Cimbom'da Arda şoku
13. Haftada Sakaryaspor'la Lig'de karşılaşacak olan GS'de Arda şoku. Sakatlığı nedeniyle bir haftadır antrenmanlara katılmayan Arda'nın Sakarya maçında forma giymesi zor...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
G.Saray'da Arda şoku!!
Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında sahasında oynayacağı Sakaryaspor maçı hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Atatürk'ü anma törenin ardından yapılan antrenmana bir haftadır antrenmanlara çıkmayan Arda Turan, bugünkü çalışmada da yer almadı. kupül doktoru Murat Çelik, genç oyuncunun Sakaryaspor maçında oynamasının çok zor olduğunu belirterek, "Arda yaklaşık 1 haftadır antrenmanlarda yer alamıyor. Yarın ki antrenmana çıkabilir ancak hocamızın tek antrenmanla Arda'yı Sakaryaspor maçında oynatacağını sanmıyorum" dedi. Arda'nın yanı sıra uzun süredir kasığında ağrıları bulunan Aydın da çalışmaya katılmadığı, Aydın'ın sakatlığının düzelebilmesi için yaklaşık 3 ila 6 hafta arasında tedavi göreceği öğrenildi.
Bu arada teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan antrenmanın çift kale maç bölümünde futbolcuların oldukça hırslı oldukları gözlenirken, zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bir pozisyonda Hasan Şaş ile Tolga arasında kısa süre bir tartışma yaşandı. Hakan Şükür'de Song’un müdahalesiyle kısa bir sakatlık yaşarken, tedavisinin ardından antrenmana devam etti.
Öte yandan çift kale maçta haftalardır, sağ bekte forma giyen Sabri yedek takımda yer alırken, Cihan Sabri'nin yerine as takımda oynadı. Eric Gerets forvette Ümit Karan-Hasan Kabze ikilisine yer verirken, Hakan Şükür ile Şaş'ı da yedek takımda oynattı. Belçikalı teknik adam Arda'nın yerine ise as takımda Okan Buruk'a şans verdi.
Çift kale maç 2-2 sona erdi.
Sarı kırmızılı takım Sakaryaspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı tek antrenmanla sürdürdü.
10-11-2006, 15:56
CABBARİ
Necati: 2010'a kadar Cimbom'dayım
Galatasaray'lı futbolcu Necati Ateş hakkında çıkan transfer haberlerine açıklık getirdi. Necati FB'ye transfer oluyor haberine tepki gösterdi ve Galatasaray taraftarına müjde verdi...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
"2010'a kadar G.Saray'ın futbolcusuyum"
Gatasaraylı futbolcu Necati Ateş son günlerde basında yer alan Fenerbahçe'ye transfer olacağı şeklindeki haberleri düzenlediği basın toplantısıyla yalanladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Sportif Direktör Mustafa Turgun ile bir basın toplantısı düzenleyen yıldız futbolcu, basında çıkan bu tarz haberlerin kendisini ve kulübünü yıprattığını belirterek, "2010 yılına kadar Galatasaray'ın kontratlı futbolcusuyum. Bu haberler niye çıkartılıyor bilmiyorum ama iyi niyetli haberler olmadığı bir gerçek. Sadece beni değil kulübümüzü de karıştırmak için yapıyorlar diye düşünüyorum. Yedek kulübesinde oturduğum zaman bu tarz haberler çıkarılıyor. Bu yıl 3. kez oluyor yurt dışına ya da yur içinde başka bir kulübe gideceğim yönünde haberler var. Ama ben kulübümden çok memnunum, hiçbir sorunum. yok. Hocamla da yöneticilerimle de bir problemim yok. Ben istendiğim sürece kontratımın sonuna kadar kulübümde kalmak istiyorum. Daha önce de hem benim için hem kulübüm için kazançlı olacaksa yurt dışına transfer olabileceğimi söylemiştim. Ama bu kulübümün izni olmadan hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir" dedi.
"İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA SAHALARA DÖNÜP, TAKIMIMA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM"
Sakatlığıyla ilgili de bilgi veren sarı kırmızılı futbolcu, "Son 6 ayın 3 ayı sakattım. Sakatlıklardan dolayı fazla oynama şansı bulamadım. Üst üste 3. kez oluyor. Ben futbolu çok seven, takımına faydalı olmayı çok seven bir insanım. Hem sakatlığımdan hem de takımıma katkı sağlayamadığım için çok üzgünüm. Yeni yeni kendimi topluyorum. Psikolojik olarak gerildim. Ama sağolsunlar, ağabeylerim olsun, kulübümüzde çalışan ahçısından temizlikçisine kadar hepsi benimle yakından ilgileniyorlar. İnşallah bunu atlatıp eski Necati olarak kulübüme faydalı olmak istiyorum" diye konuştu.
Sakatlığıyla ilgili yapılan polemiklerle ilgi olarak ise Necati şöyle konuştu:
"Türkiye'de bir futbolcunun kasığından sakatlığında değişik zaman kendine bakmıyorsun oluyor. Ya çok geziyorsun oluyor, ya da farklı yerlere yorumlanıyor. Beni herkes tanıyor. Ben genelde ailemle olan bir insanım. Çalışmayı seven her antrenmana çıkan bir futbolcuyum. Sakatlıklarımın hepsi de maçta meydana geldi. Allah daha beterinden saklasın. Örneğin dün Konyasporlu bir arkadaşımızın ayağı kırıldı. Tabi böyle şeyleri duyunca halimize şükrediyoruz. Ona da buradan geçmiş olsun diyorum. İnşallah en yakın zamanda sahalara döner. İnşallah ben de en yakın zamanda sahalara dönüp, takımıma faydalı olmak istiyorum."
"8 PUANIN ÇOK BÜYÜK BİR FARK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. DAHA LİGİN BAŞINDAYIZ"
Necati Ateş sarı kırmızılı takımın ligde bulunduğu sıkıntılı durumu şacağını vurgulayarak, "Bulunduğumuz sıkıntılı dönemi aşabileceğimizi geçen sene gösterdik zaten. Birlikteliğimizi sahaya yansıttığımız zaman yapamayacağız birşey olduğuna inanmıyorum. Bu noktaya biz getirdiysek, bu noktadan da biz çıkartacağız. 8 puanın çok büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Daha ligin başındayız. Rakiplerimizle de maçlarımız var. Eğer bir seri yakalarsak, şampiyonluğun en büyük adayı olacağımızı göstereceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
Sportif Direktör Mustafa Turgun da Necati Ateş'i herkesin yakından tanıdığını ifade ederek, "Üst üste 3. kez aynı yerden sakatlık yaşayınca oyuncunun morali bozuluyor. Bir an önce dönmek istese de bazen olmuyor. Burada Necati Ateş'in kalitesini tartışmak yanlış. Necati'nin kalitesini hepimiz biliyoruz. Ve bu kalitesini bir maçta sergilemiş değil. Bunu 2,5 sezon boyunca göstermiş bir oyuncudan bahsediyoruz" dedi.
13-11-2006, 12:39
CABBARİ
Gerets'ten 6 puanlık fark yorumu
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Sakaryaspor maçının ardından Fenerbahçe iele aralarındaki 6 puanlık farkı konuştu. Gerets, F.Bahçe'nin dezavantajını açıkladı:
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Sakaryaspor maçında son 20 dakika yedek kulübesinde rahat bir karşılaşma izlemekten dolayı sevindiğini söyledi.
Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, buna rağmen hala
istedikleri seviyede olmadıklarını belirterek, ''Önceki sezonki performansımıza yavaş yavaş ilerliyoruz'' dedi.
Bu seneki ligin geçen seneye göre çok daha değişik geçtiğini anlatan
Belçikalı teknik adam, şöyle devam etti: ''Çünkü tüm takımlar puan kaybediyor. Rahat gözüken maçlar çok zor geçiyor, bu da güzel. Fenerbahçe'nin 6 puanlık bir avantajı var, ama onların fikstürü zor. Birkaç puan kaybedebilirler. Devre arasına kadar neler olacağına bakacağız.''
Gerets, bir soru üzerine iyi futbol oynamanın yanı sıra netice almalarının
da önemli olduğunu kaydederek, ''Baktığımızda rakibimiz hala 6 puan önde. Çaykur Rizespor mağlubiyeti bize büyük zarar verdi, yoksa farkı kapatmış olacaktık'' ifadesini kullandı.
''İYİ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR''-
Taraftarların kendisini zaman zaman protesto etmesi konusundaki bir soruyu yanıtlayan Gerets, geçen sezon taraftarların her zaman takımı desteklediğini anlatarak, ''Gidişat da iyiydi. Bu sezon negatif kriterler PSV Eindhoven maçıyla başladı, sonra bir maçta daha oldu. Biz her şeyin iyi gitmesine çalışıyoruz, sonuna kadar kovalayacağız, olmazsa sezon sonunda bakacağız'' diye konuştu.
Gerets, hedeflerinin belli olduğunu da kaydederek, ''İyi günler bizi
bekliyor. Sonuçta taraftarların beni ıslıklamasını, kalecimizin ıslıklanmasından daha fazla isterim. Çünkü onu korumalıyım'' dedi.
Inamoto'nun bugün en iyi maçlarından birisini oynamadığını da kaydeden
Gerets, şöyle devam etti: ''Bu maçta kulübeden giren oyuncular yararlı oldu. Ümit Karan ve Hasan Kabze iyi oynadı, ama bunu yeterli görmüyoruz. Performanslarını daha yükseltmeleri lazım. Hakan Şükür'ün de ne kadar istekli olduğu görüldü. Onu da her zaman hazır tutuyoruz.''
Gerets, yönetim kurulu ve kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın taraftarın tepkisine rağmen kendisine destek vermesi hakkında da ''Bu benim yaşadığım ikinci olay. Daha önce PSV Eindhoven Kulübü Başkanı da bana babacan davranmıştı. Başkanımızla iyi ilişkilerimizden çok memmunum'' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan, Erik Gerets, maçtan sonra karşılaşmayı canlı yayınlayan Lig
TV'deki röportajında, muhabirin, ''Bir maçtan sonra 'Köpeğimin hayatı benden iyi demiştiniz'. Şimdi durumunuz nasıl?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Köpeğimin hayatı yine iyi. Sosyete köpeği, çok rahat. Babasının (Benim) da hayatı düzeliyor, morali düzeliyor'' diye cevap verdi.
Sakaryaspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç, Galatasaray karşısında aldıkları yenilginin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.
İstanbul'a gelirken böyle bir sonucu beklemediklerini belirten Biyediç,
''İlk defa farklı mağlup olduk. Çok çekişmeli bir karşılaşma geçti. İyi savunma yaptık, ancak ilk yarının sonunda yediğimiz gol dengemizi bozdu. İkinci yarıda da şanssız goller geldi. Buradan puan alabilirdik, ama daha cesaretli olmamız gerekiyordu'' diye konuştu.
Bu arada, Galatasaraylı Orhan Ak'ın kaşının açıldığı bildirildi.
CANAYDIN: GOL ŞANSSIZLIĞIMIZI KIRDIĞIMIZ İÇİN SEVİNÇLİYİZ
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 4-0 kazandıkları Sakaryaspor maçında gol şanssızlıklarını yendiklerini söyledi.
Canaydın, maçtan sonra yaptığı açıklamada, 3 puanı aldıkları için mutlu
olduklarını belirterek, ''Uzun süredir gol sıkıntısı çekiyorduk. Bu karşılaşmada oyuncularımız çok iyi oynadı. Gol şanssızlığımızı kırdığımız için çok mutluyuz'' dedi.
Geçen hafta çıkan bir haber nedeniyle tatsız günler yaşadıklarını ifade eden Özhan Canaydın, ''Yanlış anlaşılmalardan dolayı bir sıkıntı meydana geldi. Durumu çözdük, şu an keyfimiz yerinde. İyi gidiyoruz, inşallah böyle devam ederiz'' diye konuştu.
Yönetici Fatih Gökşen ise farklı galip geldiklerini ve gol yemediklerini
belirterek,şunları söyledi: ''Bizim adımıza çok güzel bir durum. Bu hafta rakiplerimizin kaybettiği puanlar sonrası çok değerli bir 3 puan aldık. İleriki haftalar için çok önemli bir motivasyon oldu.''
HASAN KABZE: OYNAMAYINCA, AYRILMAYI DA DÜŞÜNMÜŞTÜM
Galatasaray'ın, Sakaryaspor'u 4-0 yendiği maçta 2 gol atarak yıldızlaşan
Hasan Kabze, ''3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah da böyle devam eder'' dedi.
Hasan Kabze, daha önce takımdan ayrılmak isteği şeklindeki haberlerle ilgili olarak, ''Uzun zaman oynayamadım, bu beni çok üzdü. Doğrusunu söylemek gerekirse ayrılmayı da düşündüm, ama Galatasaray'da olmanın farkının da bilincindeyim'' diye konuştu.
Galatasaray'ın son golünü atan Hakan Şükür ise oynamadığı zaman moralinin bozulduğunu belirterek, ''Tabii ki oynamadığınız zaman moraliniz bozuk olur. Çok çalışıyorum, kendime dikkat ediyorum. Bu maçta da sonradan oyuna girdim ve golümü attım'' şeklinde konuştu.
13-11-2006, 12:40
CABBARİ
Kral'ın Sakarya'ya hizmet hayali
Kral Hakan sonradan oyuna girdiği Sakarya maçının ardından konuştu. Hakan, kalbindeki Sakarya sevgisini anlatırken gözyaş-larını zor tuttu, jubile sonrası için sinyal verdi.
Galatasaray'ın son golünü atan Hakan Şükür ise oynamadığı zaman moralinin bozulduğunu belirterek, ''Tabii ki oynamadığınız zaman moraliniz bozuk olur. Çok çalışıyorum, kendime dikkat ediyorum. Bu maçta da sonradan oyuna girdim ve golümü attım'' şeklinde konuştu.
İçindeki Sakarya sevgisinin bambaşka olduğunu söyleyen Hakan Şükür, tribünleri dolduran 1500 kadar Sakaryaspor'lu taraftarının sevgi gösterileri nedeniyle gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiğini söyledi.
Sakarya halkının gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ısrarla vurgulayan Hakan, bu sevginin karşılıklı olduğunu düşündüğünü de belirtti.
"Sakarya'lılara asla ihanet etmediğini söyleyen" Hakan, faal futbol yaşantısını bıraktıktan sonra da Sakarya için önemli hizmetlerde bulunmak istediğini söyledi. Hakan Şükür'ün açıklama yaparken gözyaşlarını tutmakta zorlandığı gözlendi.
13-11-2006, 12:40
CABBARİ
Hasan Şaş, Gerets resti
Sakarya maçından sonra konuşan Hasan Şaş, Gerets'le ilgili bir soru üzerine ise '3 dakikaysa 3, 45 dakikaysa 45, 90 dakikaysa 90 dakika... Hiçbir şey umurumda değil. Kim ne görev verirse onu yaparım' dedi.
Hasan Şaş, maçtan sonra röportaj yapmak isteyen Lig TV muhabiri ile pazarlık yaptı. Sponsorun logosunu taşıyan şapka kadraja girmesi şartıyla konuşmayı kabul etti. Hasan, Gerets'le ilgili bir soru üzerine ise '3 dakikaysa 3, 45 dakikaysa 45, 90 dakikaysa 90 dakika... Hiçbir şey umurumda değil. Kim ne görev verirse onu yaparım' dedi. Hasan ilk planda ligi düşündüklerini UEFA Kupası'nın 2. planda kaldığını da sözlerine ekledi.
13-11-2006, 12:41
CABBARİ
Liverpool'a ağır darbe: 0-3
Avrupa'da haftanın karşılaşması olarak değerlendirilen Arsenal-Liverpool mücadelesinde gülen taraf 3-0 skorla evsahibi Arsenal oldu.
Kırmızı-Beyazlılar'ın 60 bin kişilik yeni stadı Emirates'de oynanan karşılaşmanın golleri 41'de Flamini, 56'da Kolo Toure ve 80'de Gallas'dan geldi.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer rakibi PSV ise Ajax'ı Timmy Simons'ın 63'te attığı golle 1-0 yenmeyi başarırken 69'da Edison Mendez kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Palermo evinde ağırladığı Torino'yu 3-0 yenerken Celta Vigo, Recreativo'ya 2-1 mağlup oldu. Beşiktaş'ın rakiplerinden Tottenham da deplasmanda Reading'e 3-1 yenildi.
13-11-2006, 12:42
CABBARİ
Japonlar Gerets'e hesap sordu
Sürekli eleştirilen Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets'ten Japonlar da hesap sormaya başladı! Tokyo'dan gelen Japon gazeteci basın toplantısında Gerets'e, 'Inamoto sürekli oynaması için neyi değiştirmeli?' diye sordu.
İlk 11'de çıktığı Sakarya maçında 45 dakikada görev yapan Japon futbolcu Inamoto için hesap soran gazeteciye Belçikalı çalıştırıcı şöyle cevap verdi: 'Kişisel değerlendirme yapmıyorum. İyi maçlarından birini oynamadı. Kulübeden gelen futbolcular bizi sevindirdi.'
15-11-2006, 11:49
CABBARİ
PFDK’dan Cim Bom’a ceza
Türkiye Kupası'nda Karşıyaka ile oynadığı maçta çıkan saha olayları nedeniyle Galatasaray'a bin YTL para cezası verdi.
Kurul, Fortis Türkiye Kupası'nda Karşıyaka ile yapılan maçta çıkan saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulubü bin YTL ile cezalandırdı.
Kurulun aldığı diğer kararlar ise şöyle:
1 maç: Emin (Cizrespor)
2 maç: Orhan (Yeni Burdur Gençlikspor)
3 maç: Metin Bayındır (Vestel Manisaspor Kaleci Antrenörü), Engin Pehlivan (Gümüşhanespor Doktoru)
10 gün: Adnan Çavuşoğlu (Arsinspor İdarecisi)
1 ay: Şaban Bülbül (Arsinspor İdarecisi)
2 ay hak mahrumiyeti: Adil Yılmaz (Artvin Hopaspor İdarecisi)
10 bin YTL: Maltepespor
5 bin YTL: Adil Yılmaz (Artvin Hopaspor İdarecisi), Şaban Bülbül (Arsinspor
İdarecisi), Arsinspor, Çaykur Rizespor
2 bin 500 YTL: Gaziantepspor, Çankırıspor, Iğdırspor, Ofspor
Bin YTL: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Altınordu, Konyaspor
15-11-2006, 11:50
CABBARİ
Cimbom para cezasıyla kurtuldu
UEFA Olimpiyat Stadı'na oynanan GS-PSV maçının cezasını verdi. Sarı Kırmızılı takım sadece para cezasına çarptırıldı...
G.Saray'ın sahası kapanmadı
UEFA Disiplin Kurulu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Galatasaray - PSV Eindhoven maçında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle sarı kırmızılı kulübe 40 bin İsviçre Frankı (yaklaşık 50 bin YTL) para cezası verdi.
Böylece Liverpool maçı öncesi Galatasaray, saha kapama cezasından kurtulmuş oldu.
15-11-2006, 11:51
CABBARİ
Polat: Aralık'ta lideriz
Galatasaray 2. başkanı Adnan Polat, önümüzdeki ay Fenerbahçe'den koltuğu devralacaklarını iddia etti. Polat'a göre top şu ana kadar Cimbom'u sevmedi...
'Aralıkta lideriz'
Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat, önümüzdeki ay Fenerbahçe'den koltuğu devralacaklarını iddia etti, "Eğer top isteseydi, zaten şu an zirvedeydik" dedi
Sarı-kırmızılıların İkinci Başkanı Adnan Polat, Sakarya galibiyeti ile başlayan çıkışın süreceğini, Aralık'ta da liderliği ele geçireceklerini ileri sürdü. Polat, "Tüm hesaplarımızı buna göre yapıyoruz. Planlarımıza göre aralık ayı itibarı ile liderliğe yükselmiş olacağız. Ama tabii ki bu Fenerbahçe'nin göstereceği performansa da bağlı. Ancak hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Galatasaray'ın sezon başından bu yana iyi oynadığını, sadece son vuruşlarda sıkıntı yaşadığını kaydeden Polat, şöyle devam etti:
"Biz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon'un toplamından daha fazla pozisyon bulduk. Yakaladığımız 120 kadar fırsatın çoğunu atamadık. Türkiye'de top çizgiyi geçmeyince eleştiri geliyor. Ama bununla yaşamasını öğrendik."
"Gerets'e söz yok"
İkinci Başkan, Eric Gerets'in eleştirilmesinin de anlamsız olduğunu ifade etti. Polat, "Eğer bu takım gol pozisyonuna giremeseydi, ne oluyor diye sorulabilirdi. Hocamıza bu konuda tek söz söyleyemeyiz. Eğer top isteseydi şu anda liderdik" yorumunu yaptı.
Kadro olarak hiçbir takımdan geri kalmadıklarını vurgulayan Adnan Polat, "Aksine ligde oynayabilecek iki kadro çıkartabiliriz. Özellikle golcüler çok sakatlandı. Bu yüzden Hakan Şükür'e büyük yük bindi. Şu anda yıldız gençlerimiz birer birer devreye girmeye başladı. Arda başlangıç. Arkası gelecek. Biz iki yıl sonrasını düşünüp, ona göre programımızı yapıyoruz" dedi.