Cim Bom'un bombası Szymkowiak mı?
Devre arasında İnamoto ile Carrusca’yı gönderme kararı alan Galatasaray Yönetimi, transferde rotayı belirledi. Sarı-Kırmızılı ekibin hedefi, Trabzonspor’da mutsuz olduğu öğrenilen ve gitmeyi kafasına koyan Szymkowiak.
Şampiyonluk yolundaki rakipleri, birer birer yıldızları Türkiye’ye getirirken, suskun kaldığı için eleştirilen Galatasaray Yönetimi, sessiz ama derinden attığı adımlarla, transfer bombalarını patlatmaya hazırlanıyor. İlk olarak Kayserisporlu Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal için devreye giren ve Sarı-Kırmızılı yönetim, yabancı transferinde de rotayı belirledi. İnamoto ile Carrusca’yı ilk yarının bitimiyle göndermeyi planlayan idarecilerin hedefindeki isim; Trabzonsporlu Szymkowiak.
‘Ön liberoya ilaç’ Bordo-Mavili kulüpte mutsuz olduğu öğrenilen ve teknik direktör Ziya Doğan’ın, son Antalyaspor karşılaşmasında 18 kişilik kadroya dahi almadığı Szymkowiak’ın devre arasında Trabzonspor’dan ayrılmak istediği ileri sürüldü. Galatasaray’ın ön libero mevkiinde yaşanan sıkıntıya ilaç olabileceği düşünülen Polonyalı yıldızı, Eric Gerets’in de çok beğendiği kaydedildi. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, gelişme üzerine şimdiden düğmeye bastığı ifade edildi.
15-11-2006, 11:52
CABBARİ
Canaydın: Kabze geleceğin kaptanı
GS'nin Sakarya'yı farklı yendiği maçta 2 gol atan Hasan Kabze'ye Canaydın övgüler yağdırdı. Başkan Canaydın Kabze'nin gelecekte kaptan olacağını belirtti...
'Kabze gelecekte kaptanımız olacak'
Galatasaray'ın Sakaryaspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 2 gol atarak günün adamı olan Hasan Kabze'ye Başkan Özhan Canaydın, övgüler yağdırdı.
G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Sakarya maçında Sarı-Kırmızılı takımı sırtlayan Hasan Kabze'ye övgüler yağdırırken genç futbolcu ise attığı gollerle özgüvenini kazandığını söyledi. Başkan Canaydın, Hasan Kabze'nin geçen yıl attığı gollerle Sarı-Kırmızılı takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadığını belirterek, "Hasan Kabze, hem iyi oyuncu hem de çok iyi bir G.Saraylı. Önümüzdeki yıllarda da takımımızın kaptanı olmaya layık bir futbolcu." dedi. Başkan Canaydın, Hasan'ın Sakarya'ya 2 gol atarak kalitesini bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Hasan, geçen yıl attığı kritik gollerle şampiyonluğumuzda çok etkili olmuştu. Bu sezon sakatlıklar sebebiyle zor günler yaşadı. Ancak iyileşti ve yeniden gollerini atmaya başladı." diye konuştu.
Hasan Kabze'nin çok iyi bir Galatasaraylı olduğunun altını çizen Canaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hasan'ın Ç.Dardanel'den transfer edeceğimiz dönemde bonservisinde 100 bin Euro'luk bir pürüz vardı. Dardanelli yöneticiler, haklı olarak böyle kaliteli ve genç bir oyuncunun bonservis bedelinde bir türlü indirime yanaşmıyorlardı. Bu pürüz sebebiyle transfer çıkmaza girmişti. Tam o sırada odama Hasan girdi ve Galatasaray'a transfer olmak için bu rakamı cebinden ödemeye razı olduğunu söyledi. Tabii bu davranışı beni çok gururlandırdı. Onun bu hareketinden sonra pürüzleri giderip Hasan'ı kadromuza dahil ettik."
Canaydın, Hasan gibi yürekten Galatasaraylı olan bir futbolcunun önümüzdeki yıllarda Sarı-Kırmızılı takımda kaptan olmaya layık olduğunu belirterek, "Hasan Kabze gibi genç oyuncular bizim geleceğimiz. Galatasaray'da geldiği günden itibaren en ufak bir sorun çıkarmadı. İnşallah onun gibi karakterli bir oyuncunun gelecekte takımın başında sahaya kaptan olarak çıkmasını arzuluyorum." diye konuştu.
15-11-2006, 12:30
ufuk
haberler için teşekkürler:45:
16-11-2006, 15:47
CABBARİ
Song: Saido'nun boşluğunu dolduramadık
Galatasaray'ın savunmadaki emniyeti Robert Song Saido'nun boşluğunu dolduramadıklarını açıkladı... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray, Saido'nun boşluğunu dolduramadı
Galatasaray'ın Kamerunlu defans oyuncusu Rigobert Song, bu sezon daha çok hücuma dönük oynadıkları için gol yediklerini söyledi. Kamerunlu oyuncu, bu yıl farklı oynadıklarını belirterek, "Geçtiğimiz iki sezona göre çok daha hücuma yönelik, herkesin hücum etmek istediği, gol atmak istediği, oyun oynamak istediği bir oyun sergilemeye çalışıyoruz.
Dolayısıyla eskisine göre daha fazla risk alıyoruz. Bunun sonucunda da zaman zaman rakiplerimize boşluklar bırakıyoruz. Bu boşlukları değerlendirirlerse gol atıyorlar. Tamamen bundan ibarettir. Futbol öyle bir oyun ki her şeyi her zaman açıklayamazsınız." dedi.
Galatasaray'dan Fransa'nın Nantes takımına transfer olan Saidou'nun boşluğunu dolduramadıklarını ifade eden Song, vatandaşı ile ilgili şunları söyledi: "İnsan insana benzemez. Saidou'nun kendine has özellikleri vardı. Bugün aynı yerde oynayan diğer arkadaşlarımızın kendine has özellikleri var. Saidou bize çok faydalı olmuştu. Çok şey kazandırmıştı. Fakat bu sene yok. Dolayısıyla biz bu sene elimizdeki takımla oynuyoruz. Yapmamız gereken Saidou'nun bize kazandırdıkları. Onu hatırlamamız bir yana, geçmişte değil bugünde yaşamamız gerektiği için bugünkü takımımızla oynamanın en iyi yöntemini bulmak. Ben bu yönde çok büyük aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum. Evet Saidou olsaydı iyi olurdu; ama Saidou yok. O zaman bu takımla oynayacağız ve bu takımla başarıya ulaşacağız." Futbol kariyerinin sonlarına yaklaştığını düşünmediğini vurgulayan Song, "Ben daha uzun yıllar oynayacağımı düşünüyorum. Benim Galatasaray'da 1 yıl daha sözleşmem var. Sözleşmem sonunda eğer takımım benimle devam etmek isterse tabii ki kariyerime Galatasaray'da devam etmek isterim. Fakat anlaşmam bittiği zaman gelişen şartlara göre düşünüp, ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. Kariyerimi şu an bitirmek niyetinde değilim." diye konuştu.
16-11-2006, 15:48
CABBARİ
Cimbom'a sevindirici haber
Galatasaray'ın 22 Kasım Çarşamba günü karşılaşacağı Bordeaux'un orta alan oyuncusu Fernando Menegazzo'ya, rakibine kafa attığı gerekçesiyle UEFA 4 maç ceza verdi... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray'ın 22 Kasım Çarşamba günü karşılaşacağı FC Girondins de Bordeaux'un orta alan oyuncusu Fernando Menegazzo'ya, rakibine kafa attığı gerekçesiyle UEFA Disiplin Komitesi tarafından 4 maç ceza verildi.
Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda FC Liverpol ile Bordeaux arasında oynanan grubun 4. maçında Liverpollu defans oyuncusu John Arne Riise'ye kafa atan ve kırmızı kartla oyun dışında kalan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Menegazzo'ya 4 maç oynamama cezası verilirken, futbolcunun 3 gün içinde karara itiraz edebileceği bildirildi. FC Liverpol'un sahasında yapılan ve İngiliz ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada oyundan atılan Menegazzo, aldığı 4 maçlık ceza ile takımının Galatasaray ile 22 Kasım'da yapacağı maçta forma giyemeyecek.
Menegazzo, (C) Grubu'nda Bordeaux'un PSV Eindhoven ile yapacağı son karşılaşmanın yanı sıra 2 mücadelede de daha takımını yalnız bırakacak.
UEFA Disiplin Komitesi ayrıca Almanya, Hırvatistan ve İngiltere futbol
federasyonlarını maçlarda meydana gelen taraftar olayları nedeniyle çeşitli para cezalarına çarptırdı.
16-11-2006, 15:49
CABBARİ
Cimbom'un Gallardo planı
Galatasaray devre arasında transfer için atağa geçiyor. Öncelikli tek sorun10 numara transferi. Adayı belli olan Cimbom'un Gallardo'nun işini bitirmek için sadece gün saydığı iddia ediliyor... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray Gallardo'yu getirecek!
İnamoto ve Carrusca'yı gönderecek olan Cimbom, Gerets'in iki yıldır istediği Tangocu ile ocakta bir kez daha masaya oturacak
Gallardo aşkı
Ara transferde takımı güçlendirmek isteyen G.Saray'ın hedefi belli oldu: Gallardo. Sarı-kırmızılıların Gerets'in gözdesi için bu kez 7 milyon doları gözden çıkardığı öğrenildi. Gallardo için bu kaynak ise Riva'dan sağlanacak. Arazinin satışından beklenen 120- 150 milyon doların 10 milyon dolarını transfere ayırmayı planlayan yönetim, Gallardo'yu bitirecek.
Bir yıldız Ülker'den
Yönetimin, River Plate'te forma giyen tangocu ile ocak ayında masaya oturmak için söz kestiği belirlendi. Sarı-kırmızılılar, İnamoto'nun yerine de daha kaliteli bir ön libero arıyor. Ön libero transferine 5 milyon dolarlık kaynakla Ülker firmasının sponsor olacağı ifade ediliyor. Bekleneni veremeyen İnamoto ve Carrusca ocakta kesin gönderilecek.
29-11-2006, 15:22
CABBARİ
Cimbom'da İliç gerginliği
Sözleşmesi 2008 bikecek olan İliç'in kazan kaldırması GS yönetimi kızdırdı. Sarı Kırmızılı yönetim sözleşmesini uzatmak isteyen Sırp futbolcunun tavrını yadırgadı...
Aslan'da İliç gerginliği
Başta Song olmak üzere, mukavelesi bu sezon bitecek birçok futbolcu, "Bizimle bir kez bile görüşmeyen yöneticilerin, anlaşması 2008’de bitecek İliç ile şimdiden masaya oturmasını yadırgadık" diye dert yandı.
Hafta sonu lider Fenerbahçe karşısına çıkacak olan Galatasaray’da İliç gerginliği yaşanıyor... Sarı kırmızılı yönetimin, Sırp futbolcuya şimdiden yeni sözleşme teklifinde bulunması, takımdaki bazı futbolcuların keyfini kaçırdı. Başta Rigobert Song olmak üzere birçok oyuncunun bu olaya çok bozulduğu belirtildi.
Galatasaraylı yöneticilerin son günlerde üzerinde en çok konuştuğu isim Sasa İliç’ti. Geçtiğimiz sezonun başında Partizan’dan transfer edilen Sırp futbolcunun performansını her geçen gün daha da yükseltmesi ve bunun sonucunda birçok Avrupa kulübünün transfer listesine girmesi, sarı kırmızılı yönetimi harekete geçirdi.
Beklenmedik gelişme
Kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat, teknik direktör Erik Gerets’in de görüşüne başvurduktan sonra Sasa İliç’e 2 yıllık yeni sözleşme teklifinde bulunma kararı aldı. Polat, önce kendisi futbolcuyla bizzat bir görüşme yapıp, 2008’de sona erecek olan sözleşmeyi 2010 yılına kadar uzatmak istediklerini bildirdi. İliç’ten prensipte evet cevabı gelince de yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel, Sırp yıldızla masaya oturup, detayları görüşmeye başladı.
İliç ile yapılan görüşmeler olumlu biçimde devam ederken, yöneticilerin hiç beklemediği bir olay yaşandı. Defansın belkemiği Rigobert Song ve sözleşmesi bu sezon bitecek bazı yerli futbolcular, İliç’e yeni sözleşme teklifinde bulunulmasına bozulduklarını dile getirdiler. Song’un, konu ile ilgili olarak yakınlarına şunları söylediği kaydedildi:
Song: Beni aramadı
"İliç, gerçekten iyi futbolcu. Takıma büyük katkısı oluyor. Buna kimse itiraz edemez. Ancak ben de bu takım için mücadele ediyorum. Galatasaray için yaptıklarım ortada. Benim sözleşmem bu sezonun sonunda bitecek olmasına rağmen bugüne kadar kimse arayıp da, ’Gel, anlaşmanı uzatalım’ demedi. Benimle bir kez olsun görüşmeyen yöneticilerin, sözleşmesi 2 yıl sonra bitecek İliç’e yeni anlaşma önermesini çok yadırgadım. Açıkçası bu durumu çok yadırgadım. Kafam karıştı."
Song’un bu görüşlerine diğer bazı oyuncuların da katıldığı belirtilirken, bu olayı öğrenen yöneticilerin, bu futbolcuların gönlünü almak için bire bir görüşmeler yaptıkları ve, "Aceleci davranmayın. Çok yakında sizinle de görüşeceğiz" dedikleri bildirildi.
Köpeklere olan sevgisiyle bilinen ve seyahatlarinde bile onları yanından ayırmayan sarı-kırmızılıların kalecisi Mondragon'un köpeklerinden birinin kanser olduğu öğrenildi. Köpeğinin bu hastalığını öğrenince yıkılan Kolombiyalı file bekçisinin yüzü hiç gülmüyor. Mondi'nin moralsizliği takım arkadaşlarının canını sıkarken bir başka üzücü köpek haberi de teknik direktör Erik Gerets'ten geldi. Belçikalı teknik adamın köpeğinin de gıda zehirlenmesi geçirdiği bildirildi. Bunun üzerine Gerets de içine kapandı.
Suratları asıldı
Bütün bu gelişmeler, Fenerbahçe maçı öncesi futbolcuların ve yönetimin moralini bozdu. Köpeklerinin hastalıkları yüzünden suratları asılan ikilinin derbi maça konsantre olamamalarından korkuluyor. Öte yandan bu olaylara rağmen Mondragon'la özel bir toplantı yapan Gerets, "Derbide en büyük kozum sensin. F.Bahçe'nin duran toplardaki etkinliği malum. Ama sen de frikiklerden kolay kolay gol yemiyorsun. Bu özelliğini derbide de tekrarlamalısın" diye konuştu.
29-11-2006, 15:27
CABBARİ
GS'nin Kadıköy kabusu biter mi?
G.Saray’ın sürekli tartışılan hocası Gerets ve öğrencileri iddialı. 6 yıldır Kadıköy’de kazanamadıklarına dikkat çeken Sarı-Kırmızılılar, “F.Bahçe'yi yenecek, sezon sonunda da gülen taraf geçen yılki gibi biz olacağız" diyor
G.Saray'ın tartışılan hocası Gerets, Fenerbahçe derbisini takımı açısından büyük bir şans olarak görüyor. Son 6 yılda F.Bahçe ile Kadıköy ’de oynadıkları maçları kazanamadıklarına dikkat çeken Gerets, "Ne kadar uzun süre bir yerde kazanılmıyorsa, şans o kadar artar. Biz de bu fırsatı değerlendireceğiz" dedi.
“BEN İNANIYORUM”
Derbide takımına fazla şans tanınmamasının önemli olmadığını da belirten Gerets, "Fenerbahçe'yi yeneceğimize inanıyorum" sözleriyle iddiasını dile getirdi. Galatasaray'ı çok sevdiğini de belirten Belçikalı teknik adam, derbinin kazanılmaması halinde gönderilebileceği tezlerine de katılmadığını söyledi.
FUTBOLCULAR MORALLİ
Türkiye'ye başarılı olmaya geldiğini de kaydeden Gerets, yönetimden sözleşme uzatmak için davet beklediğini de sözlerine ekledi. Futbolcular da derbi öncesi moralli. “Kadıköy kabusu” nu bu hafta bitireceklerini söyleyen Sarı-Kırmızılılar, “Geçen seneki gibi şampiyon biz olacağız” diyorlar.
Bugün
29-11-2006, 15:27
CABBARİ
Cimbom'da 'A' demek bile yasak
Galatasaraylı futbolculara kritik Fenerbahçe karşılaşması öncesinde konuşma yasağı getirildi. Florya’nın kapıları basın mensuplarına kapatılırken, akıllarda tek bir düşünce var: Kazanmak.
Dün Güray Porselen’in bir açılışına katılan Galatasaraylı futbolculardan Ümit Karan, Hasan Kabze, Mehmet Topal ve Fevzi Elmas, basın mensuplarının derbiyle ilgili sorularını, “A dememiz bile yasak, kusura bakmayın” sözleriyle cevaplandırdı.
Sarı-Kırmızılı camiada nefesler şimdiden tutuldu, tüm takım kritik Fenerbahçe derbisine odaklandı. Oyuncuların disiplin ve motivasyon seviyesini en üst düzeyde tutmayı planlayan teknik direktör Eric Gerets ve yardımcıları, yönetimle kısa süreli bir toplantı yaparken, derbi öncesi kritik kararların altına imza atıldı. Buna göre, futbolcuların tümüne Kadıköy’deki zorlu sınava kadar konuşma yasağı getirildi. Ayrıca oyuncuların gece eğlenmelerine de geçici bir sınır konulduğu dile getirildi.
‘Hastalanmak yok’
Oyuncularıyla konuşan Gerets’in, herkesin kendisine dikkat etmesini istediği ve hastalanmalarına bile yasak getirdiği kaydedildi. Diğer yandan, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin kapıları basın mensuplarına kapatılırken, içeride dile getirilen tek söz: “Kazanmak.” Özellikle Belçikalı hocanın, Kadıköy’deki 6 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi kafasına koyduğu ve hedefine ulaşarak, kendisine yapılan eleştirileri durdurmayı planladığı ifade edildi.