“(Ebü Rafi’ anlatıyor:) Fatıma Hasan’ı dünyaya getirdiğinde, Resülullah’ın (s.a.s.), onun kulağına namaz ezanı gibi ezan okuduğunu gördüm.” (Tirmizi, Eddhi, 16)
Printable View
“(Ebü Rafi’ anlatıyor:) Fatıma Hasan’ı dünyaya getirdiğinde, Resülullah’ın (s.a.s.), onun kulağına namaz ezanı gibi ezan okuduğunu gördüm.” (Tirmizi, Eddhi, 16)
Ebü Rafi’ anlatıyor:) Fatıma Hasan’ı dünyaya getirdiğinde, Resülullah’ın (s.a.s.), onun kulağına namaz ezanı gibi ezan okuduğunu gördüm.” (Tirmizi, Eddhi, 16)
Siz namaza çağırdığınız vakit onu alaya alıp eğlence yerine koyuyorlar. Bu şüphesiz onların akılları ermeyen bir toplum olmalarındandır. (Mâide Sûresi, 58)
“Sana iyi davranmalan senin çocukların üzerindeki hakkındır. Aynı şekilde çocuklar arasında adil davranman da onların senin üzerindeki hakkıdır.” (Ebu Ddviıd, Büyü’ (İcdre), 83)
Üç kişiden sorumluluk kaldırılmıştır: Uyanıncaya kadar uyuyandan, iyileşene kadar aklını kaybedenden ve büyüyünceye kadar çocuktan.” (Ebo. DavO.d, HudO.d, 1 7)
“(Hz. Hüseyin (r.a.) anlatıyor:) Resülullah’ın (s.a.s.) oğlu Kasım vefat edince, (annesi) Hz. Hatice ‘Ey Allah’ın Resulü! Kasım’ın sütü hala damlıyor. Keşke Allah süt emmeyi tamamlayıncaya kadar onu yaşatsaydı.’ dedi. Bunun üzerine Resülullah (s.a.s.) ‘O, süt emmeyi cennette tamamlayacaktır.’ buyurdu.” (İbn Mdce, Cendiz, 2 7)
Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. (Mâide Sûresi, 54)
“(Hz. Hüseyin (r.a.) anlatıyor:) Resülullah’ın (s.a.s.) oğlu Kasım vefat edince, (annesi) Hz. Hatice ‘Ey Allah’ın Resulü! Kasım’ın sütü hala damlıyor. Keşke Allah süt emmeyi tamamlayıncaya kadar onu yaşatsaydı.’ dedi. Bunun üzerine Resülullah (s.a.s.) ‘O, süt emmeyi cennette tamamlayacaktır.’ buyurdu.” (İbn Mdce, Cendiz, 2 7)
Aziz ve Yüce olan Allah, annelere saygısızlık etmeyi, kız çocuklarını diri diri gömmeyi, hak etmediğini istemeyi size haram kılmıştır. Sizin için üç şeyi de çirkin görmüştür: Dedikodu, anlamsız çok soru sormak ve malı boşa harcamak!” (Müslim, Akdiye, 12)