bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle