-
İşte Pana Film'in Kurtlar Vadisi açıklaması
15 Şubat 2007
KURTLAR VADİSİ’NİN SAYGIDEĞER İZLEYİCİLERİ,
23 yıldır Türkiye’nin gününü kana bulayan, ufkunu kapatan ve geleceğini körelten terör belasının arkasındaki karanlık gerçekleri konu edindiğimiz dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur.
Bildiğiniz gibi, önyargılı karalama kampanyalarına rağmen Kurtlar Vadisi Terör’ün birinci bölümü yayınlanırken, bütün ülkede televizyon izleyenlerin yarısı nefeslerini tutmuş, her kesimden 30 milyon insanımızın yüreği birlikte çarpmış, eserde şu veya bu kesime karşı en küçük bir ayırım ve aşağılama görülmemiştir… Buna rağmen geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle fiili sansür çarkı dönmeye başlamış, hiçbir demokratik hukuk devletinde görülemeyecek bir uygulama ile dizimizin yayımlanması imkânsız hale getirilmiştir… Ya Kurtlar Vadisi yayından kalkacak ya da kanalın yayın izni iptal edilecekti…
Yapımcı olarak bizim yaptığımız 30 milyon vatandaşın takdirini kazanan sanal bir gerçekliktir ama bu kitlenin beğenisini hiçe sayan sansürcü zihniyetin yaptığı somut bir gerçekliktir… Zira, dizinin henüz sadece bir bölümü yayınlanmış ve bu bölümde herhangi bir sakınca görülmemiş olduğu halde sonraki bölümler, ısmarlama bir takım kaygı ve tahminlerden hareketle ağır şekilde suçlanmıştır.
Oysa Kurtlar Vadisi, daha birinci bölümün ilk sahneleriyle birlikte bu ülkede her şeye rağmen herkesin kardeş olduğu bilincini pekiştirmek için en etkili örneği vermiştir… Dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türkün kardeşliğinden rahatsız olanlar Kurtlar Vadisi’ni suçlamış, yayın engellenmiştir…
Kurtlar Vadisi, yaklaşık çeyrek yüzyıl boyunca bu ülkenin 40 bin insanına kıyan senaryoyu yazdıran ellerin parmak izlerini sanal labaratuarda teşhis edeceği için mi linç uygulamasına hedef olmuştur?
Kurtlar Vadisi, kanlı sürecin yolaçtığı dolaylı-dolaysız 300 milyar dolarlık kaybın hesabını sorgulayacağı için mi sakıncalı bulunmuş ve susturulmak istenmiştir?
Ancak, Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı olarak PANA FİLM, bu konuda ve her konuda sözünü bir şekilde söyleyecek, televizyonda olmazsa sinemada, dijital platformlarda veya internet aracılığıyla siz saygıdeğer izleyenleriyle buluşacaktır…
Saygılarımızla…
PANA FİLM
-
bana göre dizi yayından kesinlikle kaldırılmamalı. benim anlamadığım yok efendim dizi şiddet içeriyormuş,yok mafyaya özendiriyormuş. öyle ise şiddet içeren bütün amerikan filmlerini yasaklamaları lazım.o filmlerde şiddet yokmu. veya diğer dizilerde şiddet yokmu. bana göre bazılarının işine gelmediği için dizi yayından kaldırıldı.bence tüm kurtlar vadisi severleri bir olup artık nereye başvurulacaksa (e.mail veya telefon) başvuralım dizimize tekrar kavuşalım.sagılarımla...
-
kurtlar vadisinin daha önceki bölümlerini hiç izlemedim bazen arkadaşlar vasıtasıyla zorla izlettirildim. ama şunu söylemek istiyorum televizyonlarımızda o kadar gereksiz programlar ve diziler var ki bence kurtlar vadisi bunlardan en masumu. yani şimdi binbir geceden, selenadan, bebeğimden ve daha birçok programdan-diziden daha mı sakıncalı? sanmıyorum ve bu mevzu beni kurtlar vadisine yaklaştırdı olmazsa ben seyretmeye başlıyayım :) herkese selam...
-
Kurtlar vadisi terörünyayından kaldırılması bence çok anlamsız veya rütükegöre çok anlamlı. Beni rahatsız eden kavga ve elalemin özel hayatlarına giren yayınlar nedeniyle kanalların yarış halinde olmasıdır. Bazıları zaplayın diyorlar nereye zaplarsan benzer yayınlar karşımıza çıkıyor. Bu nedenle artık zaten sinirlerimiz bu yayınlar nedeniyle bozuldu. Kurtlar vadisi terör belki milli hislerimizi depreştirecekti. Unutulmaması gerekenleri hatırlatacaktı. Böyle kafaya böyle tıraş.
-
kaldırılmasın kaldırılması gereken ve durdurulacak okadar yayın varki gitsinler onlarla uğraşsınlar
-
arkadaşlar türkiyede herkezin bildiği olayları yansıtması birilerini rahatsız ediyor bu terörden kimler nasipleniyor bilinmiyen bi sey değilki ama bu kadar yüksek sesle söylenince ağaların karnı ağrıdı tabiki .bi düsünsün herkez bu terör neden bitmiyor yada baska bi deyisle neden bitirilmiyor .birileri kesesini dolduracak diye bunu kaşımaya devam edecek bu yamyamların keseside dolmak bilmez .e zararı gören kim gariban mehmetçik ve kandırılmıs zavallı insanlar .bu dezeye kaldırmaya çalısan asıl vatan hainidir.bırakın millet en azından düsünmeyi öğrensin.
-
rtürkü arayalım desteğimizle rtürkü karıştıralım rtürkün telefon mumarası 4441178
-
medya sağolsun her şeye maydonoz oluyorlar
-
kaldırılmasına karşıyım dün gece telefonla Rütük ü aradım ve tepkimi ilettim.Siz de 444 1 178 i arayarak tepkinizi lütfen iletirseniz...
-
Hayır kaldırılmasın. Türkiye üzerine oynanan oyunları herkes görsün.