Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Güiza'nın son bir yılda kariyerini inanılmaz bir biçimde geliştirdiğini ve geçen sezon La Liga'da, penaltı dahi kullanmadan 27 golle gol kralı olduğunu hatırlatıp, Semih Şentürk'ün de Fenerbahçe kadrosunda yer aldığına vurgu yaparak, "Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde" dedi.
İspanya'dan FB TV haber bültenine canlı olarak bağlanan Mahmut Uslu, Güiza transferi konusunda,"Tüm camiamıza hayırlı olsun. Kendisini 1 yıldır takip ediyor, 1 aydır ciddi olarak ilgileniyorduk. Güiza, artık Fenerbahçe'nin futbolcusu. İnşallah çok faydalanırız kendisinden. Güiza, son 1 yılda inanılmaz goller attı. Tek bir penaltı dahi kullanmadan, La Liga'da 27 gol attı ve kariyerindeki en önemli gelişmeyi gösterdi. Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde. Güiza, yapılabilecek, alınabilecek en önemli oyuncuyu. Çok önemli bir futbolcu. Hayırlı olsun" diye konuştu.
20-07-2008, 14:34
sarıkanarya_41
20.07.2008
Güiza başladı! 1-1 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sarı-Lacivertli formayı ilk kez dün Ceske önünde giyen İspanyol yıldız, bulduğu tek net pozisyonda ağları havalandırmayı başardı.
20.7.2008
Rakip Çek Cumhuriyeti’nden Ceske Budejevice. Avusturya kampındaki 3. hazırlık maçı. 4-1-4-1 diziliminde Fenerbahçe... Sistemdeki tekler; defans önünde Maldonado ve orta saha önünde Guiza... Kezman ile İlhan orta sahanın ortasında ve forvete dönüklerdi. Solbeke yerleştirilen Gürhan her zaman inandığım bir çocuk ve kendisini hemen maçın başında gösterdi. Dakika 9; Orta saha çizgisine 10 metre uzaklıktan aldığı topu korner çizgisine kadar önündeki adamı ekarte ederek indi ve ortaladı. Guiza zor pozisyonu şık kafa vuruşuyla gole çevirdi ve ‘Hoşgeldi”: 1-0.
Gerçekten net bir adam. İspanyollar’ın söylediği gibi ‘Killer’... Hava mücadelelerinde rakip defans onu yıkamadı. Genelde ilk yarı sonuna kadar topa sahip olan taraf Kanarya’ydı. Ama yarının bittiğini düşünen Fenerbahçe defansı, korner atışında oyuna sonradan giren Sedlacek’i boş bıraktı, o da topu ağlarla buluşturdu ve bu gol Aragones’i çıldırtmaya yetti.
Sağda görev yapan Burak Yılmaz yaptığı isabetsiz paslarla göze negatif yönde batıyor. Kezman boş koşuyor, sadece şeklen var olduğunu göstermeye çalışıyor. İspanyol hocanın ileri ve pres sistemini bu nedenle sekteye uğrayabiliyor.
Aragones otomatik makina istiyor. Yedekler bunu Ceske maçında yeterince uygulayamadı. Buradan as takıma geçecek herhalde bir tek Guiza’dır. Can Arat ve Önder de güven verdi. Cüneyt Karakaya
Aragones: Topu iyi çeviremedik
Teknik direktör Aragones, bu maçların, MTK sınavları açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İspanyol hoca, “Topu iyi döndüremedik ve gereken golleri bulamadık ama futbolcularımın oyuna katkılarından memnunum” derken, Güiza için, “Elinden geleni yaptı, pozisyonlara girmeye çalıştı. Bulduğu tek pozisyonu da golle sonuçlandırdı” değerlendirmesinde bulundu.
Gurbetçiler yine dayanamadı
Maçın sonlarına doğru hakem faul için düdüğünü çaldığı anda, 90 dakikanın bittiğini sanan gurbetçiler sahaya girdi. Kısa bir duraklamadan sonra mücadele devam etti ama yine bir pozisyonda aynı şey olunca, hakem maçı bitirmek zorunda kaldı. Mücadele öncesinde saatler 19:07’yi gösterirken, Dünya Fenerbahçeliler Günü nedeniyle stat üzerinde Sarı-Lacivert balonlar uçuruldu. Fenerbahçe kafilesi, maçtan sonra eskort eşliğinde stadı terkederek, otele döndü.
20-07-2008, 14:35
sarıkanarya_41
Albelda: 'Aragones istesin, tamam...' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aurelio'nun yerini doldurmak isteyen Fenerbahçe, Valencia'dan ayrılacak olan David Albelda'yı bitirmek üzere... 20.7.2008
Aurelio’nun yerini doldurmak isteyen Fenerbahçe, Valencia’dan ayrılacak olan David Albelda’yı bitirmek üzere... İspanyol Kulübü’ne yakınlığıyla bilinen Super Deporte gazetesi; Sarı-Lacivertliler’in Albelda’ya 3 yıllık sözleşme önerdiğini, ancak öncelikle bonservis sorununun çözülmesi gerektiğini yazdı. Haberde; 31 yaşındaki yıldızın, Şampiyonlar Ligi nedeniyle Fenerbahçe’ye çok sıcak baktığı ifade edilirken, “Aragones isterse, bu transfer bitecektir. Albelda, Luis’in çalışacağı kadar sözleşme (2 yıllık) istiyor” denildi. Gazete, Aragones’in ağzından da şu ifadelere yer verdi: “Defans ağırlıklı bir orta saha oyuncusu arıyoruz ve Albelda’nın gelme olasılığı var.”
Çağrı DAVRAN
20-07-2008, 14:35
sarıkanarya_41
'Bu acıyı tedavi edecek ilaç yok' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Deivid, sakatlanmasının ardından annesinin vefatıyla yıkıldığını anlattı.
20.7.2008
Fibula kemiğinin kırılmasının ardından annesinin vefatıyla yıkıldığını ifade eden Deivid, “Ayağım 3 ay sonra iyileşir ama annemi bir daha asla göremeyeceğim” dedi.
Bir insanın görebileceği en büyük acıları yaşadı bir hafta içinde Deivid. Önce Avusturya kampının ilk idmanında sol ayak fibula kemiği kırıldı. Birkaç gün sonra Brezilya’dan gelen haber ise onu yıktı. Annesi vefat etmişti. Doktorlar izin vermediği için annesinin cenazesine gidemeyen Brezilyalı yıldız, FBTV’deki Kamp Günlüğü programında duygu dolu açıklamalar yaptı. Ayağı kırıldığı an ailesinin, çocuklarının, kariyerinin gözünün önünden geçtiğini vurgulayan Sambacı, şunları söyledi: Herkes büyük destek verdi
“Çünkü futbolcu, hayatını ayağıyla kazanır. Bu, benim için büyük bir dram anıydı. Çok büyük acılar yaşıyorsunuz ama gerçeklerle de yüzleşmek zorundasınız. İyileşmek zorundayım. Hedeflerim biraz geriye atılacak ama pes etmedim, yeni başlıyorum. Hedeflerimi geç olsa da yakalayacağım. Takım arkadaşlarım bana çok büyük destek oldu. Hastaneden kampa döndüğümde herkes odama gelip, destek olmak istedi. Bana güç veren şeyler söylediler. Burak, 3 gündür tanımama rağmen geldi, birbirimizle dil olarak anlaşamıyorduk ama benimle konuşup, güç vermeye çalıştı. Bunlar, zor anlar geçiren bir insan için acısını unutturan olaylar.
Annemin vefatı benim için çok büyük bir acıydı. Bu kadar kısa sürede böyle büyük acıyı bir arada yaşamadım. Ayağım kırıldığında çok üzüldüm, acı çektim. Üzerine bu haberi almak çok büyük acı oldu. Annemi bir daha göremeyecek olmam içimi acıtıyor. Ayağım 3 ay sonra iyileşecek ve sahalara dönebileceğim. Ama annemi bir daha göremeyeceğim. Bu, ne bir ilacın iyileştirebileceği ne de tedavisi olan birşey. Yüreğimin büyük kısmı delindi ve bunu tekrar onarabilecek bir ilaç ya da tedavi yok. Ben, 2 aylıkken babamı kaybettim. Annem benim için hem anne hem babaydı. Burada olmamın en büyük nedenlerinden biri annemdi ama artık o yok. Başkan mektup gönderdi
Bir anneyi kaybetmeyi ancak yaşayanlar bilir. Yüzleşmek zorunda olduğum şeylerden biri, annesiz bir şekilde hayatıma devam etmem gerektiği. Acı çekiyorum ama bunları da aşacağım. Annemin acısı hep içimde olacak ve gittiğim her yere götüreceğim. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Haberi alır almaz aradı, desteğini gösterdi. Bana bir mektup yolladı. Benim, bu kulübün evladı olduğumu ve hiçbir şekilde desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcular ve camiadan insanlar beni aradı. Fenerbahçe taraftarı her zamanki desteklerini gösterdi. Tüm Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar vefakar olduklarını bir kez daha gördüm. Bu da beni duygulandırdı.”
Deivid, “Türk vatandaşı olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Teklif gelirse neden olmasın. Biraz daha ileri gideyim, Türk Milli Takımı uygun görür, beni oynatmak isterse, bu, benim için büyük bir onur ve mutluluk olur. Türk Milli Takımı formasını seve seve giymek, Mehmet Aurelio’nun başarılarını elde etmek isterim. Kendimi buralı hissediyorum. Tüm turnuvalarda başarı
Brezilyalı yıldız, yeni sezondan beklentileri konusunda ise, “Kişisel hedefim iyileşip takım arkadaşlarımla birlikte tekrar ter dökebilmek. Takım olarak hedefimiz ise katıldığımız tüm turnuvalardan başarıyla ayrılmak. Türkiye Ligi bizim için vazgeçilmek bir hedef. Bunu kazanmak zorundayız. Türkiye Kupası’nı umarım bu sezon kazanırız. Şampiyonlar Ligi bizim için önemli. Kendimize biraz daha güvenir, biraz daha çalışırsak, doğru hamleleri yaparsak, başarılı oluruz” açıklamasını yaptı.
20-07-2008, 14:36
sarıkanarya_41
Dünyanın dilinde Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
FİFA'nın düzenlediği, "Bu yazın en heyecan verici transferi kim?" anketinde Ronaldinho birinci olurken, Güiza yüzde 27.41 ile ikinci sırayı aldı.
20.7.2008
Ünlü isimleri geride bıraktı
Fenerbahçe'nin 14 milyon Euro’luk rekor transfer ücretiyle Mallorca’dan aldığı Daniel Gonzalez Güiza, dünyanın gündeminde. FİFA’nın düzenlediği, “Bu yazın en heyecan verici transferi kim?” konulu ankete katılanların yüzde 21.47’si İspanyol golcüyü ikinci sırada gösterdi. Oylamada ilk sırayı Milan’ın Barcelona’dan transfer ettiği Ronaldindo, yüzde 57.21 oyla alırken, Deco’ya 11.31, Hlep’e 5.20, Ben Arfa’ya 3.60 ve Farfan’a yüzde 2.20 oy çıktı. ‘Ronaldinho gibi davranılıyor’
Bu arada Marca Gazetesi’ne konuşan Güiza, kendisine Ronaldinho gibi davranıldığını söyledi. Avusturya kampında herkesin ikişer kişilik odalarda kaldığını, kendisine ise tek kişilik oda ayrıldığını ifade eden golcü futbolcu, “Luis’ten istedim ve hiç sorun çıkarmadan bana tek kişilik oda verdiler. Ayrıca kulüp bana saray gibi bir ev aldı. Altıma da Audi Q7 araba verdi. Eğer İspanya’da futbolculara iyi davranılıyorsa, burada iki katı” dedi. ‘Neyse ki Aragones kalıyor’
Fenerbahçe'nin, İspanya’nın ünlü kulüpleri Real Madrid ve Barcelona’dan bir farkı olmadığını savunan Daniel Gonzalez Güiza, “Burada teknik ekip, güvenlik, çevirmen dahil 100’e yakın kişiyiz. Üstelik İngiltere’deki gibi bizi basınla konuşturmuyorlar. Hiçbir detay gözden kaçmıyor” derken, Aragones’in Valencia’nın teklifini geri çevirmesiyle ilgili, “Neyse ki kalıyor. Beni tanıyan İspanyol bir hocayı tercih ederim” açıklamasını yaptı. 25 gol atacağını iddia etti
Valencia'dan Albelda’ya transfer teklif edildiği haberleriyle ilgili olarak, “Tememni ediyorum ki, Albelda’yı alırlar. Defans ağırlıklı bir orta saha oyuncusu arıyorlar. Ondan daha iyi kim var. Üstelik, bir İspanyol’un daha gelmesi, benim için harika bir lüks olur” diye konuşan Güiza, Şampiyonlar Ligi’nde oynama düşüncesinin kendisini heyecanlandırdığını vurguladı. İspanyol yıldız, bu sezon Fenerbahçe’de 25 gol atacağını ileri sürdü.
Lakabı Türko
Güiza ile çabuk kaynaşan Sarı-Lacivertli futbolcular, kendisine hemen bir lakap taktı: Türko. Bu lakabın verilmesinin nedeni ise, İspanyol futbolcunun Türkler’e çok benzemesiydi. Şimdi artık idmanlarda herkes onu ismiyle değil, lakabıyla çağırıyor.
Yalçın Türk
Cüneyt Karakaya
Yusuf Dursun
20-07-2008, 14:37
sarıkanarya_41
Kaptan'dan 10 numara itiraf! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Hep 10 numaralı forma giydiğini belirten Alex, "Fenerbahçe'de de istersem bu numarayı alabileceğim söylendi ama Tuncay'da olduğu için reddettim" dedi. 20.7.2008
Yeniden kavuştu
Sparta Prag ile oynanan özel maça, ilk kez 10 numaralı formayı giyerek çıkan Kaptan Alex’ten itiraf. Kariyeri boyunca oynadığı her takımda 10 numaralı formayı giydiğini vurgulayan Sambacı, “Fenerbahçe’ye ilk geldiğimde de istersem bu numaralı formayı giyebileceğim söylendi. Ancak o sıralarda 10 numaralı formayı Tuncay taşıyordu. Bu nedenle teklifi geri çevirdim ve 20 numarayla oynamaya başladım. Şimdi yeniden 10’a kavuştum” diye konuştu. ‘Uğurlu gelecek’
10 numaralı formanın kendisine uğur getireceğini inandığını dile getiren Alex, “Ayrıca koleksiyoncu taraftarlarımız, hem 20 hem de 10 numaralı Alex formalarına sahip olabilecek. Takımdaki değişiklikler sadece forma numaralarından ibaret değil. Forma numaralarını değiştirerek takımı yenileyemezsiniz. Fenerbahçe bu yıl çok farklı olacak. Yeni hocamız, şimdi bu süreci takıma yansıtıyor. Çok iyi bir takım olacak ve iyi yere geleceğiz” dedi.
20-07-2008, 14:38
sarıkanarya_41
Aragones mi? Olağanüstü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Nihat Kahveci'den, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'e övgü dolu sözler.
20.7.2008
Nihat Kahveci’den, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones’e övgü dolu sözler. Marca Gazetesi’ne konuşan milli oyuncu, İspanyol hocanın çok çalışan bir teknik direktör olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İspanya’da en fazla teknik direktörlük yapan biri. Sadece istatistiklere bakılması, ona saygı duyulmasına yeter. Avrupa Şampiyonası’nda kimse ona güvenmiyor, görevde olmasını istemiyordu. O, gitti ve üzerindeki gölgeyi atmak için kazandı. Bu kadar baskı altında bunu başarmak kolay değil. Benim için olağanüstü biri.” Daniel Güiza için, “Türkiye’de hiçbir futbolcu onun gibi karşılanmadı” değerlendirmesi yapan Nihat, “İstanbul güzel bir kent. Üstelik büyük bir kulüpte oynayacak. Orada eğlenecek. Geçen sezon yaptıkları anormal. Çünkü 27 gol atmak kolay değil” dedi.
20-07-2008, 14:39
sarıkanarya_41
Zico yardım maçında Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Arthur Zico, Almanya'da düzenlenen, "Goal4Africa" yardım maçında teknik adam olarak görev yaptı. 20.7.2008
Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Arthur Zico, Almanya’da düzenlenen, “Goal4Africa” yardım maçında teknik adam olarak görev yaptı. Brezilyalı hocanın yanısıra, Bayern Münih Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann’ın da yer aldığı organizasyonda, Van Persie, Dida, Gattuso, Ze Roberto, Edmilson, Ballack gibi ünlü futbolcular, efsane Formula 1 sürücüsü Michael Schumacher sahada ter döktü. Zico, Afrika için herkesin bir arada olmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
20-07-2008, 14:39
sarıkanarya_41
Fenerbahçe günlüğü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Volkan Demirel'in yedeği olacak bir kaleci aranırken, milli takım kaleci antrenörü Yavuz Şimşek'ten ilginç bir çıkış geldi.
20.7.2008
‘Maymun mu arıyorlar?’
Volkan Demirel’in yedeği olacak bir kaleci aranırken, Kanarya’nın efsane isimlerinden, milli takım kaleci antrenörü Yavuz Şimşek’ten ilginç bir çıkış geldi. “Kaleci aranıyorsa, Volkan Babacan ve Mert var” diyen Şimşek, “Ama maymun arıyorlarsa, onu bilemem. Bu iki genç oyuncuya şans verirlerse, hem Fenerbahçe hem milli takım için en az 10 yıl kaleci sorunu ortadan kalkar. Bunlar ağaç değil ki, su verip büyütesin. Bunlar kaleci, şans vereceksin ki, özgüvenleri oluşacak. Daha içten ve kendilerine güvenerek oynayacaklar. İkisi de milli takım oyuncusu. Oynarlarsa, iyi kaleci olurlar” açıklamasını yaptı. Eski hocalar
beklemede
Aragones’in ekibini getirmesi nedeniyle Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalan iki eski antrenör İrfan Saraloğlu ve Murat Öztürk, kendilerine kulüp arıyor. Altyapıda görev almayı uman ancak bu beklentileri gerçekleşmeyen ikili, gelecek teklifleri bekliyor. Tümer Metin
1.5 ay yok
Sol kasığında yırtık bulunan Tümer Metin’in, 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Münih’te kontrolden geçen tecrübeli oyuncunun tedavisine İstanbul’da devam edilecek. Bu arada Vederson’un kafileye Münih’ten katılacağı kaydedildi. MTK’nın rakibi
Debreceni
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesindeki rakibi MTK, kupa sınavında. Macar ekibi, saat 21:00’de Debreceni karşısına çıkacak. Mavi-Beyazlılar, hafta sonunda da Macaristan Ligi’nin ilk hafta maçında Kaposvari deplasmanına çıkacak. MTK’nın kupa ve ligde oynayacağı bu iki karşılaşmayı, Luis Aragones’in yardımcısı Önder Özen de izleyecek. Özen hazırlayacağı raporu Aragones’e sunacak. Bugün dönüş
yarın izin
Kanarya’nın iki haftadır Avusturya’da sürdürdüğü yeni sezon kampı, bugün sona erecek. Bu akşam saat 21:30’da İstanbul’a gelecek olan Sarı-Lacivertliler, yarını dinlenerek geçirdikten sonra salı gününden itibaren Samandıra’da çalışmalarına devam edecek. Fenerbahçe, çarşamba günü de Lucescu’nun takımı Shaktar Donetsk ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, MTK sınavı öncesi son hazırlık maçını oynayacak. Öğrencilere
sağlık taraması
Fenerbahçe Başkent Futbol Okulu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi. Fenerbahçeliler Derneği Sağlık Kurulu Sorumlusu Dr. Cenap Yıldırım önderliğinde gerçekleştirilen taramada, öğrencilerin göz, diş ve akciğer muayeneleri yapıldı. Ayrıca hepsine diş fırçası ve macun dağıtıldı.
20-07-2008, 14:40
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Güizadinho!
Marca'ya konuşan Güiza, "Kulüp bana saray gibi ev ve Audi araba verdi. Daha ne istenebilir?" dedi.
Kanarya'nın 30 milyon euro maliyetli transferi Daniel Güiza, takımda kendisine Ronaldinho gibi davranıldığını söyledi. İspanya'nın Marca gazetesine konuşan golcü oyuncu, "Kampta herkes çift kişilik odada kalırken, bana tek kişilik oda verdiler. Ayrıca kulüp bana saray gibi bir ev ve Audi Q7 araba aldı. İspanya'da futbolculara iyi davranılıyorsa burada Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
iki katı. Daha fazla ne istenebilir ki?" dedi.
BU SEZON 25 GOL ATARIM
Fenerbahçe'nin Real Madrid ve Barcelona'dan bir farkı olmadığını savunan Güiza, Aragones'in Valencia'yı reddetmesine sevindiğini söylerken, vatandaşı Albelda'nın da alınmasının ise kendisi için harika bir lüks olacağını belirtti. Şampiyonlar Ligi'nde oynama düşüncesinin heyecan verdiğini belirten yıldız, Fenerbahçe'de bu sezon 25 gol atacağını iddia etti.
GÜİZA NE YAPTI ?
Fenerbahçe'nin yeni transferi Guiza ilk sınavında göz doldurdu. İşte Guiza istatistikleri:
Topla buluşma: 18
Olumlu pas: 11
Asist: 1
Gol: 1
Kötü orta: 1
Yapılan Faul: 1
Yaptığı Faul: 1
Dışarı şut: 1
Top kaybı: 3
20-07-2008, 14:40
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Guiza'dan siftah
F.Bahçe, Avusturya'daki son hazırlık maçında Çek ekibi Ceske Budejovice ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takımın golünü 9. dakikada yeni transferi Güiza attı.
Durgun Fener
Yeni transfer Güiza'nın sarı-lacivertli formayı ilk kez giydiği ve gol siftahı yaptığı maçta defanstaki sorunlar göze çarptı.
F.BAHÇE, Avusturya'daki son hazırlık maçında Çek ekibi Ceske Budejovice ile 1-1 berabere kaldı. F.Bahçe'nin golü 9. dakikada Daniel Güiza'dan gelirken, Budejovice'nin sayısını 45'te Sedlacek kaydetti. F.Bahçe'nin hocası Aragones, Ceske karşısına yedek ağırlıklı bir kadro sürmeyi tercih etti.
TARAFTAR BİTİRDİ! Mallorca'dan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
yeni transferi Güiza karşılaşmaya ilk 11'de başladı. İlk yarıda hücum hattında oldukça baskılı oynayan F.Bahçe'de defans sıkıntı yarattı. Defans hattında başarılı olamayan F.Bahçe, Ceske gibi zayıf bir takıma birçok pozisyon verdi. Sahaya giren taraftarlar maçı erkenden bitirdi.
20-07-2008, 14:41
sarıkanarya_41
Albelda bize uyar
Senna ve Alonso'da mesafe alamayan yönetim, Albelda için temaslara başladı.
F.Bahçe, Aurelio'dan doğan boşluğu doldurmak için yoğun çaba harcıyor. Senna, Alonso, Maniche ve Basinas gibi isimleri gündeme alan sarı-lacivertliler, Aragones'in verdiği rapor doğrultusunda şimdi de David Albelda ismi üzerinde yoğunlaştılar. İspanyol hoca, Valencia'da oynayan vatandaşının sistemine Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
uyacağını söyledi.
İLK SIRAYA YERLEŞTİ
Bunun üzerine Albelda, ön libero adayları arasında ilk sıraya yerleşti. Bu oyuncu için ilk girişimleri Aziz Yıldırım'ın yaptığı öğrenilirken, haftaya transferin bitebileceği belirtildi. Valencia'dan bonservisini bedelsiz almaya çalışan 31 yaşındaki yıldız, Marca'ya, "F.Bahçe'den teklif aldım. Gidebilirim" demişti.
20-07-2008, 14:41
sarıkanarya_41
Olağanüstü bir çalıştırıcı
Villarreal'li yıldız: Sadece istatistiklere bakmak ona saygı duymak için yeter.
EN ZORU BAŞARDI Nihat Kahveci, F.Bahçe'nin yeni hocası Aragones'e övgü yağdırdı. Marca'ya konuşan milli golcü "Aragones, İspanya'da en çok teknik direktörlük yapan biri. EURO 2008'de kimse ona güvenmiyordu. Bu kadar baskı altında kupayı aldı. Bu kolay değil. Benim için olağanüstü biri" dedi.
GÜİZA Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
EĞLENECEK İSPANYA'daki futbol elçimiz, Güiza için de "Türkiye'de hiçbir futbolcu onun gibi karşılanmadı" diye konuşurken, "İstanbul güzel bir kent ve üstelik büyük bir kulüpte. Orada eğlenecek. Güiza'nın geçtiğimiz sezon yaptıkları normal değil, çünkü 27 gol atmak kolay değil" yorumunu yaptı.
20-07-2008, 14:42
sarıkanarya_41
Semih'in kaderi aynı
Aragones'in nöbetçi kralı yine yedek düşündüğü iddia edildi.
F.Bahçe'de geçen sezon çoğu kez sonradan oyuna girip attığı 17 golle krallık tacını giyen Semih'in kaderi bu sezon da değişmeyecek gibi... Teknik direktör değişikliğiyle ümitlenen nöbetçi golcüyü, Aragones'in de 11'de düşünmediği bildirildi. Forvette Güiza'ya yer veren kurt hocanın, Semih'i yedek silah olarak kullanacağı belirtiliyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:43
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ayrım yapmam
F.BAHÇE'nin hocası Aragones, Guiza'nın elinden geleni yaptığını söyledi. Yedek-as ayrımı yapmadığını belirten İspanyol çalıştırıcı, "Her oyuncu 11'de oynayacak kadar değerlidir" dedi. F.Bahçe bugün İstanbul'a dönüyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:43
sarıkanarya_41
Recep alınamazsa Ufuk hazır
VOLKAN Demirel'in yanına yerli bir kaleci arayan F.Bahçe, eski oyuncusu Recep Biler için girişimlerini sürdürüyor. OFTAŞ'ın (yeni ismi Hacettepe) 1.5 milyon euro bonservis isteğini çok bulan yönetim, rakamı aşağı çekmeye çalışıyor. İndirim sağlanırsa Recep'le sözleşme yapılacak. Olumsuz durumda Manisa'nın kalecisi Ufuk bitirilecek. Ufuk'ta sorun bulunmuyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:44
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Alex: '10' uğurlu rakamım
YENİ sezonda 10 numaralı formayı giyecek olan Alex, bunun kendisine uğur getireceğini iddia etti. F.Bahçe TV'ye konuşan kaptan, "Kariyerim boyunca 10 numarayı giymiştim. İlk geldiğimde Tuncay giydiği için istemedim. İnanıyorum 10 numaralı forma bana uğur getirecek. Aragones'le bu yıl fark yaratacağız" dedi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:44
sarıkanarya_41
Taktik öğretti
FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aragones, dün sabah oyuncuları ile kaldıkları Arosa Oteli'nin konferans salonunda toplantı yaptı. İspanyol hocanın, futbolculara taktik dersler verdiği bildirildi. Toplantı öncesinde sarı-lacivertlilere otelin çevresindeki ormanlık yolda yürüyüş yaptıran Aragones, daha sonra açma-germe çalışmasına Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
nezaret etti.
20-07-2008, 14:45
sarıkanarya_41
Kapıdaki tehlike
SON iki yılda Tuncay ve Aurelio gibi 2 yıldızını bedelsiz Avrupa'ya kaptıran F.Bahçe'yi daha büyük bir tehlike bekliyor. Alex, Can, Maldonado, Deivid, Lugano, Carlos, Selçuk, Tümer, Volkan Demirel ve Appiah'ın sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor. Appiah'la FIFA'lık olan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.F.Bahçe'de diğerleri sözleşmeleri uzatılmazsa sezon sonu serbest...
20-07-2008, 14:46
sarıkanarya_41
'Teklif gelirse Türk olurum'
AVUSTURYA kampında ayak bileği kırılan Deivid, teklif gelirse seve seve Türk vatandaşlığına geçeceğini söyledi. F.Bahçe TV'ye konuşan Brezilyalı oyuncu, "Neden olmasın! Uygun görülürse Türk Milli Takımı'nda oynamak da benim için onur olur. Aurelio'nun başarılarını ben de elde etmek isterim" dedi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:46
sarıkanarya_41
Değnekler zorluyor!
DEİVİD, ayağının kırıldığı anı anlatırken, "Kırılan kısmı elimle yerine koydum. Acı çekiyordum. İlk kez değneklerle yürümek zorunda kalıyorum, bu beni zorluyor" dedi. Annesinin ölümü ile acısının katlandığını belirten sambacı, Türk halkının desteğine teşekkür etti. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:47
sarıkanarya_41
19.07'de hayat durdu
19 Temmuz Dünya F.Bahçeliler günü, sarı-lacivertliler tarafından dün coşkuyla kutlandı. Taraftarlar yurtta ve dünyada çeşitli etkinlikler düzenlerken, yöneticiler ve üyeler Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki gecede bir araya geldi. Saatler 19.07'yi gösterdiğinde havai fişekler atıldı. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
20-07-2008, 14:48
sarıkanarya_41
Maldonado rahatsız
TEKNİK patron Aragones'in yönetime "gönderebilirsiniz" raporu verdiği Maldonado'nun daha iyi bir teklif almaması halinde F.Bahçe'den ayrılmaya sıcak bakmadığı bildirildi. Spekülasyonlardan rahatsız olan Şilili yıldızın, yönetimden bu konuda haber beklediği öğrenildi. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
21-07-2008, 13:46
sarıkanarya_41
21.07.2008
'Elimde sadece Selçuk var' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
4'lü savunmanın önünde oynayan tek bir oyuncusu olduğunu söyleyen Aragones, transfere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
21.7.2008
Selçuk’u öven Aragones’in, Deniz ve Maldonado’dan ön libero olarak bahsetmemesi dikkat çekti. FBTV’ye?Avusturya kampını değerlendiren İspanyol hoca, transfere ihtiyaç olup olmadığı konusunda, “Bunu başkanımızla görüşeceğim. Ancak dörtlü savunmanın önünde tek oyuncumuz Selçuk var. Bu oyuncumuza bir alternatif olması açısından oraya bir transfer yapabiliriz. O bölgede oynayan çok yetenekli oyuncumuz Aurelio gitti. O kalitede bir futbolcu bulmamız zor olabilir ama alternatif bir isim gerekiyor” dedi. Savunma açısından iyiyiz
Takımın kamp performansından memnun olduğunu kaydeden Kurt hoca, şu değerlendirmede bulundu:?“Burada yaptığımız maçlarda takımı defans anlamında iyi gördüm. ?Bu konuda takımın performansından memnunum. Ancak hücum ve bol pozisyon bulma açsından daha çok çalışmamız lazım. Benim düşüncem hücuma çıkarken sahayı açmak, pasla geçmek, pasla açılmaktır. 15-16 gündür takımımla birlikteyim. Şu ana kadar memnunum. Bundan sonra oyunun kalitesini nasıl daha fazla artırabileceğimizi düşünmek istiyorum. Birbirimizi tanımamız açısından burada çok fazla zamanımız olmadı. Hazırlık maçları da, performansları yerinde görmem açsıından çok yeterli değildi. Hazırlık maçlarında sonuçlar önemli değildir. Önemli olan sahada yapılan işi görmektir. Futbolcuların oyun içindeki çabaları, performansları ve işlerini iyi yaptıklarını görmek beni memnun etti. Oyuncularımın hepsinin aynı kafa yapısı, aynı düşünce yapısı ve aynı pozitif düşünceyle sahada yer alması benim için önemli. Defansif anlamda iyi anlaşmak, sahaya iyi yayılmak, herkesin yardımlaşması önemli. Bu sayede daha iyi defans, daha iyi hücum yapabiliriz. Bu nedenle oyuncularımın birlikte olması ve birlikte hareket etmesine çok önem veriyorum. Her türlü taktiksel varyasyonu deneyebiliriz ama sistem anlamında pek fazla konuşmak istemiyorum. Her maça değişik sistem
Çünkü 90 dakika içinde sistem çok fazla değişebilir. Bekler atağa çıktığında defansımız iki kişi kalıyor. Bu nedenle oradaki 4’lü şu şekildedir diye söyleyemem. Bütün sistemlerin zaten iki-üç alternatifi olur. Biz de her maça göre değiştirerek gideceğiz. Futbolda tek geçerli kural vardır, o da kazanmaktır. Bunun için her şeyi yapacağız. Ligde şampiyonluk, Devler Ligi’nde Fenerbahçe’nin daha yukarıya çıkması konusunda ben ve ekibimin elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söylemek istiyorum.
21-07-2008, 13:47
sarıkanarya_41
Evlerine döndüler Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe, dün gece Türkiye'ye döndü.
21.7.2008
Fenerbahçe, dün gece Türkiye’ye döndü. Avusturya’dan karayoluyla Almanya’nın Münih kentine geçen Sarı-Lacivertliler’i, burada aralarında Galatasaraylı olan futbolseverler de uğurladı. Bu sırada Vederson, bir taraftarın uzattığı Sarı-Kırmızılı formasını imzalarken, Roberto Carlos formayı ters çevirip içini imzaladı ve herkesi güldürdü. İstanbul yolculuğu sırasında Deivid ve Vederson’a doktorları uzun süre oturmalarının sakıncalı olduğunu söyledi. Bunun üzerine iki oyuncu koltuk değneğiyle uçağın koridorunda yürüyüş yaptılar. Babasının rahatsızlığı nedeniyle Sırbistan’a giden Kezman ve Almanya’dan çocuklarıyla dönecek olan Deniz, kafilede yer almadı. Futbolcular uçaktan iner inmez, evlerinin yolunu tuttu.
21-07-2008, 13:47
sarıkanarya_41
Bugün terhis yarın imza Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Emre Belözoğlu, Burdur'da yaptığı kısa dönem askerlik görevini bugün tamamlayacak.
21.7.2008
Fenerbahçe’nin yeni transferi Emre Belözoğlu, Burdur’da yaptığı kısa dönem askerlik görevini bugün tamamlayacak ve terhis olacak. Milli futbolcunun, yarın da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenecek bir törenle, kendisini Fenerbahçe’ye bağlayacak sözleşmeye imza atması bekleniyor. Daha sonra takımla çalışmalara başlayacak olan Emre’nin adı, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçları için UEFA’ya bildirilecek.
21-07-2008, 13:48
sarıkanarya_41
Fener'in son bombası Makelele Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dünyanın en iyi ön liberoları arasında yer alan ve artık Chelsea'den ayrılan Fransız yıldız için Sarı-Lacivertliler nabız yokluyor. 21.7.2008
Bu performans sürer mi?
Fenerbahçe’de ön libero için her geçen gün alternatifler çoğalıyor. ‘Villarreal’den Senna, Liverpool’dan Xabi Alonso, Valencia’dan Albelda’ derken, şimdi de Chelsea’den ayrılan Makelele gündeme geldi. Yönetimin, eski takımı PSG’ye geri dönmeyi planlayan Fransız yıldız için nabız yokladığı ifade ediliyor. Ancak bu mevkide dünyanın en iyileri arasında her zaman adı sayılan Makelele’nin 35 yaşında olması gelecek için biraz endişe yaratıyor. Marcos Senna ve Albelda...
Euro 2008’in yıldızı, 32 yaşındaki Senna ise Sarı-Lacivertliler’in rüyalarını süslemeyi sürdürüyor. Senna’nın, Fenerbahçe ile çok iyi ilişkiler içinde olan menacer Juan Figer’in oyuncusu olması ve bu futbolcuyu İspanya Milli Takımı’nda Luis Aragones’in parlatması, Kanarya’nın kozları ama yüksek bonservis bedeli de bir o kadar Fener’i zorluyor. Valencia’lı Albelda’ya ise, “Her an bitebilecek bir transfer’ gözüyle bakılıyor. Yusuf DURSUN
21-07-2008, 13:49
sarıkanarya_41
Güiza'ya tam puan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sarı-Lacivertli oyuncular, ilk kez Ceske maçında forma giyen İspanyol yıldızdan övgüyle bahsederken, Semih, "Birlikte çok gol atarız" dedi. 21.7.2008
‘Her yönüyle iyi’
Fenerbahçeli futbolcular, yeni transferleri Daniel Güiza’ya tam puan verdi. İlk kez Ceske ile oynanan hazırlık maçında forma giyen İspanyol oyuncu, sadece golcülüğü değil, orta sahaya kadar gelip top alması, sağa sola deplase olması, hava toplarındaki hakimiyeti ve zaman zaman savunmaya kadar gelip yardım etmesiyle dikkat çekerken, arkadaşlarının gözüne de girdi. Sarı-Lacivertliler, Güiza’nın her yönüyle çok iyi bir futbolcu olduğunu dile getirip, tam puan verdi. ‘Uyum sağladım’
Güiza'nın performansına en çok sevinense Semih oldu. Ceske maçının son bölümlerinde birlikte oynadıkları İspanyol yıldızın çok iyi bir futbolcu olduğunu dile getiren Semih, “Birlikte oynadığımızda çok gol atarız. Tam bir takım oyuncusu” yorumunu yaptı. İlk maçında gol attığı için mutlu olduğunu ifade eden Güiza ise, takıma uyum sağladığını kaydederek, “Benim oyun anlayışımda, arkadaşlarıma yardımcı olmak vardır. Daha çok çalışmalıyım ki, iyi yerlere gelebileyim” dedi.
21-07-2008, 13:49
sarıkanarya_41
Heyecan verici Fener geliyor Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Muhabirimiz Cüneyt Karakaya, 15 günlük Avusturya kampını değerlendirdi... 21.7.2008
Moral bozan sakatlıklar dışında Sarı-Lacivertliler, çok iyi bir çalışma dönemi geçirdi... Aragones’in sistemi oturduğu taktirde, bu sezon Kanarya’yı izleyen gözler, bayram yapar...
Her şey bir antrenörün kulüp başkanına ‘Eyfel Kulesi’ duruşuyla başlamıştı. Ama Aziz Yıldırım’dı o başkan ve yeter ki devirecek birşeyler gösterile kendisine. Tam bir bowling üstadı! Zico barbut oldu gitti. Ve sebep, kendi kanından olan yardımcılarıydı...
“Bilmediğini okuyup öğrenen, bildiğini de ‘okuyup’ öğreten” Aziz Yıldırım, kulüp tarihinin en kariyerli hocasını getirdi. Allah yardımcısı oldu ki, İspanya yarı finalde elenmedi. Yoksa büyük yazarlar Aziz Yıldırım’a ‘üç kulhüvallah bir elham’ okuyup üstüne bir de üflerlerdi. Aragones de dualarla Valencia’ya kaçardı istavroz çıkara çıkara.
“Dede” geldi. Huzurevlerinde yaşıtları ölümü beklerken O dünyanın en büyük futbolcularıyla koşularda aşık atmaya çalıştı, ‘Ortada sıçan’da ortaya geçmeye kalktı. Carlos’un 90’a attığı frikikte baraja geçti. Atıştan sonra da fırçayı bastı. Alex’in koltuk altından tutup itekledi. Can Arat’a markaj yaptı, yol gösterdi. Bir tek kaleye geçerken görmedim. Korkudan birkaç kez gözlerimi kapatmadım desem yeridir. Tabii ki birşey olacağı yoktu ama alışmışım bizim dedelere ninelere!... Basına kapalı kisvesi altında çoğu idmanı izledik. Artık İstanbul’dakiler problem olacaktır. Ve bu açık antrenmanlarda takıma çalıştırdığı taktik şablonu çıkardım. Çok enteresan kurallar getirdi. Alex’in korner atarken yapacağı işaretler, özelikle serbest atışlardaki bazı cinlikler vb... Ama o kadar da değil. Onları ifşa edersek Fenerbahçe’nin çalışmalarına haksızlık etmiş oluruz. Eğer sistemi oturursa gözlere bayram var.
Geçeyim dedeyle geçen 15 kara güne. Kara derken yanlış anlamayın havadan bahsediyorum. 15 günün 2 gününü güneşli geçirince otomatik olarak insanın içi kararıyor da! Her kampta gençler olur ve onların değerlendirmesini iki satırla geçeriz. Öyle bir takım oldu ki Fenerbahçe, geçiştirecek iki isim var genç olarak, onlar da kaleci. Gerisi taş gibi futbolcular... Rıdvan Dilmen Ağabey kızmazsa bir cümlem var: Belki sakatlar moral bozuyor ama Fenerbahçe gerçekten heyecan veriyor.
İşte kampın A’sı Z’si... Volkan Demirel: 7
“Susarım, işimi yaparım” moduna girmiş. Kesinlikle büyüdü. Bakışları bile daha profesyonel. Artık öyle sağa sola laf yetiştirmeyle birşey olmayacağını anlamış. Sadece çalışıyor ve kalitesini ortaya koyuyor. Daha ne istenir ki bir profesyonelden. Haa, bir de Aragones, Volkan diyemiyor. Demirel aşağı Demirel yukarı. Hayır Süleyman diyebilse daha net olacak. Kafamız karışmayacak. Alışamadık. Volkan Babacan: 5
Daha çok genç. Güzel kurtarışları var ama Fenerbahçe kalesi O’nun için Babil Kulesi... Şampiyonlar Ligi maçında O’nu kalede düşünemiyorum. Zamana ve deneyime ihtiyacı var. Swindon Town maçında öyle bir hata yaptı ki, topu çıkarmamak için, aldı rakibin ayağına verdi. Pırasa gibi doğrarlar Volkan seni aman ha! Mert: ?
Bu gençler için buraya ne yazsak üzeceğiz biliyorum ama gelecekleri var. İyi niyetliler. Deneyimlerini artırsınlar yeter. Önder: 6‘Moskovalı Önder nereden döner’ dedik. Gitmeden döndü. Gökhan Gönül’ü kessin diye bakıyor herkes. Ama öyle birşey yok. İkisi o kulvarın ağası. Bu senesi farklı olacak belli ki. Ayrıca Aragones’in beğendiği futbolcu tiplerinden olması avantajı. Hazırlık ve idman maçlarında kramponlarını az ve öz eskitti. Gökhan Gönül: 6
Hep yazıyorum futbola gönüllü bu Gökhan. Kulvarında top rahat salınamıyor. Kim geçse karşısında Gökhan’ı görüyor. Başlarda biraz Aragones’i takmaz havası vardı ama Carlos gibi o da durumun vehametini anladı. Buram buram kalite kokuyor. Can Arat: 7
İşte bu sene gerçek futbolcu oldu. Duruşu bile değişti. Şimdi kafaya oynar. Takıma girmek için fırsat kollayacak ve bence aldığı zaman da formayı bırakmayacak. Bilinçli vuruyor toplara. Edu ve Lugano kadar ofansa katılıyor, yerine çabuk dönüyor. Edu: 7
Aragones’in vazgeçilmezlerinden. Yerine oturmuş bir futbolcu. Eksiği yok fazlası var. Bence tüm eleştiriler boşa. Zaten çok taktığını da zannetmiyorum. Kendi havasında. Yasin: 6
Kendine güveni var. İyi çalışıyor. O da Can Arat gibi bulduğu şansı değerlendirir. Haddini biliyor. Kalitesinin farkında ve fırsat kollayacak. İyi bir kamp dönemi geçirdi. Lugano: 9
Dünyanın en profesyonel, en iyi çalışan futbolcularından olduğu kesin. Profesyonelliği, beyefendiliğiyle takıma örnek oluyor. Açıkçası bir gün Fenerbahçe’den giderse en üzüleceğim oyuncuların başında geliyor. Defansta müthiş bir güvence ve hücumda kafa adam! Gürhan: 9
Baştan beri inandığım bir futbolcu. Kampın en çalışkan ismiydi. Ceske Budejovice maçındaki performansı ve özellikle Guiza’nın golüne ortası ayakta alkışlanır. Semih gibi bir gün hakettiği yere gelecek. Carlos: 7
Uçmuş... Hayat dolu. İdmanlarda oturup sadece onu izleyip güldüm. Aragones’ten öyle fırçalar yedi ki görmeliydiniz. Bir yandan bozuluyor bir yandan durumu kurtarıyor. Argoyla geçiştireyim, tam bir fırlama. Büyük futbolcu böyle olur. Burak Yılmaz: 5
Hâlâ Beşiktaş’ta oynuyor. İstekli ama ne yaptığını bilmiyor. İsabetsiz pas şampiyonu. Maç sırasında hocası ne yap dediyse yapamıyor. Ya anlamıyor ya da dinlemek istemiyor. Aragones’le yontulursa benliğine kavuşur ve kendini gösterebilir. Yoksa Fenerbahçe’den ikinci sınıf bir takımın yolunu tutar. Çok çalışmalı, yeteneğini pozitif kullanmalı. Colin Kazım: 7
Varyeteci, iyi de kıvırıyor ama futbolunu beğenmeme rağmen kendisinin çocukça hareketleri beni itiyor. Dünyaca ünlü bir futbolcu olursa çekilmez bu adam. Fenerbahçe’nin 1 numarası da olsa böyle davranmaya devam ederse bu formayı giymemeli. Deniz: 6
Swindon Town maçında çok iyi değildi. Çok top kaybetti. Onsuz geçen Zicolu maçlar kendini çok aratmıştı. Daha iyi olabileceğini biliyor ve Deniz, Aragones’in baş adamlarından birisi olabilir. Fakat sakatlıktan yeni çıkmış olması zorluyor. Selçuk: 8
Bu sezon Selçuk’un yılı olacaktır. Kendine güveni üst düzeye çıktı. Kendisini anlayan bir hocayla çalıştığını düşünüyor. Aragones’in istediği tüm özellikler onda var. Sakatlık yaşamazsa 11’in değişmez elemanıdır. Çok iyi bir çalışma dönemi geçirdi. Yüzü gülüyor. Maldonado: 5
Hazırlık maçlarında iyi değildi. İdmanlardaki çift kale maçlarda da garanti paslar yapmasına rağmen Aragones ondan artı şeyler istiyor. Performansı çok da içaçıcı değil. Toparlaması çok önemli çünkü mevkisi kritik. Vederson: ?
Fenerbahçe’nin doktorları bir garip. Bir tek ‘verem’ demediler bu adam için. Hafif sakatlıktan bahsederken bir anda ameliyat oldu. 1.5 ay yokken şimdi 3-4 aylardan bahsediliyor. ‘Gong’un sesini duydunuz, süre başladı. Bakalım ne kadar sürede geri gelecek. Ali Bilgin: 6
Sessiz sakin çalışıyor. Formayı istiyor. Hazırlık maçlarında da hata oranı düşüktü. Pres konusunda kondisyon eksikliği neden olsa gerek hocasının isteklerini diğer arkadaşları gibi yerine getiremiyor. İstanbul’daki rahatlama dönemiyle MTK maçında hazır olacaktır. Bu yoğun tempoya hiçbir kas, hiçbir hücre dayanmaz o kesin. Uğur Boral: 7
Milli takım moralli. Genelde asık suratlıdır ama bu kampta güldü eğlendi. Bir futbolcunun egosunu tatmin etmesi kadar büyük doping yoktur. O da kendini ispat ettiğine inanıyor ama yolundan da kendini alıkoymuyor. As takımda yeri hazır. Diğer milliler gibi geç katılsa da kampa, hemen toparladı. Tümer: ?
Milli takımdan sakat geldi. Nasıl geldi, niye sakatlandı belli değil. Basın mensuplarına, taraftarlara, çevresine tavrı hiç hoş değil. Ağabeylik yapması lazım. İçeride iyi gözüküyor olabilir ama futbolcu olmak için önce dünyayla barışık olmak lazım. Carlos’tan ders alsın, eline su dökemez. Alex: 8
10 numara yakıştı. O’ndan görmediğimiz espriler, hareketler, sesler... Takım kaptanı olarak hocayla futbolcuların bağını kuruyor. İdmanlardaki ara pasları insanın rüyasına giriyor. Ustalık dönemini yaşıyor ve bunu herkese yaşatacak. Türkiye’de mutlu bir Brezilyalı. İlhan: 6
Ceske Budejovice maçında orta sahada görev yaptı Kezman ile birlikte. Forvette tüm isteğine ve becerisine rağmen son vuruşları yapamıyor. Yapabileceğini biliyor ama olmuyor. Galiba Semih’in eski hali gibi biraz stres yapıyor. İnançlı. Deivid: ?
Neredeyse ayağına değen ilk topta ayağı kırıldı. Aurelio’nun gidişinden sonraki en ağır durum Deivid’in olmayışıdır. Annesinin ölüm haberiyle ikinci kez yıkıldı. Kısa sürede toparlamaya çalışacak. Kezman: 5
Bir depar atıyor gereksiz, sonra 5 dakika nefesini toparlamaya çalışıyor. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Futbolu unutmuş gibi. Swindon Town maçında attığı gole rağmen kendisinden eser yoktu. Bir süre sonra problem çıkarmaya başlayabilir. Çünkü Guiza’yı geçmesi zor. Semih: 8
Alex gibi o da ustalığını konuşturuyor artık. Kafa golleri bir DVD’de toplanır güzellikte. Baktığınız zaman oyun karakterini bir adım ileriye götürdüğünü açık olarak görebiliyorsunuz. Sorumluluk almaya başladı. Kendini aşıyor. Avrupa’nın en önemli golcülerinden birisi Semih’tir. Guiza: 7
Tek maçta izledik ve birkaç idman hareketi. Basına kapalı antrenmanlarda bundan sonra da pek görme şansımız olmayabilir. İspanyollar onun için ‘Killer’ yani öldürücü diyorlar. Hava toplarını kesinlikle bırakmıyor. Yetenekleriyle dalga geçilmesinden hoşlanmıyor. Carlos ve Alex’in kendisiyle dalga geçmesine son idmanda çok sinirlendi. Gollük pası verin atsın. O kadar. Yenilgiyi kabullenecek bir tip değil. Aranan adam. Cüneyt Karakaya
21-07-2008, 13:50
sarıkanarya_41
Kezman'ın fedakarlığı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Avusturya kampı dün sona ererken, Mateja Kezman'ın zor günler yaşadığı ortaya çıktı.
21.7.2008
Avusturya kampı dün sona ererken, Mateja Kezman’ın zor günler yaşadığı ortaya çıktı. Kampın henüz ikinci gününde babasının beyin kanaması geçirdiği haberini alan Sırp oyuncu sarsıldı ancak acısını içine attı, kampı terketmedi. Kariyeri açısından bu kampın büyük önem taşıdığını düşünen Kezman, sonuna kadar sabretti, babasının sağlık haberlerini telefonla aldı. Ceske ile oynanan hazırlık maçının ardından Münih’e geçen golcü oyuncu, buradan ülkesine uçtu. Kezman’ın dönüşünün babasının sağlık durumuna göre kesinlik kazanacağı öğrenildi.
24-07-2008, 11:50
yargıç_1
Krallar Saracoğlu'nda işe başladı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya kampını tamamlayarak çalışmalarına İstanbul'da devam eden Fenerbahçemiz, Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 46. dakikada Türkiye gol kralı Semih'in ve 57. dakikada da Avrupa gol kralı Güiza'nın golleriyle 2-1 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle:
9.dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kazım'ın ortası Güiza'yı aştı Uğur Boral topu gelişine içeri ortaladı ancak savunma araya girdi ve tehli***i uzaklaştırdı.
12. dakikada ceza sahasına sağ çaprazdan girerek Semih'ten sıyrılan Willian'ın şutunda kalecimiz Volkan başarılı bir müdahale ile topu kornere çeldi.
20. dakikada ceza yayının hemen gerisinden Roberto Carlos'un kullandığı sert frikiği kaleci Pyatov çeldi dönen topu tamamlayan Güiza de Ukraynalı kaleciye takıldı. Takımımız net bir gol tehlikesinden sonuç çıkaramadı.
28.dakika Roberto Carlos'un uzak mesafeden kullandığı frikik savunmadan sekerek kornere çıktı.
29.dakikada Brandao topu arkadaşı Shevchuk'a aktardı ve Ukraynalı oyuncu da topu ağlara gönderdi ancak Brandao'nun Lugano'ya hava topu mücadelesinde faul yaptığı gerekçesiyle hakem Süleyman Abay golü geçerli saymadı.
32.dakikada ceza yayında topla buluşan Roberto Carlos'un sert vuruşu az farka yerden auta gitti.
35.dakikada auta gitmekte olan bir topu içeride tutmak isteyen Kazım ile Chizkov arasında yaşanan gerginliğin ardından her iki oyuncu da sarı kart gördü.
40.dakikada Gökhan Gönül'ün arka direğe yaptığı kavisli ortada müsait pozisyondaki Guiza topu auta attı.
İKİNCİ YARI
46. dakikada ceza yayında topla buluşan Uğur Boral'ın şık aşırtma pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Semih düzgün bir buruşla takımımızı 1-0 öne geçirdi.
50.dakikada Brando'nun vuruşunda top kalecimiz Volkan'da kaldı.
57.dakikada Fenerbahçemiz farkı 2'ye çıkardı. Alex'in göğsüyle geriye indirdiği topu Semih sert bir şutla kaleye gönderdi ancak savunmadan seken topu Güiza tamamlayarak Fenerbahçe taraftarı karşısındaki ilk golüne imza attı.
76.dakikada Alex'in kullandığı frikik az farkla auta gitti.
84. dakikada sol taraftan içeriye çevrilen topa altı pasta Brandao dokundu. İlk topa müdahale eden Volkan'dan dönen topu Brezilyalı oyuncu ağlara gönderdi.
Karşılaşma Fenerbahçemizin 2-1'lik galibiyetilye sona erdi.
Eder'den Güiza'ya... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dünya Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza'ıyı konuşmaya devam ediyor. FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, Sarı-Lacivertlilerin 1980 yılında başlayan ve hala devam eden 'süper yıldız' transferlerinin hikayesini anlattı.
24.7.2008
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, resmi internet sitesinde Fenerbahçe ve yeni transferi Dani Güiza'ya geniş yer ayırdı. Sarı-Lacivertli takımın 1980'li yıllarda başlayan ve hala devam eden her sezon süper yıldızları kadrosuna katmasının anlatıldığı haberde, hayal kırıklıkları ve efsaneleşen isimlere yer verildi. Eder'den başlayan ve Güiza'yla devam eden 'süper yıldız' avının haber metninde şu ifadeler yer aldı:
Daniel Guiza'nın Fenerbahçe'ye transfer olma kararı tüm Dünya'nın gözünü yine Avrasya'ya çevirmesine neden oldu. La Liga'nın son gol kralı ve Euro 2008'in şampiyonu İspanya Milli Takımı oyuncularından Guiza'nın daha şampiyona başlamadan Avrupa'nın önde gelen kulüpleri tarafından takibe alınmıştı bile. Ancak golcü oyuncunun Sarı-Lacivertlileri tercih etmesi gerçekten bir sürpriz miydi? Türk futbolunun son yollardaki yükselişi haricinde Fenerbahçe'nin de ülkenin en popüler kulüplerinden biri olması, sayısız süper forveti kadrosuna katmakla ünlü bir takım olması ve ister kariyerini geliştirmek için ister de İstanbul'un Anadolu yakasındaki çılgın futbol fanatizminden etkilenen Guiza gibi sayısız yıldız oyuncunun kulübe katılmasına sebep oldu
80'lerde bu yolun ilk basamağını oluşturan Brezilyalı Milli oyuncu Eder'di. Bir Dünya Kupası sonrası Fener'e katılan oyuncu burada istediği performansı yakalayamasa da transferi, bir kilometre taşı olarak önem taşıyor.
Ardından 95 de Dalian Atkinson, Bayern'le UEFA kaldırmış bir Emile Kostadinov,96'da Fener'in efsane oyuncularından olacak olan Jay Jay Okocha(iki sezonda 30 gol kaydetti,kariyerini en iyi futbolunu kaydettiğini belirtti ancak Türkiye'den kupa kaldıramadan ayrıldı) ve bunları Moshoeu, Moldovan, Kennet Andersson, Ariel Ortega, Haim Revivo ve iki yılda iki şampiyonluğu Şükrü Şaraçoğlu'na getirecek ve başkan Aziz Yıldırım'la olan iyi ilişkilerinden dolayı 'Aziz Pierre' lakabını alacak olan Van Hooijdonk takip etti. Fransa'nın en büyük futbolcularından Anelka da, Sarı-Lacivertli takımda bekleneni veremese de, taraftarın gönlünü çalmayı başardığı için unutmamak gerekir.
Şimdi ise böyle bir transfer geçmişine sahip Fenerbahçe'nin son bombası Guiza. Sırp oyuncu Kezman ve Brezilyalı Deivid ile birlikte Sarı Kanarya'nın hücum gücündeki yeni ikonlarından biri olmaya hazırlanıyor.
24-07-2008, 14:49
sarıkanarya_41
Krallar önde gider 2-1 Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bir Süper Lig'in gol kralı Semih çaktı, bir La Liga gol kralı Daniel Güiza. Ve Aragones'in Fenerbahçe'si, ilk galibiyetini Shakhtar Donetsk önünde aldı.
24.7.2008
4’lünün önü Selçuk, sonra da 3-1-2 vardı. İlk devre etkili ama son vuruşsuz pozisyonlarla geçerken eminim her bulduğu şeyi eleştiren tipler Güiza için “Hoşgeldin Kezman 2” demişlerdir.
Müsamahasızlıklarıyla başbaşa kalsınlar da ben bir öteye gideyim. 46’da Semih’in golünün başlangıcı Güiza’dır. Uğur Boral’a bekletmeden veren ve ortalamasına fırsat veren Güiza’dır. Semih bu sezon her bahse varım ki, yükselecek performansının ilk golünü atmıştır. Zaten 57’de Semih’in şutu sekince “Killer”, özelliğini gösterdi ve kolay zannedilmesine rağmen zor olan vuruşla ağlara yuvarladı.
Carlos gördüğü yerden vuruyor. Şu hazırlık maçlarında geçen sezon vurmadığı kadar uzaktan vurdu ve sadece Ceske maçında direği nişanlayabilmişti. İlk 45’te de 3 denemesi oldu başarısız.
Fenerbahçe, bu sene başarılara imza atacaksa en büyük pay defansın olacaktır. Gün geçtikçe Gökhan, Edu, Lugano ve Carlos birbirlerine daha iyi bakış atıyorlar. Selçuk’a yine tam puan. 2-0’dan sonra Aragones yedekleri denedi. Ve kimse sırıtmadı. Ukraynalılar’ın golü ise boşluktandı.
Takımda kamptan beri kafama tek takılan, üstün performans göstermesine rağmen Colin Kazım. Bu çocuk şımarıklığıyla takım içinde de rahatsızlık yaratmakta ve eğer bu irite edici davranışlarını sürdürürse takıma büyük zarar verecek. Örneğin 34. dakikada korner çizgisinin ötesinde Oleksandır’ın bacağına basarak yaptığı hareket kesinlikle centilmenlik dışı. Bu tip cinlikleri bırakırsa Fenerbahçe’ye katkısı daha büyük olacaktır.
Son cümlemi yine o çocuktan bahsederek kurmak istiyorum. O çocuk ya biliyorsunuz işte. Altın çocuk Semih Şentürk. Bu sezon onu izlemek büyük zevk olacak. Cüneyt Karakaya Stat: FB Şükrü Saracoğlu Hakemler: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Aleks Taşçıoğlu Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan xxx (Dk. 72 Önder x), Lugano xx, Edu xx, Roberto Carlos xxx (Dk. 84 Ali ?), Kazım xx, Selçuk xxx, Alex xx (Dk. 80 Maldonado x), Uğur xx (Dk. 53 Gürhan xx), Semih xxx (Dk. 60 Burak xx), Güiza xxx (Dk. 80 Kezman x) Shakhtar Donetsk: Andriy x (Dk. 74 Bogdan x), Vladimir xx, Kucher Alexandr x, Oleksandır xx, Vycheslav x, Marius xx (Dk. 54 Artyon x), Villian xx, Igor x (Dk. 79 Aleksey x), Jaddson xx (Dk. 74 Mykola x), Brandao xx, Adriano x (Dk. 46 Gladkiy Aleksandır x) Goller: Dk. 46 Semih, Dk. 56 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 84 Brandao (Shakhtar Donetsk) Sarı Kartlar: Dk. 35 Kazım, Dk. 55 Güiza, Dk. 71 Alex (Fenerbahçe), Dk. 35 Oleksandır, Dk. 55 Kucher Alexandır, Dk. 75 Igor, Dk. 82 Vladimir (Shakhtar Donetsk)
Güzia ne yaptı
Topla buluşma: 23
Olumlu pas: 20
Top kaybı: 3
Top kapma: 4
Top kaptırma: -
Yapılan faul: 4
Yaptığı faul: -
Gol pozisyonu: 3
Gol: 1
Ofsayt: -
Oynama süresi: 80 Dk.
Kadıköy’de
ilk gece
Kanarya’nın yeni teknik direktörü Aragones, golcüsü Güiza ve Burak Yılmaz, ilk kez Şükrü Saracoğlu Stadı’nda maça çıktı. Gündüz 4 yıllık sözleşmeye imza atan Emre ise karşılaşmayı Tümer’le birlikte tribünden izledi. Güiza’ya büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, kendisini tribünlere çağırarak alkışladı. İspanyol yıldız, attığı golden sonra “okçu” hareketini yaparak, tribünleri selamladı.
-Fenerbahçe, 79 gün aradan sonra seyircisin önüne çıktı. Sarı-Lacivertliler, Saracoğlu’nda en son 4 Mayıs’ta Gençlerbirliği maçını oynamıştı.
-Sevilla maçında sakatlanan Roberto Carlos da tam 108 gün sonra Kadıköy’de taraftarın huzuruna çıktı. Brezilyalı oyuncu, son olarak 5 Nisan’daki Kayserispor maçında 53 dakika sahada kalmıştı.
- Teknik direktör Aragones, ilk 11’de Semih ile Güiza’ya şans verirken, Kezman’ı yedek soyundurdu. Bu arada İspanyol golcü, tek forvet olarak görev yaparken, Semih’in orta sahada oynaması dikkat çekti.
- MTK ile 30 Temmuz’da oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçı öncesi son sınav niteliği taşıyan Shaktar Donetsk maçına taraftarlar bir hayli ilgi gösterdi. Kale arkası tribünlerinde boşluklar dikkat çekmesine karşın, bir hazırlık maçı için oldukça iyi bir seyirci vardı.
24-07-2008, 14:50
sarıkanarya_41
O artık Fenerli Emre Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Emre Belözoğlu, dün attığı imzayla resmen Fenerbahçeli oldu. İmza töreninde duygusal anlar yaşandı...
24.7.2008
Onu bütün Türkiye, ‘Galatasaraylı Emre’ olarak tanıdı. Okan Buruk ile birlikte Galatasaray’dan ayrılıp Inter’e gidişi başlı başına bir olaydı. Bu transferden Cim Bom’un tek kuruş kazanamaması halen Sarı-Kırmızılı camiada öf***le hatırlanırken, Emre 4 yıllık Çizme macerasının ardından Ada’nın yolunu tuttu. Emre’yi hem Inter’de hem de Newcastle’da oynarken Fenerbahçe’ye getirmek için yoğun çaba harcayan Başkan Aziz Yıldırım, hedefine sonunda ulaştı. Dünkü imza töreninde gururla Emre’nin yanında oturan Yıldırım, Milli futbolcuya, “Hoşgeldin oğlum” dedi. Fenerium’a akın
Emre Belözoğlu’nun saat 13:00’te Şükrü Saracoğlu’nda imza atacağını duyan taraftarlar, stadın içindeki Fenerium mağazasına akın etti. İmza töreninin ardından FBTV’deki Gündem programına katılan yıldız oyuncu, buradan Maraton tribünündeki Fenerium mağazasına geçti. Yüzlerce kişi mağazaya akın ederken, kimsenin isteğini geri çevirmeyen Emre, taraftarların satın aldığı 5 numaralı formasını imzaladı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldız futbolcu, ilk gün gördüğü ilgiden memnun şekilde mağazadan ayrıldı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. UEFA’da manşet
UEFA’nın resmi internet sitesi, Emre Belözoğlu’nun imzasını, “Fenerbahçe, Emre’yi yanına aldı” başlığıyla duyurdu. Haberde, Newcastle United’dan ayrılan milli futbolcunun, Sarı-Lacivertli ekibe imza attığı belirtilerek, “Süper Lig’in sezon ikincisi Fenerbahçe, 27 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Milli formayı 57 kez giyen Belözoğlu, rakip takımların ağlarını 4 kez havalandırdı. Fenerbahçe ile haziran ayında anlaşan Emre, 21 günlük askerlik görevini tamamladıktan sonra bugün (dün) imzayı attı. Emre, Galatasaray’dan İnter için ayrıldıktan sonra Türkiye’de başka kulüpte oynamadı” denildi. UEFA’nın haberinde Emre’nin sözleri ve futbol kariyeri de yer aldı.
24-07-2008, 14:51
sarıkanarya_41
'Hoşgeldin oğlum'
'Sağol başkanım' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Başkan Aziz Yıldırım, 4 yıllık sözleşmeye imza atan Emre'yi, şimdiye kadar hiçbir futbolcuya sarfetmediği sözlerle karşıladı. En samimi teklifi Fenerbahçe'den aldığını söyleyen Emre, "Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. 24.7.2008
‘Allah utandırmasın’
Emre Belözoğlu, kendisini 4 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeyi törenle imzalarken, Aziz Yıldırım’ın baba şevkatiyle karşılaştı. Saracoğlu Stadı’nda genel sekreter Vedat Olcay’ın da yer aldığı törene 5 numaralı formasıyla katılan yıldız oyuncuyu, “Emre, hoşgeldin diyorum. Hayırlı olsun oğlum. Allah seni utandırmasın” diyerek yanaklarından öpen Başkan Yıldırım, “Fenerbahçe, Emre’ye kucak açmıştır. Tüm taraftarlarımızdan bu konuda destek olmalarını bizzat istiyorum” açıklamasını yaptı. ‘Ekibin bir parçası’
Emre'nin genç yaşta Türk futbolunu Avrupa’da başarıyla temsil ettiğinin altını çizen Yıldırım, “Geçmişteki başarılarını burada da tekrar edecektir. Kulübümüze gerekli her türlü katkıyı yapacaktır. Futbol ekip işidir. O da, bu eki içinde kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Milli takıma da katkı sağlayacaktır” dedi. Bu arada basına uyarıda bulunan Yıldırım, “Tüm kulüpler kurumsal yapı içerisine girdi. Sizler de basın olarak kurumsal yapı oluşturun” diye konuştu. 'Teşekkürler'
Fenerbahçe’ye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Emre Belözoğlu, uzun yıllar bu camiaya hizmet etmek istediğini dile getirdi. Kendisi için çok önemli bir süreç başladığını kaydeden milli futbolcu, şu açıklamalarda bulundu: “Her şeyden önce bana gösterdikleri ilgi nedeniyle Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ‘Ailemin baskısı vardı’
Avrupa’dan birçok takımdan teklif aldım ama bunların içinde en samimisi Fenerbahçe’den geldi. Fenerbahçe’yi seçmemin en doğru tercih olacağına inandım. Ailem ve sevdiklerime danıştım. Onlardan da onay aldım. Türkiye’ye dönmem konusunda ailemin büyük baskısı vardı. Ben de, hiç düşünmeden Fenerbahçe’yi tercih ettim. ‘Büyük ***if alacağım’
Şükrü Saracoğlu’nda oynarken ***if alacağımı ve izleyenlere ***if vereceğimi düşünüyorum. Samandıra’yı da gezdim. Avrupa’da oynamış biri olarak böyle bir tesis görmedim. Çok farklı duygular yaşıyorum. Avrupa’nın üstünde bir tesiste idman yapmak, büyük ***if olacak. Aragones hakkında İspanyol arkadaşlarımdan çok güzel şeyler duydum. Kendisinden çok şey öğreneceğiz. Geçen sezon Avrupa’ya iyi bir başlangıç yaptık. ‘Umarım beni severler’
Şimdi daha iyi olmak için uğraşacağız. Tüm kulvarlarda her kupaya adayız. Taraftarımıza layık olmak için uğraşacağım. Futbol hayatımı burada noktalamak, camiaya büyük hizmetler vermek istiyorum. Umarım beni seveceklerdir. Oynadığım her takıma kanımın son damlasına kadar hizmet ettim. Yine öyle olacak.” Can GEBETAŞ
24-07-2008, 14:51
sarıkanarya_41
Gelecek bahara Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Devler Ligi 2. ön elemesi için UEFA'ya liste verme süresi bu gece sona eriyor. 24.7.2008
Devler Ligi 2. ön elemesi için UEFA’ya liste verme süresi bu gece 01:00’de sona eriyor. Emre listeye eklenecek, yeni yabancı transfer ise ancak 3. ön elemeye yetiştirilecek. Eldekiler olacak
Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Macaristan’ın MTK takımıyla eşleşen Fenerbahçe, bu maçlarda oynatacağı futbolcuların listesini bu gece saat 01:00’e kadar UEFA’ya bildirmek zorunda. Resmi imzayı dün atan Emre Belözoğlu, büyük olasılıkla listeye dahil edilecek. Teknik direktör Aragones’in isteğiyle orta sahaya bir oyuncu daha almak isteyen yöneticiler, bugün bir sürpriz yapıp, birine imza attırmazsa, UEFA’ya bildirilecek listede eldeki oyuncular olacak. 7 Ağustos’a kadar
Dört koldan orta saha ve kaleci arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’nin, bu turu geçtiği taktirde, 3. ön eleme maçları için UEFA’ya bir liste verme hakkı daha bulunuyor. 12-13 ve 26-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak 3. ön eleme maçları için liste verme süresi 7 Ağustos saat 24:00’e (TSİ 8 Ağustos 01:00) kadar. Yeni transfer bu tarihe de yetişmez ve Kanarya, Devler Ligi’nde grup maçlarında oynama hakkını elde ederse, bu kez 1 Eylül’de mesai saati bitimine kadar liste verilebilecek.
24-07-2008, 14:52
sarıkanarya_41
Yine mi aynı fikstür! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
2008/09 sezonu fikstürü, Fenerbahçeli taraftarların tepkisine neden oldu. 24.7.2008
Takımlarının, son yıllarda şampiyonluk düğümünü çözecek derbileri 2. yarıda deplasmanda oynamasına kızan taraftarlar, dün de aynı şey olunca isyan etti. Önceden yazmışlardı
2008/09 sezonu fikstürü, Fenerbahçeli taraftarların tepkisine neden oldu. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
çekimden önce, “Fikstürü yine kuracak mısınız?” başlığı altında, “Heyecanla bekliyoruz. Ulusoy Federasyonu’nun geliştirdiği sistem yine devam ettirilecek mi? Fenerbahçemiz, şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle, yine ligin son haftalarında ve deplasmanda mı oynayacak? Bu adaletsizlik, yeni federasyon döneminde de devam edecek mi?” bir yazı yazan taraftarlar, tepkilerini sürdürdü. Yine Trabzonspor’la
Dün yayınlanan yazıda, “Fenerbahçemiz, alışılageldiği üzere şampiyonluk düğümünü çözecek ikinci yarıdaki derbileri, yine deplasmanda oynayacak. Fenerbahçemiz, 10. haftada Galatasaray’la, 13. haftada ise Beşiktaş’la kendi sahasında oynarken, 27 ve 30. haftalarda Ali Sami Yen ile İnönü deplasmanlarına gidecek. Ligin son haftasında ise yine geçen sene olduğu gibi Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağız” denilerek, fikstür çekiminden duyulan memnuniyetsizlik dile getirildi. ‘Avantaj olabilir’
Taraftarlar, fikstür çekimine tepki gösterirken, yönetici Ömer Temelli, sezonun ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile Şükrü Saracoğlu’nda oynamanın önemli olduğunu söyledi. Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen fikstür çekiminde Fenerbahçe’yi temsil eden Temelli, “İlk yarıdaki bu maçları kazanmamız halinde önemli bir adım atmış olacağız. Bunu iyi değerlendirirsek, çok büyük bir avantaj elde ederiz” açıklamasını yaptı.
24-07-2008, 14:52
sarıkanarya_41
Maldonado ve Kezman'a talip var Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yabancı kontenjanını boşaltmak için gönderilmeleri gündeme gelen Maldonado ve Kezman'a bazı takımların talip olduğu belirlendi.
24.7.2008
Yabancı kontenjanını boşaltmak için gönderilmeleri gündeme gelen Maldonado ve Kezman’a bazı takımların talip olduğu belirlendi. Gönderilecek ilk isim olan ve teknik direktör Aragones’in de kadrosunda düşünmediğini yüzüne söylediği Maldonado’yu Brezilya’nın Flemengo, Vasco de Gama ve Sao Paulo takımlarının istediği öğrenildi. Şilili oyuncuyu Brezilya Ligi’nde yıllarca oynadığı için iyi tanıyan bu kulüplerin, dönmesi halinde kendisini transfer etmeye hazır olduğu kaydedildi. Kezman’a da ülkesinden Partizan ve Rusya’dan Rubin Kazan’ın talip olduğu belirtildi. Ancak Fenerbahçe’den aldığı yüksek ücreti bu kulüplerin vermeye yanaşmaması büyük bir sorun oluşturuyor.
24-07-2008, 14:53
sarıkanarya_41
Marcos Senna, Riera ve kaleci Itandje! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Üç koldan transfer harekatına girişen Fenerbahçeli yöneticiler, bu oyunculardan ikisini bir an önce kadroya katabilmek için büyük uğraş veriyor. 24.7.2008
Menacer Figer’le sıkı pazarlık
Aurelio'nun ayrılması, kaleci Serdar’ın gönderilmesiyle boşluk yaşayan Fenerbahçe, bu açığı kapatabilmek için harekete geçti. Asbaşkan Mahmut Uslu’nun, Villarreal’in Brezilya asıllı İspanyol futbolcusu için menaceri Juan Figer’le sıkı bir pazarlığa girdiği ve transferin bitmek üzere olduğu iddia edildi. Gündemdeki bir başka İspanyol futbolcu ise Riera. Espanol forması giyen 26 yaşındaki sol kanat oyuncusunun 10 milyon Euro’luk bonservis ücretini düşürmek için kulübüyle görüşmeler sürüyor. Fransız kaleci Itandje hazır kıta
Teknik direktör Aragones’in tavsiye ettiği Riera, Espanol’ün 2007’de UEFA Kupası’nda finale yükselmesinde büyük rol oynamıştı. Bu arada Galatasaray’ın uzun süre transfer edebilmek için uğraş verdiği kaleci Itandje’ye yönelen Fenerbahçeli yöneticiler, bu konuda büyük mesafe katetti. Liverpool forması giyen Fransız kaleciyle her konuda anlaşmaya varan yöneticilerin derdi, bu oyuncunun 4 menacerinin bulunması. Itandje’nin gelmeye hazır olduğu ancak menacerlerle anlaşma sağlanamadığı belirtildi.
24-07-2008, 14:53
sarıkanarya_41
Başarı reçetesi! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aragones'ten futbolcularına: "Şu anda yoruluyorsunuz ama acı çekmeden başarı gelmez. Birbirinizi sevin, saygı duyun, disipline uyun." 24.7.2008
'Faydasını göreceksiniz’
Avusturya kampının ilk gününden bu yana çok yoğun bir tempoda çalıştırdığı futbolcularının adeta pestilini çıkaran teknik direktör Luis Aragones, başarı için bunun şart olduğunu söyledi. Önceki akşam yapılan antrenman sonrası oyuncularını yanına çağıran İspanyol hoca, “İyi biliyorum ki, ağır tempo nedeniyle şu anda ağrı hissediyor, yoruluyor, acı çekiyorsunuz. Ama bunun faydasını ilerleyen haftalarda göreceksiniz” dedi. ‘Sadece çalışmak yetmez’
Başarı için çok çalışmak gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, “Acı çekmeden başarı gelmez. Mesleğinizin gereklerini yerine getirmek zorundasınız. Hepinizden özveri istiyorum. Bunun karşılığını lig maçları başlayınca alacağınızdan emin olun. Sadece çalışmak yetmez. Birbirinizi sevin, saygı duyun. Disiplinden de uzaklaşmayın. Bizden beklenen başarıyı yakalamak için elele vermemiz gerek” diye konuştu.
25-07-2008, 14:17
sarıkanarya_41
25.07.2008 cuma
Artık 3 kişiler Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Geçen sezon uyum içinde oynayan Alex-Semih ikilisine Güiza da eklendi. İspanyol yıldız, "Beraber çok gol atarız" dedi, Semih, “Birbirimizi tamamlıyoruz” mesajı verdi.
25.7.2008
Çok çabuk alıştı
Yeni sezon öncesinde Fenerbahçe’nin nasıl bir hücum kurgusuyla mücadele edeceği en çok konuşulan konuların başında geliyordu. Ancak ortaya çıkan görüntü, bilinmezliğe ışık tuttu. Geçen sezon uyumu yakalayan ve maçların kaderini birlikte değiştiren Alex de Souza&Semih ikilisine şimdi de Güiza eklendi. İspanyol futbolcu, hem saha dışındaki hem de içindeki uyum sürecini atlattı, yıllardır Fenerbahçe’de oynuyormuş gibi bir görüntü sergilemeye başladı.
Kezman’ın işi zor
BU durum Aragones’in işini kolaylaştıran bir gelişme olarak yorumlanırken, hücum hattını Alex-Semih ve Güiza’nın oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Shakhtar maçının kahramanları Semih ve Güiza, resmi siteye iddialı açıklamalar yaptılar. İspanyol oyuncu, “Semihle çok gol atarız” derken, geçen yılın gol kralı Semih, “Birbirimizi tamamlıyoruz” diye konuştu. Hücum hattının geçen yılki vazgeçilmezi Kezman ise şimdilik yedek kulübesinde oturacak gibi görünüyor.
KEZMAN İÇİN KADER GÖRÜŞMESİ
Kadroda tutulup tutulmayacağı tartışma konusu olan Kezman, menacerlerini devreye soktu... Gelişmelerden ve gündemdeki söylentilerden son derece rahatsız olan Sırp futbolcunun menacerlerinin bugün İstanbul’a gelerek Fenerbahçeli yöneticilerle masaya oturacağı öğrenildi. Yapılacak olan bu kritik toplantının ardından Kezman’ın Fenerbahçe’deki kaderinin büyük ölçüde şekillenmesi bekleniyor.
25-07-2008, 14:17
sarıkanarya_41
Appiah'tan mesaj var Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Uzun süredir sakat olan ve takımdan ayrı kalan Stephan Appiah, kişisel sitesi, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
aracılığı ile mesajlar yolladı. 25.7.2008
Uzun süredir sakat olan ve takımdan ayrı kalan Stephan Appiah, kişisel sitesi, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
aracılığı ile mesajlar yolladı. Tedavi süresince kendisine ilgi gösterenlere teşekkür eden Ganalı oyuncu, “Taraftarlar ve arkadaşlarım beni hala önemsiyor. Bu da benim iyileşme sürecime olumlu yansıyor” dedi.
25-07-2008, 14:20
sarıkanarya_41
'Bu hali bile güzeldi' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sarı-Lacivertliler´in yeni yıldızı Güiza, ilk kez çıktığı Şükrü Saracoğlu Stadı´ndan çok etkilendiğini söyledi. 25.7.2008
Sarı-Lacivertliler’in yeni yıldızı Güiza, ilk kez çıktığı Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan çok etkilendiğini söyledi. “Bana, ‘Hazırlık maçı olduğu için tribünlerde boşluklar vardı, ilerde stat tamamen dolacak’ dediler. Ama bana göre dünkü haliyle bile atmosfer güzeldi” ifadesini kullanan İspanyol golcü, “Tribünlerin tamamen dolacağı anlarda neler hissedeceğimi çok merak ediyorum. O durum müthiş itici bir güç olur” değerlendirmesini yaptı. Shakhtar galibiyetinin mimarları, Fenerbahçe’nin resmi internet sitesi için poz verdi.
25-07-2008, 14:20
sarıkanarya_41
Kaleci almayacağız Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu açıklama dün resmi siteden yapıldı.?Fener´de Volkan Demirel sakatlanır ya da cezalı duruma düşerse yedekleri Volkan Babacan ve PAF´tan Mert... 25.7.2008
Serdar da gitmişti
Fenerbahçe'de Yönetim, kaleci konusuna da son noktayı yaptığı resmi açıklamayla koydu... Yerli ve yabancı oyuncu arayışlarının bulunmadığını dile getiren Sarı-Lacivertliler’in kurmayları, “Hiçbir kaleciyle görüşmedik. Herhangi bir kaleci transfer etmeyi de düşünmüyoruz. Takımımız mevcut file bekçileriyle yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı. Bu durum, Fenerbahçe’de gözleri oldukça zorlu geçmesi beklenen 2008-2009 sezonu öncesinde Volkan Demirel ve birlikte rekabet halinde olacağı oyunculara çevirdi.
Resmi maçı yok
Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 25 maçta forma giyen ve Avrupa arenasında da son derece başarılı karşılaşmalar çıkaran Volkan Demirel’in alternatifleri Serdar Kulbilge’nin de gitmesiyle ikiye düştü. Olası bir sakatlık veya ceza durumunda Volkan Demirel’in yerine ya geçen sezon sadece 2 Türkiye Kupası maçında (Antep ve Alanya) şans bulan Volkan Babacan ya da PAF takımdan A takıma yükselen Mert Günok sahaya çıkacak. 20 yaşındaki Mert takımın en deneyimsiz isimlerinden ve henüz resmi maçlarda Fenerbahçe forması giymedi.
Volkan DEMİREL
LİG 25 maç
KUPA 5 maç
A.KUPASI 8 maç
Volkan BABACAN
LİG Yok
KUPA 2 maç
A.KUPASI Yok
Mert GÜNOK
LİG Yok
KUPA Yok
A.KUPASI Yok
25-07-2008, 14:21
sarıkanarya_41
Fenerbahçe günlüğü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
MTK maçının hazırlıklarına basına kapalı çalışmalarla devam edildi. 25.7.2008
İdmanda Emre şov
MTK maçının hazırlıklarına basına kapalı çalışmalarla devam edildi. Artık karşılaşma taktiği üzerinde duran Kanarya’nın teknik patronu Aragones’in, ideal 11 oluşturmak için çaba sarfettiği dile getirilirken, yeni transfer Emre Belözoğlu’nun performansının büyük beğeni topladığı öğrenildi. İspanyol hocanın, kadrosunu birkaç antrenman sonra netleştireceği vurgulandı.
Forma tanıtımı bugün statta
Fenerbahçe’nin yeni formalarının tanıtımı bugün yapılıyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilecek olan organizasyonun saat 21.00’de başlayacağı dile getirildi. Yeni sezonda da en önemli gelir kaynaklarından biri olması planlanan formaların tanıtımına yöneticilerin ve futbolcuların tam kadro olarak katılması bekleniyor.
İspanya’da gündem yine Mehmet Aurelio
İspanyol basınının gündeminde yine Mehmet Aurelio vardı, ancak bu kez farklı bir şekilde... Real Betis’in Atletico Sanluqueno’yu 3-0 yendiği maçta yeni transfer Mehmet Aurelio’nun yer almamasına ve tribünde oturmasına değinen gazeteler, Fenerbahçe’nin eski oyuncusunun sadece tam olarak hazır görülmediği için riske edilmediğini ileri sürdü.
Olay eş saklanıyor mu?
Ülkesi İspanya’da Güiza kadar popüler olan eşi Nuria Bermudez’in Türkiye’de özel hayatına çok daha dikkat etmeye çalıştığı öğrenildi. Eşinin yeni takımıyla İstanbul’da oynadığı ilk maçta tribünde olan Bermudez’in gazetecilere görüntü vermemek için özel ve kapalı bir alanda müsabakayı takip ettiği ileri sürüldü.
25-07-2008, 14:22
sarıkanarya_41
Marca: Senna Fener'e 'hayır' dedi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
İspanya´nın önde gelen gazetelerinden Marca, Fenerbahçe´nin transfer listesinde olan Marcos Senna ile ilgili bir iddiaya yer verdi. 25.7.2008
İspanya’nın önde gelen gazetelerinden Marca, Fenerbahçe’nin transfer listesinde olan Marcos Senna ile ilgili bir iddiaya yer verdi. Gazete, Sarı-Lacivertliler’in deneyimli oyuncuya 3.5 milyon Euro önerdiğini, ancak bu teklifin geri çevrildiğini yazdı. Brezilya televizyonuna yaptığı bir açıklamada, “İspanya ile Dünya Kupası’nı oynamak istiyorum ve Villarreal ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı umuyorum. Bu benim kariyerimdeki en büyük rüyam. İspanya’da 6 yılımı doldurdum ve Villarreal’de olmaktan yana da büyük zevk alıyorum” diyen Senna’nın başka bir öneriye de sıcak bakmayacağına vurgu yapıldı. Bu arada Villarreal’in kaptanı, Fenerbahçe’nin teknik direktöre Luis Aragones için de şunları söyledi: “Luis büyük bir adam ve Brezilya futbolunun bir hayranı. İspanya aynı gelenekten gelmese de bizden Brezilya gibi oynamamızı istiyordu.”
25-07-2008, 14:22
sarıkanarya_41
Fener yıldız sever! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
FIFA, Fenerbahçe´nin transfer politikasını masaya yatırdı.
25.7.2008
FIFA, Fenerbahçe´nin transfer politikasını masaya yatırdı ve "80´lerin başından bu yana yıldızlarla ilgileniyorlar" yorumunu yaptı.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, resmi internet sitesinde Fenerbahçe ile ilgili geniş bir araştırma yayınladı. Sarı-Lacivertli kulübün uzun yıllardır yıldız oyuncu transferine ağırlık verdiğine dikkat çeken site, bu rüzgarın ilk olarak 1980’lerde başladığına değindi. Kostadinov, Kennet Andersson, Ortega, Hooijdonk ve Anelka gibi futbolcuların Fenerbahçe’de diren izler bıraktığına dikkat çeken FIFA araştırması, “Son nokta ise Güiza oldu” yorumunu yaptı. Bu arada UEFA görevlilerinin dün tesislere gelerek Arangones ve Roberto Carlos’la hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe üzerine bir söyleşi yaptı.
25-07-2008, 14:23
sarıkanarya_41
'Aragones'e güveniyorum' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sakatlıklar ve takımdan ayrılışlar gerekçesiyle gelecek sezon forma bulma şansı daha da artan Selçuk Şahin, teknik direktör Aragones´e övgü yağdırdı. 25.7.2008
Sakatlıklar ve takımdan ayrılışlar gerekçesiyle gelecek sezon forma bulma şansı daha da artan Selçuk Şahin, teknik direktör Aragones’e övgü yağdırdı. Takım olarak yeni bir sayfa açıldığına ve yeni bir sisteme geçtiklerine değinen deneyimli oyuncu, “Şu an takımda kimsenin yeri garanti değil, Ancak Aragones’in adaletine güveniyorum ve mutlaka hak edenlerin oynayacağını biliyorum” dedi. Bu arada yeni transfer Emre’den de bahseden Selçuk, “Marco gitti ama Emre geldi. O da çok kaliteli bir oyuncu. Onun yapabilecekleri de unutulmasın.?Emre’ye taraftarların büyük destek vermesi lazım” ifadesini kullandı.
26-07-2008, 15:30
sarıkanarya_41
26.07.2008
Fenerbahçe Daprhanesi! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe'de yapılan Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında Denetleme Kurulu, 30 Temmuz 2008 tarihi itibariyle kulübün gelirlerinin, giderlerinden 5 milyon 820 bin YTL fazla olduğunu açıkladı.
26.7.2008
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Günay, Yüksek Divan Kurulu’nun, kulübün mali durumuyla ilgili 1 yıllık araştırmasının sonuçlarını okudu. 2007 yılının Haziran ayı sonu itibarıyla 120 milyon 720 bin YTL olan kulübe ait duran varlıkların bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla 138 milyon 780 bin YTL’ye yükseldiğini, artışın 18 milyon 150 bin YTL olduğunu bildiren Günay, aynı dönemde kulüp gelirlerinin 45 milyon 550 bin YTL artışla, 78 milyon 290 bin YTL’den, 123 bin 840 bin YTL’ye çıktığını kaydetti.
Gelir-gider farkının 2007’de aynı dönemde eksi 4 milyon 870 bin YTL, 2008’de ise artıya geçerek 5 milyon 820 bin YTL olduğunu bildiren Yüksel Günay, 95 milyon 760 bin dolar olan borçların, bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla 11 milyon 70 bin dolar azalarak, 84 milyon 690 bin dolara gerilediğini ifade etti.
Günay, yönetim kurulunun bu bir yıllık süreçte üstün gayret ve özveri gösterdiğini ifade ederek, tüm komite ve kurullara çalışmalarından dolayı teşekkür etti. DENETLEME KURULU RAPORU
Denetleme Kurulu raporunda kulübün 30.06.2008 tarihi itibarıyla 123 milyon 839 bin 870 YTL gelir elde ettiği, giderlerin de 118 milyon 16 bin 16 YTL olduğu belirtildi. Kurul, 2008-2009 sezonu için satılan 27 bin 63 kombine biletten 41 milyon 410 bin 69 YTL, loca satışlarından 6 milyon 395 bin YTL ve taraftar karttan 2 milyon 730 bin 330 YTL gelir elde edildiğini açıkladı. HASAN DOĞAN UNUTULMADI
Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuyan Genel Sekreter Vedat Olcay, sözlerine vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ı anarak başladı. Spor camiası ve Doğan’ın kederli ailesine başsağlığı dileyen Olcay, daha sonra şubelerdeki faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Amatör şubelerde elde edilen şampiyonluklar, kupalar ve madalyalarla ilgili Yüksek Divan Kurulu üyelerini bilgilendiren Olcay, Pekin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları’na katılacak milli takım kafilesinde 17 Fenerbahçeli sporcunun bulunacak olmasının kendileri için büyük bir gurur olduğunu kaydetti. YILDIRIM, YÜZÜCÜLERE AKREDİTASYON KARTLARINI VERDİ
8-24 Ağustos tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de yapılacak 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılacak Fenerbahçeli yüzücüler, Yüksek Divan Kurulu üyelerine tanıtıldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay, antrenörleriyle birlikte 7 milli yüzücüye olimpiyat akreditasyon kartlarını verdi. Kulüp Yüzme Şubesi Kaptanı Emin Gökalp Baş ile toplantı salonuna gelen sporcular Serkan Atasay, Demir Atasoy, Deniz Nazar, Kaan Tayla, Gülşah Gönenç, Buse Günaydın, İris Rosenberger ve antrenör Levent Camuşcuoğlu üyelerden alkış aldı. KALECİ SİTEMİ
Yüksek Divan Kurulu üyelerinin görüş ve temennileri bölümünde konuşan Ziya Bayatlı, kulübün kaleci transferi yapmama kararını eleştirdi. Sarı-lacivertli ekibin zorlu 3 kulvarda mücadele edeceğini hatırlatan Bayatlı, "Kaleci konusunda başkan ve yönetim kurulunun acilen tedbir alması gerekiyor. Yoksa bir sakatlık durumunda sıkıntılı bir dönem yaşayabiliriz" dedi. Konuşmacılardan Ali Vatan da konuşmasının bir bölümünde forma fiyatlarının yüksekliğini dile getirip, maliyetin 9 katı karla satıldığı iddiası üzerine kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile kısa süreli tartışmaya girdi.
26-07-2008, 15:31
sarıkanarya_41
Fener'e durmak yok! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe, MTK Budapeşte takımıyla oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçının hazırlıklarını, sabah yaptığı antrenmanla sürdürürken çalışmada Aragones rüzgarı esti.
26.7.2008
Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmana ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan sarı-lacivertliler, daha sonra dörderli gruplar halinde kademeli koşu ve hemen ardından iki grup halinde orta sahada kontrollü pasa yönelik bir çalışma yaptı. Esneme hareketleriyle biten idmanın ardından teknik direktör Aragones’in, "Bugün çok iyi çalıştınız ama akşam daha fazlasını yapacaksınız" dediği bildirildi.
Sarı-lacivertli futbolcular antrenmanda oldukça yorulurken, koşu ve ısınma çalışması sırasında Aragones’in de takımla birlikte koştuğu gözlendi. Sakatlığı süren Tümer takımdan ayrı bir idman yaparken, Deivid ve Vederson ise salonda çalıştı. Fenerbahçe, bu akşam yapacağı antrenmanla MTK Budapeşte maçının hazırlıklarını sürdürecek.
26-07-2008, 15:32
sarıkanarya_41
Biz ne dersek o Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe yeni sezonda giyeceği formaları dün akşam düzenlediği geceyle tanıttı, okurlarımız bir kez daha ayrıcalıklı olmanın ***fini yaşadı. Çünkü yeni sezonda giyilecek 4 forma, 23 Temmuz´da FANATİK sayfalarındaydı.
26.7.2008
3 yeni tasarım var
Fenerbahçe 2008-09 sezonunda taraftarlarının karşısına çıkacağı formaları dün düzenlediği törenle kamuoyuna sunarken, spor basınının lideri FANATİK’in farkı bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü dün Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 tribünü içindeki fuaye alanında düzenlenen törende tanıtımı yapılan 4 yeni forma, 23 Temmuz günü FANATİK sayfalarındaydı! 4 yeni formayı, futbolcular ve mankenler birlikte tanıttı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Başkan da katıldı
Tanıtımda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri de yeralırken, Fenerium’un sonbahar-yaz kreasyonundaki ürünler de taraftarın beğenisine sunuldu. Yoğun katılımın yaşandığı gecede yapılan çeşitli gösterilen ve aktiviteler de, gecede bulunanlara neşeli dakikalar yaşattı. Stadyumun yanındaki bir binaya lazer ile ‘Şampiyon Fenerbahçe’ yazılması da, katılanlardan büyük alkış aldı.
Can GEBETAŞ
26-07-2008, 15:32
sarıkanarya_41
Alonso+Fred Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe´deki transfer harekâtı tüm hızıyla devam ediyor. Senna ‘hayır´ dedi, ama bir başka süper İspanyol´un işi bitmek üzere. Ön libero dışında Kezman´ın gitmesi halinde forvete de takviye gündemde. 26.7.2008
Fenerbahçe’deki transfer harekâtı tüm hızıyla devam ediyor. Senna ‘hayır’ dedi, ama bir başka süper İspanyol’un işi bitmek üzere. Ön libero dışında Kezman’ın gitmesi halinde forvete de takviye gündemde. Hem de ne takviye... Ufuktaki isim bir dünya yıldızı...
Ada’da müthiş pazarlık
Aurelio’nun takımdan ayrılmasının ardından ön libero mevkiine takviye yapmak için yoğun bir tempoda çalışan Sarı-Lacivertliler’in mutlu sona ulaşması artık sadece an meselesi. EURO 2008’in yıldızı Marcos Senna’dan olumsuz yanıt alan yönetimin, Xabi Alonso transferini bitirmek üzere olduğu vurgulandı. Alonso için 13 milyon Euro bonservis bedeli talep eden Liverpool ile yapılan görüşmelerin ardından fiyatın 11 milyon Euro’ya kadar indirildiği belirtilirken, İspanyol futbolcuyu ikna çabalarının ise sürdüğü ifade edildi.
İngilizler de yazıyor
İngiliz basınında da Alonso ile ilgili haberler geniş yer buluyor. Daily Express’te Arsenal, Atletico Madrid ve Fenerbahçe’nin Alonso’yu transfer etmek istediği belirtilirken, yıldız futbolcunun artık Liverpool’da devam etme ihtimalinin zayıf olduğu yazıldı. Sarı-Lacivertli yönetimin Alonso’nun ‘hayır’ deme ihtimaline karşılık bir başka İspanyol Albelda’yı hazır tuttuğu da ileri sürülüyor. Liverpool Kulübü’nün, Aston Villa’dan Barry ve Tottenham’dan Keane’i transfer etmek için Alonso’yu gözden çıkardığı vurgulandı.
Eto’o Lyon’a, Fred...
Liverpool’un Alonso’dan gelecek parayı, bu iki oyuncunun transferinde kullanacağı ifade edildi. Diğer yandan Fransa’nın ünlü futbol sitesi football365.fr’de çıkan habere göre Fenerbahçe, Lyon’un Brezilyalı forveti Fred’le de yakından ilgileniyor. Mateja Kezman’a kulüp arayan Sarı-Lacivertliler’in Kezman’ın yerine 24 yaşındaki forveti Türkiye’ye getirmeyi planladığı belirtildi. Fransız Kulübü’yle kontratının 2009’da sona ermesinin yanı sıra Lyon’un, Barcelonalı Samuel Eto’o ile resmi olarak ilgilenmesi de transferin gerçekleşme olasılığını artırıyor.
26-07-2008, 15:33
sarıkanarya_41
'Yol uzun, durmak yok' Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aragones´ten futbolcularına övgü ve uyarı.
26.7.2008
Aragones´ten futbolcularına övgü ve uyarı: "Giderek, istediğim oyun tarzına yaklaşıyoruz. Hedefler büyük, yolumuz uzun. Bunun için durmaksızın çalışmalıyız"
Gidişattan memnun
Teknik direktör Aragones, takımının gidişatından memnun. İspanyol hoca, bunu çarşamba günü oynanan Shahktar Donetsk maçı sonrası futbolcularıyla yaptığı toplantıda açık açık dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, “Giderek istediğim oyun tarzına yaklaşıyoruz. Tam olarak olmasa da, sistem işlemeye başladı. İstediklerimi tam olarak sahaya yansıtırsanız, daha fazla pozisyona gireriz. Hepinize teşekkür ediyorum” derken, bazı uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.
‘Maraton başlıyor’
Hedeflerin büyük, yollarının uzun olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Durmak yok. Alacağımız kupalar var. Bunun için sürekli çalışmamız gerekiyor. Öncelikli hedefimiz MTK. Bu maçla birlikte uzun maraton başlıyor. Prova dönemi bitti. Artık herkes gerçek kimliğiyle sahada olacak. Dediklerim uygulanırsa başarı gelir” diye konuştu. Bu arada Sarı-Lacivertliler, dünü pas çalışmasıyla geçirdi. Kaleciler ise top kapma çalışmasının ardından ayrı çalıştı.
Can GEBETAŞ
26-07-2008, 15:33
sarıkanarya_41
Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde 6 Ağustos´ta MTK ile Fenerbahçe arasında oynanacak rövanş maçını İngiltere Federasyonu´ndan Mark Clattenburg yönetecek.
26.7.2008
Rövanş maçına İngiliz hakem
Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde 6 Ağustos’ta MTK ile Fenerbahçe arasında oynanacak rövanş maçını İngiltere Federasyonu’ndan Mark Clattenburg yönetecek. UEFA’dan yapılan açıklamada, Clattenburg’un yardımcılıklarını aynı ülkeden David Richardson ile Ian Gosling yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Andre Marriner.
MTK’ya kötü sürpriz: 3-1
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2’nci ön elemedeki rakibi MTK Budapeşte, dün Macaristan Sopron Ligi’ndeki ilk maçında deplasmanda geçen yılın 6’ncısı olan Kaposvar’a 3-1 mağlup oldu. Ev sahibi 26. dakikada Zahorecz’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Yine Zahorecz, 30’da penaltıdan ikinci golü atmayı başardı: 2-0. MTK karşısında ataklarını artıran Kaposvar, 36’da da Bojan’la farkı üçe çıkardı: 3-0. Fenerbahçe’nin 30 Temmuz’daki rakibi, tek sayısını 86’da Bori’yle buldu: 3-1. Son lig ve Süper Kupa Şampiyonu MTK’nın teknik direktörü Garami ise yenilgiden dolayı üzgün olduklarını söyledi.
Saracoğlu’nun yabancı konukları
İstanbul Lions Gençlerarası değişim programının davetlisi olarak Türkiye’de bulunan 18 ülkeden 36 genç, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı ziyaret etti. Yabancı gençler sırasıyla stat, müze ve Fenerium’u gezerken, Lions Gençlerarası Değişim Başkanı Erel Karamanoğlu, gençlerin Fenerbahçe’yi ziyaretinden çok memnun kaldıklarını, bu sayede kulübü daha yakından tanıma olanağı bulduklarını kaydetti.
Yüzmede birinci dönem sona erdi
Yaz yüzme okulunun birinci dönemi sona ererken, minik sporcular düzenlenen törende tüm hünerlerini ortaya döktü. 5 hafta süren program boyunca yüzme, resim, müzik ve dans eğitimi gören sporcular, olimpik yüzme havuzunun tribünlerini dolduran anne ve babalarına güzel bir gösteri sundu. Sporcular sırasıyla dans, müzik ve yüzme gösterisi yaptı. 2. dönem yaz okulu, pazartesi günü başlayacak ve yine 5 hafta sürecek.
Bahadır Türkay görevden alındı
Kuruluşunda yer aldığı Fenerium’da daha sonra genel müdürlüğe getirilen ve yıllardır bu görevi sürdüren Bahadır Türkay’ın işine yönetim tarafından son verildi. Türkay’ın yanı sıra mağaza sorumlusu Koray Tekay ile 2 bayan personelin de gönderildiği öğrenildi. Bahadır Türkay’ın yerine genel koordinatör olarak atanan Bülent Atuk’un, 2 ay içerisinde Fenerium’a yeni bir genel müdür atayacağı belirtildi.
Divan Kurulu toplanıyor
Yüksek Divan Kurulu’nun 3 ayda bir gerçekleştirdiği olağan toplantı, bugün gerçekleştirilecek. Saat 10:30’da Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak toplantıda Başkan Aziz Yıldırım’ın yapılan çalışmalar ve transferlerle ilgili üyelere bilgi vermesi bekleniyor.
Dişli’nin acı günü
Eski yöneticilerden, Yüksek Divan Kurulu üyesi Davut Dişli’nin amcasının eşi Servet Dişli vefat etti. Dişli’nin naaşı, Adapazarı Geyve Camii’nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Merhume’ye Tanrı’dan rahmet, Dişli ailesine başsağlığı dileriz.
26-07-2008, 15:34
sarıkanarya_41
Aragones disiplinli, Zico sakin Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Eski ve yeni hocalarını değerlendiren Edu, "Aragones, Zico´ya göre daha disiplinli. Brezilyalı hoca da disiplinli ama daha sakindi" dedi.
26.7.2008
‘Daha büyük başarı’Kanarya'nın başarılı savunma oyuncusu Edu Dracena’dan Aragones-Zico kıyaslaması. Globeesporte.com’a konuşan Brezilyalı oyuncu, yeni hocalarıyla bu sezon daha büyük başarılar beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Aragones, Zico’ya göre daha disiplinli. Bunu da idmanlarda gösteriyor. Evet, Zico da disiplinliydi, ama daha sakindi. Yeni hocanın adaptasyonu biraz zaman alır. Zico bizi iyi tanıyordu. Aragones’in yanı sıra bazı oyuncular da Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez mücadele edecek.”
‘Yerimizi almalıyız’
“Hocamız, Zico’nun geçen sezonki kadrosunun temelini oluşturan oyuncuları takımda tuttu. Ayrıca Güiza ve Emre gibi kaliteli futbolcuları kadromuza kattık. Başkanımız Aziz Yıldırım, transfer döneminin bitimine kadar yeni isimleri takıma kazandırmaya çalışıyor. Zico, Aurelio gitti, Deivid sakat. MTK’nın bize göre zayıf olması, bizi hem rahatlatıyor hem de maçı daha tehlikeli bir hale getiriyor. Chelsea ya da Sevilla’ya karşı oynadığımız gibi oynamalı ve Devler Ligi’ndeki yerimizi almalıyız.”
26-07-2008, 15:34
sarıkanarya_41
Yıldırım'ın tesis hamlesi bitmiyor Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aziz Yıldırım´ın son hedefi Düzce´de sosyal tesis inşa etmek. 26.7.2008
Fenerbahçe´yi tesis zengini yapmaya kararlı olan Aziz Yıldırım´ın son hedefi Düzce´de sosyal tesis inşa etmek. Başkan bu amaçla Kaynaşlı´da incelemede bulundu.
Valiyi ziyaret etti
Samandıra, Şükrü Saracoğlu, Faruk Ilgaz’ı Fenerbahçeliler’in hizmetine sunan, kulüp adına mükemmel villalar yaptıran, Ankara ve Gebze başta olmak üzere birçok yerde arsa satın alan Başkan Aziz Yıldırım’ın tesis hamlesi dur durak bilmiyor. Bu konudaki çalışmaları bizzat yürüten Yıldırım’ın dünkü durağı Düzce’ydi. Asbaşkan Mithat Yenigün ve Düzce Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selahattin Kudu’yla birlikte Vali Bülent Kılınç’a ziyarette bulundu.
Birlikte gezdiler
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen kabulde, Düzce Valisi Kılınç’ın, Aziz Yıldırım’a valiliğin ambleminin bulunduğu bir tabak hediye ettiği belirlendi. Başkan Yıldırım ve arkadaşları daha sonra Vali Bülent Kılınç’la birlikte, Kaynaşlı İlçesi’ne bağlı Bıçkıyanı Köyü’ne giderek, ilçenin 10 kilometre güneyindeki Topuk Yaylası Göleti’nde incelemelerde bulundu. Fenerbahçe’nin bu alana sosyal tesis ve kamp yeri yapmayı planladığı belirtildi.
27-07-2008, 16:06
sarıkanarya_41
27.08.2008
Emre forma bekliyor Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Belözoğlu, Aragones'in görev vermesi halinde, Çarşamba günü oynanacak MTK maçında oynayabilecek durumda olduğunu söyledi.
27.7.2008
Fenerbahçe’nin yeni transferi Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli ekibe transferi nedeniyle Galatasaray taraftarından tepki almadığını ifade etti.
Samandıra’daki tesislerde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan futbolculardan Emre Belözoğlu, Galatasaray’dan ayrılıp futbol yaşantısını yurt dışında sürdürmeye başladıktan 8 yıl sonra İstanbul’da ve Fenerbahçe camiasında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Galatasaray taraftarından tepki görüp görmediği konusundaki soruya Emre, "Hiç kimseden tepki almadım. Her gün aynı yaşam yerlerimde bulunuyorum. Ayrıca ben Fenerbahçe’ye, Newcastle United’dan geldim, Galatasaray’dan değil. Herkesin bu kararıma saygı göstermesini istiyorum. Türkiye artık bu konuları çoktan aştı. Hepimiz profesyonel oyuncularız ve bağlı bulunduğumuz takımlara hizmet etmek durumundayız" diye konuştu.
Emre 21 gün süren askerlik görevinde evci izinlerinde Fenerbahçe Kulübü’nün kendisi için gönderdiği antrenör nezaretinde çalışmalar yaptığını ve sakatlığının geçtiğini kaydetti. Çok fazla konuşmayı sevmediğini, futbolcuların konuşmalarını sahada oynayarak göstermeleri gerektiğini belirten Emre, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dedi.
MTK Budapeşte ile yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçına kadar hazır olup olmayacağı sorulan Emre, "Deplasmandaki maça değil, çarşamba günü oynayacağımız maç için bile kendimi hazır hissediyorum. Her şeye rağmen çarşamba günü oynanacak maçta bana görev verecek kişi hocamızdır. Eğer fırsat verirse çıkar oynarım. Bu tamamen kendi takdiridir" dedi. SELÇUK: "İKİ YIL SONRA ALIŞIK OLMADIĞIMIZ BİR TEMPOYLA ÇALIŞIYORUZ"
Futbolculardan Selçuk Şahin, "2 yıl sonra alışık olmadığımız bir tempoyla çalışıyoruz" dedi. Son hazırlık maçında Shakhtar Donetsk karşısında fizik gücü ve mücadele olarak üstünlüklerini gösterdiklerini kaydeden Selçuk, takımdan ayrılan Aurelio’nun yerini dolduracak oyunculara sahip olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Şu an takımda 25 tane birbirinden kaliteli oyuncu var. Aurelio iyi oyuncuydu, artık gitti ama yerini dolduracak mutlaka birileri olacaktır. İki sezondur alışık olmadığımız bir tempo ile yeni sezonda ve yeni hocayla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve her geçen gün biraz daha hazır hale geliyoruz. Öncelikli hedefimiz MTK Budapeşte maçında avantajlı bir skorla sahadan ayrılmak, bunu yapacak gücümüzün olduğunu düşünüyorum." GÜRHAN: "KENDİMİ BİRAZ OLSUN GÖSTERME FIRSATI BULDUM"
Gürhan Gürsoy ise teknik direktör Luis Aragones yönetiminde maçlarda daha çok şans bulduğunu ifade etti. Gürhan, şunları kaydetti: "Yeni hocamızla daha çok şans buluyorum ve kendimi biraz olsun gösterme fırsatı buldum. Yoğun çalışıyoruz. Emre ağabeyi her genç oyuncu gibi ben de örnek alıyorum. Yeni transferlerimiz takıma çabuk adapte oldu. Bundan sonra önemli olan Fenerbahçe’nin tüm kupalara talip olmasıdır. Bu sezon Emre, Güiza gibi oyuncuların Fenerbahçe’de olması da benim için büyük bir şans. Hocam da zaman zaman bana fırsat veriyor. Bunları değerlendirdiğim müddetçe daha iyi olacağıma inanıyorum. Hazırlık maçlarında 2 asist yaptım, bu bana mutluluk verdi."
27-07-2008, 16:06
sarıkanarya_41
Devlerle dans! Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Avrupa´nın dev ekipleri İnter ile Juventus´un transfer listesinde bulunan Xabi Alonso için Fenerbahçe çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor 27.7.2008
16 milyon Pound
Mehmet Aurelio’nun boşluğunu kapatmak için uzun süredir Avrupa’da arayışta olan Fenerbahçeli yöneticiler, teknik direktör Aragones’in görüşü doğrultusunda Liverpool’lu Xabi Alonso veya Valencia’lı Albeda’nın işini bitirmek için uğraş verirken, bir engelle karşılaştı. İngiliz ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Alonso için iki ünlü İtalyan ekibi Juventus ile İnter’in de devreye girdiği ve bu oyuncunun bonservisi için 16 milyon Pound’u gözden çıkardığı ileri sürüldü.
Keane’i aldılar
Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez’in gözünden düşen ve İngiliz ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Xabi Alonso için böylece müthiş bir yarış başladı. Sarı-Lacivertli yöneticilerin, İspanyol yıldızın transferini bitirebilmek için büyük uğraş verdiği belirlendi. Bu arada Daily Mail Gazetesi, Liverpooll’un, Tottenham’ın golcüsü Robbie Keane’le 20 milyon Poun karşılığında anlaşmaya vardığı belirlendi. Böylece Alonso’nun takımda kalması iyice zora girdi.
27-07-2008, 16:07
sarıkanarya_41
Deivid'e teklif var Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sahalardan 3-4 ay uzak kalacak olan Deivid´e Brezilya´dan transfer teklifi. 27.7.2008
Avusturya kampının ilk gününde fibula kemiğini kıran ve sahalardan 3-4 ay uzak kalacak olan Deivid’e Brezilya’dan transfer teklifi. Avrupa’nın önemli transfer haberi portallarından MTW’nin haberine göre, Brezilya Ligi Birinci Lig takımlarından Flamengo, 28 yaşındaki yıldız oyuncu için Fenerbahçe’ye teklif yapmaya hazırlanıyor. 14 haftası geride kalan ligde lider Gremio’nun 1 puan gerisinde bulunan Flemengo’nun, sahalardan uzun süre uzak kalacak olmasına karşın, Deivid’i çok istediği belirtildi
27-07-2008, 16:08
sarıkanarya_41
Kanoute iddiası Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fransa'nın önemli futbol sitelerinden olan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
, Fenerbahçe'nin, Sevilla´nın yıldızı Kanoute´nin bonservisi için 25 milyon Euro'luk bir teklifte bulunduğunu iddia etti. 27.7.2008
Fransa’nın önemli futbol sitelerinden olan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
, Fenerbahçe’nin, Sevilla’nın yıldızı Kanoute’nin bonservisi için 25 milyon Euro’luk bir teklifte bulunduğunu iddia etti. Haberde, golcüsünü elinde tutmak isteyen İspanyol kulübünün, bu cazip teklife rağmen, “evet” demediği ileri sürüldü. Kanoute’ye, Fenerbahçe dışında Juventus, Bayern Münih ve Tottenham’ın da talip olduğunu yazan Fransız internet sitesi, golcü futbolcunun büyük olasılıkla kulübü Sevilla’da kalacağını kaydetti.