-
arkadaslar bi noktada kaldırılma fikri doğru fakat dokunulmazlık kaldırılınca kafasına esen milletvekillerini dava edebilecek. bu da beraberinde yüzlerce gereksiz davanın acılmasına neden olacak.. cok gerekli davalar var aslında ama en azından şimdilik kaldırılması doğru değil bence...
-
Meclis kürsüsünde Türklere hakaret haricinde serbest konuşabilmeli ama ,onun dışında kesinlikle dokunulmazlık kaldırılmalı. Ben halkım .Benim vekilim yani benim atadığım kişiler,ben yargılanıyorsam onlar da yargılanmalı.Herkeze saygılar ,selamlar.
-
bazı konular hariç kaldırılmamalı. çünkü o zaman kafasına esen vekillere dava açacak. özellikle hükümet üyelerine dava açacak ve hizmetler duracak.bunu chp liler çok iyi yapıyor.örnek cumhurbaşkanlığı seçimi. utanmadan ve üşenmeden anbayasa komisyanuna 10 000 teklif verdiler. o kadar saçma ve aptalcaydı ki akıllara ziyan. sadece komisyonu kilitlemek için yaptılar.onbin tekliften birkaçı.
40 yaşını doldurmuş üniversite mezunu herkes cumhurbaşkanı olabailir.
41 ............................................................................. olabilir
42 ..............................................................................olabilir.
43 ..............................................................................olabilir.
41 yaşını doldurmuş lise mezunu herkes cumhurbaşkanı olabilir.
42.............................................................................
43.............................................................................
41 yaşını doldurmamış üniversite mezunu herkes cumhurbaşkanı olabilir
42 ........................................................................................
43.........................................................................................
bu şekilde yüzlerce önerge. adam 20 den başlamış 100 yaşına kadar. böyle devam ettirmiş.
bide bunların dava açtıklarını düşünün. örneğin biri sabah kalkıp bu sabah donum ıslaktı bu başbakanın şuçu deyip dava açabilir.
-
kesınlıkle milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalıdır içtenlikle desdekliyorum
-
bence kaldırılmalı kimse yaptıklarından dokunulmazlıkla korunmamalı ben vatandaş olarak yaptımdan mesulsem ve yargılana biliyosam herkes yargılanmalı siyasi yada başka bir ünvanına bakılmadan.........
-
Haklısın benimde bahsettiğim o kalkanı kaldırmak, elbetteki ellerindeki bilgi belge benim elimde yok, ama benim bahsettiğim ayrı şey ben herhangi bir partiyi yada zümreyi örnek gösterek düşüncemi aktarmadım, bahsettiğim özgür irademle M. Vekilini Meclise göndermek, orada benim isteğim dışında mecliste yer alıyorsa beni temsilde na kadar beni düşünür, kaldıki biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz, vede bu ülkede avukatlık yapan bir müessese var davadan davayada koşmalarına gerek yok, suçları sabit değilse. saygı, sevgilerle.
-
-
Evet kaldırılmalı onlarıda bız sectık bızım gıbı vatandas:45:
-
kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalı. en azından türk milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçlara ve haksız kazanç elde edenlere dokunulmalı. milletvekilliği rant kapısı olmadan çıkarılmalı. milletvekili olan şahsın oraya kendisini ve çevresini zengin etmeye değil, millete hizmet etmek için göreve geldiğini bilmeli. yani ateşten gömlek giydiğini hissetmeli.
-