PAF Ligi'nde Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada Fenerbahçe ile Antalyaspor arasında yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Antalyaspor'un golü Hüseyin, Fenerbahçe'nin golünü ise Nuh kaydetti. Bu sonuçla sarılacivertli takımın PAF'ları evinde 2 puan kayıba imza atmış oldu.
15-12-2008, 19:08
sarıkanarya_41
FB TV'ye büyük ödül
Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin, Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığında son 30 yılda "iz bırakanlar" ödülleri açıklandı. Fenerbahçe TV, yapılan değerlendirmenin ardından kurumlar kategorisinde Türkiye'nin ilk özel spor kanalı olarak ödüle layık görüldü.
15-12-2008, 23:21
Roc72
Zico, Carlos ve Deivid'i çağırdı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Zico, Carlos ve Deivid'i çağırdı
Fenerbahçe eski teknik direktörü Arthur Zico, her sene Brezilya'da düzenlediği, Jugo das Estrelas (Yıldızların Oyunu) maçına Türkiye'den Roberto Carlos ve Deivid'i davet etti.
1996 yılında futbola yeni yetenekler kazandırmak amacıyla kurduğu "Zico Futbol Merkezi'nin düzenlediği organizasyonun teknik direktörlüğünü de yapan Zico, bu önemli karşılaşmaya Cafu ve Rivaldo ile birlikte Roberto Carlos ve Deivid'i çağırdı.
Leonardo, Seedorf, Julio Cesar, Ibson ve Edmundo'nun da davetli listesinde olduğu 23 Aralık Maracana Stadı'nda oynanacak maçın geliri geçtiğimiz ay Brezilya'nın Santa Catarina eyaletinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören ailelere aktarılacak.
Daha önce Maradona, Deco, Adriano gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarını ağırladıklarını belirten Zico, 2002 Dünya Kupası'nı birlikte kaldıran Roberto Carlos, Cafu ve Rivaldo üçlüsünü biraya getirmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.
Zico şunları söyledi:
"Dünya şampiyonu Roberto Carlos, Cafu ve Adriano Brezilya'nın en önemli 3 futbol ilahı ve uzun zamandır ülke dışında oynuyorlar. Futbolseverler bu maçla hem Brezilyalı üç önemli savaşçıyı bir arada izleme şanşı yakalayacak hem de Santa Catarina'daki sel felaketinde zarar gören insanlara yardım eli uzatmış olacaklar."
15-12-2008, 23:22
Roc72
F.Bahçe transfere başlıyor
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, futbol takımında eksik görülen yerlere takviye yapılması için araştırma ve temaslara başlanması kararı aldı. Aziz Yıldırım başkanlığında, teknik direktör Luis Aragones'in de katılımıyla gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından, alınan kararlar kulübün internet sitesinden duyuruldu.
Yönetim kuruluyla teknik direktör Aragones'in biraraya gelerek değerlendirme yaptıkları belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Toplantıda, ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmede bulunulmuştur. Buna göre, sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımızla sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması, kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır.''
15-12-2008, 23:24
Roc72
Yıldırım-Aragones zirvesi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin, kulüp binasında teknik direktör Luis Aragones ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptığı açıklandı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin, Aragones ile birlikte ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundukları bildirildi.
Yapılan açıklama şöyle:
"Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz bugün kulüp binamızda teknik direktörümüz Sayın Aragones ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yapmışlardır. Toplantıda ara transfer dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur. Buna göre sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımız ile sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır."
15-12-2008, 23:29
Roc72
F.Bahçe'de Helguera sesleri!
Hürriyet Gazetesi'nin 15 Aralık 2008 tarihli bugünkü sayısındaki habere göre; sezonun ilk yarısında sürpriz puan kayıpları yaşayan ve Avrupa’ya erken veda eden sarı lacivertlilerin rotası İspanyol Ivan Helguera olacak.
Savunma ve orta sahada oynayan 33 yaşındaki tecrübeli yıldızı geçen sezon başında Beşiktaş ısrarla renklerine bağlamak istemiş ancak Helguera, Real Madrid’den ayrıldıktan sonra tercihini Valencia yönünde kullanmıştı. 2010 yılına kadar Valencia ile anlaşması bulunan Helguera’nın sözleşmesi ise hocası Emery ile yaşadığı sorunlar nedeniyle feshedildi.
Helguera, kendisini son dönemlerde bazı maçlarda kadroya almayan bazı maçlarda da yedek kulübesine mahkum eden hocasının taktik tahtasında yazdığı şeyleri arkadaşlarına şaka yapmak için değiştirince, ipler koptu. Emery’nin bu duruma sinirlenmesi üzerine Valencia Yönetimi Helguera’ya kapıyı gösterdi.
İspanyol oyuncunun ocak ayı ara transfer döneminde bedelsiz olarak istediği kulübe gidebilecek durumda bulunması Fenerbahçe Yönetimi’ni iştahlandırdı. Sarı lacivertlilerin devre arasında bu transfer bombasını patlatacağı iddia edildi.
HELGUERA KİMDİR?
ADI: Ivan Helguera Bujia
DOĞUM TARİHİ: 28 Mart 1975 BOYU: 1.85 MEVKİSİ: Stoper, ön libero OYNADIĞI TAKIMLAR: CD Manchego, Albacelte Balompie, AS Roma, Espanyol, Real Madrid, Valencia MİLLİLİK SAYISI: 47 maç, 3 gol
16-12-2008, 11:01
Roc72
Gökhan Fener'de
Sarı-Lacivertli ekip Ankaragücü´nün geçtiğimiz sezon Boluspor´dan transfer ettiği 24 yaşındaki genç futbolcusu Gökhan Emreciksin´i 1 milyon 800 bin dolara renklerine bağladı.
Orta sahaya takviye
Fenerbahçe ara transfer dönemi başlamadan bombaları patlatmaya başladı. Fanatik gazetesinin haberine göre; Sarı-Lacivertli ekip ligde zor günler yaşayan Ankaragücü’nün orta sahasında görev yapan 24 yaşındaki başarılı futbolcusu Gökhan Emreciksin’i transfer etti. Başkent ekibinin geçtiğimiz sezon 250 bin dolar ödeyerek Boluspor’dan aldığı Gökhan Emreciksin için Sarı-Lacivertli ekibin Ankaragücü’ne 1 milyon 800 bin dolar bonservis bedeli ödeyeceği kaydedildi.
Terim’in de gözdesi
Geçtiğimiz yıl Ankaragücü formasıyla ligde 2 gol atan genç futbolcu, bu sezon şu ana kadar 3 gol kaydetmeye muaffak oldu. Performansıyla Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in de izlediği oyuncular arasına giren Gökhan, mart ayında Beyaz Rusya, kasım ayında da Avusturya ile oynanan maçlarda milli takım kadrosuna da davet edilmişti. Orta sahada görev yapan genç futbolcu oyunun hem hücum hem savunma yönünün başarıyla uyguluyor.
16-12-2008, 11:06
Roc72
F.Bahçe gündemimde yok
İspanya'daki gururumuz Nihat Kahveci, "F.Bahçe'de ne bugün ne de gelecekte oynamam. Futbolu İspanya'da bırakacağım.".. dedi..
Valencia'ya 60 km. mesafedeki 50 bin kişilik Villarreal şehrinin takımı olan kulüp, maçlarını 25 bin kişilik El Madrigal Stadı'nda oynuyor. Nihat'ın en iyi anlaştığı takım arkadaşi ise ünlü Fransız oyuncu Robert Pires. Fransız oyuncu ATV Santra ekibini karşisında görünce ekibimizi Türkçe "Merhaba" diyerek karşıladı. Nihat, günlerini eşi Pınar hanım ve 7,5 aylık kızı ile mütevazi bir şekilde geçiriyor. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için de morali yerinde. İşte Nihat, işte açıklamaları:
"SAKATLIĞIMIN SEBEBİ STRESTİ"
Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan maçında 116. dakikaydı. Serbest vuruş kazandık. Topa çok sert vurmak istedim, ama bir anda kasığımda inanılmaz bir acı hissettim. Sakatlığım çok ciddiydi. Norveç ve Bosna'ya attığım gollerin dışında Çek Cumhuriyeti maçı ömrümden 1-2 yıl götürdü. Normalde beraberlik golünü attığımız pozisyonda aslında benim ikinci direkte olmam gerekirdi, ama o an gelen bir içgüdüyle kaleci Cech'e yakın durmayı tercih ettim. 3-2 yapan golü attığımda topun direğe vurup içeri düştüğü an da bana çok uzun geldi.
"İSPANYA MAKİNA GİBİ TAKIM"
Mart ve Nisan aylarındaki rakibimiz İspanya, FIFA sıralamasında birinci sırada. Makine düzeninde oynuyorlar ve bütün karşılaşmalarını kazanıyorlar. Ama biz de grupta ikinci sıradayız ve pes etmeyen bir yapımız var. Ancak grupta hesaplarımızı iyi yapamazsak, ikincilik bile tehli***e düşebilir; çünkü diger rakiplerimiz Belçika ve Bosna Hersek bu dönemde birbirleriyle karşılaşacaklar.
"JOSİCO TAM GÖREV ADAMIDIR"
F.Bahçeli futbolcu Josico tam bir görev adamıdır, verilen taktiği çok iyi uygular. Ama ondan bir maçı kurtarmasını ve kazandırmasını bekleyemezsiniz. Villarreal'de sakatlığı nedeniyle kendisi çok fazla aramızda olamadı. Fenerbahçe'nin teklifi geldiğinde bana sordu, ben de "Hiç düşünmeden git, çok büyük kulüp" dedim. Senna ise Villarreal'den ayrılmayı düşünmüyordu ve sözleşmesini uzattı.
"BURADA GERÇEKTEN STRES YOK"
Burada gerçekten stres yok, maçları kaybetseniz bile sokağa rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. Villarreal, Barcelona ve Real Madrid gibi olmadığı için oyuncular üzerinde baskı da yok. Villarreal'de dünya çapında 24 oyuncu yer alıyor. Ben de onlardan biriyim ve burada ülkemi başarıyla temsil ediyorum. 7,5 yıldır İspanya'da oynuyorum, 2,5 yıl daha sözleşmem var. İspanya'da 10 yılı tamamlarsam, İspanyol pasaportu alacağım. Ülkeme tabii ki bağlıyım, ama böyle bir hak varsa, bundan niye yararlanmayayım ki?
"BENİM LAKABIM 'EL TURCO' "
Ben ülkeme çok bağlıyım, ama futbolu bıraktıktan sonra da İspanya'da yaşamayı düşünüyorum. Beni herkes burada "El Turco" lakabıyla çağırıyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ama Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaştığım halde İngiltere gibi ülkelere girmek için vizeye ihtiyacım oluyor. Bütün takım pasaport kontrolünden geçerken ben sonlara kalınca takım arkadaşlarım "El Turco, yine sona mı kaldın?" diye şaka yapıyorlar. Zaten İngiltere'deki bir maç öncesi vize almam gerektiği kulüp yetkilileri tarafından unutulunca, bana sınır kapısında geri gönderileceğim tehlikesi anlatıldı. Ben de maça gitmekten vazgeçtim ve burada kaldım.
"EMRE'NİN YANINDA OLAMIYACAĞIM"
Emre'nin 2 Ocak'taki düğününe gelemeyeceğim, çünkü 4 Ocak'ta Barcelona ile önemli maçımız var. İspanya'da devre arası yok. Zaten 7 yıldır bu ülkenin sistemine alıştım. Daha önce yaşadığım şehir San Sebastian da mükemmel bir yerdi. Eti ve balığı mükemmeldi. Villarreal ve Valencia bölgesinin ise sarı pilavı meşhur. Burada genelde Paella yiyorlar. Hepimiz burada çok mutluyuz.
"FENERBAHÇE'Yİ DÜŞÜNMÜYORUM"
"Fenerbahçe kesinlikle gündemimde yok. Geçen sezon Villarreal'de mükemmel bir sezon geçirdim, kulüp lig ikincisi oldu, Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Bu kadar emekten sonra kulübümün beni göndermek isteyeceğini zannetmiyorum. Fenerbahçe ve Türkiye'ye futbol oynamak için dönmek ne şimdi, ne de gelecek zamanda gündemimde kesinlikle yok."
"TUGAY'IN İZİNDEYİM"
Gazetelerde okudum: "Tugay, futbolu bıraktıktan sonra Blackburn'de yardımcı antrenörlüğe gelebilirmiş. Ne kadar güzel bir şey. Düşünün Tugay abi 38 yaşında. Onu gıpta ile seyrediyorduk. Tugay abi bir istikrar sembolü. Milli Takım'da fazla bir arada oynayamasak da kendisine çok saygı duyuyorum. Hedefim Tugay abinin yolundan gitmek ve futbolu bıraktıktan sonra Avrupa'da teknik adam ya da yönetici olarak yoluma devam etmek.
16-12-2008, 11:08
Roc72
3 Ankaralı Fener'e doğru!
Yönetim-Aragones zirvesinden "takviye" kararı çıktı, soru işaretleri rafa kaldırıldı. Ankarasporlu Özer, Hacettepeli Orhan ve G.Birliği’nden Engin gündemde.
Antalyaspor maçı sonrasında teknik direktör Luis Aragones’in, "Transfer yapmayacağız" açıklamasının hemen ardından asbaşkan Ali Koç’un "Ocakta takviye var" ifadesini kullanması taraftarların kafasını karıştırdı. Hürriyet gazetesindeki habere göre; yönetim-teknik heyet arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasının ardından dün akşam acil bir toplantı gerçekleştiren Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Luis Aragones’in de hazır bulunduğu zirvede, "devre arasında transfer yapma" kararı aldı. Olası bölünmüşlüğün de önüne set çekti.
Temaslara başlandığı bildirilen kulüp sitesindeki açıklamada, "Sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı futbolcularımızla sözleşmelerinin uzatılması konusunda resmi görüşmelere başlanması, kısa ve uzun vadede kadromuzda eksik görülen yerlere takviyeler yapılması amacıyla araştırmalara ve temaslara başlanması kararı alınmıştır" denildi. Yönetimin bu kararının ardından takıma en 3 yeni ismin dahil edileceği öğrenildi. Sızan haberlere göre Claudio Maldonado kesin olarak gözden çıkarıldı. Şilili oyuncu elden çıkarıldığı taktirde yerine kaliteli bir yabancı alınacak.
Yerli oyuncu olarak da üç ismin gündemde olduğu ifade edildi. Ankarasporlu Özer Hurmacı, Hacetepeli Orhan Şam ve G.Birliği’nden Engin Baytar’ın devre arasında Fenerbahçe forması giyeceği ileri sürüldü. Üç Ankaralı futbolcu için görüşmelerin devam ettiği ve kısa sürede transferin gerçekleşeceği vurgulandı.
16-12-2008, 11:09
Roc72
F.Bahçe'den Engin'e teklif
Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'nin yıldız futbolcusu Engin Baytar için Kırmızı-siyahlı kulübe resmi teklifte bulunduğu öğrenildi.
Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Engin Baytar'ı transfer etmek için harekete geçti. Fenerbahçe'nin son dönemde oynadığı futbolla dikkatleri çeken 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Engin Baytar'ı kadrosuna katmak istediği ve Gençlerbirliği Kulübü'nün kapısını çaldığı öğrenildi.
Kısa bir süre önce Gençlerbirliği ile sözleşme yenileyen Engin Baytar'ın sözleşmesinde '2 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesinin bulunduğu ve Fenerbahçe'nin bu maddeyi kullanmak istediği iddia edildi. Bu transfer girişimiyle ilgili somut adımların kısa bir süre içinde atılabileceği ifade ediliyor.
Öte yandan Trabzonspor'un da Engin Baytar ile yakından ilgilendiği ve önümüzdeki günlerde Gençlerbirliği'nin kapısı çalabileceği belirtiliyor.