kurtlar vadisini istiyoruz dün ekran karatım vadiyi geri istiyoruz:praying: :praying: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
Printable View
kurtlar vadisini istiyoruz dün ekran karatım vadiyi geri istiyoruz:praying: :praying: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
vadiyi geri istiyoruz rütük:bangin: :devilprv: :bangin: :devilprv: :bangin: :devilprv: :bangin: :bangin:
Terörle mücadele etmek Devletin asli unsurlarının görevidir.Antiteröre gençliği
özendirirsek bu gibi filmlerle, işte kaos budur.Arkadaşlar gençliğimizi ülke sevgisi
ve milli bir ruhla eğitelim ve bu insanların terorist olmamaları için tedbir alalım ama dış mihraklı terör olaylarına karşı mücadelede devletimizin bu işle görevli
antiterör unsurlarının yapacağı işleri gençliğimize yaptırmaya da kalkmayalım.Bu filme özenecek çok gencimizin olduğunu bir eğitimci olarak biliyorum.Serkan arkadaşımıza da bu konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ediyorum.Selam ve sevgiler
bizim dedelerimiz bu ülkeyi kanlarıyla kurtardılar göğsündeki imanla ve bileklerinin gücüyle koruyup ta bizlere kadar getirdiler bizler ne yapıyoruz bir diziye kilitlenmişiz ülke elden gidiyor nereye gidiyor yaw bu memlekette dizi seyretmeyen milyonlarca insanımız var ve ülkelerini her yerdede koruyor ve bu ülkede oynanan oyunların farkında olup o gözleri çıkarmayı bilirler bir ülkeyi bir dizi kurtarmamıştır....
Bu konudaki düşüncelerimi daha önce birkaç platformda belirtmiştim Burada da belirteyim
Ya bize Türkiye'de ki terör gerçeğini yansıtıyo diyenlere;
Yattığı yerden yazılan senaryolarla,mafyavari tavırlarla Türkiye gerçeği yansıtılmaz.Türkiyede Terör gerçeğini mi öğrenmek istiyorsunuz Buyrun gerçekler burada,senaryo üzerinde değil.
SkyTürk ve Show TV de seyredemeyenler için.
"Kan Uykusu"
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dizide terörü bitirmeye çalışan Şaşmaz 28 gün askerlikte yan gelip yatıyordu,Güneydoğudaki sorunu nasıl bilsin....
Bknz.
Abdulkadir Şaşmaz'ın oğlu olan Necati Şaşmaz 1971'de Elazığ'da doğdu. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini Kanada'da tamamladı.
Amerika'da 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerikada yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika'ya varamadan geri dönen Şaşmaz, sonradan ailesinin çekincesi ve ısrarı üzerine Amerika'ya dönmekden vazgeçti.
Amerikada kaldığı dönemde yeşil kart sahibi olan Şaşmaz, bedelli askerlikten yararlanarak, askerliğini 28 gün yaptı. .
Ne kadar vatansevermişki dizi ile terörü bitirmeye çalışıyor...
Buda Yapımcısı Osman Sınavdan alıntı
Alıntı:
Kurtlar Vadisi'nin adalet talebini doğurmadığını, aksine kötülüğü korkulacak bir şey olmaktan çıkarttığını, normalize ettiğini, hatta sempati yarattığını düşünüyorum.
Hayır. Bence normalize olmuyor. Siz vatanınız için, sevgilinizden, ailenizden vazgeçer misiniz? Kim vazgeçebilir? Dizinin ana fikri budur.
Siz, vazgeçenlerden biri mi olurdunuz yani?
Bırakın bana bunları.
Yani Türkiye'deki terör gerçeğini Dizi olmasaydı öğrenemeyecektiniz haaa.Ne kadar ilgilisinizki terör gerçeğini öğrenmek için Dizi çekilmesini beklediniz.
O diziyi çevirecek gelen paraları lailada yiyecek.Terör bitecek haaaaa.
Ama bu resimlerdekiler asla lailaya gidemeyecek çünkü senaryoda değil.Gerçekten güneydoğuda idi.
Bu arada bazı platformlarda arkadaşlar kaldırılmasını isteyen kişilerin Güneydoğulu,PKK yanlısı olduğunu yazıyor.
Güneydoğulu değilim Trakyalı'yım.15 ay askerliğin 11 ayında PKK ile karşı karşıyaydım(Dizide senaryo üzerinde değil, gerçek hayatta),Bölüğümden 7 arkadaşımızı şehit verdik..
dizinin kaldırılmasına kınyorum ve korkanların utanmazlıklarını ve secerelerini bir bir ortaya çıkacakları korkusu olduğu kanısındayım arkadaşlar
Bu da bu konudaki bir dostumdan alıntı
Alıntı:
o kan uykusu belgeselinin ilk bölümlerindeki opersayona katılanlardan biri (asteğmen tim komutanı ) olarak yazıyorum bu satırları ...Evet terör Türkiyenin gerçeği ve Necati Şaşmaz ın kahramanlık destanı gibi değil gerçekte olanlar...gerçekte olanlar bambaşka...askerliğim bittikten sonra Atatürke olan saygım bir kat daha arttı ..neden biliyormusunuz ...ve sorun Atatürkçüyüz diye geçinenlere neden milliyetçilere bu kadar düşmansınız diye... ve sorun neden Kürtlerle Türkleri savaştırmaya uğraşıyorlar ...yüzyıllarca kardeş olanlar neden düşman oldu diye sorun kendinize...ve şunuda sorun orada teröristlerle mücadele edenler kimler veya hangi siyasi görüşten olanlar diye...(şırnak taki özel timin silahlarının kabzalarında ne işareti var diye sorun ) kanını canını ortaya koyanlar kimler diye sorun kendinize...laila da geceleri eğlenmeye gidenlermi acaba canlarını ortaya koyanlar yoksa ben bu vatan için canımı vermekten çekinmem diyenlermi....terhis olacağım gece çıkan çatışmada 1 asteğmen kardeşim 1 astsubay arkadaşım ve 7 askerimiz şehit olmuştu ve ertesi gün onların cenazeleriyle birlikte helikoptere binip diyarbakıra gelmiştim ...bana ve benim gibi kan uykusunda olanlara en çok koyan nedir biliyormusunuz şehitlerin kanlarından ne siyaset ne tartışma yapılır ...bir düşünün kaçınız gönüllü olarak güneydoğuda teröristlerle mücadele etmeye gidip ölmeyi göze alır ...ben uzun zaman önce terhis oldum ...ama bugün gel deseler yine eskiden olduğu gibi gönüllü olurum ve evimi cocuklarımı bırakır giderim ...çünki ben Atatürk milliyetçisiyim .Şehitlerin kanları üzerine film çevrilmez ...çevrilirse o anaların küllenmiş acıları canlanır ...yazıktır o analara ...canlarını tekrar tekrar yakmaya kimsenin hakkı yok ..hele reyting uğruna hiç yok...uzun oldu ama kusuruma bakmayın...dolmuşum biraz
arkadaşım senin psikolojik sorunlarınmı var.her yazdığıma atlıyorsun direk :D git başka arkadaşların yazdıklarıyla uğraş benle uğraşma.o şaka konusu tiker ustayla benim aramda olan bir konu.seni ilgilendirmez.