Evet kaldırılmalı, herkese eşit olunmalı
Printable View
Evet kaldırılmalı, herkese eşit olunmalı
Kesinlikle kalkmalı , öyle yağma yok gücün varsa vekil ol bu zırhdan yararlan ,hem böyle olması insanı suça da teşvik edebilir.
Saygılar,
kaldırılmalı ve bu millet vekillerini seçme yaşı tekrar gözden geçirilmeli.
Neyi anlamıyorsun arkadaşım senin beş kuruşun olmasın seçimlere bir gir eğer sizi aday listesine alırsalar, bakalım kaç köy kaç mezra kaç esnaf gezebilirsin merak ediyorum.Burada güç derken ekonomik manada güçlü olmakdan bahsediyorum arkadaşım.Alıntı:
Sonra vekili siz belirlemiyorsunuz partiler kendi adaylarını belirliyor sizde gidip o partinin size en uygun olduğunu düşündüğünüz adaya oy veriyorsunuz, yani sizin değil partinin belirlediği aday güzel kardeşim.
Ayrıca diyelim ki milletin iradesini temsil ettiğini düşündüğünüz kişi vekil oldu, oldu da ne oldu , yani vekil suç işledi diye o milletin günahı ne onu da anlayamadım doğrusu.Atacaksın içeriye çekecek cezasını, öyle yağma yok.
Saygılar,
dokunulmazlığın kaldırılmasının faydalı olacağına inanıyorum.
Bencede kaldırılmalı
Bak arkadaşım sen elin ayağınla benim ülkemde bir yerden bir yere biraz zor gidersin, gidersinde 1 arpa boyu Yol alamazsın.Alıntı:
Gelelim diğer konuya köy kent gezerek oy uğruna para, kömür vs dağıtmaktan bahsetmiyorum, bunu yapan da veren de zaten şerefsizdir......Ben üç beş kuruş için de (kaç kuruş olursa olsun)şerefimi satmam anladın mı.Ama bunu malesef yapan da var.
Gelelim DTP ye, sen konuya sanırım DTP nin bu kapatılma olayı nedeni ile bu şekil yaklaşımlarda bulunuyorsun.Benim aklımın ucundan bile geçmemişti DTP.Bu saatten sonra partiyi kapatsan ne yazar kapatmasan ne yazar, bunları buraya getirmeden önce düşünecektik bu konuyu.
Sonra sizin DTP ile ilgili bir sıkıntınız mı var güzel arkadaşım.Niye bu konuya takıldın kaldın anlayamadım.
Saygılar,
Sadece Milletvekillerinin değil,asker ve sivil tüm bürokratların da dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır.Sadece milletvekillerine bunu uygularsanız, Türkiye gibi demokrasisi az gelişmiş bir ülkede TBMM ni oyuncak haline getirirsiniz.
Sorunuzu dokunulmazlıklar kalksın mı?(TBMM+Asker+Bürokrasi) şeklinde sorarsanız, bu konuda ülkemiz insanlarının görüşlerini daha gerçekçi bir biçimde yansıtmış olursunuz kanaatindeyim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Elbette kalkmalı diyorum, ama önce anayasanın değişmesi gerek, parası olan, reklamını yapabilen her halükarda bugünkü anayasa sistemi içerisinde kendine yer bulur. Anayasa değişmeli diyorum, önce seçeceğimiz M.Vekillerinin kendimizin seçmesi gerek, şimdi bizmi seçiyoruz soruyorum? tabi biz seçiyoruzda merkezden birisini atayıp yada il ilçe delegeleri seçimi ile yukarıda zikrettiğm gibi parası olan iyi reklamını yapar, delegeler tarafından tespit edilir. Bizede oy vermek kalır. yani dolaylı yoldan vekillerimiz oluyor. Beni temsil etmek üzere gönderdiğim adamın benimle eşit anayasal haklara sahip olması gerek benim dokunulmazlığım varmıki beni temsil edenin olsun.
İyi güzel de DTP den örnek veriyorsunda bunun konu başlığı ile ne alakası var.Bura da A yada B pertisindeki vekillerden bahsedilmiyor genel anlamda dokunulmazlık kalkmalı mı kalkmamalı mı diyor.Siz ise adres olarak DTP yi gösterip demokrasiden bahsetmeye çalışıyorsunuz.DTP ile ilgili konu açıldığında ki açılmıştı sanırım konuyu orada tartışırız burada değil.Alıntı:
Saygılar,