-
Microsoft, Windows Insider programı çerçevesinde yeni bir güncelleme daha yayınladı. Windows 10 Mobile Yapı 10581 güncellemesi yayınlandı.
Windows 10 Mobile Yapı 10581 Güncellemesi Yayınlandı!
Microsoft, Windows Insider programı çerçevesinde Windows 10 Mobile güncellemesini geliştirmeye devam ediyor. Yapılan düzeltmeleri ve yeniliklerin eklendiği sürümlerin yayınlandığı Windows Insider programı, az önce yeni bir güncelleme daha aldı.
Windows Insider Program Yöneticisi Gabriel Aul’un twitter’da ve resmi Windows blog üzerinden duyurduğu yeni güncelleme Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581 sürüm numarası ile geldi. Bu güncelleme ile genel olarak hata düzeltme ve performans iyileştirmelerini amaçlayan Microsoft, Lumia 930 ve Lumia 1520 için Hey Cortana özelliğini aktif etti.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581’de bilinen önemli sorunlar arasında depolama alanında kayıt yerini seçme özelliğinin çalışmaması. Bu nedenle yükleyecek olanlar güncellemeye başlamadan önce bu ayarları yapmalı. Ayrıca Yapı 10581 ile Silverlight uygulamalar çalışmıyor. Bu nedenle geliştiricilerin uygulamalarını Evrensel Windows Platformu olarak yüklemeleri gerekecek.
Windows 10 Mobile güncellemesi hazırlıklarına artık sona gelindi diyebiliriz. Bu nedenle Windows Insider programında da son güncellemeler geliyor. Microsoft, bazı ülkelerdeki resmi facebook hesapları üzerinden güncellemenin Aralık ayında yayınlanacağı belirtmişti. Bu nedenle Kasım ayında tamamlanması beklenen Windows Insider programı iki veya üç güncelleme daha alacaktır.
-
Windows 10 Mobile Yapı 10581 Düzeltilen Sorunlar
Microsoft’un bugün yayınladığı Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581 güncellemesi ile düzeltilen hatalar ve sorunların listesi de yayınlandı.
Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone platformunun ikinci büyük güncellemesi Windows 10 Mobile için hazırlıklar ve geliştirmeler Windows Insider programı çerçevesinde devam ediyor. Yaklaşık 6 milyon Windows 10 Mobile kullanıcı bulunan Windows Insider programı için yeni bir güncelleme daha yayınladı.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581 ile gidebilen hataların listesine aşağıda gözatabilirsiniz:
Giderilen Hatalar:
Windows Phone 8.1’den yükseltilen Lumia 930, Icon ve Lumia 1520 cihazlarında ‘Hey Cortana’ özelliği tekrar çalıştırılabilir duruma getirildi. Ayarlardan bu özelliği aktif etmeniz yeterli.
3. parti uygulamalarda meydana gelen, Fotoğraflar’dan direkt paylaşımı engelleyen sorun giderildi. Artık Whatsapp, Messenger gibi diğer uygulamalardan fotoğrafları paylaşabilirsiniz.
Batarya performansı geliştirildi
Kilit ekranına durum eklemek için seçilemeyen uygulama sorunu giderildi
Klavyenin tahmin ve otomatik düzeltme sorunları giderildi
Video kaydı özelliği geliştirildi
Sanal sesli mesaj senkronizasyonu iyileştirildi
Yapı 10572’de oluşan çift-SIM sorunları giderildi
Çince klavyede oluşan ve çalışmayı durdurmaya neden olan hata giderildi.
Aralık ayından itibaren dağıtımına başlanacak Windows 10 Mobile’ın merakla beklenen Usb Otg ve Split Screen gibi yeni özelliklerinin ise Windows 10 Mobile final güncellemesinden sonra kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.
-
Windows 10 Mobile Yapı 10581 Bilinen Sorunlar
Microsoft’un bugün yayınladığı Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581 güncellemesinde bilinen sorunların listesi yayınlandı.
Microsoft, Ekim ayındaki üçüncü Windows 10 Mobile Insider Preview güncellemesini bugün yayınladı. Yayınlanan güncellemede Yenilikler sunulmazken genel olarak performans geliştirmelerine yer verilmiş. Her Windows 10 Mobile Insider Preview güncellemesinde olduğu gibi bu sürümde de bazı hatalar bulunuyor.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10581 sürümündeki bilinen hatalar ve çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz:
Bilinen sorunlar
Güncelleme bittikten sonra ilk açılışda 5 dakikalık siyah ekranda bekleme olabilir (acele etmeyin)
Uygulama ve medya indirme ve kaydetme alanı ayarları depolama alanında yapılamıyor. Bu nedenle ayarlarınızı geçerli olsa da sıfırlama yapılırsa tümü için varsayılan depolama alanı telefon olacaktır.
Bazı uygulamalarda SD karta taşıdıktan sonra çökme sorunu oluşabilir. Yeniden başlatma bu sorunları çözecektir.
Farklı çözünürlükteki cihazdan alınan yedekler kurulursa Başlat Ekranı sorunları oluşabilir. Eylem merkezinden Ayarlar menüsüne girip Başlat Ekranı arkaplanını değiştirmek bu sorunu çözecektir.
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için artık son hazırlıklarını yapıyor. Zaten Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10572 sürümünden itibaren neredeyse sorunsuz çalışan Windows 10 Mobile, yayınlanacak son iki üç yapı ile finale ulaşacak gibi görünüyor.
Aralık ayından itibaren dağıtımına başlanacak Windows 10 Mobile’ın merakla beklenen Usb Otg ve Split Screen gibi yeni özelliklerinin ise Windows 10 Mobile final güncellemesinden sonra kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.
-
Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10'un daha çok kişiye ulaşması için çalışmalarına devam ediyor. Otomatik olarak yüklenecek olan Windows 10 hakkında detaylar
Microsoft firmasının en son çıkarttığı işletim sistemi Wİndows 10, gün geçtikçe daha çok bilgisayar da kullanılmaya devam ediyor. Microsofttarafından da çeşitli çalışmalar ile bu kullanımı arttırılmaya çalışılıyor. İlk çıktığı günden beri hızlı bir şekilde bilgisayarlarda yerini almaya başlayan işletim sistemi, ortalama 110 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde de bu rakamın 1 milyardan fazla olması bekleniyor.
Windows 10 işletim sisteminin bu sayılara ulaşması için uğraşan Microsoft, yeni bir adım attı. Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sistemli cihaz kullanan kullanıcılara, işletim sistemini önerilen güncellemeler olarak sunacak. Daha öncesinde de farklı yöntemler ile kullanıcılara geçiş imkanı sunan Microsoft, geçiş yapmayan kullanıcılara Windows 10'u bu şekilde sunmayı planlıyor. Otomatik güncellemenin açık olduğu bilgisayarlar kendiliğinden yüklenebilecek olan işletim sisteminde, kullanıcılar onay verirse kurulum devam edecek ve tamamen geçiş sağlanmış olacak.
Şimdilik lisanslı kullanıcılara bu hizmeti sunan Microsoft, Windows 7 veWindows 8.1 işletim sistemlerini korsan kullananlar için de bir çözüm sunmayı planlıyor. Bu işletim sistemlerini korsan olarak kullanan kullanıcılar bilgisayarlarına istedikleri takdirde Windows 10 işletim sistemini kurabilecekler. Kurulumdan sonra da Windows 10 mağazasındansatın alacakları anahtar ile işletim sistemlerini lisanslayabilecekler. İlk etap da ABD'deki korsan kullanan kişiler için sunulacak olan bu imkan, olumlu sonuç alınırsa bütün dünyanın kullanımına sunulacak.
-
burası yerimidir bilmem ama windows10 kullanıyorum kablosuz internet kullanıyorum dns ayarlarını değiştirdiğim halde yasaklı sitelere giremiyorum müzik indirdiğim sitelerde dahil bundan evvel eski bilgisayardan giriyordum kasalı şimdi netbuk kullanıyorum yardımınız bekliyorum şimdiden teşekkürler yokmu cevap yazıcak vatandaş
-
Microsoft’un Windows 10 güncellemesi için ilk büyük güncellemesini 10 Kasım’da yayınlayacağı bilgisi geldi.
Microsoft, 29 Temmuz’da uzun bekleyişin ardından Windows 10 güncellemesini ücretsiz olarak tüm Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için kullanıma sunmuştu. Her ne kadar bazı eksikleri olsa da ücretsiz olmasının da etkisi ile kısa zamanda büyük beğeni kazanan Windows 10 güncellemesi kullanıcılardan geçer not almayı başardı.
Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için ilk büyük güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor. Windows 10 Threshold 2 ya da Microsoft’un kullanmayı planladığı genel adıyla Windows 10 Sonbahar Güncellemesi (Fall Update) gelen bilgilere göre 10 Kasım tarihinden itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak.
Windows 10 Threshold 2 veya Sonbahar Güncellemesinin hangi özellik ve yenilikleri getireceği henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat Windows Insider programı ile test edilen Windows 10 Insider Preview TH2 sürümlerinde bir çok yeniliğin test edildiği biliniyor. Bunlar arasında canlı karolar için daha fazla kişiselleştirme, başlat ekranı açılır menüleri ve Microsoft Edge tarayıcıda yapılan geliştirmeler dikkat çekiyor.
Microsoft, Windows 10 için ikinci büyük güncellemesine Windows 10 Redstone kod adı altında şimdiden çalışmalara da başladı. Bu güncellemenin de 2016 yaz aylarında sunulması beklenirken Windows 10 Mobile ile entegrasyonu artıracak olan Continuum özelliğinin geliştirilmesine odaklanacağı belirtiliyor.
-
Microsoft’un merakla beklenen büyük güncellemesi için yayınlanma tarihleri de belli olmaya başladı.
Windows 10 Mobile Güncellemesi İçin Tarihler Belli Oldu mu?
Microsoft, uzunca bir sğredir geliştirmeye devam ettiği Windows 10 Mobile güncellemesinde sona çok yaklaştı. Cevabı en çok merak elen sorulardan biri de hangi cihazlar Windows 10 Mobile güncellemesini ne zaman alacak oluyor.
Çeşitli kaynaklardan derlediğimiz bilgilere göre güncelleme dağıtım sırası şu şekilde olacak.
Aralık 2015’te Windows 10 Mobile güncellemesi alacak cihazlar: Lumia 430, 435, Lumia 532, 535, 540, Lumia 640, 640 XL, Lumia 730/735, Lumia 830, 930, HTC One (M8)
Şubat 2016’da Windows 10 Mobile güncellemesi alacak cihazlar: Lumia 520, 525, Lumia 620, 625, 630, 635, Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920, 925, Lumia 1020, 1320, 1520, Icon, HTC 8X
Windows 10 Mobile güncellemesi Mart 2016’dan itibaren pc üzerinden cihazlara yüklenebilecek.
Windows Phone 8.1’de kalma olasılığı bulunan cihazlar: HTC 8S, Samsung Ativ S, Yezz Billy 4, Yezz Billy 4,7
Windows 10 Mobile güncellemesi Over the Air (OTA) üzerinden neredeyse bütün Lumia akıllı telefonlar için sunulacak. Fakat Lumia 530’un bu güncellemeyi pc aracı üzerinden yapması gerekecek. Bu arada Windows 10 Mobile güncellemesini OTA üzerinden alacak kullanıcıların verileri ve uygulamaları korunacak. Pc aracı üzerinden güncelleme yapan kullanıcıların ise yedekleme ve geri yükleme yapmaları gerekecek.
Windows 10 Mobile güncellemesi Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından test edilmeye devam ediyor. Kullanıcıların geri bildirimleri ile şekillenen Windows 10 Mobile güncellemesi bir çok yeni özellik ve kişiselleştirme seçeneğini de beraberinde getiriyor.
-
Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows Insider programı çerçevesinde Windows 10 Yapı 10586 sürümünü yayınlamış, çok kusa bir süre içerisinde de Windows 10 Mobile Yapı 10586 sürümünün yayınlanması bekleniyordu. Bugün Windows 10 Yapı 10586 sürümünün Geliştirici araçlarının indirme linkleri internete sızdırıldı.
Microsoft, son günlerde yoğun bir şekilde Windows 10 ve Windows 10 Mobile güncellemelerine odaklanmış durumda. Gelen bilgilere RTM sürümü olacağının iddia edilen Windows 10 Yapı 10586 sürümü Windows Insider programı kullanıcıları için bilgisayarlarA sunuldu fakat mobil tarafta bekleme devam ediyor. Yeni güncellemenin yayınlanmasını bekleyen başka bir grup da geliştiriciler.
Microsoft Windows Insider PC sürümü için Yapı 10586’yı yayınlayalı birkaç gün oldu. Birçok kişi bu sürüm için çeşitli geliştirme kitleri kullanılabilirliği hakkında sorular soruyor fakat Microsoft WDG Mühendislik Sistemleri Takımı Başkan Yardımcısı Gabriel Aul’un konu ile açıklaması şu şekilde olmuştu:
Bugün, mobil emülatör de dahil tüm geliştirme kitleri bağlantıları da internete sızdırıldı. Aşağıda paylaştığımız bağlantılar, Microsoft’un kendi depolama sunucuları altındaki bağlantılardır bu nedenle bağlantıların kaynağı hakkında endişeye gerek yok.
ADK indirmek için buraya tıklayın
WDK indirmek için buraya tıklayın
SDK indirmek için buraya tıklayın
HLK indirmek için buraya tıklayın
Mobil Emulator indirmek için buraya tıklayın
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin iki yıl içinde en az bir milyar kullanıcıya ulaşmasını hedefliyor. Bu nedenle yarın Xbox One için kullanıma sunulması beklenen Windows 10 Yapı 10586 sürümünün aynı zamanda Windows 10 Mobile Insider Preview sürümünün de yayınlanması bekleniyor.
-
Microsoft'un Windows 8.1'in ardından uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Windows 10 işletim sistemi bugün yayınlandı. Windows 10 indirme ve yükleme işlemi nasıl yapılır? Windows 10 özellikleri nelerdir? Windows 10'u yükleme sorunu varsa nasıl çözeceksiniz? İşte detaylar...
Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile dünya çapında büyük ses getirdi. Kısa süre içerisinde 100 milyonun üzerinde PC’ye yüklenen Windows 10, yeniliklerinin yanında bir takım sorunları da beraberinde getirmişti. Kullanıcıların büyük bir bölümü sorunlardan Windows 10 temiz kurulum ile kurtulmasına karşılık, format atamayacak durumda olanlar Microsoft’tan çaresizce güncelleme bekliyordu.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi.20150729092818.jpg
WINDOWS 10 NASIL İNDİRİLİR - WİNDOWS 10 YÜKLEME
Microsoft, kullanıcılarının sesine kulak verdi ve bugün ilk büyük çaplı toplu güncellemesini yayınladı. Cumulative Update for Windows 10 for X64/x86 – based Systems (KB3081424) isimli güncelleme tam 325 MB boyutunda. KB3081424 güncellemesi ile Windows 10’da yaşanan sorunların büyük bir bölümü gideriliyor.
Windows 10 KB3081424 güncellemesini yüklemek için Başlat>Ayalar>Güncelleştirme ve Güvenlik>Windows Update bölümünden “Güncelleştirmeleri denetle” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Shiftdelete'in haberine göre güncelleme otomatik olarak inmeye başlayacak ve kurulumu gerçekleşecek. Size tavsiyemiz KB3081424 güncellemesi yüklenirken PC’de işlem yapmamanız ve yükleme bittikten sonra PC’yi yeniden başlatmanız yönünde olacak.
30723179.jpg
Windows 10 güncellemesini indirmek için masaüstü saatinin bulunduğu bölüme bakın. Orada göreceğiniz Windows logosu Windows 10 güncelleştirmesinin yayınlandığını simgeliyor. Tıkladığınızda Windows 10 ibaresini gördüğünüzde güncellemeyi bu şekilde yapabilirsiniz.
Bunun dışında Denetim Masası>Windows Update bölümüne girerek de manuel olarak güncellemeyi yapabilmek münmkün.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-kopya.jpg
3 GB YER KAPLIYOR
Windows 10 güncelleştirmesi için sabit diskinizden 3 GB'ı aşkın bir alanı feda etmek durumundasınız. Eğer sabit diskinizde yeterli alan yoksa şimdiden temizlik operasyonuna başlamanızda fayda var.
WINDOWS 10 ERKEN YAYINLANDI
Microsoft, sunuculara binecek yükü azaltmak adına kullanıcıların hızlı ve sorunsuz bir şekilde Windows 10’u indirebilmesi için, gerekli dosyaları Windows Update aracılığıyla göndermeye ve yüklemeye daha erken başladı.
Bu nedenle Windows 10 güncellemesi $windows.~BT adında oluşan yeni klasöre yükleniyor.
WİNDOWS 10 İLE GELEN 10 YENİ ÖZELLİK
Windows 10, Microsoft'un işletim sistemi serisinin son sürümü olacak. Bu nedenle, teknoloji devinin, tarihin en iyi işletim sistemine doğru ilerlemesi şaşırtıcı değil. Microsoft, Windows 10'u, önceden de var olan daha akıllı Cortana ve Xbox entegrasyonu gibi özellikleriyle, diğer işletim sistemi ve mevcut Windows kullanıcıları için daha cazip hale getirebilecek.
Kuşkusuz Microsoft, Windows 10 konusunda, daha önce yaptığı hatalardan da ders almış durumda. Örneğin Windows 8 ile yok ettiği Başlat menüsü, Windows 8.1'de Başlat düğmesi olarak geri döndü. Ve şimdi, Windows10 ile birlikte menü de geri dönüyor.
Başlat Menüsü, tabii ki sizi Windows 10'a çekecek etkenlerden sadece birisi. Bu yazıda belirteceğimiz "10 nedenin" 29 Temmuz tarihinde PC ve tabletler için resmi olarak yayınlanacak Windows 10'u çekici kılacağı kesin.
1- CORTANA GELİYOR
Siri ve tüm diğer kişisel asistanları unutun. Cortana, Halo 4'teki abartılı ölümünden sonra önce windows phone için geri döndü ve şimdi, her zamankinden daha iyi bir biçimde Windows 10'a giriyor.
Microsoft, Windows 10'un özelliklerini ana hatlarıyla açıkladığı blog yazısında, Cortana için "dünyanın ilk gerçekçi kişisel dijital asistanı" olarak bahsediyor. Bu araç size ilgi alanınıza yönelik medya içeriği sağlayabileceği gibi çeşitli hatırlatmalar konusunda da yardımcı olabilir.
Ama unutmayın; Cortana'ya bizler, yani Türk kullanıcılar, Windows Phone'da bile henüz kavuşabilmiş değiliz. Aynı sorunu Windows 10'da da yaşayacağız.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi.20150729092145.jpg
2- MICROSOFT EDGE: BİR SONRAKİ EN İYİ TARAYICI!
Google'ın Chrome ile kişisel bilgilerinizi "çalmasından" şüphe duyuyorsanız veya Safari'nin verimsizliğinden sıkıldıysanız Microsoft Edge için hazır olun. Windows 10 ile birlikte ilk kez sahneye çıkacak olan yeni tarayıcı, Cortana ile entegrasyon sağlıyor. Bu da sizin, tercihlerinize ve gezinme alışkanlıklarınıza dayalı, aerodinamik içerik alabileceğiniz anlamına geliyor.
Microsoft Edge, daha güvenli bir tarayıcı olarak inşa edildiğini vadediyor. Yeni tarayıcı Passport özelliği ile, güvenli siteleri ziyaret ederken kimlik doğrulama için yeni bir güvenlik katmanı sağlanmış olacak. Edge ayrıca kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve çevrimiçi sahtekarlıktan kaçınmanıza yardımcı olacak Windows Shell SmartScreen içeriyor.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.14.16.jpg
3- XBOX OYUNCULARI İÇİN CENNET
Microsoft, Windows 10 ile birlikte oyun severleri memnun edecek bir girişimde bulundu. İlk defa hayata geçirilen resmi Xbox entegrasyonu ile xbox one oyunları Windows 10 yüklü bilgisayarlara aktarılabilecek.
Bu büyük ekran TV'yi kimin kullanacağı ile ilgili aile içi ve arkadaş ortamındaki kavgaların sayısını azaltacak harika bir özellik olabilir.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.14.52.jpg
4- ONEDRIVE HAYATI ÇOK DAHA KOLAYLAŞTIRIYOR
Microsoft Windows 10 yükseltmesiyle birlikte sert bir OneDrive hamlesi yaptı. OneDrive, temel depolama kapasitesinin yanında, tercih edilmeye değer birçok özelliğe sahip. Windows kullanıcıları tek bir cihaz üzerinde başlattıkları projelerini, bulut üzerinden OneDrive senkronizasyonu sayesinde Android ve iOS cihazlarına taşıyabilirler.
Microsoft ayrıca Windows kullanıcılarına ücretsiz 15 GB, Office 365 abonelerine ise sınırsız depolama alanı sunuyor. Dürüst olmak gerekirse, Google da 15 GB ücretsiz Drive alanı sağlıyor. Her iki durumda da, Apple'ın 5 GB'lık ücretsiz kapasiteye sahip iCloud hizmetinden daha iyi bir seçeneğe sahip olacağınız kesin.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.15.27.jpg
5- WINDOWS HELLO GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
Windows Hello, tamamen size odaklı yeni bir güvenlik özelliği olarak lanse edildi. Bu fonksiyon, parmak izi, yüz veya iris tanıma kullanarak Windows 10 cihazlarınızda oturum açabilmenizi sağlıyor.
HAL 9000 benzeri bu yazılımın teknoloji meraklılarını oldukça sevindireceğini söyleyebiliriz. Eski tarz şifre yöntemlerinden çok daha gelişmiş bir güvenlik önlemi olduğundan bahsetmiyoruz bile.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.15.59.jpg
6- WINDOWS STORE ARTIK ÇOK DAHA İYİ
Windows Store üzerinden, sadece günlük olarak kullanılabilecek basit verimlilik veya sosyalleşme uygulamaları aratıldığında bile, en son ve en iyi uygulamaların olmadığı görülüyordu. Ancak Drawboard PDF ve GoToMeeting gibi yeni eklemeler başından beri uzun bir yol katetti. Şimdi Microsoft, kendi uygulamalarının Windows 10'un gelişiyle hazır olacağını vaat etti.
Başlangıç olarak Posta, Takvim, Müzik ve Fotoğraflar uygulamaları güncellendi. Microsoft, uygulama kurulum ve kaldırma işlemlerinin her zamankinden daha kolay olduğunu söylüyor. Ayrıca tüm dünyadaki kullanıcılara daha geniş yelpazede ödeme seçenekleri sunulacak.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.16.25.jpg
7- 2'Sİ 1 ARADA CİHAZLARIN YÜKSELİŞİ
2'si 1 arada, ya da hibrit cihazların yükselişte olduğu bir sır değil. Bu ürünlerin sevkiyatının 2015 yılında 235 milyon, 2019 yılında ise 269 milyona yükselmesi bekleniyor. Bunu göz önüne aldığımızda, Microsoft'un Continuum geliştirilmesini bunun için hazırladığını söyleyebiliriz.
Continuum, 2'si 1 arada cihazların sorunsuz şekilde tabletten PC moduna veya tam tersi geçiş yapabilmesini sağlayacak.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi-09.16.45.jpg
8- OFFICE UYGULAMALARI DEĞİŞİYOR
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının Word, Excel ve PowerPoint için yeni evrensel Windows uygulamalarına erişebileceklerini onayladı. Ayrıca tüm Microsoft Office paketine yatırım yapmaya gerek kalmadan, sadece istenilen program satın alabilecek.
Bu uygulamalar, Windows 10 için sıfırdan, dokunmatik kontrollerle yenilendi. Artık Windows 10 işletim sisteminde fare ve klavye olmadan Excel üzerinde dokunmatik kontrollerle düzenleme işlemleri yapılabilecek. Daha fazla dokunmatik ekranlı cihazın gelebileceğini düşünürsek, bu özellik tüketiciler için olmazsa olmaz hale gelebilir.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi.20150729091955.jpg
9- SEÇİLEBİLİR GÜNCELLEMELER
Windows 10 ile birlikte Microsoft, "Windows Update for Business" özelliğini de hayata geçirecek. Bu güncelleştirme, dağıtım halkaları ile gelerek, BT uzmanlarının hangi cihazların güncelleme alacağını seçebilmelerini sağlayacak. Aynı zamanda güncellemelerin ne zaman yapılıp yapılmayacağına karar vermek de mümkün olacak.
Enterprise Mobility Suite ve System Center, bu güncelleme ile sorunsuz bir şekilde entegre edilebilecek. Genel olarak Microsoft'un "Windows Update for Business" ile şirketler için yönetim maliyetlerini azaltmayı hedeflediğini söyleyebiliriz.
windows-10-yükleme-bu-sabah-yayinlandi.20150729092037.jpg
10- WİNDOWS 10 SİBER GÜVENLİK KAYGILARINA EĞİLİYOR
Windows 10, daha önce Windows 8 ve 8.1'de olduğu gibi ücretsiz anti-malware koruması Windows Defender ile birlikte gelecek. Microsoft ayrıca kendi cihazlarının desteklenen ömrü boyunca, güvenlik güncelleştirmelerini sağlama konusundaki kararlılığını vurguluyor.
-
Popüler arayan kimliği uygulaması Truecaller, Windows 10 Mobile için sunduğu uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı.
Truecaller Windows 10 Mobile Uygulaması Güncellendi
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi ile üçüncü taraf uygulama geliştiricileri için çok daha fazla geniş çalışma alanı sağlayabilen yeni API’lerini yayınlamıştı. Windows 10 Mobile uygulamasını hakkında titiz çalışmalara imza atan Truecaller da bu imkanlar doğrultusunda yeni bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılara teşekkür eden Truecaller, Microsoft Store Uygulama mağazasındaki uygulama sayfasında bir de açıklama yayınladı.
Windeks 10 hakkında konuşmaktan dolayı çok heyecanlıyız! Bu güncelleme birçok muhteşem özellikle geliyor ve bunlar hakkında düşüncelerinizi öğrenmeyi çok istiyoruz. Bizim için bir yorum yazabilir veya Twitter’da @Truecaller hesabı üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Popüler arayan kimliği uygulaması, Truecaller sürümü 5.2.0.0 için yeni bir güncelleme aldı. En son güncelleme herhangi bir yeni özellik içermiyor, ancak bir çok önemli iyileştirmeler mevcut
Truecaller 5.2 Sürümü yenilikleri:
Veri kullanımı azaltma: Uygulamada tüm görüntüler devre dışı bırakarak veri trafiği azaltılabilir
Canlı Karolar: Canlı Karo üzerinde Truecaller’ın rehber rotasyonlu kişi görünümü
Tasarım Geliştirmeleri: Uygulama görünümünü sürekli taze tutmak için bir kaç küçük tasarım değişikliği
Peki yenilikler neler?
YENİ ENGELLEME ÖZELLİKLERİ Kimin sizinle iletişime geçeceğini kontrol altına alın. Kendi engellenenler listenizi oluşturun ve istemediğiniz çağrıları engelleyin. Gizli ve özel numaraları da engelleyebilirsiniz.
GELİŞMİŞ ÇAĞRI GEÇMİŞİ Çağrı geçmişinizi canlandırın. Bu güncellemede Truecaller verisini kullanarak çağrı geçmişinizi isim ve fotoğraflarla geliştiriyoruz.
ÇAĞRI SONRASI KİMLİĞİ Bazen sadece bir hatırlatmaya ihtiyacınız olur. Çağrı sonrası bildirimler, uygulamayı açmaya gerek kalmadan kimin aradığını görmenizi, numarayı kaydetmenizi ve spam olarak bildirmenizi kolaylaştırıyor.
PROFİL DETAYLARI Büyük resim için çabalıyoruz. Şu andan itibaren profiller operatör bilgisi ve gömülü haritaları içeriyor.
YENİ TASARIM Arama sonuçları, çağrı geçmişi ve keşfetme gibi liste görünümündeki ekranlar için tasarımı biraz değiştirdik. Profilleri operatör bilgisi ve gömülü haritaları göstermesi için düzenledik. Bir göz atın!
Popüler arayan kimliği uygulaması Truecaller’ı Windows 10 Mobile akıllı telefonunuza indirmek ve test etmek için buradaki Microsoft Store Uygulama Mağazası bağlantısına tıklamanız yeterli.