hayır degılım daha cok calısmamız gerek
Printable View
hayır degılım daha cok calısmamız gerek
iyi diyelim iyi olsun :)
burda anlamadıgımız senin zoruna giden neki hocalıktan bahsediyorsun ukalalık yapma der gibi seninki ukalalık olmuyorda bizimkimi oluyor. sözümüzde yanlış varsa onu vurgula söylediklerimizin sorumlulugu bize ait hakkımızı haddimizi biliriz.bak arkadaşım dersin o senin dediklerin bu ülkede olan şeyler degil uydurma dogrusu bu dediklerimizin tersini kanıtla veya bizim dediklerimi cürütecek bilgin varmı paylaşmaya hazırmısın anlatta anlıyalım.konuyu plomik konusu yapma bilgi paylaşımı olsun lütfen
ben çok acil olmadıkca gitmemeye çalışıyom çünkü doktarların bakmadan yazdıgı ilaçların bir çogunu eczaneden alıyom agrı kesici antibiyotik gibi vs anlıyacan kendi kendinin doktoru olacan
tc de
bazı hastanelerde hizmet cok iyi ancak bazılar hala eski düzen gelişmelere ayak uydurmamak için direniyor.iyi olan sisteme karşı neden ayak diretiliyor eskide devam etmek isteniyor araştırılması gerek.
Türkiyemizde hangi hizmet 4/4 lük ki.
ben kısa ve öz olarak cevaplıyacam paran varsa saglık var hizmet var arkadaşlar.çünkü benim başıma çok geldi özel muanesine gitmedikden sonra ilgi yok maalesef
cevabını şöyle vereyim...dünyanın her yerinde sağlık işi parayla olur..ilaç,techizat,personel gideri vs...yani sağlık = Para dır...ters gelebilir bi çoğunuza ancak dünyanın gerçeği budur...benim söylediğim açık ve net...yıllık bütçesinin % 1'ini sağlık hizmetine ayıran bir ülkede sağlıktan yada sağlık kalitesinden bahsedilemez...çok bişey değil...bu bütçe 3 katına çıksa yani ülke bütçesinin % 3 ü sağlığa ayrılsa her tedavi ve her hizmet tavan yapar....mesele budur...bahsettiğiniz döner sermaye sisteminde de olması gereken şey döner sermaye giderlerinin % 80'inin hastaneye harcanması,kalan % 20 nin doktor ve diğer sağlık personeline dağıtılmasıdır...ancak ülkemizde sistem maalesef öyle yürümüyor...özellikle üniversite hastaneleri trilyonlar düzeyinde döner sermaye kazanırken bir bakıyorsunuzki alet edevat,techizat bakımından dökülüyor...neden??çünkü üniversite yönetimleri kişilere ödenen yüzdeleri % 20'ye çekmeye çalıştıklarında öğretim üyelerinin 'bırakır giderim ha' tehdididyle karşı karşıya kalıyorlar..dolayısıylada döner sermayenin tamamına yakını öğretim üyeleri ve diğer sağlık personeline şahsi kazanç olarak yansıyor...techizat dökülmüş kimin umurunda...bu iş tamamen özellikle üniversite hastanelerinde ticarete dönmüş...diğer hastanelerdede klinik şefleri kapalı devre tezgahı kurmuş ceplerini dolduruyorlar...olay budur..selametle