:present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: seka da ki işçilerde bedavadan para alıyordu petkimdekilerde telekomdakilerde ve kapanan yada özelleştirilen bütün yerlerdeki vatandaşlar yatıp para alıyorlardı vay be o zaman bu ülke de bu kadar yer yattığı halde nasıl zarar etmiyordu ben anlamıyorum herkes takmış adamların maaşlarına piyasada 500 600 alanlara göre çok iii alıyorlar diye bağıranlar bi dünya , nerdeyse tekel işçilerini vatan haini ilan edenler siz millet olarak hakkınızı aramassanız daha çok bağırırsınız iş yapmadan dünyanın parasını alıyorlar diye şu ülkede para için böbreğini satmak isteyenler çöpten ekmek toplayanlar parasızlıktan okuyamayanlar varken sen hala 600 tl ya asgari ücrete razı gelip adam gibi yaşamak isteyenlerin maaşıyla uğraşıyorsan suçu birazda kendinde arayacaksın bu gün onlara yarın bizlere demeden vermiş veriştiriyorsun şu türkiye şartlarında insan gibi değil orta halli yaşamak bile 1 1500tl iken sen hala kalkmış asgari ücretle tekel işçilerinin aldığı parayı kıyaslıyorsun ben doğalgazı düşüremem vatandaş soba yaksın zaten fakirlere kömür yardımı yapılıyor diyen bir zihniyete destek veriyorsun bu adamın aldığı para değil bu kadar kişiyi buraya birilerinin tanıdığı diye tıka basa doldurupta yıllarca bu maaşa çalıştıranlara kızmıyorsunda tek derdi 12 ay boyunca çalışmak için mücadele veremek olan bu insanlara kızıyorsun:49: