politikası hakkında konuşmak haddime düşmez.
* İnamoto'ya üç maçta 90 dakika görev verdiniz. Ama pek yeterli görünmedi...
Hayır buna katılmıyorum. İnamoto, benim aradığım 6 numara. Pozisyonunu kaybetmiyor. Ayakta kalıyor. Verdiğim görevleri yapıyor. Unutmamalı ki; o buraya geleli 1 ay oldu, zamana ihtiyacı var. Onu devamlı eleştirirsek kaybederiz.
Şükür varsa polemik olur
* Hakan zor bir futbolcu mu?
Hakan'la aramda bir sorun yok. Suni sorunlar yaratılıyor. Bu polemikler geçen sene başlatıldı. Ümit ve Necati'nin performansları çok iyiydi. Ben bir hoca olarak adil olmak zorundaydım. Kaptan olarak o yedek kalınca insanlar polemik başlattı. Bir kısmı "Hakan yedek olur mu?" bir kısmı da "Yedek olmalı" dedi. Hakan Şükür G.Saray'da oynadığı sürece bu polemik devam edecek. Önemli ve büyük bir oyuncu. Geçmişine ve büyüklüğüne saygı duyulmalı.
* Mehmet Topal'ı ilk maçta oynattınız, sonra göremedik?
Bir oyuncuyu ikinci ligden alıp üst düzey takımda direkt oynatırsanız adaptasyon şansı tanımamış oluyorsunuz. Şimdi Mehmet'in uyum sağlamasını bekliyorum.
* Şampiyonlar Ligi grubunda bir sıralama yapabilir misiniz?
Geleceği göremem. Benim şu anda düşündüğüm tek şey, bu tablonun en üstünde olmak.
19-09-2006, 14:24
CABBARİ
Aslan'da krize Kartal arası
Galatasaray Beşiktaş'ı yenerek rahat bir nefes aldı ama camia hala tedergin. Gerets bu galibiyetle koltuğunu sağlamlaştırırken yönetimle de buzlar eridi... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Rahatlığın adresi
Evet... Gerets rahatladı! Daha 3-4 gün öncesine kadar koltuğu sallantıda olan Belçikalı hoca, önce Adnan Polat’ın verdiği güvence, sonra da kazanılan derbi zaferiyle derin bir nefes aldı...
Yüreğine su serpildi
Süper Lig’de üst üste alınan başarısız sonuçlarla birlikte eleştiri oklarının hedefi haline gelen, Bordeaux maçında uyguladığı stratejinin ardından gönderilmesi bile gündeme gelen Eric Gerets, sonunda rahat bir nefes aldı. Beşiktaş derbisinden önce 2. başkan Adnan Polat’ın yaptığı, “Sezon sonuna kadar Gerets’le devam edeceğiz” açıklamasıyla yüreğine su serpilen Belçikalı hoca, takımının elde ettiği derbi zaferiyle de koltuğunu sağlama aldı ve yüzü gülmeye başladı.
Aradaki buzlar eridi
Beşiktaş galibiyetinin ardından soyunma odasına inen Adnan Polat’ın, Gerets’le kucaklaşması ise ikilinin arasındaki buzları eriten son tablo oldu. Polat’ın yanı sıra, yöneticilerden Fatih Gökşen ile Haldun Üstünel de soyunma odasında tecrübeli hocayı tebrik edip, her zaman arkasında olduklarını ifade etti. Başarılı çalıştırıcının ise maçtan sonra futbolcularıyla bir toplantı yaparak, sahada ortaya koydukları mücadeleden ötürü hepsini tek tek kutladığı öğrenildi.
‘1 puan bile fantastik!’
Gerets, dün katıldığı bir radyo programında, Liverpool’un çok zor bir deplasman olduğunu ve puan almalarının bile ‘fantastik’ olduğunu söyledi. “Hakan Şükür benim kaptanım, ondan asla vazgeçmem” diyen Belçikalı hoca, bundan sonra tüm penaltıları Ümit Karan’ın kullanacağını da sözlerine ekledi. Tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezonki kadar pozisyon bulduklarını ancak bunları değerlendiremedikleri için puan kayıpları yaşadıklarını ifade etti.
19-09-2006, 14:25
CABBARİ
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Estudiantes Carrusca’yı istiyor
Galatasaray'a büyük umutlarla gelen Carrusca eski takımına mı gidiyor. Cimbom'da fornma şansı bulamayan Arjentinliye sahip çıkan Estudiantes Carrusca'yı geri almak için harekete geçti...
20-09-2006, 15:27
CABBARİ
Ersen'den Cimbom'a gözdağı
Trabzonsporlu Ersen Martin ile Milan Stepanov, Galatasaray maçı öncesi iddialı açıklamalar yaptılar. Golcü oyuncu Ersen Martin, "Sahadan 3 puanla ayrılmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bordo-mavili oyuncular, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
Golcü oyuncu Ersen Martin, Konyaspor maçında 2 puan bıraktıklarını ifade ederek, "Bizim için kötü bir sonuç oldu. Bunun için Galatasaray maçının önemi bizim için arttı. Beşiktaş maçındaki iyi futbolu sürdürmedik. Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Ligde üst sıralara oynuyoruz. Galatasaray, çok güçlü bir takım. Bizim de çok iyi bir kadromuz var. Hocamız da bunu değerlendirecektir. Sahadan 3 puanla ayrılmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Galatasaray'ın çok iyi stoperlerinin olduğunu ifade eden Ersen Martin, "Song, Tomas iyi stoperler. Ama Galatasaray ile benim oynadığım maçlar her zaman iyi geçmiştir. Zor maçları daha çok seviyorum. Ufak sakatlığım var, inşallah hafta sonuna kadar geçer. Takım halinde çok iyi defans yapıyoruz, fazla pozisyon vermiyoruz. Güzel bir maç olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Büyük takımda oynamanın milli takıma seçilmek için de bir avantaj olduğunu dile getiren Ersen Martin, şöyle devam etti:
"Trabzonspor'da oynadığım için performansım konuşuluyor. Büyük takımda oynamanın avantajı var. Ben motive ile oynayan sporcuyum. Kalabalık taraftar önünde oynamak iyi. Beşiktaş'ta 18 yaşındaydım, şimdi kendimi hazır hissediyorum. Bir forvet oyuncusu için her maç gol atıp atmadığına bakılıyor. Biz sahada başka şeyler de yapıyoruz. Onlara da bakılmalı. Fatih hoca bunu görecektir. Hakan Şükür, 5 haftadır gol atamıyor ama saha içinde iyi işler yapıyor. Eğer performansımı sürdürürsem, Fatih hocanın beni milli takıma çağıracağına inanıyorum."
Trabzonspor'un savunma oyuncusu Milan Stepanov ise Galatasaray maçında yüzde yüz kapasiteyle oynayarak rakiplerini yeneceklerini düşündüğünü söyledi.
Stepanov, Galatasaray maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "Beşiktaş ile kendi evinde oynadık ve onları mağlup ettik. Bu da bizim için önemli bir galibiyetti. Böylece de sahamızda oynamasak da güçlü rakipleri yenebileceğimizi gösterdik" dedi.
21-09-2006, 10:20
CABBARİ
Junior Hakan Şükür yolda!
Bir ay sonra bir erkek çocuğu dünyaya gelecek olan Galatasaray'ın golcüsüne eşi Beyda Hanım'dan ilginç öneri: "Oğlumuzun ismini Hakan Şükür koyalım. Senin adın devam etsin"
G.Saray ve Türk Futbolu'nun golcüsü Hakan Şükür'ün ikincisi yolda! Futbolcu olur mu bilinmez ama, tecrübeli golcünün 1 ay sonra dünyaya gelecek olan oğlunun kaderi, ismiyle çizilecek gibi... Hakan, dört gözle beklediği oğlu için eşi Beyda Hanım'dan gelen öneriyi Lig TV'ye açıkladı: 'Eşim oğlumuzun ismini Hakan koymamızı istiyor. Böylelikle Hakan Şükür adının devam etmesini düşlüyor.'
GENÇLER GURURUMUZ
Kariyerinde 234 golü bulunan Hakan, Tanju Çolak'a ait 240 gollük rekorun da kendisini için sorun olmadığını dile getirdi. Tecrübeli forvet, 'Rekora gideceğim. Bundan bir kuşkum yok. 35 yaşına gelmiş bir adamın artık rekor sıkıntısı mı olur? Zaten bir atsam arkası gelecek. Gençlerimizle gurur duyuyorum. Onlardan çok çalışmam gerekiyor ki, beni örnek alsınlar' dedi.
Ayağındaki ağrıların artık dayanılmaz boyutlara geldiğinin de altını çizen Hakan Şükür, şöyle devam etti: 'Doktorlar ve hocam, iki gün izin verdi. Maç gününe kadar tedavim sürecek. Ancak oynasam da oynamasam da benim yerime sahaya çıkacak arkadaşımın elinden gelen her şeyi yapacağını biliyorum. Geçen sene G.Saray'ın 4 forvetine herkes gıptayla bakıyordu ama hepimize nazar değdi.'
ÇİLEYİ BEN DE ÇEKTİM
Hakan Şükür, Şampiyonlar Ligi ve 'Olimpiyat çilesi' ilgili olarak da şunları söyledi: 'Şampiyonlar Ligi'nde çok akıllı olmak zorundasınız. Bordeaux da tam bir sistem takımıydı. Liverpool da çok kalite bir ekip. Bordeaux maçından sonra trafik çilesini ben de yaşadım. Ben de G.Saray taraftarıyım. Sakın ola kimse 'Liverpool maçına gelmem' demesin. Herkesi Olimpiyat Stadı'na bekliyorum.'
21-09-2006, 10:22
CABBARİ
Junior Hakan Şükür yolda!
Bir ay sonra bir erkek çocuğu dünyaya gelecek olan Galatasaray'ın golcüsüne eşi Beyda Hanım'dan ilginç öneri: "Oğlumuzun ismini Hakan Şükür koyalım. Senin adın devam etsin"
G.Saray ve Türk Futbolu'nun golcüsü Hakan Şükür'ün ikincisi yolda! Futbolcu olur mu bilinmez ama, tecrübeli golcünün 1 ay sonra dünyaya gelecek olan oğlunun kaderi, ismiyle çizilecek gibi... Hakan, dört gözle beklediği oğlu için eşi Beyda Hanım'dan gelen öneriyi Lig TV'ye açıkladı: 'Eşim oğlumuzun ismini Hakan koymamızı istiyor. Böylelikle Hakan Şükür adının devam etmesini düşlüyor.'
GENÇLER GURURUMUZ
Kariyerinde 234 golü bulunan Hakan, Tanju Çolak'a ait 240 gollük rekorun da kendisini için sorun olmadığını dile getirdi. Tecrübeli forvet, 'Rekora gideceğim. Bundan bir kuşkum yok. 35 yaşına gelmiş bir adamın artık rekor sıkıntısı mı olur? Zaten bir atsam arkası gelecek. Gençlerimizle gurur duyuyorum. Onlardan çok çalışmam gerekiyor ki, beni örnek alsınlar' dedi.
Ayağındaki ağrıların artık dayanılmaz boyutlara geldiğinin de altını çizen Hakan Şükür, şöyle devam etti: 'Doktorlar ve hocam, iki gün izin verdi. Maç gününe kadar tedavim sürecek. Ancak oynasam da oynamasam da benim yerime sahaya çıkacak arkadaşımın elinden gelen her şeyi yapacağını biliyorum. Geçen sene G.Saray'ın 4 forvetine herkes gıptayla bakıyordu ama hepimize nazar değdi.'
ÇİLEYİ BEN DE ÇEKTİM
Hakan Şükür, Şampiyonlar Ligi ve 'Olimpiyat çilesi' ilgili olarak da şunları söyledi: 'Şampiyonlar Ligi'nde çok akıllı olmak zorundasınız. Bordeaux da tam bir sistem takımıydı. Liverpool da çok kalite bir ekip. Bordeaux maçından sonra trafik çilesini ben de yaşadım. Ben de G.Saray taraftarıyım. Sakın ola kimse 'Liverpool maçına gelmem' demesin. Herkesi Olimpiyat Stadı'na bekliyorum.'