-
Windows'un sesli asistanı Cortana, Android platformu için portlandı. Portana ismini alan yeni sesli asistanın özellikleri
iOS ve Android platformlarında yer alan sesli asistan özelliği günlük yaşamı kolaylaştıran unsular arasında yer alıyor. Microsoft da rakiplerinin gerisinde kalmamak için geçtiğimiz yıl Cortana ismini verdiği sesli asistanını duyurmuştu. Windows Phone 8.1 yüklü cihazlarda kullanılabilenCortana bugün bir ekip tarafından Android platformu için portlandı.
DroidCon 2015 Konferansında gün yüzüne çıkan Portana ismini alan portlanmış Cortana'nın tüm özellikleri Android cihazlarda kullanılabiliyor. OrangeSec ekibi tarafından gerçekleştirilen bu portlama işlemi biraz karmaşık bir yapıda olduğu için normal kullanıcıların beğenisine sunulmayacak.
Ekibin diğer açıklamasına göre Microsoft, Cortana'yı Android veya iOSplatformuna da taşımayı düşünürse firmaya destek verecek. Bakalım önümüzdeki günlerdePortana.apk dosyası XDA forumlardaki yerini alacak mı?
HoloLens ve Windows 10 ile 2015'e hızlı başlayan Microsoft, Cortana'yı iOSve Android platformalarına sunmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz Şubat ayında 87. Oscar ödül töreninde verilecek ödüllerin %83'ünü doğru tahmin eden Cortana, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre iOS ve Android kullanan cihazlar için Windows'dan bağımsız bir sürüm hazırlanmış durumda.Cortana, uygulama marketlere girmek için hazır olsa da maalesef ilk başta Beta olacak ve sadece belli bölgeler için dağıtılacak.
Ürünün stabil versiyonu 2015'in ilerleyen dönemlerinde marketlere giriş yapacak, dedikodular arasında Microsoft'un yeni bir Cortana sürümü hakkında çalıştığı da var, yeni gelecek sürümün adı ise Einstein projesi olacak. Projenin adından da anlaşılacağı üzere Microsoft, akıllı asistanları bambaşka bir yapay zeka boyutuna taşımayı hedefliyor.
Sanal Asistan Savaşı Kızışıyor!
Google'ın Google Now'ı ve Apple'ın Siri'si Cortana'nın en büyük rakipleri konumunda fakat Microsoft'un bu akıllı hamlesi Cortana için olumlu sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Cortana'nın üç büyük platformda da hizmet vermesi hem popülerliğini hem de kullanımını büyük oranda arttıracaktır.
Google Now servisinin ülkemiz için açık olmadığı düşünüldüğünde Android kullanıcılar için Cortana iyi bir alternatif olacaktır.
-
Windows'un sesli asistanı Cortana, Android platformu için portlandı. Portana ismini alan yeni sesli asistanın özellikleri
iOS ve Android platformlarında yer alan sesli asistan özelliği günlük yaşamı kolaylaştıran unsular arasında yer alıyor. Microsoft da rakiplerinin gerisinde kalmamak için geçtiğimiz yıl Cortana ismini verdiği sesli asistanını duyurmuştu. Windows Phone 8.1 yüklü cihazlarda kullanılabilenCortana bugün bir ekip tarafından Android platformu için portlandı.
DroidCon 2015 Konferansında gün yüzüne çıkan Portana ismini alan portlanmış Cortana'nın tüm özellikleri Android cihazlarda kullanılabiliyor. OrangeSec ekibi tarafından gerçekleştirilen bu portlama işlemi biraz karmaşık bir yapıda olduğu için normal kullanıcıların beğenisine sunulmayacak.
Ekibin diğer açıklamasına göre Microsoft, Cortana'yı Android veya iOSplatformuna da taşımayı düşünürse firmaya destek verecek. Bakalım önümüzdeki günlerdePortana.apk dosyası XDA forumlardaki yerini alacak mı?
HoloLens ve Windows 10 ile 2015'e hızlı başlayan Microsoft, Cortana'yı iOSve Android platformalarına sunmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz Şubat ayında 87. Oscar ödül töreninde verilecek ödüllerin %83'ünü doğru tahmin eden Cortana, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre iOS ve Android kullanan cihazlar için Windows'dan bağımsız bir sürüm hazırlanmış durumda.Cortana, uygulama marketlere girmek için hazır olsa da maalesef ilk başta Beta olacak ve sadece belli bölgeler için dağıtılacak.
Ürünün stabil versiyonu 2015'in ilerleyen dönemlerinde marketlere giriş yapacak, dedikodular arasında Microsoft'un yeni bir Cortana sürümü hakkında çalıştığı da var, yeni gelecek sürümün adı ise Einstein projesi olacak. Projenin adından da anlaşılacağı üzere Microsoft, akıllı asistanları bambaşka bir yapay zeka boyutuna taşımayı hedefliyor.
Sanal Asistan Savaşı Kızışıyor!
Google'ın Google Now'ı ve Apple'ın Siri'si Cortana'nın en büyük rakipleri konumunda fakat Microsoft'un bu akıllı hamlesi Cortana için olumlu sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Cortana'nın üç büyük platformda da hizmet vermesi hem popülerliğini hem de kullanımını büyük oranda arttıracaktır.
Google Now servisinin ülkemiz için açık olmadığı düşünüldüğünde Android kullanıcılar için Cortana iyi bir alternatif olacaktır.
-
Anti Virüs konusunda dünyanın önde gelen firmalarından Kaspersky, en güvenilir mobil işletim sistemini açıkladı. İşte en güvenilir mobil işletim sistemi hangisi sorusunun yanıtı
Bundan bir 5-6 sene önce siber saldırıların odak noktası bilgisayarlar iken, günümüz itibariyle korsanlar gözlerini akıllı telefonlara çevirmiş durumdalar.
Akıllı telefonları ana hedef haline getiren şey ise, hemen hemen tüm bilgilerimizi bu ufak bilgisayarlarda rahatça saklayabiliyor olmamız. Yeri geldiğinde banka hesap bilgilerimizi, kredi kartlarımızı, uçak biletlerimizi ve daha birçok bilgiyi akıllı telefonlarımız üzerinden tanımlayabiliyoruz.
Hali hazırda Apple ve Google'ın geliştirdiği ödeme sistemleriyle, akıllı telefonlarımız artık bir nevi cüzdan konumuna da geçiyor. Hal böyle olunca önemli emanetlerimizin bulunduğu bu telefonların, siber saldırılarakarşı ne kadar dirençli oldukları sorusu da akılları kurcalıyor. Bu nokta da acaba en güvenli mobil işletim sistemi hangisi sorusu da ayrı bir anlam kazanıyor.
En Güvenli Mobil İşletim Sistemi Hangisi
Bu soruna dikkat çeken Kaspersky Kurucu Başkanı Eugene Kaspersky, kendilerine göre en güvenli işletim sistemini açıkladı.
Hali hazırda iOS ve Android'in çok fazla tercih edilmesinden ötürü birçok siber saldırıya maruz kaldığını belirtenKaspersky, Windows Phone'un bu açıdan çok daha avantajlı olduğunu belirtti.
En Güveniliri Windows
Windows Phone'u "şimdiye kadar fazlasıyla temiz" olarak nitelendiren Kaspersky, Windows'un diğerlerinden (iOS, OS X, Android) çok daha iyi ve güvenli bir işletim sistemi olduğunu belirtti.
Kaspersky, iOS ve Android'in kullanıcılar için güvenli olmadığını açık bir şekilde dile getirirken, hacker gruplarının bu açıkları çok iyi bildiklerini ve diledikleri anda birçok kişinin banka, hesap vb. bilgilerine kısa sürede ulaşabileceklerini ima etti.
Kaspersky'ın bu Windows yanlı tutumu ne derece doğrudur bilinmez ama, akıllı telefonlardaki mevcut açıkların büyük tehlike arz ettiği inkar edilemez bir gerçek gibi duruyor.
-
Anti Virüs konusunda dünyanın önde gelen firmalarından Kaspersky, en güvenilir mobil işletim sistemini açıkladı. İşte en güvenilir mobil işletim sistemi hangisi sorusunun yanıtı
Bundan bir 5-6 sene önce siber saldırıların odak noktası bilgisayarlar iken, günümüz itibariyle korsanlar gözlerini akıllı telefonlara çevirmiş durumdalar.
Akıllı telefonları ana hedef haline getiren şey ise, hemen hemen tüm bilgilerimizi bu ufak bilgisayarlarda rahatça saklayabiliyor olmamız. Yeri geldiğinde banka hesap bilgilerimizi, kredi kartlarımızı, uçak biletlerimizi ve daha birçok bilgiyi akıllı telefonlarımız üzerinden tanımlayabiliyoruz.
Hali hazırda Apple ve Google'ın geliştirdiği ödeme sistemleriyle, akıllı telefonlarımız artık bir nevi cüzdan konumuna da geçiyor. Hal böyle olunca önemli emanetlerimizin bulunduğu bu telefonların, siber saldırılarakarşı ne kadar dirençli oldukları sorusu da akılları kurcalıyor. Bu nokta da acaba en güvenli mobil işletim sistemi hangisi sorusu da ayrı bir anlam kazanıyor.
En Güvenli Mobil İşletim Sistemi Hangisi
Bu soruna dikkat çeken Kaspersky Kurucu Başkanı Eugene Kaspersky, kendilerine göre en güvenli işletim sistemini açıkladı.
Hali hazırda iOS ve Android'in çok fazla tercih edilmesinden ötürü birçok siber saldırıya maruz kaldığını belirtenKaspersky, Windows Phone'un bu açıdan çok daha avantajlı olduğunu belirtti.
En Güveniliri Windows
Windows Phone'u "şimdiye kadar fazlasıyla temiz" olarak nitelendiren Kaspersky, Windows'un diğerlerinden (iOS, OS X, Android) çok daha iyi ve güvenli bir işletim sistemi olduğunu belirtti.
Kaspersky, iOS ve Android'in kullanıcılar için güvenli olmadığını açık bir şekilde dile getirirken, hacker gruplarının bu açıkları çok iyi bildiklerini ve diledikleri anda birçok kişinin banka, hesap vb. bilgilerine kısa sürede ulaşabileceklerini ima etti.
Kaspersky'ın bu Windows yanlı tutumu ne derece doğrudur bilinmez ama, akıllı telefonlardaki mevcut açıkların büyük tehlike arz ettiği inkar edilemez bir gerçek gibi duruyor.
-
Periscope'a Profil İlave Alanları Getirildi
Periscope'a web üzerinde farklı profil ilave alanları geldi.
Periscope'a Profil İlave Alanları Getirildi
Twitter firmasının sahibi olduğu, Canlı yayın uygulaması Periscope, Profil özelliğini güncelledi ve diğer sosyal medya uygulamarın profillerinde olduğu gibi ,Kullanıcıların hesapları üzerinden, ‘Hakkında’ kısmına birkaç cümle ekleyebilecek, İnternet sitelerini koyacaklı ve Lokasyon gibi konumları profil alanlarına aktaracak.
Kullanıcılar, Bu profil sayesinde, Araştırma geçmişlerini görünebileceğini kendi periscope.tv hesaplarında ve URL linklerinde sahip olacaklar. Persicope, Bu yeniliğin canlı yayın uygulamaları için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, Bu sayede kullanıcıların kolay bir biçimde gezebileceği, Canlı yayınlarla ulaşacağını format haline getirdiğini açıkladı.
-
iOS 9'dan iOS 8.4.1'e Geri Dönüş Rehberi
iOS 9 çıkar çıkmaz hemen bir merakla indirip hoşunuza gitmediyse nasıl döneceğinizi sizlere adım adım anlatıyoruz.
iOS 9 bildiğiniz gibi 16 Eylül'de yayınlandı ve o gün bu gündür inanılmaz derecede seri olarak indirilmeye devam ediyor. Ancak bazı kullanıcıların beklentilerinin altında kalan, ya da bazı sorunlar ortaya çıkaran sürüm için geri dönmek isteyenler de bulunuyor. Biz de geri dönmek isteyen kullanıcılar için bir rehber hazırlıyoruz.
Eğer siz de iOS 9'dan hoşnut kalmayıp iOS 8.4'e downgrade işlemi yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları dikkatlice yaparsanız eski sürümünüze döneceksiniz. Ancak baştan belirtelim. Bu adımlar klasik olarak yapılamsı gereken adımlar. Herhangi bir sorunda haliyle mesuliyet kabul etmiyoruz. (Biz denedik sıkıntı olmadı) Yani işlemleri yapmadan önce her elektronik cihazda olduğu gibi sorunlar oluşabileceğini de unutmayın.
Şimdi anlaştıysak adımlarımıza geçelim;
Adım 1) Yedekleme Yapın!
Bu tarz işlemlerin en önemlisi yedeklemedir. Eğer bir sorun veya sıkıntı olursa bu yedeğinize dönerek sorunsuz kullanıma devam edebilirsiniz. O sebeple bu adımı "Yek yeaa, bu tarz şeylere gerek yok" demeden yedeklemenizi alın, sonra sıkıntı olmasın.
Adım 2) Gerekli Dosyayı İndirmek
İlk olarak iOS 8.4'e ait sürümü indirmemiz gerekiyor. Bunu da buradaki bağlantıdan cihazınıza uygun sürümü indirerek yapabilirsiniz. Ancak doğrusunu indirmek en önemli detay, yoksa sorunlar ortaya çıkacaktır. Dikkatlice kontrol ederek gereken dosyayı indiriyoruz. İndirme bittikten sonra diğer adıma geçebiliriz.
Adım 3) iPhone'umu Bul Özelliği Kapatma
İşlemlerde bir sorun olmaması için Ayarlar ve ardından iPhone'umu Bul, ve ya Find My iPhone olarak bilinen özelliği kapatmanız gerekiyor. iPad ve iPod için gerekli bir adım olmasa da siz yine de kapatın ne olur ne olmaz.
-
Adım 4) Başlıyoruz
Şimdi ise güç tuşuna uzun uzun basarak cihazınızı kapatın.
Adım 5) iTunes
Şimdi de bilgisayarımızın başındayken iTunes'u açıyoruz. Açtıktan sonra cihazımızı bilgisayara bağlayarak güç ve home tuşuna birlikte basarak 10 saniye kadar bekliyoruz. Ardından güç tuşuna basmayı bırakarak home tuşuna bi 3 saniye kadar daha basamaya devam ediyoruz.
Adım 6) Güncelleme Modu
Bu işlemi doğru biçimde yaptığınız zaman iTunes cihazınızın yazılım güncelleme modunda olduğunu anlayacak. Eğer bu adım başarısız olmuşsa cihazınız açılacaktır. Eğer normal bir biçimde cihazınız açılmışsa 4. adımı doğru yapamamışsınız demektir.
Adım 7) Özet/Summary
Eğer iTunes cihazınızın yazılım güncelleme modunda olduğunu anlamışsa Summary/Özet bölümüne geçin ve Windows'ta Shift, Mac'de ise Option tuşuna basılı tutarak Restore/Onar butonuna tıklayın.
Adım 8) IPSW Kurulumu ve iOS 8'e Dönüş
Yine 6. adımda başarılı olduysanız bir dosya arama ekranı karşınıza çıkacak ve ilk adımda indirmiş olduğunuz dosyayı çekerek yüklemesini bekleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra cihazınız yeni alınmış gibi karşılama ekranı ile gelecek ve normal bilgilerinizi doldurarak cihazınızı kurup iOS 8.4 keyfinize devam edebilirsiniz.
Adım 9) iOS 8.4 Yedeği Geri Yükleme
Eğer iOS 9'a geçmeden önce bir iOS 8.4 yedeğiniz varsa bu yedeğinizi geri yükleyerek cihazınızı yeni değil eski sevdiğiniz ve alıştığınız haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Güle güle kullanın.
-
Apple, Mac Fiyatlarına 16.000TLye Ulaşan Zamlar Yaptı
2015 model yeni Mac bilgisayarların Türkiyede ki fiyatları dikkatleri üzerine topluyor.
Apple, Mac Fiyatlarına 16.000TLye Ulaşan Zamlar Yaptı
Doların çıkması sonucun da birden fazla ürünün fiyatları artarken, Geride bıraktığımız günlerde Apple’ın lansmanını yaptığı iPhone 6S’in fiyatları açıklanmıştı. Durum böyle olunca Türkiye’de devreye giren bir takım para dönüşümleri ve KDV gibi hizmet bedelleri olunca bu rakamlar iki , üç katına çıkıyor. Firma’nın gerçekleştirmiş olduğu iPhone 6S fiyatlarındaki güncellemenin ardından da Mac bilgisayarlarının fiyatlarını güncelledi.
Türkiye’de zaten pahalı olarak görülen cihazların fiyatları artınca kullanıcılar tarafından daha da durulmaz noktaya geldi.
Macbook 1.1 GHz: 4.299 TL’den 5.199 TL’ye
MacBook 1.2 GHz: 5.299 TL’den 6.299 TL’ye
Mac mini 1.4 GHz: 1.749 TL’den 1.949 TL’ye
Mac mini 2.6 GHz: 2.449 TL’den 2.699 TL’ye
Mac mini 2.8 GHz: 3.499 TL’den 3.899 TL’ye
Mac Pro 3.7 GHz Dört Çekirdek: 10.599 TL’den 11.999 TL’ye
Mac Pro 3.5 GHz Altı Çekirdek: 13.999 TL’den 15.999 TL’ye
-
iPhone 6S Türkiye de Bir Kez Daha Ertelendi
Appleın yeni telefonunu oldukça merakla bekleyenler, Maalesef biraz daha beklemek zorunda.
iPhone 6S Türkiye de Bir Kez Daha Ertelendi
2015’in son ayılarına doğru giderken akıllarda yer edinmeyi başaran telefonlardan bir tanesi de iPhone’un yeni 6S ve 6S Plus modelleriydi. Özellikle Türkiye’de satışa çıkacağı açıklanan telefonlar, Bu fiyatlar ile satılması imkansızdı.
Apple tarafından Türkiye’de 16 Ekim olarak açıklanan iPhone 6S ve 6S Plus’ın Apple Store satışı tarihi ise, Ani bir karar ile ertelendi. Firma için alınan karar 23 Ekim. Firmanın neden bu tarz bir güncelleme yaptığı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.
-
Google, çok yakında Play Store’un tasarımında değişikliğe gidecek…
Google Play Store, kısa süre içerisinde yeni bir tasarıma kavuşacak
Google, bir süredir Android adı verilen mobil işletim sistemini geliştirirken, açık kaynak kodlu olması bu işletim sisteminin Samsung, HTC, Sony, LG gibi sayısız firma tarafından tercih edilmesine neden oluyor.
google-play-1
Diğer taraftan kullanıcı açısından bakacak olursak eğer, Google Play Store üzerinden sayısız uygulama ve oyun, Android cihaz kullanıcıları için sunulmuş durumda.
Google, kısa bir süre önce yeni işletim sistemi sürümü olarak Android 6.0 Marshmallow’u yayınladı. İlk planda bu işletim sistemi ile gelen cihazlar firmanın yeni akıllı telefon modelleri Nexus 5X ve Nexus 6P olurken, ayrıca daha önceki bazı Nexus modelleri ve Android One modeller içinde güncelleme olarak sunulmaya başlanmıştı.
Gelen bilgilere göre Google, yeni Android 6.0 Marshmallow’un ardından şimdi de Google Play Store’un tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor.
play-2
Henüz ne zaman sunulacağı belli olmayan bu yeni tasarımın detayları ise Google’da yazılım mühendisi olarak çalışan Kirill Grouchnikov’dan geldi. Grouchnikov, Google+ üzerinden yeni Google Play Store tasarımına dair bazı görselleri paylaştı.
Yeni tasarımda iki ana sekme olarak oyunlar ve uygulamalar ile eğlence sekmesinin yer aldığı görülüyor. Ayrıca Play Store’a yeni animasyonlar da renk getirecek.