Baki: 'Hayırlısı' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Siyah-Beyazlı kulüple sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Baki Mercimek kırgın...
19.5.2008
Siyah-Beyazlı kulüple sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Baki Mercimek kırgın... Kimseyle yüzyüze görüşemediğini ifade eden genç savunma oyuncusu, “Eğer bu durum bana devre arasında iletilseydi, kendime kulüp bulabilirdim. Acısıyla tatlısıyla Beşiktaş’ta forma giydim. Yaşanmışlıklarımız var. En azından beni düşünmediklerini telefonla değil, yüzüme söylemelerini tercih ederdim. Herşeyin hayırlısı... Gençlerbirliği’nden transfer edilen arkadaşım Tuna’yla birlikte forma giydik. İyi bir oyuncudur. Umarım Beşiktaş’a çok faydalı olur” diye konuştu. Murat AKBAŞ
19-05-2008, 14:03
sarıkanarya_41
Zapo ve Sivok'ta sorun yok Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu hafta içinde sorunların çözüleceği ve iki futbolcuyla da resmi imza atılacağı açıklandı.
19.5.2008
Bonservisleri Udinese’de bulunan Tomas Sivok ve Zapotocny için İtalyan kulübüyle her konuda anlaşmaya varılmıştı. Önce Beşiktaş’a ‘evet’ diyen iki Çek futbolcunun menacerleri daha sonra fiyatın yükseltilmesini talep etmişti. Siyah-Beyazlılar’dan yapılan açıklamada, bu hafta içinde sorunların çözüleceği ve iki futbolcuyla da resmi imza atılacağı ifade edildi. Sivok, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı kampında bulunuyor.
19-05-2008, 14:03
sarıkanarya_41
Ali Tandoğan paraya bağlı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sözleşmesi sona eren futbolculardan Ali Tandoğan ile görüşmeler başladı.
19.5.2008
Sözleşmesi sona eren futbolculardan Ali Tandoğan ile görüşmeler başladı. Sinan Engin ile bir durum değerlendirmesi yapan tecrübeli oyuncu, geride kalan sezon iyi bir performans gösterdiğini söyledi ve yıllık 1.5 milyon YTL talep etti. Menacer Sinan Engin ise bu rakamları kesinlikle veremeyeceklerini belirtip, 350 bin YTL garanti para ve maç başı anlaşma teklif ettiklerini yineledi. Tarafların önümüzdeki günlerde bir kez daha görüşecekleri ve durumun netlik kazanacağı bildirildi.
19-05-2008, 14:04
sarıkanarya_41
İbrahim Kaş'a tebrik yağdı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Getafe'yle anlaşmaya varan İbrahim Kaş'ı ilk kutlayan milli takımdaki Beşiktaşlılar Rüştü Reçber ile Gökhan Zan oldu...
19.5.2008
Getafe’yle anlaşmaya varan ve sağlık kontrolünden geçen İbrahim Kaş’ı ilk kutlayan milli takımdaki Beşiktaşlılar Rüştü Reçber ile Gökhan Zan oldu... Öte yandan takım kaptanı İbrahim Toraman ile Ümit Milli Takım’da bulunan Serdar Özkan da genç futbolcuyu telefonla arayıp başarı dileklerini sundular. Ertuğrul Sağlam döneminde A takımın değişmez isimlerinden olan İbrahim Kaş, senelik 650 bin Euro alacak.
19-05-2008, 14:04
sarıkanarya_41
Beşiktaş günlüğü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Menacer Sinan Engin, Türkiye'den birçok futbolcunun Beşiktaş'a haber gönderdiğini açıkladı.
19.5.2008
‘Kulübemiz
zengin olmalı’
Menacer Sinan Engin, Türkiye’den birçok futbolcunun Beşiktaş’a haber gönderdiğini açıkladı. Engin, “Büyük takımlar dahil, birçok kulüpte forma giyen oyuncular bize ulaşıp, gelmek istediklerini söylüyorlar. Farklı bir takımız... Yabancı transferlerimiz bitince yurt içinden birkaç ismi renklerimize bağlayabiliriz. Her alacağımız oyuncu, ilk 11’de oynamayacak. Kulübemizin her açıdan zengin olması gerekiyor” diye konuştu. Asya Kartalları şampiyon
Beşincisi düzenlenen Ece Kaya Turnuvası’nda mutlu sona Asya Kartalları ulaştı. Finalde Asya Kartalları ile Silivri Beşiktaşlılar Derneği karşılaştı. İlk yarısı 2-2, normal süresi 4-4 sonuçlanan karşılaşmayı uzatmalarda Asya Kartalları 6-5 kazandı. Turnuvada üçüncülüğü BEGÜM elde etti. Birinciliğe ulaşan takıma ödülünü Asbaşkan Levent Erdoğan verdi. Maçların ardından Nevzat Demir Tesisleri’nde piknik düzenlendi. Cem Atan
heyecanı
Mattersburg’ta görev yapan ve Beşiktaş’la her konuda anlaşmaya varan Cem Atan’ın transferi taraftarı heyecanlandırdı. İnternetten gurbetçi futbolcunun görüntülerini izleyen Siyah-Beyazlı futbolseverler, merakla Cem Atan’ın forma giyeceği günü bekliyor. Tribüne değil
sahaya...
İkinci Başkan Ertuğrul Kumcuoğlu transfer politikası hakkında bilgi verdi. Kumcuoğlu, “Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturmak için çalışıyoruz. Bazı takımlar yeşil sahalar için değil tribünler için transfer yaparlar. Bu gelir amaçlı uygulanan bir stratejidir. Beşiktaş mevcut şartlarda tribünlere transfer yapmayacak” ifadesini kullandı. En ‘Sağlam’
anı köşesi!
Zonguldak’taki Atatürk İlköğretim Okulu, aralarında Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın da bulunduğu futbolda başarıya ulaşmış mezunları için özel bir “Anı köşesi” oluşturdu. Okul Müdürü Peder Aselim, “Ertuğrul Sağlam’ın önümüzdeki sezon Beşiktaş’ı şampiyon yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
19-05-2008, 14:05
sarıkanarya_41
Kilit adamlar Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fransa´dan teklif alan Cisse giderse... Boşluğu güçlü bir isimle doldurulacak. Tjikuzu da gündeme gelecek. Marsilya´nın istediği Bobo giderse... Forvete hemen İvan Klasniç takviyesi yapılacak
19.5.2008
Avrupa’nın gözü Bobo’da
Kara Kartal’da transfer Bobo ile Edouard Cisse’ye bağlı... Defansını Zapotocny ve Sivok’la güçlendiren Beşiktaş Bobo ile Cisse’yle yola devam ederse, yeni bir yabancı transferi yapmayacak. Spartak Moskova, Zenit, St.Etienne ve Olympique Marsilya’dan cazip teklifler alan Brezilyalı golcü Bobo giderse yerine alternatifi hazır. Werder Bremen’den ayrılan İvan Klasniç’le hemen resmi sözleşme imzalanacak ve Hırvat yıldız Kartal olacak.
Cisse yuvaya dönebilirBobo'nun yanı sıra, takımdaki geleceği netlik kazanmayan bir diğer isim Edouard Cisse... Ücretini alamadığı için sıkıntılar yaşayan ve ülkesine dönmesi gündemde olan Cisse giderse, kadro yabancı bir ön liberoyla güçlendirilecek. Yıllık 1.5 milyon Euro kazanan Fransız futbolcu gitmek isterse, engel olunmayacak. Cisse’nin yerine ilk aday İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla başarılı bir sezon geçiren Razundara Tjikuzu....
Orhan YILDIRIM Kısa...Kısa... Cem Atan geliyor
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, gurbetçi bir ismi renklerine bağlamak üzere: Cem Atan... Daha önce de Siyah-Beyazlılar’ın gündemine gelen 22 yaşındaki genç futbolcu Avusturya Ligi’nde Mattersburg forması giyiyor. Sağ kanatta görev yapan Cem, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu’ndan teklif gelmesine rağmen Avusturya Milli Takımı’nı seçmişti. Trapattoni’nin uzun süre Salzburg’a transfer etmeye çalıştığı yıldız oyuncu, Avusturya kadrosuna alınmadı.
‘Ekrem için üç oyuncu’
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Beşiktaş’ın Ekrem Dağ’a karşılık üç oyuncu önerdiğini açıkladı. Kızıl, “Beşiktaş, Ekrem’i istiyor. Oyuncumuza karşılık Mehmet Sedef, Baki Mercimek ve Fahri Tatan’ı önerdiler. Teknik direktörümüz Nurullah Sağlam ile bu teklifi değerlendirdikten sonra net bir yanıt vereceğiz. Ancak bonservis olarak para almak da isteriz” diye konuştu. Ekrem Dağ da, tıpkı Beşiktaş’ın anlaşmaya vardığı Cem Atan gibi orta sahanın sağında görev yapıyor ve Avusturya Milli Takımı’nda oynuyor. ‘Herkesi yeneceğiz’
Asbaşkan Levent Erdoğan, yeni sezon öncesinde ilginç ve iddialı mesajlar verdi. “Öyle bir takım yaratacağız ki, herkesi yeneceğiz” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Beşiktaş taraftarlarına yakışır bir takım kuracağız. Gelecek sezon için iki Çek futbolcu, bir de Gençlerbirliği’nden transfer yaptık. Kuracağımız takım hem şanssızlıkları, hem de bize karşı olanları yenecek. Euro 2008’den sonra herkesin konuşacağı bir transfer daha yapacağız” ifadesini kullandı.
19-05-2008, 21:38
bulletfromhell
Cisse giderse çok faydalı iş yapılmış olur...Bobo'yu da iyi fiyat veren olursa satsınlar -ki bence bulurlar...çünkü brezilya U-23 olimpik milli takımında oynayacak bu yaz pekinde......
21-05-2008, 19:15
sarıkanarya_41
21.05.2008
Arsenal'den Delgado'ya servet Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı ismi Matias Delgado için İngiliz devi Arsenal'in devrede olduğu belirtildi.
21.5.2008
İngiliz basını, Arsenal’in geçtiğimiz sezonda istediği Arjantinli yıldız Delgado için 10 milyon Euro’yu gözden çıkardığını yazdı. Ayrıca Delgado’nun da Türkiye’den ayrılmaya hazır olduğu vurgulandı. Arsenal Kulübünün yeni sezonda Beşiktaş’tan Delgado’yu alarak orta sahasını güçlendirmek istediğini yazan İngiliz gazeteleri, Delgado için ise “Arjantinli futbolcu Türkiye’yi terk etmeye hazır” diye yazdılar.
Delgado’nun iki yıldır Beşiktaş’ta oynadığını belirten İngiliz basını, Delgado artık daha büyük liglerde ve kupalarda oynamak istiyor ifadelerini kullandı.
Arsenal Kulübü geçtiğimiz sezon ortasında da Delgado ile ilgilenmiş ancak bu transfer gerçekleşmemişti. İngiliz gazetelerine göre, şu anda menajerler aracılığıyla başlayan görüşmeler, önümüzdeki günlerde resmen start alacak. Delgado’nun Beşiktaş ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
21-05-2008, 19:15
sarıkanarya_41
Tello'dan mesaj var Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Beşiktaş´a geçen sezon başı transfer edilen ve oynadığı futbolla herkesin beğenisi kazanan Tello, sol bek arayan yönetime mesaj gönderdi.
21.5.2008
Ülkesine gitmeden önce yöneticilerle görüşen Şilili futbolcunun, hem sol açık, hem de sol bekte görev alabileceğini dile getirdiği vurgulandı. Tello’nun yönetime “Geçen sezon savunmada sakatlar ve kart cezaları nedeniyle çok sıkıntılar yaşadık. Ama Sivok ve Zapotocny takıma katılırsa defansımız daha da kuvvetlenir. Bence sol bek transferine gerek kalmaz. Hem ben, hem de İbrahim Üzülmez sağlam bir defansla bu mevkiide başarılı olacağımıza inanıyorum” dediği öğrenildi.
21-05-2008, 19:16
sarıkanarya_41
'Deli'dir ne dese yeridir Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
'Artık bu takımın önümüzdeki sezon şampiyon olması gerekir. Yeni gelecek futbolcular da bunu kafalarına iyice kazımalı'
21.5.2008
* ‘Artık bu takımın önümüzdeki sezon şampiyon olması gerekir. Yeni gelecek futbolcular da bunu kafalarına iyice kazımalı’
* ‘Lincoln Galatasaray’a pek fazla şey vermedi, ama taraftarları kendisini el üstünde tutuyor. Bence haksız bir ilgi bu’
* ‘Fenerbahçe şampiyonluğa oynarken Roberto Carlos Türkiye’de değildi. Bunu bir Türk futbolcusu yapsaydı, onu asarlardı’
Beşiktaş ‘Deli’ lakaplı Kaptanı İbrahim Üzülmez, sezonun genel değerlendirmesinden izlenmesi gereken transfer politikasına kadar pek çok konuda konuştu. ‘maraton.com.tr’ye açıklamalar yapan tecrübeli futbolcu hiç sözünü sakınmadı ve rakipleri hakkında da cesur sözler sarf etti. İşte İbrahim Üzülmez’in görüşleri:
Her bölgeye transfer şart
* Transfer yapılması bizi fazla olumsuz etkilemez, çünkü her an rekabete hazırız. Sezon boyunca özellikle cezalıların, sakatların, hatta formsuzların olacağını düşünürsek, her bölgeye takviye yapılabilir. Belki gereklilik değil, ama alternatif için zorunluluk. Pek çok kulvarda, çok uzun bir maratona çıkacağız çünkü.
* Türkiye’de transferde yapılan yanlışların temelini iyi araştırmak gerekiyor. Bir kere transfer yaparken ekip kurmanız gerekiyor. Biz transfere sezon biterken son haftalarda başlıyoruz. Halbuki Avrupa’da bir oyuncuyu bir yıl süresince izleyen kulüpler var. Biz ise bunun tersini yapıyoruz. Son maçlara bakıp iyi ya da kötü olarak değerlendiriyoruz. Bence bir oyuncuyu bir sezon izlemek şart. Türkiye’ye getireceğiniz oyuncunun istikrarlı olması gerekiyor. Bu, en önemli özelliktir.
* Zapotocny ve Sivok hakkında çok fazla yorum yapamamam. Çünkü çok takip ettiğim oyuncular değil ikisi de... Ama hocamız ve Sinan ağabey uzun süredir izliyorlarmış. Onlar onay verdiyse, demek ki iyi oyunculardır. Udinese’de, İtalya Ligi’nde oynamak da kolay değil sonuçta, değil mi? Transferleri gerçekleştiği takdirde Beşiktaş’a güç katacaklarını düşünüyorum.
Yabancıları abartıyoruz
* Gordon acımasızca eleştirildi. Çok fazla oynama şansı bulamadı. Kötü oynadığı maçlar kadar iyi oynadığı maçlar da oldu. Biz Türk insanı olarak bir insana ısınırsak onun hatalarını göz ardı ediyoruz. Genelde bu böyle. Lincoln örneğindeki gibi. Çok fazla bir şey vermedi takımına ama çok seviliyor. Diğer oyuncuların önüne çıktı. Servet olsun, Mehmet Topal olsun, Arda olsun bu oyuncular çok daha fazla mücadele etti. Ama Lincoln sivil olarak stada geliyor, yine de çok büyük sevgi görüyor. Haksız görüyor bu ilgiyi. Anlatmak istediğim bu yani. Gordon’a ısınamadı bizim insanımız bundan oluyor bana göre.
* Bir başka örnek de Roberto Carlos.. Dünya markası. Türkiye’ye geldi, çok kritik haftalarda takımını yalnız bıraktı. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor, o Türkiye’de değil. Bunu bir Türk oyuncusu yapsaydı onu asarlardı, takımdan gönderirlerdi. Ama o Roberto Carlos, kredisi var. Biz kendi futbolcumuzun değerini bilmezken, yabancıyı fazla abartıyoruz. Havaalanında öyle karşılıyoruz ki, kendini Maradona sanıyor. Sonra iki hafta kötü oynayınca eline bavulu verip, tek başına yolluyoruz. Hem sevgiyi, hem de eleştiriyi abartıyoruz.
Benden sonra kaptan Toraman
* İstanbul BŞ Belediye maçını kazansaydık, yüzde 80 şampiyon olurduk. Bizim için kırılma noktası o maç oldu. Biz rakibimizi oynattık, Galatasaray ise daha sonra aynı ekibe pozisyon bile vermedi. O mücadeleyi kazansaydık ne Fenerbahçe maçında o olaylar olurdu, ne de Oftaş karşılaşmasını seyircisiz oynardık. Bu sezon aleyhimize çok hakem hatası olduğunu da belirtmek isterim.
* Taraftar bizi her zaman destekledi. Bizim de artık, son iki yıldaki hatalarımızı tekrarlamayıp, onlara şampiyonluk yaşatmamız gerekiyor. Yeni gelecek oyuncuların da bunu kafalarına kazımaları gerekiyor. Bu sene çok titiz bir çalışma var hem transfer konusunda, hem de diğer konularda. Benden sonra kaptanlığı İbrahim Toraman’ın başarıyla yapacağına inanıyorum. Hem kişiliği, hem hırsı bunun için yeterli.
Milli Takım’a alınmalıydım
* Milli takımda olmak isterdim. Şampiyonaya gitmemizde emeğim olduğunu düşünüyorum. Fatih Hoca’nın bize bu jesti yapmasını isterdim. ‘Bir burukluk var mı?’ diye sorarsanız, ‘evet var,’ O kadronun içinde oynamasam dahi olmak isterdim. Yani biraz çağırılmamanın kırgınlığı var ama çok fazla da ön plana çıkartmak istemiyorum. İçimde yaşıyorum bunu ve her zaman takım arkadaşlarımın ve hocamızın yanında olduğumu belirtmek istiyorum.
Kısa...Kısa...
‘Kader maçına çıkıyoruz’
Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 3. maçında bugün Ankara’da Türk Telekomspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş Cola Turka’da tek hedef galibiyet. Genel Menacer Burak Bıyıktay, “Bizim için var olma maçı. Ligde şampiyonluğu hedefledik ve bu hedefimize yürümek için kazanıp, seriyi İstanbul’a taşımak istiyoruz. Takımda herkes bunun bilincinde ve kazanmaktan başka bir düşüncemiz de yok. Hakemlerin adil bir maç yönetmesi tek dileğimiz. Bundan da zaten şüphemiz yok” görüşünü belirtti.
Divan Kurulu Cumartesi günü
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2008 yılı birinci olağan toplantısı, 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ceylan Intercontinental Otel’de yapılacak ve saat 10.30’da başlayacak toplantıda, aralarından Onursal Başkan Süleyman Seba’nın da bulunduğu 60 yıl ve üzeri üyelere plaket verilecek. Toplantıda ayrıca yönetim ve divan kurulu faaliyetleri ile denetleme kurulu raporu da açıklanacak.
Atletizm’de 6 derece
Türkiye Atletizm Federasyonu Deneme Yarışları’nda mücadele eden Siyah-Beyazlı kulüp sporcuları 6 dereceye imza attı. Dereceye giren isimler: Çağdaş Aslan (Üç adım ve uzun atlamada 1.), Yağmur Gök (100 m. Engellide 1.), Nurdem Aksu (Üçadım Atlamada 3.), Sibel Bilir (Gülle Atmada 3.), Sibel Ağan (100 metrede 3.) Ayrıca 100 metrede Yağmur Gök ve Disk Atmada Sibel Bilir 4.’lüğü elde ettiler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası yarışmalarında da 1996 doğumlu Gökçe Saraç, 1.600 metrede 2. oldu.
Kartal Yuvası Tırı Burdur’da
Kulübün lisanslı ürünlerini Siyah-Beyazlı taraftarlara ulaştıran Kartal Yuvası Tırı’nın Türkiye turu sürüyor. Beşiktaş’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kartal Yuvası Tırı’nın 23 Mayıs tarihine kadar Burdur ili merkezindeki belediye binası önünde hizmet vereceği belirtildi.