herkes kendine göre bütçe oluşturur ayagını yorganına göre uzatır kimse kimseye düşman değil ama göz var nizam var dün bile başka işçiler bu tekel işçilerini pretosto etti sebep ne haksız maaş!!!
Printable View
adamlar açlık grevinde birer ikişer dökülüyolar
arkadaş bazılarına göre bu yorganın boyu uzuyorda işciler gelincemi kısalıyor.tekel işcilerini porotesto eden işciler kim neyin nesi ,onlar kendi başlarına gelecekleri bilmiyorlar her halde.işcnin elindeki tek güç grev ve benzeri uyarı eylemleridir bırakın onlarda üretimden gelen güçlerini kullansınlar.
gün geçtiksire medyada işçilerden elini ayagını çekmeye başladı saglam haber çıkmamaya başaldı ilk zamanlar medya işçileri iyi kullandı şimdide yalnızlığa itip çekti gitti
devlet haklı
cabbari ustam bu insanlar bu maaşı silah zoru ile almadılarki bende diyorum şurada haklarını arayan insanların yarısı kadarını bizlerde çıkıp bağırsaydık bu adamların aldığı maaşı asgari ücretle kıyaslamazdık ustam herşeye zam gelirken asgari ücrete gelen komik fark zorumuza gitmiyor sineye çekiyoruzda neden bu adamlar 12ay boyunca bakın zam demiyorum 12 ay boyunca iş istiyor diye bu kadar adamları eleştiriyoruz o tekel işçilerini tv de eleştiren adamlarada yazıklar olsun diyorum orada aldıkları maaşları asgari ücretle sefalet içinde yaşadıklarını anlatmıyorlarda çıkıp ekmeği için taşoranlaşmaya köleleşmeye karşı direnen işçi arkadaşlarını sadece gündem yaratmak için karalayıp kötülüyorlar o arkadaşlara sesleniyorum hükümetin sözcülüğüne soyunup yalakalık yapacağınıza işçi kardeşlerinize sahip çıkarak bizler artık bu memlekette insan gibi yaşamak istiyoruz verdiğiniz asgari ücretle karnımız doymuyor artık açlık sınırının bile altına düştük şu canım memlekette insan gibi yaşamak bizimde hakkımız değilmi diye bağırsanız emin olun daha çok gündem yaratırsınız tüm arkadaşlarıma saygılar!
olay adamları eleştirmek değil kardeşAlıntı:
olaya şöyle bakalım son iki senedir kükümeti yıpratmak için o kadar çok seneryolar yazıldıki darbe planları poyrazköy kazıları ergenekon arınça suikast vs. vs. bu kadar hadiseye ragmen birileri hala durmayıp halkı kışkırtıp hükümetin ifşlasını darbe yapılmasını isteyenler var bu nedemek 50 yıl geriye gitmek demek son iki senedir avrupa birliği macerasında bir tek somut adım atılamadı tek sebebi bunlar bu işçileride birielri kullanıp meydanlara salıyor olan yine türk halkına bizim paramıza bizim insanımıza oluyor birileride bu işlerden nemalanıp geçiniyor ben buna kızıyorum tekel işçileri kendilerini alet ettiy-riyorlar ettirmesinler arkadaş hak var nizam var eylemle bu iş çözülmesi mümkün değil hatta daha beter olur bu ülkede provekatör çok onun için kan akar
selametle
tekel işçilerine haksız diyenler ve çok ücret aldığını iddia ederek hükümeti haklı bulanların durumu 5 liraya çanak montajı yapıp 20 liraya montaj yapanlara kazıkçı diyerek çamur atanlara benziyor.bilgi sahibi olmadan fikir üretenler gerek bu forumde ve gerekse diğer forumlarda akp nin borazanlığına soyunanlara şunu soruyorum:sizler bu partiye memleketimizi idare etsinler diyemi yoksa peşkeş ve talan ile satsınlar diyemi oy verdiniz.önümüzdeki aylarda devlete ait elektrik santralları da özelleştirme adı altında satılacak pardon peşkeş çekilecek.tıpkı tekel gibi telkom-petkim-erdemir-sümerbank-bankalar-et balık-şeker fabrikaları-seka kağıt fabrikaları-limanlar gibi.durmak yok yola(yani vatanı satmaya)devam.Allah rızası için adil olunuz.parti liderlerini peygamber gibi görmeyiniz.ebubekir ile ebucehil i ayırınız.ebu cehilleri ebubekir yerine koymayınız.global siyonist adi ingiliz yahudi sermayesine ülkemizin güzüde kuruluşları peşkeş çekilirken hala tayyip borazanlığı yapmayınız.akşamları yv yi açınca yalan ve iftira yuvası hükümet borazanı samanyolu-kanal7-atv-kanal24-bugün gibi kanalların yerine ulusalkanal-avrasya-kanal b yi izleyiniz ve aydınlanıp fikir sahibi olduktan sonra üreten işçilerimize sahip çıkınız.vatan satılıyor vatanımıza sahip çıkalım.7,5 milyar dolarlık tekel tesislerini 1,7 milyar dolara ingiliz sermayesine peşkeş çekenlere değil.akp ve tayyip borazanlarına sesleniyorum Allah rızası için vatan satılıyor uyanın.bu kadar uyku haramdır.
şahsım adına konuşayım ben bu hükümete oy vermedim şu görünüşe göre vermemde ama adamların işçi politikasını dogru buluyorukm
sn adminim siz onu bir de işçilere sorun.konu tekel olduğ için onu örnek vereyim:tekel en karlı kuruluşlardan biriydi. istediğiniz kadar işçi doldurun ve isterseniz her işçiyede 5000 lira ücret de verseniz batması mümkün olmayan bir kuruluşumuzdu.çünkü 50 kuruşa mal olan 1 paket sigara(işçi ücretleri)dahil bakkala 3-5 liraya satılıyor.aynı şekilde telkom sadece 1 yıllık karı karşolığında ingiliz-ermeni sermayesine(lübnanlı ermeni asıllı harir ailesi ve ingiliz ortaklarına) %51 i satıldı yani daha doğrusu peşkeş çekildi.bu iktidar tarafından maalesef 7 senedir istihdama dönük üretim ve ihracata dönük hiçbir yatırım yapılmamıştır.elde olan kamu kuruluşları da yandaşlara veya siyonist global yahudi-ingiliz sermayesine yok bahasına peşkeş çekilerek devletin gelir kaynakları yok edimiştir.yabancılara satılan bankalar yıllık %94 civarındaki net karlarını yurtdışına transfer etmektedirler.sadece avea nın bu yıl ingiltereye transfer ettiği net yıılık karı 11 milyar dolardır.işçileri işsiz ve aşsız bırakan akp politikalarının işçilerle ilgili politikasını beğenmenizi anlıyamadım.1300-1500 lira ücret alan işiçiye düşman mısınız?2 yolda ballı emeklilik ile 7000 lira emekliliği garantileyen ve her ay 12-15000 lira maaşı kendilerine hak gören milletvekillerine düşman değilsiniz.emek kutsaldır.üreten kutsaldır.bu günkü ortamda ortalama geçim için 1500-2000 lira para her çalışanın hakkıdır.8 yıl öce ülkemizin 80 yılda yaptığı iç ve dış borç toplamı 150 milyar dolar idi.bu gün 500 milyar doları geçti.8 yıl önce vatandaşın kredikartı+otomobil+ev kredisi borçlar toplamı sadece 4,7 milyar dolardı.bu gün 150 milyar doları geçti.vatandaş yüksek faizle bankalara borçlandırıld(başı tutuldu)bankalarda yabancılara peşkeş çekildi.kredi kartı sahiplerinin ödedikleri yüksek faizler ile bankalar her döneme ortalama %94 kar açıklarken vede dünyada birçok banka batarken işçiler işsiz aşsız kalırken hangi politikaları beğeniyorsunuz pek anlıyamadım.