-
Aziz Yıldırım döneminde, devre arasında kadroya katılan oyuncuların performansı, Dede´nin, “Devre arası transferi yarar sağlamaz” görüşünü haklı çıkaracak nitelikte.
Aragones, “Devre arası transferleri yarar sağlamaz. Oyuncu alınmasını istemiyorum” dedi ancak Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim aksi görüşte olunca, Fenerbahçe transfere girişti. Aziz Yıldırım göreve geldiğinden beri yapılan devre arası transferlerini incelediğimizde, tecrübeli teknik adamın pek de haksız olmadığını gördük. İşte o transferler ve geldikleri sezonki performansları.
John Leshiba MOSHOEU
1997-1998 Sezonun devre arasında takıma katıldı. İnişli-çıkışlı bir grafik sergiledi. Kimi maçlarda sergilediği görüntü kendisini maçın yıldızı yapsa da genel ortalamada vasatın üstünde bir görünüm çizdi.
Faruk YİĞİT
Moshoeu ile birlikte büyük umutlarla alındı. Vasat bir performans sergiledi.
Sergen YALÇIN
Başkan Aziz Yıldırım’ın yıldız transferlerinden ilkiydi. İstanbulspor’dan transfer edildi. Başarılı bir performans sergilemesine karşın, şampiyonluk yaşamadan ayrıldı.
Celil SAĞIR
Mustafa Denizli’nin isteğiyle devre arasında kadroya dahil edildi. Çoğu maçı yedek kulübesinde geçirirken, sezon sonunda Samsun’a geri verildi, yerine Ali Akdeniz alındı.
Fatih AKYEL
Aziz Yıldırım’ın bombalarından biri. Tam “Galatasaray’a gidiyor” denilirken, bir gün ansızın İspanya’dan Fenerbahçe’ye geldi. Ama onun ömrü de birçok futbolcu gibi fazla uzun olmadı.
Vicente SİMAO
31 Ocak 2002’de Brezilya’nın Sao Caetano takımından transfer edildi, bekleneni ortaya koyamadı. 29 Ağustos 2002’de sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilince Ankaragücü’yle sözleşme imzaladı.
Kemal ASLANÜmit Milli Takımı kaptanı olarak büyük umutlar ve paralarla kadroya katıldı. İlk sezonunda iyi şans bulmasına karşın, Gaziantep’teki performansına bir türlü ulaşamadı.
Erhan ALBAYRAK
Almanya’nın Bielefeld takımından büyük umutlarla alındı, yarım sezon oynadı, ertesi sezonun ilk maçı sonrası gönderildi.
Vladimir BESCHASTNYK
2002-2003 sezonunda Spartak Moskova takımından 800 bin Dolar’a alındı. Sadece yarım sezon kaldı, beklenen performansı gösteremeyince 250 bin Dolar’a Rus Krasnador takımına gönderildi.
Sergi REBROV
Ocak 2003’te geldi. 2003-2004 yılında hazırlık kampında Daum, yönetime verdiği raporda gönderilmesini istedi. Ancak kulüp bulamayınca kaldı. Sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşadı ancak bu bile Sarı-Lacivertli takımda kalmasına yetmedi.
Marcio NOBRE
20 Aralık 2003 tarihinde Brezilya’nın Cruzeiro takımından alındı. Devre arasında transfer edilen yabancılar içinde takıma yarar sağlayan en önemli oyuncu. İki sezon üst üste şampiyonluk yaşadıktan sonra kaybedilen şampiyonluk sonrası bileti kesildi. Birkaç gün sonra Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.
Mehmet YOZGATLI
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Yozgatlı, büyük umutlarla devre arasında transfer edildi. İlk sezonunu genelde yedek kulübesinde geçirdi.
Nicolas ANELKA
Başkan Aziz Yıldırım’ın flaş transferi olarak geldiğinde tüm Avrupa’da konuşuldu. İlk sezon forma giydiği 14 maçta 4 gol atabildi. Bir sonraki sene daha da toparlanmış görünen Fransız oyuncu Fenerbahçe’de kaldığı 1.5 sene boyunca iyi işler yaparken, daha çok sürekli ayrılma isteğiyle gündemde kaldı. Sonunda İngiltere’ye gitti.
Zafer BİRYOL
İki sezon öncesinin gol kralı olarak geldiği Fenerbahçe’de umduğunu bulamayıp, ayrılanlardan birisi de Zafer Biryol’du.
MALDONADO
Kaptan Alex kendisi için “Türkiye’de ondan iyi orta saha oyuncusu yok” demişti. Ancak Maldonado da beklenen performası gösteremeyenler arasındaki yerini aldı. Dikine oynamadığı, sürekli yan ve geri pas yaptığı gerekçesiyle taraftarların da tepkisini çekti.
Can Gebetaş
-
Eski başkanlar, camianın önde gelen isimlerinden sonra son söz bir dönem Sarı-Lacivertli formayı ıslatmış, şampiyonluklar yaşamış eski yıldızlarda. İşte 5 eski yıldız, işte onların görüşleri...
Selim SOYDAN:
“İlk 6 haftada alınan 4 yenilgi, camiayı karamsarlığa itti ancak rakipler de puan kaybı yarışına girince ara açılmadı. Bu, Fenerbahçe açısından büyük şanstı. Takımın güven vermemesinin tek sorumlusu Aragones’tir. Hâlâ Fenerbahçe’nin kadro yapısına uygun sistem bulamadı. Josico’yu getirmesine şaşırdım. Fenerbahçe Zico ile, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı. Aragones, en az yarı final yapmalıydı. Ama UEFA’ya bile kalamadı. Takıma kaliteli oyuncu takviyesi şart. Maldonado, Josico, hatta Güiza gibi değil tabii. Bana göre Semih, Güiza’dan daha büyük futbolcu. İspanyol’un niçin alındığına anlam veremedim.”
Yavuz ŞİMŞEK:
“Kurduğun kadro, hedefinle doğru orantılı olmalı. Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak kadro bu değil. Aragones için fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Fenerbahçe’de hocayla futbolcular arasında kopukluk var. Bu, saha içine yansıyor. Maldonado kesinlikle yanlış transfer. Emre beni hayal kırıklığına uğrattı. Fenerbahçe’de nedense maça asılma hırsı göremiyorum. Sanki takım içinde birlik yok gibi. Bu sorun aşılırsa Fenerbahçe ikinci yarıda toparlanır. Şampiyonluk şansı bana göre yüzde 35. Fenerbahçe’nin işinin zor olduğu kesin.”
Cemil TURAN:
“Fenerbahçe, lige hüsranla başladı. Şampiyonlar Ligi’nde de başarı gelmeyince takımın havası iyice bozuldu. Böyle bir Fenerbahçe’nin devreyi liderin 2 puan gerisinde tamamlaması başarıdır. Transfer mutlaka şart. Aurelio’nun gitmesi, orta sahanın dengesini bozdu. Sakatlıkların uzun süreli ve fazla olması, Alex’in formsuz dönem geçirmesi, Fenerbahçe açısından iyi sonuç vermedi. Aragones’e zaman tanınmasından yanayım. Elindeki kadro belli. Eksikleri bulup, yönetimle paylaşmalı. Orta sahaya hatta forvete takviye gerekiyor. Semih sakatlandı, Güiza alternatifsiz kaldı. Aslında ara transferde kaliteli oyuncu bulmak da kolay değil. Fenerbahçe ve diğer takımlar bu sıkıntıyı yaşayacak. Yabancı alma şansı zor gözüküyor. Çünkü elindekini gönderebilirsen, bu şansı yakalayabilirsin.”
Oğuz ÇETİN:
“Fenerbahçe, lige kötü girdi ama futbolu tatmin etmese de, ilk yarı kapanışı iyi oldu. Fenerbahçe’nin ikinci devrede oyun olarak kesinlikle toparlanması lazım. Kadroda küçük çaplı revizyona gidilmesi faydalı olur. Devre arasının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Çünkü Fenerbahçe’nin puan kaybetme lüksü kalmadı. Transferlerde eksiği dolduracak doğru tercihler yapılırsa takım güçlenir. Fenerbahçe, ikinci yarıda iyi futbol oynama çıkışını yakalarsa, şampiyonluk şansı rakiplerine oranla daha fazladır.”
Elvir BOLİÇ:
“Fenerbahçe, taraftarının beklediği gibi bir başlangıç yapamadı. Buna rağmen şampiyonluk potasında kaldı. Geçen yıl Fenerbahçe’nin maçlarını zevkle izliyordum. Bu dönem hiç ***if almadım. Yeni hoca, yeni futbolcular Fenerbahçe’nin handikapı oldu. Aragones’in zorlanacağını biliyordum. Ara transferde mutlaka takviye yapılmalı. Kaliteli, doğru oyuncular hedef seçilmeli. Aslında hiçbir kulüp zorda kalmadıkça yıldız oyuncusunu bırakmaz. Ama Fenerbahçe’nin büyüklüğü, bu sorunu da çözer. Aragones çok şanssızdı. Uyum sorunu, sakatlıklar, Aurelio gibi bir silahın gitmesi, onu bir hayli etkiledi. Fenerbahçe’nin ilk yarıdan daha kötü olacağını sanmıyorum. Şampiyonluğun birinci derecede adayıdır.”
-
Avrupa yakasının en büyük Fenerium´u dün hizmete girerken, Aziz Yıldırım´ın yanına sokulmayan Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın olay çıkardı.
Villadaki Fenerium
Transferde hareketli günler yaşayan Fenerbahçe’de dün bir başka heyecan vardı. Avrupa yakasının en büyük Fenerium mağazası, Bahçeşehir’de törenle hizmete girdi. İnka Sportif A.Ş. tarafından işletilecek Villa Fenerium’un açılışına Başkan Aziz Yıldırım, genel sekreter Vedat Olcay, idari menacer Volkan Ballı ile futbolculardan Can Arat katılırken, taraftarlar mağaza içinde izdiham yarattı. Başkan Yıldırım ile Can’ın imza dağıtmaktan kolları yoruldu.
Küçük çaplı kriz
Bu arada açılışa katılan Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, gelir gelmez kokteyl salonuna alındı. Bu sırada Başkan Aziz Yıldırım’ı soran Aydın, üst salonda dinlendiğini öğrenince, onun yanına çıkmak istedi. Kulübün güvenlik elemanları izin vermeyince köpüren Aydın, “Başkan Allah mı? Bu ne ya? Buralar benim” diye bağırmaya başladı. Araya giren Fenerium yetkilileri tarafından ikna edilerek geri getirilen Aslan, Aziz Yıldırım ile birlikte açılışı yaptı.
Ceylan Çetin
-
-
-
-
-
-
-